Soulrenor Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Καλησπέρα, μόλις σύνδεσα τον καινούργιο μου Ryzen 7 2700x σε ένα επίσης καινούριο κουτί που δυστυχώς όλα χωράνε τσίμα τσίμα. Άνοιξα το Overwatch και αμέσως έπιασε πάνω από 70αρι, μέσα στην πάροδο του game είδα αργότερα και στο Ryzen Master και στο HWMonitor ότι έπιασε 91 τοπ κι αυτό αφού έχω συνδέσει έξτρα ανεμηστηράκι στο κουτί (AEROCOOL CYLON BLACK (ACCM-PV10012.11) K211733) ακριβώς πάνω από τον επεξεργαστή για είσοδο αέρα. Υποψιάζομαι ότι φταίει το κουτί, λόγω χώρου κυρίως, θα παραθέσω και φωτογραφία άμα χρειαστεί αλλά πώς μπορώ να ξέρω ότι δεν φταίει κάτι άλλο προτού προβώ σε οποιαδήποτε ενέργεια; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
raul7 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Καλησπέρα, εάν η ψύκτρα πατάει σωστά και δεν υπάρχει εκεί θέμα, πιθανότερο είναι να δημιουργεί πρόβλημα ο ανεμιστήρας που είπες ότι έβαλες πάνω από τον επεξεργαστή να βάζει. Θεωρητικά, θέλεις οι ανεμιστήρες που βάζουν κρύο αέρα στο κουτί να είναι από το μπροστινό μέρος και να φυσάνε προς τα πίσω (προς την κάρτα και τον επεξεργαστή). Στις πίσω και τις πάνω θέσεις θέλεις ανεμιστήρες που θα βγάζουν τον ζεστό αέρα έξω από το κουτί. Προτείνω να αφήσεις τον στοκ ανεμιστήρα του κουτιού στο πίσω μέρος όπως ήταν, να βγάζει δηλαδή, και να δοκιμάσεις να βάλεις τον άλλο ανεμιστήρα που αγόρασες στο μπροστινό μέρος να βάζει αέρα, γιατί αυτή τη στιγμή νομίζω ότι πιο πολύ κακό κάνει ο εξτρά ανεμιστήρας εκεί παρά καλό!
duffyduck Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ο 2700X ειναι ζεστος (ειδικα αν το PBO ειναι στο auto ή enabled), αλλα δεν δικαιολογειται το 90+. Βασικα στις MSI μητρικες το PBO ειναι στο auto και αυτο σημαινει enabled. Σ'εμενα με PBO στο auto (enabled) και aftermarket ψυκτρα σε stress test (5-10λεπτα) με AIDA64 χτυπαει μεχρι 83 max. Αρα: 1. Βαλε στο BIOS το PBO disabled. (PBO = overclocked) 2. Βαλε στα power options ως power plan το Balanced (οχι το AMD Ryzen Balanced) 3. βαλε τον ανεμιστηρα στην οροφη του κουτιου να βγαζει αερα. Φανταζομαι εχεις και τον πισω ανεμιστηρα που ειχε το κουτι. Αρα και ο πισω και ο πανω θα βγαζουν αερα. Σημειωση: PBO = Precision Boost Overdrive Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2020 από duffyduck
Soulrenor Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 37 λεπτά πριν, raul7 είπε Καλησπέρα, εάν η ψύκτρα πατάει σωστά και δεν υπάρχει εκεί θέμα, πιθανότερο είναι να δημιουργεί πρόβλημα ο ανεμιστήρας που είπες ότι έβαλες πάνω από τον επεξεργαστή να βάζει. Θεωρητικά, θέλεις οι ανεμιστήρες που βάζουν κρύο αέρα στο κουτί να είναι από το μπροστινό μέρος και να φυσάνε προς τα πίσω (προς την κάρτα και τον επεξεργαστή). Στις πίσω και τις πάνω θέσεις θέλεις ανεμιστήρες που θα βγάζουν τον ζεστό αέρα έξω από το κουτί. Προτείνω να αφήσεις τον στοκ ανεμιστήρα του κουτιού στο πίσω μέρος όπως ήταν, να βγάζει δηλαδή, και να δοκιμάσεις να βάλεις τον άλλο ανεμιστήρα που αγόρασες στο μπροστινό μέρος να βάζει αέρα, γιατί αυτή τη στιγμή νομίζω ότι πιο πολύ κακό κάνει ο εξτρά ανεμιστήρας εκεί παρά καλό! Πιστεύω είναι σωστα τοποθετημένη, οσο για μπροστινή θέση δεν έχει, το κουτί ειναι κλειστό απο μπροστά. Θα βοηθήσει να βαλω το ανεμιστηρακι παρ αυτα;
elpenor Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, duffyduck είπε Βασικα στις MSI μητρικες το PBO ειναι στο auto και αυτο σημαινει enabled. Στην MSI B450m-Pro M2 και X570 Unify που έχω το PBO Auto σημαίνει disabled. @Soulrenor Κάνε μία δοκιμή με τα δύο πλαινά του κουτιού ανοιχτά, κανονικά πρέπει οι θερμοκρασίες να είναι 2-4 βαθμούς καλύτερες. Αν είναι 10-20 τότε σημαίνει ότι πρέπει να βελτιώσεις το airflow στο κουτί, αν είναι 2-4 τότε ή δεν έχεις βάλει καλά την ψύκτρα/πάστα ή έχεις ενεργοποιήσεις το auto oc / game mode / pbo scalar X10 ή δεν είναι σωστό το fan profile. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2020 από elpenor
Soulrenor Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Εβγαλα τον ανεμηστηρα απο πανω και τον εβαλα μπροστα να φυσαει κατι προς τα πισω, εκλεισα το PBO και εβαλα το Balanced το power plan. ξανα επιασε 90. Θα αφησω τωρα λιγο ανοιχτο το κουτι μηπως γινεται ετσι κατι. Τελικά βγάζοντας τα πλαινα κατέβηκε στους 71! Το fan profile πως καταλαβαίνω ότι είναι λάθος, όλα είναι στα default καθώς δεν έχω ακουμπήσει κάτι 37 λεπτά πριν, elpenor είπε Στην MSI B450m-Pro M2 και X570 Unify που έχω το PBO Auto σημαίνει disabled. @Soulrenor Κάνε μία δοκιμή με τα δύο πλαινά του κουτιού ανοιχτά, κανονικά πρέπει οι θερμοκρασίες να είναι 2-4 βαθμούς καλύτερες. Αν είναι 10-20 τότε σημαίνει ότι πρέπει να βελτιώσεις το airflow στο κουτί, αν είναι 2-4 τότε ή δεν έχεις βάλει καλά την ψύκτρα/πάστα ή έχεις ενεργοποιήσεις το auto oc / game mode / pbo scalar X10 ή δεν είναι σωστό το fan profile.
elpenor Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 15 λεπτά πριν, Soulrenor είπε Εβγαλα τον ανεμηστηρα απο πανω και τον εβαλα μπροστα να φυσαει κατι προς τα πισω, εκλεισα το PBO και εβαλα το Balanced το power plan. ξανα επιασε 90. Θα αφησω τωρα λιγο ανοιχτο το κουτι μηπως γινεται ετσι κατι. Τελικά βγάζοντας τα πλαινα κατέβηκε στους 71! Το fan profile πως καταλαβαίνω ότι είναι λάθος, όλα είναι στα default καθώς δεν έχω ακουμπήσει κάτι Άρα το πρόβλημα είναι κυρίως το κουτί. Το κοίταξα λίγο στο site της deepcool αλλά με σφραγισμένο μπροστινό μέρος δεν είμαι σίγουρος τι θα είναι καλύτερο, μάλλον να βάλεις στο πάνω μέρος το ανεμιστηράκι που έχεις και να το βάλεις να βγάζει προς τα έξω, έτσι τουλάχιστον θα φεύγει περισσότερος ζεστός αέρας. 1
Soulrenor Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Το αστειο ειναι οτι ακομη και ετσι δεν χωράει καλά στο κουτί, το είχα δέσει με tire ups για να στέκεται στο πάνω μέρος. Άρα δυστυχώς θα πρέπει να δω για άλλο κουτί. Θα το κρατούσα για αερόθερμο αλλά κάθε μήνα ξεσκόνισμα θα θέλει και δεν γίνεται. Ευχαριστώ πολύ, καλό βράδυ! 1
raul7 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Η gpu σου ποια είναι και τι θερμοκρασίες πιάνει όσο παίζεις; Αν όπως είπες είναι όλα στριμωχτά στο κουτί, ανεβάζει και η gpu 70+ με τον ζεστό αέρα να μένει στο κουτί, χωρίς airflow/κρύο αέρα και 2700x με την στοκ, ίσως να είναι και λογικές τέτοιες θερμοκρασίες. Σαν λύση θα μπορούσες να δεις κάποια aftermarket ψήκτρα, και να βάλεις έξτρα ανεμιστηράκια (μπροστά και κάτω να βάζουν, πίσω και πάνω να βγάζουν).
elpenor Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) @raul7 Έχει την GTX 970, 145W TDP όπως γράφει στην υπογραφή του. Το κουτί που έχει είναι εντελώς σφραγισμένο μπροστά (μία οπή στο κάτω μέρος είναι πιο χαμηλά από το κουτί) οπότε δεν μπορεί να βάλει από εκεί αέρα. Στο κάτω μέρος έχει ένα άνοιγμα αλλά εκεί ακριβώς μπαίνουν οι HDD. Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2020 από elpenor
Soulrenor Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Σιγουρα θα κοιταξω για aftermarket ψυχτρα αλλα για πιο μελλον, προς το παρον θα ηθελα να μην αλλοιωθει κατι τοσο καινουριο. Η gpu μου επιασε μεχρι 65, τις nvdia δε τις φοβαμαι γιατι δεν ανεβαζουν θερμοκρασιες.
raul7 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Είμαι από κινητό και δεν την είδα την υπογραφή, sorry. Το κουτί το είδα κι εγώ ότι έχει μόνο εκείνες τις τρυπούλες μπροστά, και είναι και κάτω κάτω κιόλας οπότε δύσκολα είναι. Meanwhile στο Σκρουτζ όλο θετικά σχόλια και μάλιστα και για την ψύξη και το airflow.. Αλλά τόσο κακή κατασκευή ρε παιδιά που να χτυπάνε 90αρια τα cpu χωρίς oc σε gaming τι να πω. Και η wraith prism είναι και καλή στοκ. 1
leros2004 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Soulrenor είπε Η gpu μου επιασε μεχρι 65, τις nvdia δε τις φοβαμαι γιατι δεν ανεβαζουν θερμοκρασιες. Καμιά 100αρα δλδ θα τις φοβόσουν ? Το cpu πιάνει 70αρια γιατί στο gaming και δουλεύει παραπάνω, αλλά και ξεκινάει το έξτρα φουρνάκι η κάρτα γραφικών που ξερνάει ζεστό αέρα μέσα στο κουτί, με κερασάκι το μηδενικό airflow .... Ερωτήσεις: - Μόνο σού έβαλες την ψύκτρα ? - Ποιον μοντέλο είναι το έξτρα ανεμιστηράκι ? Πάρε 2 ανεμιστήρες για μπροστά: https://www.skroutz.gr/s/4240116/Arctic-F12-PWM-PST.html και μια φθηνή ψύκτρα https://www.skroutz.gr/s/2794870/Deepcool-Gammaxx-400-Black.html? ή https://www.skroutz.gr/s/17525700/Arctic-Freezer-34.html? Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2020 από leros2004
duffyduck Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 8 ώρες πριν, elpenor είπε Στην MSI B450m-Pro M2 και X570 Unify που έχω το PBO Auto σημαίνει disabled Στην MSI B450 Tomahawk MAX που εχω με το τελευταιο BIOS, το Ryzen Master το δειχνει ενεργοποιημενο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα