TopicStrarter Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 4 ώρες πριν, Phoenix4 είπε Σε όποια γραμμή του ΟΤΕ έχω δει VDSL πιάνει το ~80% της γραμμής που πουλάει, δεν έχω δει σε 50αρα κάτω από 40. Προφανώς παίζει και ρόλο η καλωδίωση της οικίας, άμα είσαι σε κανά κτήριο εποχής ΠΑΣΟΚ αντιπαροχής καλό είναι να αλλάξεις το καλώδιο να βάλεις κανά CAT6 Εγώ είχα 50άρα και κατέβαζα με 30Μbps όταν ήμουν στο Ηράκλειο Κρήτης και μάλιστα κέντρο λιοντάρια (λιγότερο απο χιλιόμετρο απο το DSLAM) Αλλά για να μην λες ότι το λέω απλά λόγω του θέματος πάρε έναν youtuber που είδα πρόσφατα με παρόμοιο θέμα
Mhlogiatros Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 14 λεπτά πριν, greengr21 είπε Μπα κανονικες τιμες 50αρας εχουν δεν υπαρχει "ακριβο" επειδη ειναι αγροτικο,εκτος αν σου φαινονται τα 30-40ευρω το μηνα ακριβα. 40 ευρω το μηνα προσπαθουν να κανουν ανανεωσεις απο τον οτε με 30 λεπτα χρονο ομιλιας σε κινητα . Οταν ο νεος πελατης σε ανταγωνισμο θα το παρει 30 Δε το λες καλο - οταν δεν υπαρχει ανταγωνισμος αυτα γινονται .
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 1 minute ago, TopicStrarter said: Εγώ είχα 50άρα και κατέβαζα με 30Μbps όταν ήμουν στο Ηράκλειο Κρήτης και μάλιστα κέντρο λιοντάρια (λιγότερο απο χιλιόμετρο απο το DSLAM) Αλλά για να μην λες ότι το λέω απλά λόγω του θέματος πάρε έναν youtuber που είδα πρόσφατα με παρόμοιο θέμα Κάτι μου λέει ότι έπαιρνες VDSL από το Α/Κ κι όχι από καμπίνα. 1
TopicStrarter Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, ThReSh είπε Κάτι μου λέει ότι έπαιρνες VDSL από το Α/Κ κι όχι από καμπίνα. Κάτι μου λέει ότι φαινόμουν (σαν τον τύπο στο βίντεο) ότι είχα πρόσβαση σε VDSL 50άρα και δέχτηκαν το συμβόλαιο μου και με χρέωναν κανονικότατα για αυτό και τέλος με χρησιμοποιούσαν μαζί με τόσους άλλους για να φουσκώσουν τα στατιστικά τους για πρόσβαση VDSL έτσι ώστε να σηκώσουν το average των ταχυτήτων αλλά και το εύρος της κάλυψης τους Επίσης κάτι μου λέει ότι αφού απο AK μπορούσα να έχω 30άρα άρα θα μπορούσα να έχω και καρφωτά 24άρα και να πληρώνω τιμές 24άρας αλλά κάτι μου λέει πως αν το γύριζα σε 24άρα (πέρα απο τα πρόστιμα) δεν θα γινόταν ποτέ αυτό και θα κατέβαζα με 14 mbps ή κάτι τέτοιο.. και εκει ειναι το θέμα Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2020 από TopicStrarter 1 1
Tetrabitos Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 6 ώρες πριν, kastorakos84 είπε Δεν παίζει ρόλο μόνο η υποδομή, αλλά και οι χρήστες. Δεν είναι όλοι διατεθειμένοι να πληρώσουν περισσότερο για μετάβαση από adsl σε vdsl. Το 90% το μόνο που κοιτάνε είναι το πόσο θα πληρώνουν το μήνα, και γκρινιάζουν γιατί έχουν 10Mbps, όταν ομως τους λες ότι στην περιοχή τους έχει διαθεσιμότητα vdsl, μόλις ακούσουν τις χρεώσεις, σφυρίζουν αδιάφορα. Και τον άλλο μήνα που έρχονται να πληρώσουν λογαριασμό, πάλι τα ίδια... Όπως τα είπες αλλά αντίθετα ακριβώς. Θέλουμε vdsl και δεν έχουν. Η χρέωση 4-6€ παραπάνω είναι κλάιν. Σφυρίζω με ενδιαφέρον αλλά δεν υπάρχουν υποδομές ούτε για ψωρο πενηντάρα vdsl τουλάχιστον... 1
Mhlogiatros Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Γιατι δεν υπαρχει καμπινα ! Και το κεντρο απο συνδεσεις χαλκου ειναι η Αριαδνη στο λαβυρινθο του Μινώταυρου ( Α/Κ ΑΡΙΑΔΝΗ ) Μόλις τώρα, ThReSh είπε Κάτι μου λέει ότι έπαιρνες VDSL από το Α/Κ κι όχι από καμπίνα. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2020 από Mhlogiatros
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Phoenix4 είπε Σε όποια γραμμή του ΟΤΕ έχω δει VDSL πιάνει το ~80% της γραμμής που πουλάει, δεν έχω δει σε 50αρα κάτω από 40. Προφανώς παίζει και ρόλο η καλωδίωση της οικίας, άμα είσαι σε κανά κτήριο εποχής ΠΑΣΟΚ αντιπαροχής καλό είναι να αλλάξεις το καλώδιο να βάλεις κανά CAT6 To CAT6 τι σχέση έχει; Καλώδιο ethernet είναι. Αν η γραμμή δίνει 10Mbps δε πα να βάλεις και CAT5000, 10Mbps θα πηγαίνουν από το router/switch στο PC Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2020 από Επισκέπτης
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 1 minute ago, TopicStrarter said: Κάτι μου λέει ότι φαινόμουν (σαν τον τύπο στο βίντεο) ότι είχα πρόσβαση σε VDSL 50άρα και δέχτηκαν το συμβόλαιο μου και με χρέωναν κανονικότατα για αυτό και τέλος με χρησιμοποιούσαν μαζί με τόσους άλλους για να φουσκώσουν τα στατιστικά τους για πρόσβαση VDSL έτσι ώστε να σηκώσουν το average των ταχυτήτων αλλά και το εύρος της κάλυψης τους True, αλλά το post του Phoenix4 ήταν για παροχή από καμπίνες (aka FTTC). Κατά τα άλλα σε περιπτώσεις σαν την δικιά σου ο ΟΤΕ σιγά σιγά αρχίζει και ρίχνει οπτικές για FTTH. 1
greengr21 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 7 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε 40 ευρω το μηνα προσπαθουν να κανουν ανανεωσεις απο τον οτε με 30 λεπτα χρονο ομιλιας σε κινητα . Οταν ο νεος πελατης σε ανταγωνισμο θα το παρει 30 Δε το λες καλο - οταν δεν υπαρχει ανταγωνισμος αυτα γινονται . εγω προσφατα ειδα λογαριασμο του ΟΤΕ με 50αρα,χρονους ομιλιας κτλπ με 31ευρω που το θεωρω φυσιολογικη τιμη και οχι ακριβη,τωρα στα προγραμματα υπαρχουν διαφοροι παραγοντες πχ εγω πληρωνω την εως 24 19 ευρω αλλος σε ιδιο προγραμμα παιζει να δινει 25-30 κτλπ
TopicStrarter Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, ThReSh είπε True, αλλά το post του Phoenix4 ήταν για παροχή από καμπίνες (aka FTTC). Κατά τα άλλα σε περιπτώσεις σαν την δικιά σου ο ΟΤΕ σιγά σιγά αρχίζει και ρίχνει οπτικές για FTTH. διάβασε και το δεύτερο σκέλος του post που το έγραψα μετά απο edit το πρόβλημα ειναι η αδιαφορία των καρτέλ τόσα χρόνια... γιατί οκ αν δεν μπορούσαν να βάλουν καμπίνα (στο κέντρο της πόλης 1χλμ απο το DSLAM) μπορούσαν να με χρεώνουν λιγότερο αλλά χέστηκαν... και δεν είμαι μοναδική περίπτωση.. Επίσης όλως τυχαίως και εδώ Καστοριά που είμαι ΕΧΩ καμπίνα στα 300 μέτρα απο εμένα αλλά έχω 4 Mbps γιατί έτσι όπως γύρισαν το καλώδιο δεν περνάει απο το σπίτι μου και παίρνω απο του διόλου την μανα internet.. άσε... Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2020 από TopicStrarter
TR-909 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Vdsl 50αρι εδώ και κλειδώνει στα 28· ασφαλώς και συμβαίνει και αυτό. Όσο υπάρχει χαλκός θα υπάρχει και εξάρτηση από την απόσταση (εξασθένηση).
greengr21 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 7 λεπτά πριν, Tetrabitos είπε Όπως τα είπες αλλά αντίθετα ακριβώς. Θέλουμε vdsl και δεν έχουν. Η χρέωση 4-6€ παραπάνω είναι κλάιν. Σφυρίζω με ενδιαφέρον αλλά δεν υπάρχουν υποδομές ούτε για ψωρο πενηντάρα vdsl τουλάχιστον... τωρα εχει banner στο site της wind 100αρα με 35ευρω παντως φιλε εσυ φταις που δεν πληρωνεις τσιγκουνη
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 7 ώρες πριν, eliasjuve είπε Για υποσαχάρια περιοχή της Ευρώπης είναι πολύ καλά τα 13.41 θα έλεγα... Υποσαχαρια πρέπει να ειναι νότια της Σαχάρας.
TopicStrarter Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, TR-909 είπε Vdsl 50αρι εδώ και κλειδώνει στα 28· ασφαλώς και συμβαίνει και αυτό. Όσο υπάρχει χαλκός θα υπάρχει και εξάρτηση από την απόσταση (εξασθένηση). τα τιμολόγια όμως δεν εξασθενούν και αν πας σε 24άρα δεν θα κατεβάζεις ουτε κάν κοντά στα 20... αν και αποδεδειγμένα μπορείς να κατεβάζεις 28... μπήκες τώρα τι σημαίνει καρτέλ;
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Μόλις τώρα, TR-909 είπε Vdsl 50αρι εδώ και κλειδώνει στα 28· ασφαλώς και συμβαίνει και αυτό. Όσο υπάρχει χαλκός θα υπάρχει και εξάρτηση από την απόσταση (εξασθένηση). Κάτι παίζει στην καλωδίωση ή στην γραμμή σου. 28 είναι πααααρα πολύ λίγα για 50άρα. Αν θέλεις μπορείς να ποστάρεις στο αντίστοιχο thread ένα screenshot με τα στοιχεία της γραμμής από την σελίδα του router σου (συνήθως 192.168.1.Χ)..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα