Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, tinapo είπε

οι συναλλαγές γίνανε μέσω πιστωτικής;

οχι , σαν αιτιολογία γράφει PREPAID LOAD

Επεξ/σία από nik-56
  • Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, nik-56 είπε

οχι , σαν αιτιολογία γράφει PREPAID LOAD

Να υποθέσω ότι έχεις prepaid card?  Όταν την φόρτωνες εσύ δεν σου ζητούσε κωδικό επιβεβαίωσης;

Στο ιστορικό των ενεργειών του web banking φαίνονται αυτές οι πράξεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, tinapo είπε

Να υποθέσω ότι έχεις prepaid card?  Όταν την φόρτωνες εσύ δεν σου ζητούσε κωδικό επιβεβαίωσης;

Στο ιστορικό των ενεργειών του web banking φαίνονται αυτές οι πράξεις;

Δέν έχω prepaid card.

Στο ιστορικό των ενεργειών του web banking φαίνονται όλες οι πράξεις.

Επεξ/σία από nik-56
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nik-56 είπε

Ναι όλες

Εννοώ το ημερολόγιο που αναφέρει πότε συνδέθηκες-όχι την κίνηση του λογ/μού.

Εγώ από την ΕΤΕ είχα αποτελέσματα μετά από 6 μήνες περίπου, για μικρότερο ποσό βέβαια.

Θέλει το χρόνο του. Μακάρι να πάνε όλα καλά.

Όταν φορτώνεις την prepaid δεν σου ζητάει κωδικό επιβεβαίωσης;

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επαναφερω το θεμα για να πω οτι σημερα την πατησα και εγω, δεν ξερω πως καθως ειμαι αρκετα προσεκτικος και τα στοιχεια της καρτας εχουν μπει μονο σε ασφαλες περιβαλλον και εμπιστα site. Δεν εφαγα ουτε ψαρεμα απο πουθενα ουτε εχω καποιο ιο ειναι απιστευτα περιεργο αυτο το πραγμα...

2 χρεωσεις wolt που δεν εχω καν λογαριασμο ποσο μαλλον να εχω βαλει την καρτα μου...

1 easybus.com που ισχυει το ιδιο

Εκανα τα γνωστα (αμφισβήτηση συναλλαγης, νεα καρτα) και θα προχωρησω μηνυση κατα αγνωστων αφου με συμβουλεψαν απο την διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος μιας που ακρη δεν βγαινει απο την τραπεζα...

αλλα ρε παιδια αυτο που μου κανει πιο πολυ εντυπωση ειναι οτι με τo psd2 που βγηκε και σε καθε συναλλαγη που κανω με καρτα απαιτειται ταυτοποιηση και εγκριση συναλλαγης, πως ειναι δυνατον να παραληφηθηκε εντελως με αυτες τις συναλλαγες...;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, TehJoHnX είπε

Επαναφερω το θεμα για να πω οτι σημερα την πατησα και εγω, δεν ξερω πως καθως ειμαι αρκετα προσεκτικος και τα στοιχεια της καρτας εχουν μπει μονο σε ασφαλες περιβαλλον και εμπιστα site. Δεν εφαγα ουτε ψαρεμα απο πουθενα ουτε εχω καποιο ιο ειναι απιστευτα περιεργο αυτο το πραγμα...

2 χρεωσεις wolt που δεν εχω καν λογαριασμο ποσο μαλλον να εχω βαλει την καρτα μου...

1 easybus.com που ισχυει το ιδιο

Εκανα τα γνωστα (αμφισβήτηση συναλλαγης, νεα καρτα) και θα προχωρησω μηνυση κατα αγνωστων αφου με συμβουλεψαν απο την διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος μιας που ακρη δεν βγαινει απο την τραπεζα...

αλλα ρε παιδια αυτο που μου κανει πιο πολυ εντυπωση ειναι οτι με τo psd2 που βγηκε και σε καθε συναλλαγη που κανω με καρτα απαιτειται ταυτοποιηση και εγκριση συναλλαγης, πως ειναι δυνατον να παραληφηθηκε εντελως με αυτες τις συναλλαγες...;

παντως δεν χρειάζεται να εχεις λογαριασμό wolt για να χρησιμοποιήσεις την κάρτα σου... 

επειδη οι εταιριες που αναφερεις ειναι υπαρκτές, μήπως έγινε εκ των έσω η δουλειά (αδερφός, σύζυγος, παιδιά κτλ) και δεν ειναι απάτη; οχι οτι αποκλειεται, απλα θυμαμαι και σε αλλα παρομοια θεματα τελικα ο ενοχος ανηκε στο στενο περιβαλλον του καρτούχου...

Επίσης δεν γνωρίζω πως ακριβώς γίνεται η κατηγοροποιηση, αλλα για πολλες συναλλαγες τετοιου ειδους δεν απαιτείται ταυτοποιηση και εγκριση συναλλαγής...

για τη wolt πχ (αλλα και e-food κτλ) εγω πληρωνω με revolut για να ειμαι ησυχος και δεν θυμαμαι αν την 1η φορα που εβαλα την καρτα μου εγινε ταυτοποιηση, αλλα σιγουρα σε καθε νεα παραγγελια η πληρωμη γινεται αυτοματα, δεν με ρωταει κατι... 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, kon1to είπε

παντως δεν χρειάζεται να εχεις λογαριασμό wolt για να χρησιμοποιήσεις την κάρτα σου... 

επειδη οι εταιριες που αναφερεις ειναι υπαρκτές, μήπως έγινε εκ των έσω η δουλειά (αδερφός, σύζυγος, παιδιά κτλ) και δεν ειναι απάτη; οχι οτι αποκλειεται, απλα θυμαμαι και σε αλλα παρομοια θεματα τελικα ο ενοχος ανηκε στο στενο περιβαλλον του καρτούχου...

Επίσης δεν γνωρίζω πως ακριβώς γίνεται η κατηγοροποιηση, αλλα για πολλες συναλλαγες τετοιου ειδους δεν απαιτείται ταυτοποιηση και εγκριση συναλλαγής...

για τη wolt πχ (αλλα και e-food κτλ) εγω πληρωνω με revolut για να ειμαι ησυχος και δεν θυμαμαι αν την 1η φορα που εβαλα την καρτα μου εγινε ταυτοποιηση, αλλα σιγουρα σε καθε νεα παραγγελια η πληρωμη γινεται αυτοματα, δεν με ρωταει κατι... 

Ναι εχεις δικιο για την wolt και to efood που δεν ζητανε αλλα δεν την εχω βαλει την συγκεκριμενη καρτα εκει, ενω το σεναριο εκ των εσω δεν παιζει

Δεν ξερω δεν μπορω να βρω κατι που να στεκει...

Δημοσ.

απλά σου λέω οτι ειναι λιγο περιεργο καποιος να εκλεψε την καρτα σου και την χρησιμοποιησε για να παραγγειλει φαγητο και να αγορασει εισιτηρια λεωφορείου, υπο την εννοια οτι προκειται για "επωνυμες" αγορες που λογικα θα ειναι ευκολο να ταυτοποιηθουν...

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Εντόπισα κ εγω καποιες συναλλαγες απο κατάστημα κ ενημέρωσα την τραπεζα. Αυτο που θέλω να μ πειτε αν ξερετε είναι αν θα βρω ποτε αυτόν που το εκανε; υπάρχει περίπτωση; 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, nickmanak είπε

Αν προσλαβεις τον Σφακιανακη μπορει να τον βρει, αλλα θα σου κοστισει.

Γιατί το λες αυτό; και τι μπορω να κανω; επίσης η τραπεζα που πιστωνει τα χρήματα δε βγαινει χαμένη στην ουσία; τι μπορω να κανω αλλο; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οσοι κλεβουν με αυτο τον τροπο, παντα αφηνουν ιχνη. Οι μονοι που μπορουν να τους βρουν ειναι η διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος που ειναι κρατική ή μια ιδιωτικη εταιρεία οπως του Σφακιανακη (παλια ηταν διοικητης στην κρατικη διωξη). Αν εντοπιστει εντος Ελλαδος ισως κανεις καποια μηνυση αλλα αν ηταν απο εξωτερικο η κλοπη δεν ξερω τι μπορεις να κανεις. Ολα αυτα κοστιζουν σε χρημα και χρονο. Για να ασχοληθει τραπεζα με κλεμμενα μικροποσα δεν προκειται, αλλα ουτε και η δίωξη πιστευω.

Επεξ/σία από nickmanak
Δημοσ.

εσυ γιατι να ψαξεις ποιος το εκανε?

ενημερωνεις τραπεζα , αμφισβητεις την συναλλαγη , ακυρωνεις καρτα και σου στελνουν νεα και το ποσο σου επιστρεφεται. Με την προυποθεση φυσικα να μην εχεις χασει την καρτα σου εδω και κανα μηνα και τωρα θυμηθηκες να το δηλωσεις. Απο κει και περα το θεμα εχει ληξει για σενα. Αν ειναι κανενα μεγαλο ποσο ισως το κυνηγησει νομικα η τραπεζα (εχει και τα αντιστοιχα τμηματα για να το κανει) , αν μιλαμε για χρεωσεις τυπου 5 ευρω μαλλον δεν θα ασχοληθουν καν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...