Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ να ξεκαθαρίσω καταρχήν ότι όχι μόνο δεν είμαι φανατικός αλλά με τα βίας μπορεί να με πει κάποιος οπαδό μιας και με το ποδόσφαιρο έπαψα να ασχολούμαι σε μεγάλο βαθμό μετά την εφηβεία μου και ειδικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά τυχαίνει λόγω καταγωγής αν με ρωτήσει κανένας τι ομάδα είμαι να απαντώ ΠΑΟΚ και βλέπω κάνα ματς που και που...

Θα ήθελα να το συζητήσουμε αυτό το θέμα αντικειμενικά αν και καταλαβαίνω ότι οι περισσότεροι σε αυτό το site είναι Ολυμπιακοί οπότε θα είναι λιγάκι δύσκολο :P 

Βλέπω όλα τα site να μιλάνε για υπεροχή του Ολυμπιακού και θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος την λογική πίσω απο αυτό το θέμα μιας και όλα σχεδόν τα στατιστικά είναι υπέρ του ΠΑΟΚ (κατοχή σούτ λιγότερες κάρτες κτλ) 

1582620480371

Άρα για ποια υπεροχή μιλάμε όταν μάλιστα το μόνο γκόλ του Ολυμπιακού ήταν αυτογκόλ του ΠΑΟΚ που δεν ήταν και αναγκαστικό αυτογκόλ (με την έννοια ότι αν δεν την ακουμπούσε κανένας παίχτης του ΠΑΟΚ την μπάλα πάλι γκολ θα ήταν) 

Τέλος πως η εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια στο 52' που οδήγησε σε γκολ υπερ του ΠΑΟΚ ήταν offside;; Εγώ όταν είδα την φάση δεν πρόσεξα κάτι τέτοιο αλλά οκ δεν ασχολούμαι με την μπάλα χρόνια τώρα οπότε μπορεί να μου διαφεύγει κάτι. 

Επεξ/σία από TopicStrarter
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Τέλος πως η εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια στο 52' που οδήγησε σε γκολ υπερ του ΠΑΟΚ ήταν offsite;; Εγώ όταν είδα την φάση δεν πρόσεξα κάτι τέτοιο αλλά οκ δεν ασχολούμαι με την μπάλα χρόνια τώρα οπότε μπορεί να μου διαφεύγει κάτι. 

Αν και η μπάλα βρήκε στο Μπουχαλάκη οι 2 που είναι offside επηρεάζουν τη φάση. Παναθηναϊκός είμαι btw. Η πλάκα είναι ότι η γραμμή δεν είναι παράλληλη με τη γραμμή της μεγάλης περιοχής αλλά αυτοί οι 2 είναι πολύ μπροστά.

image.png.aa25100d9452bf50a7fa3c67365f6a76.png

Επεξ/σία από NickTheQuick
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, NickTheQuick είπε

Αν και η μπάλα βρήκε στο Μπουχαλάκη οι 2 που είναι offside επηρεάζουν τη φάση. Παναθηναϊκός είμαι btw. Η πλάκα είναι ότι η γραμμή δεν είναι παράλληλη με τη γραμμή της μεγάλης περιοχής αλλά αυτοί οι 2 είναι πολύ μπροστά.

Δεν το πρόσεξα αυτό όντως... 

Αλλά και πάλι θα ήθελα μια διασαφήνιση εδώ γιατί αν προσέξεις την φάση (με 0,25 ταχύτητα στο βίντεο που βάζω πιο κάτω) 

Κάποιος παίχτης του ολυμπιακού βρίσκει πρώτα την μπάλα στην μεγάλη περιοχή με κεφάλι η οποία κάνει γκελ σε κάποιον παίχτη του παόκ την αποκρούει ο τερματοφύλακας και μετά μπαίνει γκολ. 

Και στην Wikipedia λέει το εξής https://el.wikipedia.org/wiki/Παίκτης_εκτός_παιχνιδιού_(Οφσάιντ)

Αναφορά σε κείμενο

. Ένας ποδοσφαιριστής που βρίσκεται σε θέση οφσάιντ διαπράττει παράβαση και τιμωρείται μόνο αν τη στιγμή που η μπάλα αγγίζεται ή παίζεται από έναν συμπαίκτη του, αυτός αρχίζει να εμπλέκεται ενεργά στο παιχνίδι, κατά την άποψη του διαιτητή, με το να επηρεάζει το παιχνίδι ή με το να επηρεάζει έναν αντίπαλο του ή με το να αποκτά πλεονέκτημα ευρισκόμενος στη θέση αυτή. Ένας ποδοσφαιριστής που βρίσκεται σε θέση οφσάιντ δεν διαπράττει παράβαση αν δεχθεί τη μπάλα απευθείας από τέρματος λάκτισμα 

Δημοσ.

Αντικειμενικά ήταν ένα άσχημο παιχνίδι. Αν όμως το παρακολούθησες θα έβλεπες ότι ΠΑΟΚ, παρά τη κατοχή, ήταν ουσιαστικά ακίνδυνος. Ο Ολυμπιακός κατάφερε εύκολα να ''καταστρέψει'' το παιχνίδι του ΠΑΟΚ και να πετύχει αυτή τη μια φάση που ήθελε για να πάρει τον αγώνα.

Ο Ολυμπιακός άλλωστε είχε και τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα με το δοκάρι του Ελ Αραμπί.

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, NickTheQuick είπε

Χωρίς να είμαι οπαδός... Νομίζω πως το θέμα του offside αναφέρεται πλέον σε κεινον που παίρνει την μπάλα ή εμποδίζει τον keeper. Τα υπόλοιπα είναι ελληνικές εφευρέσεις.

BTW δεν έχω δει καν τον αγώνα ενώ μετά βίας ξέρω την βαθμολογία 😋

Διαφωτιστικό τα το το βίντεο! 

Η μπάλα παίζεται από παίκτη του Ολυμπιακού... No offside

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, xx1100 είπε

😋

Η μπάλα παίζεται από παίκτη του Ολυμπιακού... No offside

2. Παράβαση Offside

Ένας παίκτης ευρισκόμενος σε θέση offside τη στιγμή που η μπάλα παίζεται ή αγγίζεται από έναν συμπαίκτη του, τιμωρείται μόνο όταν αυτός αρχίζει να εμπλέκεται ενεργά στο παιχνίδι με το να:

επηρεάσει το παιχνίδι παίζοντας ή αγγίζοντας τη μπάλα που πασάρεται ή αγγίζεται από έναν συμπαίκτη του ή

➜ επηρεάσει έναν αντίπαλο με το:

* να εμποδίσει τον αντίπαλο να παίξει ή να είναι ικανός να παίξει την μπάλα, εμποδίζοντας ξεκάθαρα το οπτικό πεδίο του αντιπάλου ή

* μαρκάρει έναν αντίπαλο για τη μπάλα, ή

* προσπαθεί ξεκάθαρα να παίξει τη μπάλα η οποία είναι κοντά του και αυτή η ενέργεια επιδρά στον αντίπαλο, ή

* κάνει μία προφανή ενέργεια η οποία επιδρά ξεκάθαρα στην ικανότητα του αντιπάλου να παίξει τη μπάλα

ή

➜ κερδίσει ένα πλεονέκτημα με το να παίξει την μπάλα ή να επηρεάσει έναν αντίπαλο όταν αυτή

https://www.contra.gr/podosfairo/ayto-provlepei-o-kanonismos-gia-to-ofsaint.7415147.html

Επεξ/σία από eliashadow
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για δες και τα στατιστικα στο περσινο Ολυμπιακος-ΠΑΟΚ 0-1 με αυτογκολ Βουκοβιτς και πες μου ποιο σου κανει μεγαλυτερη εντυπωση...

232957.jpg

Στο προχτεσινο, ο ΠΑΟΚ κυριαρχησε σε κατοχη, κερδισε αρκετα κορνερ και φαουλ κοντα στην περιοχη του Ολυμπιακου, ομως δεν το αξιοποιησε καθολου. Ανουσια υπεροχη που λεμε. Αν εβλεπες τον αγωνα, θα ελεγες οτι και μεχρι αυριο να επαιζαν, γκολ δε θα εβαζαν...Ο Ολυμπιακος επαιζε ευρωπαικο αγωνα πριν 3 μερες και επαιζε 3 ταχυτητες κατω, δινοντας την πρωτοβουλια στον ΠΑΟΚ. Παρ ολα αυτα ειχε δοκαρι με Ελ Αραμπι και το (αυτο)γκολ. Κανεις δεν ειπε οτι κυριαρχησε ο Ολυμπιακος ή οτι επαιξε καλυτερα ο Ολυμπιακος. Απλα αν μια ομαδα εβγαινε νικητρια απο αυτο το ματς, θα ηταν ο Ολυμπιακος. Πρωτο σημειο και πιο δικαιο, εννοειται θα ηταν η ισοπαλια. Ε εκατσε διπλο, τι να κανουμε...

Επεξ/σία από sexymwro7
Δημοσ.

τα στατιστικά δεν είναι τέρματα.....στο ποδόσφαιρο τα γκολ μετράνε.....μπορείς να εχει κατοχή 80% και σουτ στο τέρμα τουλάχιστον 20......και με δυο αντεπιθέσεις να σου κανω 2 γκολ..... ετσι είναι το ποδόσφαιρο..... στο τέλος αυτό που μένει είναι ο νικητής όλα τα αλλα είναι δικαιολογίες για να καλύψουμε την ανεπάρκεια μας στο σκοράρισμα (αυτά από έναν Παναθηναικο).

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dinos1973 είπε

τα στατιστικά δεν είναι τέρματα.....στο ποδόσφαιρο τα γκολ μετράνε.....μπορείς να εχει κατοχή 80% και σουτ στο τέρμα τουλάχιστον 20......και με δυο αντεπιθέσεις να σου κανω 2 γκολ..... ετσι είναι το ποδόσφαιρο..... στο τέλος αυτό που μένει είναι ο νικητής όλα τα αλλα είναι δικαιολογίες για να καλύψουμε την ανεπάρκεια μας στο σκοράρισμα (αυτά από έναν Παναθηναικο).

Δεν διαφωνώ αλλά 2 ήταν τα τέρματα σε αυτό το παιχνίδι το ένα αυτογκόλ του παοκ και το άλλο στημένο του παοκ που είναι offside αλλά ίσως (δική μου άποψη) τραβηγμένο απο τα μαλλιά offside.

9 λεπτά πριν, sexymwro7 είπε

Για δες και τα στατιστικα στο περσινο Ολυμπιακος-ΠΑΟΚ 0-1 με αυτογκολ Βουκοβιτς και πες μου ποιο σου κανει μεγαλυτερη εντυπωση...

232957.jpg

Δεν διαφωνώ αν και όπως είπε @Dinos1973 τα στατιστικά είναι δευτερεύοντα μπροστά στα τέρματα. 
Όπως και να έχει όμως εγώ δεν μιλάω για την πορεία του ΠΑΟΚ και αυτή του Ολυμπιακού γενικά σαφώς και ο Ολυμπιακός είναι μεγαλύτερη ομάδα αν το πάμε ιστορικά χωρίς καμία αμφισβήτηση απλά για το συγκεκριμένο ματς δεν καταλαβαίνω πως προκύπτει ότι έδειξε ανωτερότητα.. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, eliashadow είπε

2. Παράβαση Offside

Ένας παίκτης ευρισκόμενος σε θέση offside τη στιγμή που η μπάλα παίζεται ή αγγίζεται από έναν συμπαίκτη του, τιμωρείται μόνο όταν αυτός αρχίζει να εμπλέκεται ενεργά στο παιχνίδι με το να:

➜ επηρεάσει το παιχνίδι παίζοντας ή αγγίζοντας τη μπάλα που πασάρεται ή αγγίζεται από έναν συμπαίκτη του ή

➜ επηρεάσει έναν αντίπαλο με το:

* να εμποδίσει τον αντίπαλο να παίξει ή να είναι ικανός να παίξει την μπάλα, εμποδίζοντας ξεκάθαρα το οπτικό πεδίο του αντιπάλου ή

* μαρκάρει έναν αντίπαλο για τη μπάλα, ή

* προσπαθεί ξεκάθαρα να παίξει τη μπάλα η οποία είναι κοντά του και αυτή η ενέργεια επιδρά στον αντίπαλο, ή

* κάνει μία προφανή ενέργεια η οποία επιδρά ξεκάθαρα στην ικανότητα του αντιπάλου να παίξει τη μπάλα

ή

➜ κερδίσει ένα πλεονέκτημα με το να παίξει την μπάλα ή να επηρεάσει έναν αντίπαλο όταν αυτή

https://www.contra.gr/podosfairo/ayto-provlepei-o-kanonismos-gia-to-ofsaint.7415147.html

Ωραία όλα αυτά αλλά στέκομαι στο ξεκάθαρα... 

Δεν νομίζω ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Και αυτό μάλλον εξηγεί και για ποιο λόγο οι παίκτες του Ολυμπιακού αποδέχονται τη φάση χωρίς καμία διαμαρτυρία (και μπράβο τους). 

Μου θύμισε το περυσινό Ajax-real όταν με το var ακύρωσαν το γκολ του ajax με ένα αντίστοιχο εφευρημα. 

Από κει και πέρα... Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα επαφής και δε γίνεται να το κάνεις σκάκι. Καταντάει αστείο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Δεν διαφωνώ αλλά 2 ήταν τα τέρματα σε αυτό το παιχνίδι το ένα αυτογκόλ του παοκ και το άλλο στημένο του παοκ που είναι offside αλλά ίσως (δική μου άποψη) τραβηγμένο απο τα μαλλιά offside.

Εφοσον ο Βαρελα που ειναι πιο μπροστα πηδαει να παρει κεφαλια και εμποδιζει τον Σεμεδο που τον μαρκαρει καθως και το οπτικο πεδιο του Μπουχαλακη που ειναι πισω του, τοτε ειναι offside. Αν δεν εκανε κινηση προς τη μπαλα, τοτε μονο δεν θα ηταν.

image.png.ac26a21628b5a30a86a369789f984b30.png

Για να το δεις και διαφορετικα, ο Σπυροπουλος που εκανε τη μεταδοση του αγωνα για το ΠΑΟΚ τιβι ειπε οτι ηταν offside ;)
Θα μπορουσε ομως πχ να δωσει πεναλτυ στο σπρωξιμο του Λημνιου που και οι δυο σπρωχνουν, αλλα θα μπορουσε να δωσει πεναλτυ. (Ολυμπιακος ειμαι)

Η υπεροχη του Ολυμπιακου ειναι στη γενικη αντιμετοπιση του παιχνιδιου, που δεν κινδύνεψε σχεδον καθολου σε ολο το παιχνιδι, ειχε δλδ ο ΠΑΟΚ μια ανουσια κατοχη μπαλας και αν θυμαμαι και καμια ευκαιρια. Επισης το δοκαρι που ειχε ο Ολυμπιακος δεν μετραει σαν σουτ στο τερμα.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

τραβηγμένο απο τα μαλλιά offside.

Ο παιχτης του ΠΑΟΚ (Βαρελα) ειναι 1 σωμα μπροστα απο τον τελευταιο αμυντικο του Ολυμπιακου. Αυτο δε λεγεται τραβηγμενο απο τα μαλλια. Λεγεται ξεκαθαρο offside. Ο παιχτης πηδαει για τη μπαλα, αρα επηρεαζει τη φαση. Αν ηθελε να μην επηρεασει, δε θα πηδαγε, ετσι ο Μπουχαλακης θα ειχε ευκολο εργο να απομακρυνει τη μπαλα. Πηδηξε, επηρεασε, ο Μπουχαλακης επηρεαστηκε και εκανε λαθος διωξιμο, που εγινε δοκαρι και μετα γκολ. Αρα ξεκαθαρη παραβαση. Offside ειναι η προθεση να παιξει τη μπαλα (πηδημα) και οχι η επαφη. Και ας μην την ακουμπησε, εφοσον πηδηξε, επηρεασε τη φαση οντας offside.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, TopicStrarter είπε

Εγώ να ξεκαθαρίσω καταρχήν ότι όχι μόνο δεν είμαι φανατικός αλλά με τα βίας μπορεί να με πει κάποιος οπαδό μιας και με το ποδόσφαιρο έπαψα να ασχολούμαι σε μεγάλο βαθμό μετά την εφηβεία μου και ειδικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά τυχαίνει λόγω καταγωγής αν με ρωτήσει κανένας τι ομάδα είμαι να απαντώ ΠΑΟΚ και βλέπω κάνα ματς που και που...

Θα ήθελα να το συζητήσουμε αυτό το θέμα αντικειμενικά αν και καταλαβαίνω ότι οι περισσότεροι σε αυτό το site είναι Ολυμπιακοί οπότε θα είναι λιγάκι δύσκολο :P 

Βλέπω όλα τα site να μιλάνε για υπεροχή του Ολυμπιακού και θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος την λογική πίσω απο αυτό το θέμα μιας και όλα σχεδόν τα στατιστικά είναι υπέρ του ΠΑΟΚ (κατοχή σούτ λιγότερες κάρτες κτλ) 

1582620480371

Άρα για ποια υπεροχή μιλάμε όταν μάλιστα το μόνο γκόλ του Ολυμπιακού ήταν αυτογκόλ του ΠΑΟΚ που δεν ήταν και αναγκαστικό αυτογκόλ (με την έννοια ότι αν δεν την ακουμπούσε κανένας παίχτης του ΠΑΟΚ την μπάλα πάλι γκολ θα ήταν) 

Τέλος πως η εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια στο 52' που οδήγησε σε γκολ υπερ του ΠΑΟΚ ήταν offside;; Εγώ όταν είδα την φάση δεν πρόσεξα κάτι τέτοιο αλλά οκ δεν ασχολούμαι με την μπάλα χρόνια τώρα οπότε μπορεί να μου διαφεύγει κάτι. 

Yπήρχε και ένα δοκάρι του Ολυμπιακού.Επίσης τα σουτ προς εστία είναι διπλάσια του Ολυμπιακού.(για να δεις πως κοροιδευουν τα στατιστικά το γράφω αυτό! )

• Moderators
Δημοσ.

Δεν υποστηριζω καμια απο τις 2 αυτες ομαδες. Το αντιθετο!

Πρεπει να μπει ομως στο τοπικ η πληροφορια οτι δεν δοθηκε στο 80' πεναλτι υπερ του ΠΑΟΚ σε καθαρο σπρωξιμο μεσα στην περιοχη σε παιχτη του που ειχε και την μπαλα. Εχω δει την φαση σε αργο replay, για μενα ειναι 5καθαρο πεναλτι αλλα δεν το βρισκω στο YTube για να δωσω συνδεσμο.

Τελος στο (αυτο)γκολ, δεν ειναι καθαρο απο τα πλανα, αν η μπαλα ειχε βγει αουτ πριν την επιστροφη της προς τον αγωνιστικο χωρο ή οχι. Αν ημασταν εξω θα ειχαμε goal line και θα ξεραμε αν ειναι γκολ ή αουτ και αν θα μετρουσε ή οχι αντιστοιχα.

Γενικα παντως μιλαμε για παιχνιδι πατατα - μαπα κλπ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...