Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με άρθρο του στο επίσημο blog της εταιρείας, ο Tristan Ostrowski (Android & Play Legal Director) θέλησε να αποσαφηνίσει την κατάσταση με τον αποκλεισμό της Huawei από την Αμερικάνικη κυβέρνηση αλλά και να προειδοποιήσει όσους χρήστες προβούν στην αγορά smartphone της γνωστής Κινέζικης εταιρείας.  

Στις 16 Μαΐου του 2019, η Αμερικανική κυβέρνηση τοποθέτησε την Huawei στην «μαύρη λίστα» του Υπουργείου Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών (Entity List). Ως εκ τούτου, όλες οι Αμερικανικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης και της Google, υποχρεώθηκαν να σταματήσουν να συνεργάζονται και να έχουν οποιαδήποτε συναλλαγή με την Κινέζικη εταιρεία. Αυτό σημαίνει ότι απαγορεύτηκε στην Google να συνεργάζεται με την Huawei σε νέα μοντέλα συσκευών αλλά και να κατεβαίνουν ή να βρίσκονται προεγκατεστημένες οι εφαρμογές της στις συσκευές της Κινέζικης εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των Gmail, Maps, YouTube, Play store και άλλων.    

Σύμφωνα με την Google, υπάρχει ακόμα σύγχυση μεταξύ των χρηστών σχετικά με την κατάσταση, αλλά και ακριβώς ποια προϊόντα υπόκεινται στον αποκλεισμό των υπηρεσιών της Google.

Αναφορά σε κείμενο

«Εξακολουθούμε να δεχόμαστε σειρά ερωτήσεων σχετικά με τις νέες συσκευές της Huawei (π.χ για νέα μοντέλα που λανσάρονται τώρα ή για παλαιότερα μοντέλα που λανσαρίστηκαν μετά τις 16 Μαΐου του 2019 και η διάθεση τους σε ορισμένες αγορές του κόσμου ξεκίνησε πρόσφατα) και αν οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες της Google μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αυτές τις συσκευές. Θέλαμε λοιπόν να παρέχουμε μία σαφή καθοδήγηση για εκείνους που θέτουν αυτά τα σημαντικά ερωτήματα» γράφει ο Tristan Ostrowski στο επίσημο blog της Αμερικάνικης εταιρείας.

Αν και απέφυγε να πάρει θέση για τους ισχυρισμούς διάφορων υπηρεσιών της χώρας αλλά και γερουσιαστών ότι η Κινέζικη εταιρεία θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών, εντούτοις δήλωσε ότι προτεραιότητα της είναι η ασφάλεια των χρηστών της Google.

Αναφορά σε κείμενο

«Επικεντρωνόμαστε στο να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των χρηστών της Google στις εκατομμύρια συσκευές της Huawei που υπάρχουν σήμερα σε όλο τον κόσμο. Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε με την Huawei, σύμφωνα με τις κυβερνητικές εντολές, για να παρέχουμε ενημερώσεις ασφαλείας και ενημερώσεις για τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της Google στις υπάρχουσες συσκευές και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για όσο μας επιτρέπεται» γράφει ο Tristan Ostrowski.

Όσα προϊόντα της Huawei κυκλοφόρησαν πριν από τις 16 Μαΐου του 2019 (ή την ίδια ημέρα), τουλάχιστον για την ώρα, θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τέτοιου είδους ενημερώσεις. Όμως όσες συσκευές κυκλοφόρησαν μετά την παραπάνω ημερομηνία θεωρούνται «μη πιστοποιημένες» καθώς η Google δεν είχε την δυνατότητα να υποβάλλει τις συσκευές σε ελέγχους ασφαλείας ή να «φορτώσει» τις συσκευές με το λογισμικό Google Play Protect, το οποίο μπορεί να ανιχνεύσει κακόβουλες εφαρμογές ή παραβιάσεις ασφαλείας. Επομένως η εταιρεία προειδοποιεί τους χρήστες που έχουν στα χέρια τους κάποιο από τα νεότερα προϊόντα της Huawei: μην επιχειρήσετε το sideloading των εφαρμογών Gmail, YouTube, Play Store ή άλλου λογισμικού της Google σε μη πιστοποιημένες συσκευές, καθώς η εταιρεία δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι είναι οι κανονικές εφαρμογές της και πως δεν διαθέτουν κακόβουλο λογισμικό (malware).

Αναφορά σε κείμενο

«Οι sideloaded εφαρμογές της Google δεν θα λειτουργούν αξιόπιστα επειδή δεν επιτρέπουμε στις υπηρεσίες μας να εκτελούνται σε μη πιστοποιημένες συσκευές όπου ενδέχεται να διακυβεύεται η ασφάλεια. Το sideloading των Google apps επίσης συνεπάγεται υψηλό κίνδυνο εγκατάστασης μιας εφαρμογής που έχει αλλοιωθεί ή έχει παραποιηθεί με τρόπους που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των χρηστών».

Στο άρθρο του, ο Tristan Ostrowski αποφεύγει να αναφερθεί στην πολιτική πλευρά του ζητήματος, αλλά ταυτόχρονα αποθαρρύνει όσους σκέφτονται την λύση της «κερκόπορτας» για να εξακολουθήσουν να έχουν πρόσβαση στις δημοφιλείς υπηρεσίες της εταιρείας χρησιμοποιώντας νέο hardware από την Κινέζικη εταιρεία. Ο κ. Ostrowski ολοκληρώνει το άρθρο του περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να ελέγξετε αν η συσκευή Android που χρησιμοποιείτε έχει πιστοποιηθεί υπό το Google Play Protect.

Αναφορά σε κείμενο

«Για να ελέγξετε αν η συσκευή σας είναι πιστοποιημένη, ανοίξτε την εφαρμογή Google Play Store στο Android τηλέφωνό σας και από το «μενού» που εμφανίζεται αριστερά επιλέξτε “Ρυθμίσεις". Στο μενού των ρυθμίσεων, χαμηλά κάτω, αναγράφεται «Πιστοποίηση Play Protect» και από κάτω θα λέει: Η συσκευή πιστοποιήθηκε».

The Verge


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

  • Like 1
Δημοσ.

Ναι ολος τυχαιως τωρα βγηκε η Google να πει για τους κινδυνους του sideloading, αλλα τοσα χρονια με τις custom roms, τιποτα.

Μμμμμαλιστα

6 λεπτά πριν, Dinos_12345 είπε

Όνομα της κοπέλας; 😂

Kristen Bell

  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Dear google, ο χρήστης που θα κάνει sidedownload έχει μπει στο xda. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...