CptGiorgis Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Για όσους χρήστες απορούν, αποζημιώθηκα πληρως από την τράπεζα και τέλος καλό όλα καλά. Χρειάστηκε να τους ενοχλήσω κάνα δυο φορές, αλλά στο 20ημερο μου επιστράφηκαν χωρίς την παραμικρή δυσκολία. 2 1
fisikos1981 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) ευχαριστα νεα....περιμενω και εγω το ιδιο για παρομοιο θεμα φιλε μου....θα ενημερωσω και εγω για την εξελιξη Επεξ/σία 22 Απριλίου 2020 από fisikos1981
CptGiorgis Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Εντελώς συμπτωματικά ίσως, αλλά τα χρήματα μου επιστράφηκαν ακριβώς στο 20ημερο από τότε που έκανα την αίτηση. Τόσο μου είχαν πει από την τράπεζα ότι θα ήταν το ελάχιστο χρονικό περιθώριο που θα πάρει.
tinapo Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 7 λεπτά πριν, CptGiorgis είπε Εντελώς συμπτωματικά ίσως, αλλά τα χρήματα μου επιστράφηκαν ακριβώς στο 20ημερο από τότε που έκανα την αίτηση. Τόσο μου είχαν πει από την τράπεζα ότι θα ήταν το ελάχιστο χρονικό περιθώριο που θα πάρει. Από ποια Τράπεζα?
CptGiorgis Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 20 ώρες πριν, tinapo είπε Από ποια Τράπεζα? Αυτό δεν μπορώ να το πω νομίζω...
tinapo Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 14 λεπτά πριν, CptGiorgis είπε Αυτό δεν μπορώ να το πω νομίζω... pm
fisikos1981 Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 τελικά μάλλον βρήκα πως την πάτησα εγώ παιδιά....είχα πατήσει κατά λάθος ένα υποτιθέμενο email από Paypal και είχα δώσει κάποια στοιχεία....Αν και είμαι πολύ προσεκτικός γενικά και γνωρίζω καλά από υπολογιστές την πάτησα και εγώ έτσι....θέλει πολύ πολύ προσοχή τελικά γιατί από ότι διάβασα στέλνονται μαζικά email από yahoo,hotmail,apple,paypal κτλπ που μπορεί να λένε ότι κάποιος άλλος χρήστης προσπάθησε να μπει στο λογαριασμό σας και πρέπει να επαναφέρετε τους κωδικούς πρόσβασης....Είμαι στις 17 μέρες από τότε που έκανα αίτηση αμφισβήτησης και θα ενημερώσω για εξελίξεις...
Joshua21 Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Στις 8/4/2020 στις 5:12 ΜΜ, fisikos1981 είπε Γενικά γνωρίζω αρκέτα καλά από υπολογιστές και δεν πέζει το σενάριο να άνοιξα άγνωστο email... 15 λεπτά πριν, fisikos1981 είπε είχα πατήσει κατά λάθος ένα υποτιθέμενο email από Paypal και είχα δώσει κάποια στοιχεία.... Τελικά αποδείχθηκε ότι δεν γνωρίζεις και τόσο καλά 1
CptGiorgis Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 35 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Τελικά αποδείχθηκε ότι δεν γνωρίζεις και τόσο καλά 58 λεπτά πριν, fisikos1981 είπε Αν και είμαι πολύ προσεκτικός γενικά και γνωρίζω καλά από υπολογιστές την πάτησα και εγώ έτσι Αν δεν έχεις στο μυαλό σου συνεχώς την υποψία ότι το οτιδήποτε μπορεί να είναι απάτη, είναι θέμα χρόνου να την πατήσεις. Ειδικά όταν κάτι έχει να κάνει με λεφτά, ο καθένας μας μπορεί να το σκεφτεί διαφορετικά. Φοβούμενος πχ κάποιος για την υποτιθέμενη υποκλοπή των στοιχείων του, μπορεί να πατήσει το λινκ στο email και χωρίς πολλά πολλά να πέσει στο δόλωμα, μόνο και μόνο για να επισπεύσει την διαδικασία. Εδώ θα πει κάποιος ότι η ίδια η τράπεζα δεν θα σου ζητήσει ποτέ στοιχεία λογαριασμού ή ότι πρέπει να ελεγξεις την διεύθυνση email και άλλα τόσα που είναι όντως πολύ χρήσιμα. Το να διπλοελεγξει όμως κάνεις την προέλευση ενός email, έχοντας το άγχος μην ανα πασα στιγμή του πάρουν τα λεφτά, είναι πιο εύκολο στην θεωρία από ότι στην πράξη. Για αυτό νομίζω είναι λίγο off topic το κατά πόσο κάνεις "ξέρει" ή όχι από υπολογιστές. Οπως και να έχει θα έπαιρνα ένα τηλέφωνο την τράπεζα για να με ενημερώσουν για την εξέλιξη της υπόθεσης αν ήμουν στην θέση σου. Στην δικιά μου περίπτωση η απόφαση για αποζημίωση είχε βγει αρκετά νωρίτερα από το 20ημερο.
Joshua21 Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 7 λεπτά πριν, CptGiorgis είπε Αν δεν έχεις στο μυαλό σου συνεχώς την υποψία ότι το οτιδήποτε μπορεί να είναι απάτη, είναι θέμα χρόνου να την πατήσεις. Ειδικά όταν κάτι έχει να κάνει με λεφτά, ο καθένας μας μπορεί να το σκεφτεί διαφορετικά. Φοβούμενος πχ κάποιος για την υποτιθέμενη υποκλοπή των στοιχείων του, μπορεί να πατήσει το λινκ στο email και χωρίς πολλά πολλά να πέσει στο δόλωμα, μόνο και μόνο για να επισπεύσει την διαδικασία. Εδώ θα πει κάποιος ότι η ίδια η τράπεζα δεν θα σου ζητήσει ποτέ στοιχεία λογαριασμού ή ότι πρέπει να ελεγξεις την διεύθυνση email και άλλα τόσα που είναι όντως πολύ χρήσιμα. Το να διπλοελεγξει όμως κάνεις την προέλευση ενός email, έχοντας το άγχος μην ανα πασα στιγμή του πάρουν τα λεφτά, είναι πιο εύκολο στην θεωρία από ότι στην πράξη. Για αυτό νομίζω είναι λίγο off topic το κατά πόσο κάνεις "ξέρει" ή όχι από υπολογιστές. Οπως και να έχει θα έπαιρνα ένα τηλέφωνο την τράπεζα για να με ενημερώσουν για την εξέλιξη της υπόθεσης αν ήμουν στην θέση σου. Στην δικιά μου περίπτωση η απόφαση για αποζημίωση είχε βγει αρκετά νωρίτερα από το 20ημερο. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ούτε να ελέγξεις ούτε να διπλοελέγξεις κανένα mail, δεν χρειάζεται καν να σκεφτείς αν είναι απάτη. Εφόσον ακολουθείς τον βασικότερο κανόνα που λέει πάντα να μπαίνεις στο paypal πληκτρολογώντας paypal.com και ποτέ μέσω από link ενός mail δεν πρόκειται να έχεις κανένα πρόβλημα. Και όχι μόνο στο paypal, αλλά παντού.
CptGiorgis Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 23 ώρες πριν, Joshua21 είπε Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ούτε να ελέγξεις ούτε να διπλοελέγξεις κανένα mail, δεν χρειάζεται καν να σκεφτείς αν είναι απάτη. Εφόσον ακολουθείς τον βασικότερο κανόνα που λέει πάντα να μπαίνεις στο paypal πληκτρολογώντας paypal.com και ποτέ μέσω από link ενός mail δεν πρόκειται να έχεις κανένα πρόβλημα. Και όχι μόνο στο paypal, αλλά παντού. Σίγουρα εδω με βρίσκεις συμφωνο, αλλά και πάλι αυτό δεν αποτελεί γνώση υπολογιστή αλλά κοινή λογική, που πάνω στον πανικό του κάποιος μπορεί να μην την έχει.
Joshua21 Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 3 ώρες πριν, CptGiorgis είπε Σίγουρα εδω με βρίσκεις συμφωνο, αλλά και πάλι αυτό δεν αποτελεί γνώση υπολογιστή αλλά κοινή λογική, που πάνω στον πανικό του κάποιος μπορεί να μην την έχει. Διαφωνώ, δεν είναι κοινή λογική. Εγώ το έμαθα επειδή μου το είπαν - και συνεχίζουν να μου το επαναλαμβάνουν συνεχώς - το paypal, οι τράπεζες, και επειδή το βλέπω παντού μπροστά μου, η κοινή λογική απλά μου επιβεβαίωσε πως είναι συνετή προφύλαξη. Οι συμβουλές για την αποφυγή του fishing (ηλεκτρονικό ψάρεμα) είναι γνώση, το μέσο για να κάνεις οτιδήποτε ηλεκτρονικά είναι ο υπολογιστής, συνεπώς η αποφυγή του phishing είναι γνώση υπολογιστή, από τις βασικές κιόλας, όπως το e-mail.
tinapo Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Στις 24/2/2020 στις 7:44 ΠΜ, tinapo είπε Να αναφέρω και την δικιά μου περίπτωση Έκλεισα τον Οκτώβριο ξενοδοχείο στην Αθήνα μέσω Booking και με πιστωτική της Εθνικής Κάποιος από το ξενοδοχείο χρησιμοποίησε τα στοιχεία της κάρτας για αγορά αεροπορικών εισιτηρίων, ξενοδοχείο, τσοντάδικα και με χρέωσε περίπου 900€ Έκανα αμφισβήτηση όλων αυτών των ποσών στην τράπεζα αλλά ακόμη δεν έχουν επιστραφεί τα λεφτά, λένε πως αργεί η διαδικασία Έχετε κάποια εμπειρία/γνώμη; Μετά από 4+ μήνες μου επιστράφηκαν όλα. Άρα υπομονή 1 1
nik-56 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Στις 24/2/2020 στις 12:11 ΜΜ, wolfmandim είπε Την προηγούμενη βδομάδα διαπίστωσα να λείπουν 6000 ευρώ από το λογαριασμό μου σε τέσσερεις διαφορετικές συναλλαγές μέσα σε δυο μέρες. Κλείδωσα το λογαριασμό και πήγα στην Τράπεζα και συμπλήρωσα τα απαιτούμενα έγγραφα. Περιμένω τώρα την συνέχεια... ΥΓ. Όταν κάνω συναλλαγή μου έρχεται μήνυμα σχεδόν άμεσα. Στις προκειμένες περιπτώσεις δεν έλαβα τίποτα! Καλησπέρα ,στις 6/2/2020 διαπίστωσα να λείπουν 9000 ευρώ από το λογαριασμό μου σε έξι διαφορετικές συναλλαγές μέσα σε τρις μέρες. Κλείδωσα το λογαριασμό και πήγα στην Τράπεζα και συμπλήρωσα κι εγώ τα απαιτούμενα έγγραφα. Περιμένω τώρα την συνέχεια... Και ακόμα περιμένω… εσείς είχατε κάποια εξέλιξη στην υπόθεση σας;
tinapo Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 20 λεπτά πριν, nik-56 είπε Καλησπέρα ,στις 6/2/2020 διαπίστωσα να λείπουν 9000 ευρώ από το λογαριασμό μου σε έξι διαφορετικές συναλλαγές μέσα σε τρις μέρες. Κλείδωσα το λογαριασμό και πήγα στην Τράπεζα και συμπλήρωσα κι εγώ τα απαιτούμενα έγγραφα. Περιμένω τώρα την συνέχεια... Και ακόμα περιμένω… εσείς είχατε κάποια εξέλιξη στην υπόθεση σας; οι συναλλαγές γίνανε μέσω πιστωτικής;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα