Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να θέσω και την οικονομική διάσταση; μια χώρα με ευαίσθητη οικονομία που στηρίζεται στον τουρισμό και στα δάνεια θα πληγεί πολύ άγρια από την ύφεση και την αστάθεια των αγορών. Θυμηθείτε το 2008 και μια μακρινή οικονομική κρισουλα πως μας χαντακωσε σαν χώρα. Δεν ξέρω βέβαια τι αντοχές θα υπάρξουν τώρα μετά τα μνημόνια. Πάντως σε καλό δεν θα μας βγει. 

• Confused 1
  • Απαντ. 450
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο ιός θα έρθει. Μπορεί να έχει ήδη έρθει και να μην το γνωρίζουμε. Το ζητούμενο είναι να τον επιβραδύνουμε τόσο ώστε να αντέξουν οι δομές υγείας αλλά και η κοινωνία. Αυτό ισχύει για όλες τις χώρες.

Μέτρα στα σύνορα δεν έχουν νόημα. Ο ιός δεν μπορεί να περιοριστεί πια με την έννοια ότι δεν θα έρθει καθόλου σε μια χώρα. Αυτό είναι αδύνατο. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να βάζεις περιοριστικά μέτρα όπου εμφανίζονται μεγάλες εστίες ώστε να επιβραδύνεις την μετάδοσή του. 

Διάβασα ένα άρθρο, γιατρού νομίζω, που έλεγε ότι βλέπουμε τα νούμερα στην Ιταλία να ανεβαίνουν γρήγορα για τον απλούστατο λόγο ότι τώρα κάνουν τεστ για τον ιό σε όλες τις περιπτώσεις. Αν κάτι αντίστοιχο γίνει στην Γερμανία ή σε άλλες χώρες πάλι θα δούμε τα νούμερα να ανεβαίνουν. 

Για ένα μήνα τα πράγματα θα είναι δύσκολα, χρειάζεται ψυχραιμία. Πιστεύω ότι αυτή θα έρθει σιγά-σιγά αφού θα συνηθίσουμε στην νέα κατάσταση. Το πλήγμα για την οικονομία θα είναι μεγάλο, όπως και για όλες τις οικονομίες του κόσμου. Προμήθειες σε συγκεκριμένα πράγματα και λελογισμένα δεν θεωρώ ότι είναι κακό να γίνονται. Επαναλαμβάνω όμως, σε συγκεκριμένα πράγματα και με μέτρο. 

Προσωπικά θα έπαιρνα σίγουρα αντισηπτικά. 

Μέχρι τον Απρίλιο-Μάιο είναι το ζητούμενο και χρειαζόμαστε και σύμμαχο τον καιρό. Όσο καθυστερούμε την εμφάνιση του ιού τόσο το καλύτερο. 

Επαγγελματικά θεωρώ ότι ο Μάρτιος θα πάει στράφι τελείως. Μακάρι να πέσω έξω. Ας είναι μόνο ένας μήνας.

Επεξ/σία από gordonas
  • Like 2
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, zio10 είπε

Πως λειτουργεί η καραντίνα ή περιορισμός κυκλοφορίας κτλ; Μοιράζουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης;

Σε συγκεκριμένες περιοχές δεν επιτρέπεται ούτε να βγαίνει, ούτε να μπαίνει κάποιος. Προφανώς ο εφοδιασμός με είδη ανάγκης γίνεται κανονικά αλλά ελεγχόμενα (μέτρα προφύλαξης κτλ.).

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, eidikos33 είπε

και εγω μια απο τα ιδια εχω κλεισει για 20 μαρτιου και δεν ξερω τι να κανω....ελεος ρε γαμωτο

«Τυχερός» είσαι για το 20 Μαρτίου αν εχεις κλείσει με Aegean.
Οι budget εταιρείες τύπου Ryanair αρνούνται προς το παρόν ακύρωση/αλλαγή εισιτηρίου αλλά δέχονται ήδη πιέσεις από το επιβατικό κοινό/κοινή γνώμη όποτε έτσι όπως πάνε τα πράγματα θα «συμμορφωθούν» αργά ή γρήγορα.

Αν τα πράγματα χειροτερέψουν ίσως αρχίζει να ακυρώνει δωρεάν και η booking και άλλες τουριστικές εταιρειες (δική μου υπόθεση αλλά το κάνει η Expedia για Ασία).

Ειναι δική σου απόφαση το τι θα κανείς, προσωπικά έχω κλείσει για Ιταλία για το Πάσχα και ακόμα και αν δεν αποζημιωθώ / έχω δικαίωμα αλλαγής εισιτηρίου δεν πρόκειται μα πάω. Πέρα από τον προσωπικό κίνδυνο να κολλήσεις και να νοσήσεις σκέψου και

1) αυτό που είπε πιο πάνω ο @FilipposMD, ότι δηλαδή ακόμα και ένα ύποπτο κρούσμα να κάτσει στο αεροπλάνο, ξενοδοχείο κλπ παίζει να μπεις σε καραντίνα και να ταλαιπωρηθείς απίστευτα

2) Δεν ξέρω τι εχεις σχεδιάσει να κανείς στην Ιταλία αλλά μόνο και μόνο που θα εχεις συνέχεια στο (πίσω έστω) μέρος του μυαλού σου «να μην πας εκεί», «μην κολλήσεις από εκείνον» κλπ αρκεί για να σου χαλάσει το ανέμελο ταξιδιωτικό mood.

tl;dr:

Βράσε τις κρατήσεις και την καλοπέραση, η υγεία πάνω απ’ όλα (που λένε και όλες οι θείες -κάτι θα ξέρουν)

ή

Εδω ο κόσμος καίγεται και το νινί χτενίζεται  Δεν αξίζει το ρίσκο με την καμία

https://m.naftemporiki.gr/story/1565119

@giannisag17

Επεξ/σία από paniti
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 24/2/2020 στις 12:30 ΠΜ, haHa είπε

Αυτην την στιγμη στην Ευρωπη(Ελλαδα ή Ιταλια ή καπου αλλου), ειναι πολυ πιο πιθανο να πεθανει καποιος απο γριπη απο οτι απο τον κορωνοιο.

Ενδεικτικα, πριν 1 μηνα η Ιταλια ειχε ηδη 250 νεκρους απο την γριπη και η Ελλαδα εχει 60. (Η Αμερικη περι τις 16.000 νεκρους απο γριπη φετος)

Παρολα αυτα, οι περισσοτεροι που γραφουν εδω πιστευω δεν εχουν κανει το εμβολιο κατα της γριπης.

Μπα εδω πεθαινουν κ να νωσουν πλεον απο καρκινο καθημερινα αλλα δεν τους νοιαζει να ενημερωνουν τον κοσμο απο τι βλεπω περι ακτινοβολιας ρουτερ κινητων ασυρματων τηλεφωνων ειδικα κοντα σε μικρα παιδια ,κεραιες κινητης τηλεφωνιας διπλα στο σπιτι κ ενα σωρο αλλοα ...αυτα μαλλον δεν βλαπτουν αμεασ διοτι πεθαινεις εμμεσα ... Τωρα οσοι δεν τα καταλαβαινουν η πλυση εγκεφαλου απο τα μμε καλα κρατει ολα ειαι επικινδυνα πλεον οχι μονο οι ιοι που υπαρχουν διοτι κ αυτα που προανεφερα βοηθουν ενα οργανισμο να νοσησει πιο ευκολα κ να ειναι κ πιο ευπαθης κ σε ιους μετεπειτα .

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
7 hours ago, Γιαούρτι said:

Δεν ισχυρίζομαι ότι είμαστε διάνοιες αλλά αυτό που λες δε στέκει. Σε οποιαδήποτε χώρα τα ίδια θα κάνανε.

μμμ, τώρα που το σκέφτομαι έχεις την ίδια άποψη και για τους εγκεφαλικά νεκρούς που στήνοταν σε ουρές για να αποκτήσουν το αγαπημένο τους (σου) μηλόφωνο;

Όπως είδες χαζοί, μουρλοί, υπερβολικοί υπάρχουν παντού. Δεν υπάρχει λόγος να μειώνουμε τους εαυτούς μας. Η βλακεία δε γνωρίζει σύνορα απλά κάπου μπορεί να έχει άνθιση

Στην περίπτωση του πανικού επηρεάζεται όλη η χώρα και η καθημερινότητα μας. Θα βγεις δηλαδή με το καρότσι σου στο σούπερ μάρκετ και θα αδειάσεις τα ράφια και δεν θα μπορεί να βρει πράγματα κάποιος άλλος που θα τα έχει πραγματικα ανάγκη. 

Το να στηθώ εγώ στην ουρά για ένα iPhone, δεν θα επηρεάσει κανέναν, εκτός από κάτι ...εκνευρισμένα γιαούρτια! :) 

7 minutes ago, akishellas1979 said:

Μπα εδω πεθαινουν κ να νωσουν πλεον απο καρκινο καθημερινα αλλα δεν τους νοιαζει να ενημερωνουν τον κοσμο απο τι βλεπω περι ακτινοβολιας ρουτερ κινητων ασυρματων τηλεφωνων ειδικα κοντα σε μικρα παιδια ,κεραιες κινητης τηλεφωνιας διπλα στο σπιτι κ ενα σωρο αλλοα ...αυτα μαλλον δεν βλαπτουν αμεασ διοτι πεθαινεις εμμεσα ... Τωρα οσοι δεν τα καταλαβαινουν η πλυση εγκεφαλου απο τα μμε καλα κρατει ολα ειαι επικινδυνα πλεον οχι μονο οι ιοι που υπαρχουν διοτι κ αυτα που προανεφερα βοηθουν ενα οργανισμο να νοσησει πιο ευκολα κ να ειναι κ πιο ευπαθης κ σε ιους μετεπειτα .

Τα πιάσαμε τα λεφτά μας... «Διαδώστε» δεν έχει στο τέλος; 😛 

• Like 4
Δημοσ.
11 ώρες πριν, gorilas13 είπε

Στα σοβαρά τώρα, μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάποια καλή μάσκα? Όπου και να δώ λέει εξαντλήθηκε.

Όταν φοράς την μάσκα μπορείς να καπνίσεις?

ρς σατανα θα με πνιξεις πρωι πρωι....

ξεκινας με σοβαρα και μετα πετας την κεραμιδα...

να εισαι καλα...γελασα με την ψυχη μου...🤣

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Antilogos1975 είπε

ρς σατανα θα με πνιξεις πρωι πρωι....

ξεκινας με σοβαρα και μετα πετας την κεραμιδα...

να εισαι καλα...γελασα με την ψυχη μου...🤣

έχω δεί τυπισσες έξω με μάσκα που την έχουν κατεβασμένη για να καπνίσουν 

τουλάχιστον 2 (μιλάω για ελλάδα)

Δημοσ.

Εγω για να παω την αληθεια αν και απιστος πηγα κοινωνησα εξομολογηθηκα εκανα και τη διαθηκη αφου λογω ασθματος και ηλικιας (57) ειμαι στις ευπαθεις ομαδες

ΥΓ Το email του Αγιου Πετρου το ξερει κανεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, FilipposMD είπε

Πάμε, σεντονάκι νούμερο 2.

Η προσέγγιση σου στο θέμα δεν διαφέρει και πολύ από αυτή των Κορονο–Πανικοβλημένων…

Θέτεις ως πιθανότητα την προσβολή ολόκληρου του πληθυσμού και μετά πολλαπλασιάζεις με την θνησιμότητα, για να βγάλεις έναν εντυπωσιακό αριθμό νεκρών… Η τοποθέτηση σου λοιπόν εκτός από αντί-επιστημονική είναι και γραφική…

Αν δε, επικρατήσουν τέτοιες απόψεις, ο πανικός και η ζημιά στην οικονομία θα είναι τεράστιες. Φυσικά, όπου έχει πάει ο ιός, εμφανίζεται και η ανεύθυνη και ισχνή μειοψηφία της επιστημονικής κοινότητας που διαδίδει τρομολαγνικά  σενάρια και διώκεται από τις αρχές.

Επεξ/σία από Bermudakias33
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Bermudakias33 είπε

Μην αφήσεις  μερικές γραφικότητες να επηρεάσουν τη ζωή σου. Ο Κοροναιός έχει σκοτώσει στην Ιταλία εκατό φορές ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ανθρώπους από ότι η απλή γρίπη…!

Αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος της γελοιότητας;

Παίζει να έχουν πεθάνει στην Ιταλία περισσότεροι από χτύπημα κεραυνού παρά από τον Κοροναιό!

Επίσης ο στρουθοκαμηλισμός είναι εξίσου αρνητικός με τον πανικό. Το ότι κινδυνεύει να πληγεί η χώρα μας από αρκετά κρούσματα λόγω κακών δομών και μη τήρησης των βασικών μέτρων προφύλαξης, στην αρχή της τουριστικής season θα είναι καταστροφικό για την οικονομία μας η οποία εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τον τουρισμό. Θεωρώ πως οι μήνες της Άνοιξης θα είναι οι χειρότεροι των τελευταίων χρόνων όσον αφορά τα έσοδα από τον τουρισμό.

Υ.Γ. Άμα σου πουν πως ένας από τον οικογενειακό σου κύκλο ή τη πολυκατοικία σου έχει κοροναιό, να δούμε πόσο αντράκι θα είσαι... 😂

Δημοσ.

εμένα πάντως μου κάνει εντύπωση με πόση άνεση όσοι δεν ανήκουν στις ομάδες κινδύνου λένε ε και τι έγινε με το 2% ?  στο πολύ χαλαρό, λες και έχουν κάνει χρόνια στα νοσοκομεία (γιατροί προφανώς εξαιρούνται) ή σε κάνα πόλεμο και ο θάνατος δεν τους αγγίζει  ή λες και όσοι είναι μεγάλοι ή έχουν εξασθενημένο οργανισμό δεν τρέχει και κάτι αν πεθάνουν 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Afragorn, εσύ που ενδιαφέρεσαι τόσο πολύ για τους ιούς έκανες το εμβόλιο για την γρίπη που έχει σκοτώσει 60 άτομα στην xώρα μας και σκοτώνει άλλα τόσα κάθε χρόνο;

Ή μόνο σε ενδιαφέρει ο Κοροναιός που είναι βάιραλ;

Επεξ/σία από Bermudakias33
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...