Joshua21 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Τοτε και ο πίσω πληρώνει το πρόστιμο γιατί δεν κρατούσε αρκετη απόσταση. Υπάρχει τέτοιο πρόστιμο? Ειλικρινά το έχω απορία. Η παράγραφος 7 στο άρθρο 19 του κ.ο.κ. γράφει κάτι σχετικό, αλλά δεν προβλέπει κάποιο πρόστιμο: 7. Ο οδηγός οχήματος, το οποίο κινείται πίσω από άλλο, υποχρεούται να τηρεί αρκετή απόσταση για την αποφυγή σύγκρουσης αν, το προ αυτού κινούμενο όχημα, μειώσει ξαφνικά την ταχύτητά του ή διακόψει την πορεία του. Άκυρο, όντως έχει πρόστιμο, παράγραφος 10 στο ίδιο άρθρο: 10. Αυτός που παραβαίνει τη διάταξη της παραγράφου 5 του άρθρου αυτού, τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο εκατό (100,00) ευρώ και αυτός που παραβαίνει τις υπόλοιπες διατάξεις τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο ογδόντα (80,00) ευρώ. Όχι πως μπορεί να αποδειχθεί κάτι τέτοιο, αλλά λέμε. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2020 από Joshua21
N3M3SiS Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, agnostos13 είπε Άλλο πράγμα το πρόστιμο και άλλο η ευθύνη σε ένα τροχαίο ατύχημα. Εγώ μπορεί για κάποιο λόγο να έχω διπλοπαρκάρει (που σαφώς απαγορεύεται και μπορεί να φάω πρόστιμο). Τι σημαίνει; Οτι μπορεί να έρθει ο καθένας να καρφωθεί πάνω μου ελαφρά την καρδία; Απο οτι φαινεται συμφωνα με τα λεγομενα που εχουν ειπωθει.. Μαλλον ναι. 1
Jts Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, N3M3SiS είπε Νομιζω πως δεν γινομαι κατανοητος. Δεν ειναι τοσο δυσκολο αληθεια. Ο μεν πληρωνει για την παραβαση του να φρεναρει αποτομα "ΑΝ ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ" και ο δε για την προκληση του ατυχηματος. Εχει συμβει παμπολες φορες με αυτοκινητα που σταματανε πανω σε μια στροφη χωρις ορατοτητα. Δεν τους βλεπει ο αλλος την ωρα που στριβει και καταληγει να πληρωνει στο τελος και τη νυφη, ενω ο αλλος φευγει με μια κληση για παρανομη σταση και τη ζημια του πληρωμενη απο τον πισω. Ο μπροστα δεν εχει ευθυνη για το ατυχημα. Εχει ενα προστιμο απο το ΚΟΚ στην χειροτερη για αποτομο φρεναρισμα. Αυτο ΔΕΝ απαλασσει τον οδηγο που ακολουθει απο πισω, απο το γεγονος οτι δεν τηρησε τις απαραιτητες αποστασεις ασφαλειας με αποτελεσμα να προκληθει ατυχημα. Ειναι πραγματικα τελειως ξεκαθαρο. Αν σταματήσεις στην μέση του δρόμου, εκτός αν είσαι αναίσθητος, κυριολεκτικά, και δεν βάλεις τριγωνάκι πριν την στροφή αν σταματήσεις σε τέτοια, φταις εσύ. *Μέση του δρόμου εννοώ όπου απαγορεύται η στάθμευση. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2020 από Jts 1
gia_nnis Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 5 ώρες πριν, Finn είπε Η κατάθεση του μάρτυρα δε λαμβάνεται υπόψη; Ή δε θεωρείται αμερόληπτη; Δεν εχω διαβασει ολα τα ποστ... Ο ασφαλιστης σου τι λεει?????????????????
Joshua21 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 7 λεπτά πριν, Jts είπε Αν σταματήσεις στην μέση του δρόμου, εκτός αν είσαι αναίσθητος, κυριολεκτικά, και δεν βάλεις τριγωνάκι πριν την στροφή αν σταματήσεις σε τέτοια, φταις εσύ. *Μέση του δρόμου εννοώ όπου απαγορεύται η στάθμευση. Δηλαδή αν σου πεταχτεί ένα παιδάκι, απαγορεύεται να σταματήσεις? Μάλιστα.
Jts Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μόλις τώρα, Joshua21 είπε Δηλαδή αν σου πεταχτεί ένα παιδάκι, απαγορεύεται να σταματήσεις? Μάλιστα. Προφανώς εννοώ για κάποια ώρα... Αλλά ορισμένοι δεν έχετε ίχνος κοινής λογικής μου φαίνεται. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2020 από Jts 1
Joshua21 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Μόλις τώρα, Jts είπε Προφανώς εννοώ για κάποια ώρα... Αλλά ορισμένοι δεν έχεται ίχνος κοινής λογικής μου φαίνεται. Εσύ δηλαδή λογικό το να γράφεις "σταματήσει" και να εννοείς "σταθμεύσει"? Καλά κρασιά! Θα σου πρότεινα να ανοίξεις κανα λεξικό μπας και καταλάβεις τη διαφορά στάσης και στάθμευσης
N3M3SiS Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Jts είπε Αν σταματήσεις στην μέση του δρόμου, εκτός αν είσαι αναίσθητος, κυριολεκτικά, και δεν βάλεις τριγωνάκι πριν την στροφή αν σταματήσεις σε τέτοια, φταις εσύ. *Μέση του δρόμου εννοώ όπου απαγορεύται η στάθμευση. Οποτε οποιος σταματαει στη μεση του δρομου για σταση, πρεπει πριν ξεφορτωσει τις βαλιτσες του ή πριν κατεβασει το παιδι του απο μεσα, να παει στο πορτπαγκαζ και να βαλει το τριγωνακι. Μαλιστα. Ποτε διαβασες τελευταια φορα τον ΚΟΚ, ειπαμε; (δεν μιλαμε για εθνικη οδο φανταζομαι, δεν ανεφερες κατι τετοιο) Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2020 από N3M3SiS
Jts Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μόλις τώρα, Joshua21 είπε Εσύ δηλαδή λογικό το να γράφεις "σταματήσει" και να εννοείς "σταθμεύσει"? Καλά κρασιά! Θα σου πρότεινα να ανοίξεις κανα λεξικό μπας και καταλάβεις τη διαφορά στάσης και στάθμευσης "Εχει συμβει παμπολες φορες με αυτοκινητα που σταματανε πανω σε μια στροφη χωρις ορατοτητα" Δεν εννοεί ότι σταμάτησε για μια στιγμή και έγινε το κακό "πάμπολες φορές". Απλά το έγραψα όπως και αυτός για να μην υπάρχει σύγχηση. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2020 από Jts
N3M3SiS Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Καμμια συγχυση δεν υπαρχει απο τα δικα μου λεγομενα. Δεν χρειαζεται να σταματησω "για μια στιγμη" και να γινει το κακο. Σου λεω οτι και τρελος να ειμαι εγω και να παρκαρω στη μεση του δρομου, αν πεσεις πισω μου, ενω ειμαι παρανομα σταθμευμενος, σταματημενος, παρκαρισμενος ή οπως θελεις πες το, την ευθυνη για το ατυχημα την εχεις εσυ. Ξεκαθαρα πραγματα. Οσον αφορα το τριγωνο τωρα, να ξερεις (επειδη εχεις καιρο να τον διαβασεις μαλλον) οτι χρησιμοποιειται σε περιπτωσεις αναγκαστικης και εκτακτης ακινητοποιησης του οχηματος. 3. Eάν όχημα ακινητoπoιηθεί αναγκαστικά επί τoυ oδoστρώματoς από βλάβη ή άλλη αιτία, o oδηγός τoυ υπoχρεoύται να καταβάλλει κάθε πρoσπάθεια να τo μετακινήσει εκτός τoυ oδoστρώματoς, και, αν δεν μπoρεί, να τoπoθετήσει αμέσως την κατ’ άρθρo 81 τoυ παρόντoς Kώδικα τριγωνική πινακίδα σε απόσταση 100 τoυλάχιστoν μέτρων πίσω από τo όχημα ή την ειδική πρoειδoπoιητική συσκευή σε κατάλληλη θέση και κατά τη νύκτα να έχει αναμμένα τα φώτα θέσης
Finn Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, N3M3SiS είπε Προαποφασισμενο ειναι, απλα ο TS προσπαθει να βρει τροπο να το αποφυγει, πραγμα που δυστυχως δεν γινεται. Τι να αποφύγω ακριβώς; Ο χρόνος δε γυρίζει πίσω, μην είστε αναίτια αστείοι μερικοί. Υπάρχει παραδοχή του άλλου οδηγού για υπαιτιοτητα και μάρτυρας ο οποίος αμερόληπτα θελησε να βοηθήσει. 1
N3M3SiS Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καμμια παραδοχη δεν υπαρχει απο κανεναν οδηγο απο οτι φαινεται. Εσυ δηλωσες οτι δεν φταις στην δικη σου ασφαλιστικη, ο αλλος δηλωσε οπως ειπες πως "δεν γνωριζει" ποιος φταιει. Σου λεω με 100% βεβαιοτητα ομως, πως ακομα και ο αλλος οδηγος να ειχε δεχθει υπαιτιοτητα, δεν υπαρχει περιπτωση ουτε μια στο εκατομυριο να δεχθει η ασφαλιστικη του να πληρωσει. Η υπαιτιοτητα που βγαζει η ασφαλιστικη ΔΕΝ εξαρταται απο το τι δηλωσες εσυ ή ο αλλος, αλλα απο το τι εχει εκεινη μπροστα της. Και αυτο που εχει εκεινη μπροστα της ειναι πως ενα οχημα φρεναρε, δεν εκανε κανεναν παρανομο ελιγμο και ενα αλλο οχημα επεσε πισω του. 10 δηλωσεις υπαιτιοτητας να σου κανει ο αλλος, ουτε μια δεν προκειται να γινει αποδεκτη απο την ασφαλιστικη του. Το ζητημα θα αλλαξει μονο σε πειρπτωση που ο μαρτυρας πει πως ο προπορευομενος οδηγος εκανε οπισθεν. Πραγμα βεβαια που δεν συνεβη, οποτε θα πρεπει να τον πεισεις να ψευδομαρτυρησει, αλλα μονο ετσι υπαρχει εστω μια περιπτωση για υπαιτιοτητα. Στην καλυτερη αν η ζημιες δεν ειναι μεγαλες να σας βγαλει η ασφαλιστικη ενα 50/50 μονο και μονο για να μην τρεχετε στα δικαστηρια, αν ειναι σημαντικες ομως οι υλικες, δεν το γλυτωνετε και καλη τυχη να βρεις εναν δικαστη να σου πει οτι δεν εφταιγες που εσκασες πισω του επειδη "φρεναρε αποτομα" Ο μονος αναιτια αστειος εδω ειναι ενας.. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2020 από N3M3SiS
Jts Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μόλις τώρα, N3M3SiS είπε Οποτε οποιος σταματαει στη μεση του δρομου για σταση, πρεπει πριν ξεφορτωσει τις βαλιτσες του ή πριν κατεβασει το παιδι του απο μεσα, να παει στο πορτπαγκαζ και να βαλει το τριγωνακι. Μαλιστα. Ποτε διαβασες τελευταια φορα τον ΚΟΚ, ειπαμε; (δεν μιλαμε για εθνικη οδο φανταζομαι, δεν ανεφερες κατι τετοιο) Και η στάση απαγορεύεται "Η στάση και η στάθμευση επιτρέπονται, αν δεν δημιουργείται εξ αυτών κίνδυνος ή παρακώλυση της κυκλοφορίας και αν δεν υπάρχουν σχετικές απαγορευτικές πινακίδες ή διαγραμμίσεις " απλά στο συγκεκριμένο κομμάτι ανέφερε τη στάθμευση.Το λεξικό μου μια χαρά είναι. Προφανώς όχι να σταματήσεις για λίγο για λόγους όπως π.χ. η αποφυγή ατυχήματος. Δεν χρειάζεται να είναι εθνική για να βάλεις τριγωνάκι, δεν ξέρω που το διάβασες αυτό. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2020 από Jts
Finn Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Προσπάθησε να κρατήσεις σε παρακαλώ το επίπεδο εκεί που ήταν στην αρχή της συζήτησης. Δεν ήσουν παρόν οπότε βγάζεις απλά συμπεράσματα ότι ο κακός ο TS ψαχνει δικαίωση στα fora του insomnia . Ο μάρτυρας δήλωσε ότι υπήρξε οπισθοπορεια γιατί ως τρίτος παρατηρητής είχε εστιάσει στις κινήσεις του άλλου οχήματος και χωρίς την παραμικρή ενόχληση από μέρους μου θέλει να πάρει θέση. Ο άλλος οδηγός απ την άλλη αρχικα παραδέχεται υπαιτιοτητα, στην πορεία λέει δε ξέρω ποιος φταίει και σημερα απ ότι έμαθα δεν αναλαμβάνει ευθύνη. Η ασφαλιστική μου θα ζητήσει υπεύθυνη δηλωση απ το μαρτυραο οποίος δε νομίζω να αρνηθεί και ουδέποτε του ζητήθηκε να ψευδομαρτυρησει.
agnostos13 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, Jts είπε Αν σταματήσεις στην μέση του δρόμου, εκτός αν είσαι αναίσθητος, κυριολεκτικά, και δεν βάλεις τριγωνάκι πριν την στροφή αν σταματήσεις σε τέτοια, φταις εσύ. *Μέση του δρόμου εννοώ όπου απαγορεύται η στάθμευση. Δεν απαγορεύεται να σταματήσεις στην μέση του δρόμου...να σταθμεύσεις απαγορεύεται... Και φυσικά αν υπάρχει βλάβη ή ανάγκη πρέπει να βάλεις σήμανση (ειδικά σε οδούς ταχείας κυκλοφορίας) μαζί με alarm. Αυτό δεν σημαίνει οτι αν δεν προλάβεις να βάλεις σήμανση και πέσει κάποιος πάνω σου πληρώνεται... Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2020 από agnostos13 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα