Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να προχωρήσω στην αγορά CPU, Motherboard, RAΜ και PSU για all around χρήση, σκεφτόμουν αν θα πάω σε Ryzen 3600 ή 2700Χ με τους δύο επιπλέον πυρήνες του, στη τιμή που έχει φτάσει πλέον. Δεν υπάρχουν σοβαρές απαιτήσεις σε gaming, πέραν ίσως λίγο πιο παλιών ή μη απαιτητικών τίτλων (strategy, rpg κλπ)

Όποτε χρειάζομαι τη γνώμη σας για το αν αξίζει ο 2700Χ στα χρήματα αυτά καθώς και μία πρόταση για μητρική και συμβατές μνήμες.

Για μητρική σκεφτόμουν την Asrock Fatal1ty B450 Gaming K4

και μνήμες τις G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB)

Επίσης χρήσιμη θα μου ήταν μια πρόταση για τροφοδοτικό

Όσον αφορά το budget για CPU,MB,RAM και PSU σκεφτόμουν τα 400-450 χωρίς να είναι απόλυτο το ταβάνι αν η διαφορά σε επιδόσεις και αξιοπιστία των parts το δικαιολογεί.

Αυτά προς το παρόν και ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας

Δημοσ.

Καλημέρα. Για την χρήση που το θες μπορείς να παίξεις και με 2600. Παρολαυτα θεωρώ πως αν το δίλημμα σου είναι 2700χ η 3600 θα πρέπει να συνεχίσεις με τον 3600 χωρίς να φοβάσαι τίποτα. 

Από μητρική θα αφήσεις τις σκέψεις σου για την asrock και θα επιλέξεις την b450 tomahawk max

Μνήμες κοίτα τις crucial 16gb ram στα 3200. Παίζουν άψογα με ryzen και αν θέλεις να παίξεις μαζί τους, σηκώνουν μπόλικο παιχνίδι. 

Ότι και από τους δύο αποφασίσεις η μητρική και η ραμ καλό θα ήταν να μην αλλάξουν. 

2 λεπτά πριν, tanasen01 είπε

Γράψε από τι αποτελείται το τωρινό σύστημά σου και σε τι σε περιορίζει.

+1

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το τωρινό σύστημα είναι πολύ παλιό (Q9450,Asus P5B κλπ). Επί της ουσίας θα αλλαχτούν όλα, εκτός από το κουτί (Coolermaster HAF-X) και έναν SSD (Samsung Evo, δε θυμάμαι ακριβώς το μοντέλο και είμαι εκτός), απλά θα ήθελα να δω για κάρτα γραφικών σε δεύτερο χρόνο.

M4tR1x Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σου

Επεξ/σία από alphacen
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, alphacen είπε

Το τωρινό σύστημα είναι πολύ παλιό (Q9450,Asus P5B κλπ). Επί της ουσίας θα αλλαχτούν όλα, εκτός από το κουτί (Coolermaster HAF-X) και έναν SSD (Samsung Evo, δε θυμάμαι ακριβώς το μοντέλο και είμαι εκτός), απλά θα ήθελα να δω για κάρτα γραφικών σε δεύτερο χρόνο.

Αν δεν έχεις κάρτα γραφικών θα χρειαστείς γιατί κανένα από τα Ryzen chips που βλέπεις δεν έχουν ενσωματωμένα γραφικά. Χωρητικότητα ssd θυμάσαι; Γιατί αν είναι 120GB είναι λίγα για windows+προγράμματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι το γνωρίζω για τα ενσωματωμένα γραφικά, έχω παλιές κάρτες γραφικών για απλή χρήση, στα 250GB είναι ο SSD

Στη Tomahawk Max θα παίζει out of the box ο 3600; γιατι δεν έχω άλλο AM4 επεξεργαστή για Bios update..

Επεξ/σία από alphacen
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, alphacen είπε

Στη Tomahawk Max θα παίζει out of the box ο 3600; γιατι δεν έχω άλλο AM4 επεξεργαστή για Bios update..

Nαι σε όλες τις MAX θα τρέχει out of the box.

52 λεπτά πριν, alphacen είπε

έχω παλιές κάρτες γραφικών για απλή χρήση

Mερικές παλιές κάρτες δεν υποστηρίζονται από μητρικές με uefi bios πάντως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η πιο νέα που διαθέτω αυτή τη στιγμή είναι μια Asus HD7770, η οποία φαίνεται να είναι συμβατή με τη Tomahawk σύμφωνα με το pcpartpicker. Σε κάθε περίπτωση θα το έχω υπόψιν μου και σε ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση.

Κάποια άλλη πρόταση για μνήμες υπάρχει; διότι δεν έχουν πολύ καλή διαθεσιμότητα αν μιλάμε για αυτές: https://www.skroutz.gr/s/17350611/Crucial-Ballistix-Sport-LT-Gray-16GB-DDR4-3200MHz-BLS2K8G4D32AESBK.html

Τέλος, το υπάρχον τροφοδοτικό είναι ένα Enermax Modu82+ 425Watt θεωρώ ότι χρήζει αντικατάστασης λόγω παλαιότητας, ποιο θα προτείνατε; Επειδή σε αυτή την απόφαση σίγουρα θα παίζει ρόλο και ποια κάρτα γραφικών θα μπει τελικά, να πω ότι σκεφτόμουν κάτι κοντά σε RX5600 - RX5700. Σε περίπτωση αγοράς κάρτας γραφικών το τροφοδοτικό θα αλλαχτεί σίγουρα, δε ξέρω χωρίς την νέα VGA αν καλύπτομαι από το υπάρχον.

Επεξ/σία από alphacen
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, alphacen είπε

Η πιο νέα που διαθέτω αυτή τη στιγμή είναι μια Asus HD7770, η οποία φαίνεται να είναι συμβατή με τη Tomahawk σύμφωνα με το pcpartpicker. Σε κάθε περίπτωση θα το έχω υπόψιν μου και σε ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση.

Κάποια άλλη πρόταση για μνήμες υπάρχει; διότι δεν έχουν πολύ καλή διαθεσιμότητα αν μιλάμε για αυτές: https://www.skroutz.gr/s/17350611/Crucial-Ballistix-Sport-LT-Gray-16GB-DDR4-3200MHz-BLS2K8G4D32AESBK.html

Τέλος, το υπάρχον τροφοδοτικό είναι ένα Enermax Modu82+ 425Watt θεωρώ ότι χρήζει αντικατάστασης λόγω παλαιότητας, ποιο θα προτείνατε; Επειδή σε αυτή την απόφαση σίγουρα θα παίζει ρόλο και ποια κάρτα γραφικών θα μπει τελικά, να πω ότι σκεφτόμουν κάτι κοντά σε RX5600 - RX5700. Σε περίπτωση αγοράς κάρτας γραφικών το τροφοδοτικό θα αλλαχτεί σίγουρα, δε ξέρω χωρίς την νέα VGA αν καλύπτομαι από το υπάρχον.

Γράψε τα παιχνίδια που θέλεις να παίζεις, ανέφερες παλιά που λογικά θα είσαι ΟΚ ακόμα και με τον 1600AF, αλλά υπάρχουν κάποια που θέλουν το SC performance του 3600   

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Γράψε τα παιχνίδια που θέλεις να παίζεις, ανέφερες παλιά που λογικά θα είσαι ΟΚ ακόμα και με τον 1600AF, αλλά υπάρχουν κάποια που θέλουν το SC performance του 3600   

Κοίτα λόγω υποχρεώσεων το είχα αφήσει λίγο το Gaming γιαυτό και το PC που υπάρχει τώρα είναι απαρχαιωμένο. Επομένως υπάρχουν διαμαντάκια από περασμένα χρόνια, που θα ήθελα να παίξω χωρίς να εκνευρίζομαι από Low FPS και Frame drops. Θεωρώ όμως, ότι δε θα έπρεπε να κινηθώ σε αγορά Parts μόνο με αυτό το κριτήριο καθώς το Budget μου δεν είναι πολύ σφικτό και θα μπορούσα να πάω και πιο πάνω. Για το λόγo αυτό σκέφτομαι περισσότερο τον 3600. 

Επεξ/σία από alphacen
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια απλή ερώτηση έκανα, απάντηση δεν πήρα.

Πάμε για 2η προσπάθεια:

Α) υπάρχουν παλιά παιχνίδια που δεν τα πάνε καλά με τις πρώτες 2 γενιές ryzen... 

Β) Τι ακριβώς περιμένεις από τον 3600 όταν θα μείνεις με την 7770? Και όταν μια φορά και ένα καιρό αλλάξεις gpu, τι χρήματα σκοπεύεις να διαθέσεις για τη κάρτα? 

Επεξ/σία από leros2004

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...