Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω να χρησιμοποιήσω το speedtouch  (edit speedport 724) του OTE για τηλεφωνία να έχω το 2860 για όλα τα υπόλοιπα.

Τι ρυθμίσεις θα χρειαστώ;

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

Την wan θυρα του 2860 στην LAN του speedtouch να κάνει PPoE.

Εχεις τυχον εχεις στατική IP θελει και καποιες ρυθμίσεις απο τον πάροχο στον δικο του εξοπλισμό.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στατική έχω. Τις κάνει αυτές τις ρυθμίσεις ο ΟΤΕ αν πάρω την υποστήριξη;

Θέλω να διατηρήσω ένα site to vpn που έχω στο draytek.

Υπάρχει κάποια άλλη λύση εγγυημένη γι' αυτό το θέμα χωρίς να είμαι εξαρτημένος από τον κάθε πάροχο;

Κάποιο άλλο router που θα τρέχει απευθείας; Κάποια άλλη λύση;

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

Εγώ θα προτιμούσα να βάλω έναν fxs adapter στο draytek, να πάρω τους κωδικούς τηλεφωνίας από τον ΟΤΕ και να επιστρέψω το speedport

Δημοσ.

Και γιατί δεν βάζεις το Speedport πίσω από το Draytek, ως απλό router για να δουλεύει μόνο η τηλεφωνία από αυτό;

Ο οδηγός είναι για το Entry 2i αλλά παρόμοιες είναι και στο W724V.

• Thanks 1
Δημοσ.

καλησπερα
απο την στιγμη που εχεις στατικη ip οτι και να κανεις δεν θα παιξει
θα πρεπει να μιλησεις με τον οτε να σου φτιαξουν ενα ψευδοaccount ωστε το tr069 να ριχνει αυτο στο router του οτε για να παίρνει την τηλεφωνια και τα credential της στατικ να τα εχεις στο draytek και μεσω wan να βγαινεις στον εξω κοσμο 
αν θελεις διευκρινησεις στειλε μου pm

• Thanks 1
Δημοσ.

Για ποιον λόγο να κάνει όλα αυτά με το Speedport στην γραμμή και πίσω του το Draytek, παρά να έχει το Draytek στην γραμμή και πίσω του το Speedport;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γιατι ο οτε σε στατικ μπορει να σηκωσει ταυτοχρονα μονο ενα season οποτε ειτε μπροστα ειτε πισω  το βαλει ενα απο τα 2 θα μεινει χωρις ιντερνετ

επισης για να παιξει το entry2i - w724- speedport plus- oxygen σαν ρουτερ απλα θα πρεπει το μπροστα modem router να υποστηρίζει pppoe passthrough
η αληθεια ειναι οτι δεν γνωριζω αν υποστηρίζει  το draytek του ts

Επεξ/σία από anarionasp
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ποιος σου είπε ότι θα πάρουν δημόσια ΙΡ και οι 2 συσκευές; Μόνο η πρώτη που θα συνδέεται στην γραμμή θα την έχει. Η άλλη (π.χ. το Speedport που  αναφέρω) θα παίρνει μία ΙΡ από το LAN του Draytek, αποκλειστικά στο δικό του WAN interface.

Δεν χρειάζεται κανένα PPPoE Passthrough. Ο οδηγός που έδωσα, μια χαρά δουλεύει χωρίς αυτό, με το Speedport να παίρνει σύνδεση μέσω ΙΡ Route.

• Like 2
Δημοσ.

εχεις ενα δικιο :P
εριξα πολυ γρηγορη ματια στο λινκ σου χωρις να δω οτι πας σε ip route ναι οκ εννοειτε οτι παιζεις και ετσι , αν με ρωτας προτιμω την πιο "ετοιμη" λυση  των 2 public ip γτ ειναι πιο "ετοιμη"
αλλα οκ αυτο ειναι καθαρα και προσωπικη επιλογη ετσι ?

οπως και να εχει νομιζω καλυψαμε τον ts  με ολες τις πιθανες λυσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απλά να επισημάνω κάτι άλλο.

Είχε προβλήματα με αποσυνδέσεις με το 2860... και δοκίμασε ο ΟΤΕ να με βάλει σε πιο κοντινή και καινούργια καμπίνα. Εκεί για κάποιον λόγο το 2860 δεν συγχρονίζει καθόλου αλλά παίζει μόνο το router του OTE.

Μιλάμε πάντα για VDSL 50άρα.

Ο οδηγός γράφει :

"Οι παρακάτω οδηγίες, προϋποθέτουν ότι το 9980 θα λειτουργεί ως κύριο modem/router, συνδεδεμένο στην γραμμή για να συγχρονίζει σε VDSL και πίσω από αυτό το Speedport μόνο για την VoIP τηλεφωνία του ΟΤΕ."

Επεξ/σία από The_Judas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...