Simos805 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Καλησπέρα, προσπαθώ να κάνω το παραπάνω, δηλαδή να ξυπνάω τον iMac μου μέσω του iPhone όταν είμαι εκτός σπιτιόυ. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι ακριβώς πρέπει να κάνω διότι έχω μπερδευτεί? Έχω TP-Link router, έχω ενεργοποιήσει το IP & MAC binding για το iMac αλλά μπερδεύομαι στο virtual server και γενικότερα δεν το έχω κάνει να δουλέψει. Προσπαθώ με την εφαρμογή RemoteBoot στο iOS και έχω τις εξείς απορίες: Εκεί που λέει IP Address ποια IP βάζουμε? Του υπολογιστή? Του router? Το default getway? (Διότι το ρουτερ ειναι συνδεδεμένω στο μοντεμ του οτε) Επίσως το Port μπορεί να είναι οποιοδήποτε αρκεί να είναι το ίδιο στο virtual server του router και στην εφαρμογή μέσα? Ας βοηθήσει κάποιος διότι ψάχνω παντού αλλά δεν έχει δουλέψει... φυσικά έχω ενεργοποιήσει το WOL στο iMac.
infin1tyGR Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Αν λες για το RemoteBoot, για εκτός σπιτιού θα βάλεις την WAN IP Address. Αυτή που φαίνεται σε site όπως το ipaddress.com, δηλαδή. Αυτή όμως είναι δυναμική και αλλάζει, οπότε μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιείς μια υπηρεσία dynamic DNS που θα ενημερώνει ένα hostname με την τρέχουσα κάθε φορά διεύθυνση και εσύ θα χρειάζεται να ξέρεις και να χρησιμοποιείς μόνο αυτό το hostname. Αν εννοείς για την IP Address στο πεδίο του Virtual Server, θα βάλεις την τοπική διεύθυνση του iMac (π.χ. 192.168.1.6). Στο port θεωρητικά μπορείς να βάλεις όποιο θες. Συνήθως για το WOL χρησιμοποιείται το port 9 UDP. 1
Simos805 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 27 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε Αν λες για το RemoteBoot, για εκτός σπιτιού θα βάλεις την WAN IP Address. Αυτή που φαίνεται σε site όπως το ipaddress.com, δηλαδή. Αυτή όμως είναι δυναμική και αλλάζει, οπότε μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιείς μια υπηρεσία dynamic DNS που θα ενημερώνει ένα hostname με την τρέχουσα κάθε φορά διεύθυνση και εσύ θα χρειάζεται να ξέρεις και να χρησιμοποιείς μόνο αυτό το hostname. Αν εννοείς για την IP Address στο πεδίο του Virtual Server, θα βάλεις την τοπική διεύθυνση του iMac (π.χ. 192.168.1.6). Στο port θεωρητικά μπορείς να βάλεις όποιο θες. Συνήθως για το WOL χρησιμοποιείται το port 9 UDP. Απότι βλέπω οι υπηρεσίες για dynamic DNS είναι επί πληρωμή, που σημαίνει ότι πρακτικά για να μπορώ να ξυπνάω τον υπολογιστή μου απομακρισμένα δεν υπάρχει κάποιος εντελώς δωρεάν τρόπος?
infin1tyGR Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Υπάρχουν και δωρεάν. Εγώ χρησιμοποιώ το NoIP.com. Απλώς μία φορά το μήνα σου στέλνει να κάνεις confirm το domain. Λίγα δευτερόλεπτα διαρκεί μόνο.
Simos805 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 10 ώρες πριν, infin1tyGR είπε Υπάρχουν και δωρεάν. Εγώ χρησιμοποιώ το NoIP.com. Απλώς μία φορά το μήνα σου στέλνει να κάνεις confirm το domain. Λίγα δευτερόλεπτα διαρκεί μόνο. Οκ, μπορείς να μου εξηγήσεις πώς λειτουργεί? Δηλαδή οκ φτιάχνω λογαριασμό, βάζω host name, πρνάω μετά τα στοιχεία αυτά στο TP-Link router και μετά τι? Τι πρέπι να κάνω για να ενεργοποιώ τον iMac από το iPhone μου? Επίσης μια φορά το μήνα θα μου στέλνει email απλά να επιβεβαιώσω το name ή θα πρέπει να το αλλάζω? 11 ώρες πριν, infin1tyGR είπε Υπάρχουν και δωρεάν. Εγώ χρησιμοποιώ το NoIP.com. Απλώς μία φορά το μήνα σου στέλνει να κάνεις confirm το domain. Λίγα δευτερόλεπτα διαρκεί μόνο. Βάζω τα στοιχεία από το No-ip στο TP-Link αλλά τίποτα, μου λέει disconnected. Επίσης δοκιμάζω από το site της no-ip αν το port 9 στο router μου είναι ανοιχτό, και μου λέει ότι δεν είναι παρόλο που έχω βάλει virtual server με την port 9 ανοιχτή. Τι πρέπει να κανω? Να αναφέρω πως το TP-Link router είναι συνδεδεμένο με ethernet με το router της Cosmote το οποίο εκτελεί χρέη modem, μήπως πρέπει όλα αυτά να τα κάνω από το router της cosmote και όχι από το TP-Link?
infin1tyGR Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, Simos805 said: Οκ, μπορείς να μου εξηγήσεις πώς λειτουργεί? Δηλαδή οκ φτιάχνω λογαριασμό, βάζω host name, πρνάω μετά τα στοιχεία αυτά στο TP-Link router και μετά τι? Τι πρέπι να κάνω για να ενεργοποιώ τον iMac από το iPhone μου? Επίσης μια φορά το μήνα θα μου στέλνει email απλά να επιβεβαιώσω το name ή θα πρέπει να το αλλάζω? Μετά στην εφαρμογή στο iPhone, εκεί που λέει IP Address θα δίνεις το hostname αντί για την IP σου. Μία φορά το μήνα θα ζητάει απλώς επιβεβαίωση, όχι να το αλλάξεις. Να έχεις υπ' όψιν ότι κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να είσαι σε άλλο δίκτυο συνδεδεμένος με το κινητό, π.χ. με 4G, και όχι στο ίδιο σου το WiFi. 3 hours ago, Simos805 said: Βάζω τα στοιχεία από το No-ip στο TP-Link αλλά τίποτα, μου λέει disconnected. Επίσης δοκιμάζω από το site της no-ip αν το port 9 στο router μου είναι ανοιχτό, και μου λέει ότι δεν είναι παρόλο που έχω βάλει virtual server με την port 9 ανοιχτή. Τι πρέπει να κανω? Να αναφέρω πως το TP-Link router είναι συνδεδεμένο με ethernet με το router της Cosmote το οποίο εκτελεί χρέη modem, μήπως πρέπει όλα αυτά να τα κάνω από το router της cosmote και όχι από το TP-Link? Στο username δοκίμασε με το email που έβαλες στον λογαριασμό σου στο No-IP. Δεν σου το βγάζει ανοιχτό γιατί δεν υπάρχει καμία υπηρεσία σε αυτό το port. Δεν σημαίνει ότι έκανες κάτι λάθος, θα πρέπει να το δοκιμάσεις να δεις αν θα δουλεύει. Της Cosmote δουλεύει απλώς ως modem; Είναι σε bridge mode; Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2020 από infin1tyGR 1
Simos805 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 41 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε Μετά στην εφαρμογή στο iPhone, εκεί που λέει IP Address θα δίνεις το hostname αντί για την IP σου. Μία φορά το μήνα θα ζητάει απλώς επιβεβαίωση, όχι να το αλλάξεις. Να έχεις υπ' όψιν ότι κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να είσαι σε άλλο δίκτυο συνδεδεμένος με το κινητό, π.χ. με 4G, και όχι στο ίδιο σου το WiFi. Στο username δοκίμασε με το email που έβαλες στον λογαριασμό σου στο No-IP. Δεν σου το βγάζει ανοιχτό γιατί δεν υπάρχει καμία υπηρεσία σε αυτό το port. Δεν σημαίνει ότι έκανες κάτι λάθος, θα πρέπει να το δοκιμάσεις να δεις αν θα δουλεύει. Της Cosmote δουλεύει απλώς ως modem; Είναι σε bridge mode; Δοκίμασα και το email αλλά τίποτα. Τι εννοείς δεν υπάρχει σαν υπηρεσία? Αφού στο virtual server του router έχω ανοιχτό το port 9 και το έχω βάλει να κάνει forward τα πακέτα στην IP του iMac καλά δεν έκανα? Εννοείς ότι παρόλο που λέει disconnected να το δοκιμάσω και θα δουλέψει? Έχω συνδέσει το TP-Link με της cosmote με ethernet, με το TP-Link να είναι σε WiFi Router mode και έχω βάλει default getway την IP του router της cosmote. Αυτό λέγεται bridge mode? Δοκίμασα να δω τις ρυθμίσεις port forwarding στο router της cosmote αλλά ζητάει περισσότερα πράγματα που δεν τα ξέρω. Φάση starting IP, ending IP και κάτι τέτοια. Στα λέω μπερδεμένα είναι η αλήθεια διότι έχω μπερδευτεί κι εγώ δεν είμαι τόσο καλός στα δίκτυα ... μπορείς να καταλάβεις τι έχω κάνει λάθος?
infin1tyGR Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ναι, κατάλαβα τώρα. Καταρχάς το No-IP θα πρέπει να το ρυθμίσεις στης Cosmote, καθώς αυτό παίρνει την public διεύθυνση. Δεν ξέρω αν έχει αυτή τη δυνατότητα, όμως. Νομίζω δεν το έχεις σε bridge mode. Το port forward πρέπει να το κάνεις και στα 2 router. Το TP-Link τι IP παίρνει από της Cosmote; Μπορείς να το βρεις στο interface του. Λογικά στην αρχική σελίδα κάπου. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2020 από infin1tyGR 1
Simos805 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, infin1tyGR είπε Ναι, κατάλαβα τώρα. Καταρχάς το No-IP θα πρέπει να το ρυθμίσεις στης Cosmote, καθώς αυτό παίρνει την public διεύθυνση. Δεν ξέρω αν έχει αυτή τη δυνατότητα, όμως. Νομίζω δεν το έχεις σε bridge mode. Το port forward πρέπει να το κάνεις και στα 2 router. Το TP-Link τι IP παίρνει από της Cosmote; Μπορείς να το βρεις στο interface του. Λογικά στην αρχική σελίδα κάπου. Της cosmote νομίζω έχει δυνατότητα για DDNS την έχει πάρει το μάτι μου. Στο TP-Link του έχω ορίσει εγώ την IP 192.168.1.50 και το cosmote έχει την 192.168.1.1 που όπως είπα την έχω βάλει ως default getway στο TP-Link για να παίρνει από εκεί τα δεδομένα (ξέρω δεν είναι σωστή η έκφραση αλλά δεν ξέρω πως λέγεται αυτό που εννοώ, νομίζω κατάλαβες). Το bridge mode πώς ακριβώς γίνεται και σε τι διαφέρει? Εγώ έτσι όπως τα έχω με βολεύουν τέλεια όσον αφορά των σύνδεση των συσκευών στο σπίτι. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2020 από Simos805
Simos805 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 5 ώρες πριν, infin1tyGR είπε Ναι, κατάλαβα τώρα. Καταρχάς το No-IP θα πρέπει να το ρυθμίσεις στης Cosmote, καθώς αυτό παίρνει την public διεύθυνση. Δεν ξέρω αν έχει αυτή τη δυνατότητα, όμως. Νομίζω δεν το έχεις σε bridge mode. Το port forward πρέπει να το κάνεις και στα 2 router. Το TP-Link τι IP παίρνει από της Cosmote; Μπορείς να το βρεις στο interface του. Λογικά στην αρχική σελίδα κάπου. Από λίγο ψάξιμο που έκανα νομίζω πως έχω συνδεδεμένο το TP-Link ως access point και το router της cosmote είναι στην ουσία σε bridge mode. Επίσης έχω το DHCP ενεργό και στα δυο ρουτερ, είναι λάθος αυτό?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα