Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, TopicStrarter είπε

Πως είσαι σίγουρος ότι ήταν το ξενοδοχείο; αγορά εισιτηρίων με αφετηρία ποιο αεροδρόμιο; (για να δούμε αν έχουν σχέση γιατί πχ αν η αφετηρία ήταν λέω εγω τώρα η Τυφλίδα και το ξενοδοχείο ειναι στην Κέρκυρα μάλλον δεν ήταν αυτό.. εκτός αν ο ιδιοκτήτης έχει σχέσεις με Γεωργία )

Αν φαίνεται πάντως ότι ήταν το ξενοδοχείο κάντους μήνυση να βγάλεις και κάνα έξτρα φράγκο 

EDIT βασικά τώρα που το σκέφτομαι δεν ήταν το ξενοδοχείο μιας και το έκλεισες μέσω booking (και φαντάζομαι εννοείς https://www.booking.com/ ή το app τους) οπότε δεν θα μπορούσε να είχε πρόσβαση στα στοιχεία της πιστωτικής σου εκτός και αν έκανες μετά όταν πήγες εκει καμία αγορά πχ για έξοδα minibar χρησιμοποιώντας την κάρτα αν δεν συνέβη κάτι τέτοιο άλλος σε έκλεψε.

Αυτό που σίγουρα μπορείς να κάνεις είναι να ψάξεις τα αεροπορικά εισιτήρια (σια μέσω της αστυνομίας γιατί υπάρχει απόρρητοι άρα πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας) να μάθεις το όνοματεπώνυμο αυτού που έκλεισε τα εισιτήρια και να το κυνηγήσεις απο εκεί.  

Οι δικές τους δεν έχουν όριο τώρα εσύ με ξένη κάρτα (ελλάδας)  δεν ξέρω τι παίζει.. 

Όταν κλείνεις μέσω Booking όλα τα στοιχεία της κάρτας (αριθμός-ημερομηνία CVV) παραχωρούνται στο ξενοδοχείο και μάλιστα για 3 αιτήματα.

Μου έδειξε τέτοια στοιχεία εκτυπωμένα σε χαρτί υπεύθυνος ξενοδοχείου όταν συζητήσαμε την περίπτωσή μου.

Τότε κατάλαβα ότι η διαρροή πρέπει να έγινε από το ξενοδοχείο-από κάποιον που τα είδε τυπωμένα κλπ

Τα εισιτήρια εκδόθηκαν από την Sky Express ενώ υπήρξε απόρριψη από τις Easy Jet και Lufthansa, το ξενοδοχείο μέσω Booking και τα υπόλοιπα στο gotinder

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, doa5 είπε

Απο προσωπικη εμπειρια, πριν απο καποια χρονια με χρεωσαν γυρω στα 1800Ε (απο μικροποσα μεχρι αν θυμαμαι καλα και 700Ε) για διαφορες αγορες απο Κινα, Ρωσια και Τουρκια, σε 4 διαφορετικες καρτες απο 3 διαφορετικες τραπεζες, ειχα τοτε ενεργοποιημενη την υπηρεσια προστασιας και σε μια απο αυτες και τα μνμ, ειχα μαλιστα ενημερωσει τις τραπεζες (απο ολες μου ζητηθηκε να το κανω εγγράφως) δηλωνοντας τους την χωρα στην οποια θα βρισκομαι και να προσθεσω οτι ζηταω για τη συγκεκριμενη χρονικη περιοδο να γινονται αποδεχτες συναλλαγες ΜΟΝΟ απο εκει, κατα την διαρκεια της απουσιας μου λοιπον, γινεται υποκλοπη αριθμων καρτων (οχι μονο οι δικες μου δηλαδη) ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ απο τις "μαμα εταιρεια" MASTERCARD-VISA και DINERS με ενημερωση και προς στις ελληνικες τραπεζες ωστε οι συγκεκριμενες συναλλαγες να μην χρεωθουν στους πελατες, γεγονος για το οποιο, προς τιμη της, η μια τραπεζα (αυτη που δεν επετρεψε την συναλλαγη) με ενημερωσε δινοντας μου αντιγραφο της ενημερωσης... με εξαιρεση λοιπον ΜΟΝΟ ΜΙΑ τραπεζα η οποια δεν εκανε αποδεκτη την συναλλαγη και ακομα μια η οποια μου επεστρεψε μερος των χρηματων υστερα απο περιπου ενα 6μηνο (δεν θυμαμαι γιατι οχι ολοκληρο) στη μια εκαναν οτι δεν ειδαν δεν ακουσαν...αποτελεσμα...ΤΕΛΙΚΑ πληρωσα τα ποσα ΚΑΘΩς ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ Ο ΤΟΚΟΣ ΤΟΥΣ ο οποιος "εμπαινε" σε ολο το ΟΦΕΙΛΌΜΕΝΟ και οχι μονο στο "υπολοιπο", γιατι εγω πληρωνα τις οποιες οφειλες μου, ΟΧΙ ομως τα ποσα (υπολοιπο για εμενα) για τα οποια ειχα κανει αμφισβητηση και φυσικα ΕΝΩ ΜΕ ΕΙΧΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ οτι το εχει αναλαβει το αντιστοιχο τμημα τους, τελικα τοσα χρονια μετα, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΣΤΡΑΦΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ!!! (νομιζω βεβαια οτι ολα θα λυνονταν εαν τελικα ειχα βαλει δικηγορο και δεν επαναπαυομουν στο "τι στο καλο αφου τους ειχα ενημερωσει" και "ενταξει δεν υπαρχει περιπτωση!!! θα το βρω το δικιο μου"...)

Αφού όπως λες ισχυρίζονταν πως δεν είδαν δεν άκουσαν, πως επαναπαύτηκες ότι θα αποζημιωθεις;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, tinapo είπε

Όταν κλείνεις μέσω Booking όλα τα στοιχεία της κάρτας (αριθμός-ημερομηνία CVV) παραχωρούνται στο ξενοδοχείο και μάλιστα για 3 αιτήματα.

Μου έδειξε τέτοια στοιχεία εκτυπωμένα σε χαρτί υπεύθυνος ξενοδοχείου όταν συζητήσαμε την περίπτωσή μου.

Τότε κατάλαβα ότι η διαρροή πρέπει να έγινε από το ξενοδοχείο-από κάποιον που τα είδε τυπωμένα κλπ

Τα εισιτήρια εκδόθηκαν από την Sky Express ενώ υπήρξε απόρριψη από τις Easy Jet και Lufthansa, το ξενοδοχείο μέσω Booking και τα υπόλοιπα στο gotinder

μίλα με κάποιον δικηγόρο ειδικά αν το εισιτήριο εκδόθηκε σε για αναχώρηση σε κοντινή με το ξενοδοχείο περιοχή (το πλησιέστερο αεροδρόμιο) ίσως έχει ψωμί το θέμα 

Δημοσ.
18 ώρες πριν, TopicStrarter είπε

Στο παρελθόν είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα με μια πιστωτική κάρτα της Τρ. Αττικής. Μου χρέωσαν στην πιστωτική μου από ένα site με έδρα τις Φιλιππίνες (αν θυμάμαι καλά) περίπου 800€. Αμέσως πήρα τηλ στην Τράπεζα και έκανα αμφισβήτηση. Μου είπαν και εμένα ότι όντως θα αργήσει η διαδικασία και ότι το όλο θέμα θα το τρέξει η VISA (και όχι η Τράπεζα). 

Αποτέλεσμα:

Όντως μετά από 2 περίπου μήνες μου επέστρεψαν τα χρήματα. Αλλά τελικά ποιος έτρεξε την όλη διαδικασία (η Τράπεζα ή η Visa) δεν έβγαλα άκρη. Βέβαια αυτό ήταν το τελευταίο που με ένοιαζε.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, achilleashormovas είπε

Στο παρελθόν είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα με μια πιστωτική κάρτα της Τρ. Αττικής. Μου χρέωσαν στην πιστωτική μου από ένα site με έδρα τις Φιλιππίνες (αν θυμάμαι καλά) περίπου 800€. Αμέσως πήρα τηλ στην Τράπεζα και έκανα αμφισβήτηση. Μου είπαν και εμένα ότι όντως θα αργήσει η διαδικασία και ότι το όλο θέμα θα το τρέξει η VISA (και όχι η Τράπεζα). 

Αποτέλεσμα:

Όντως μετά από 2 περίπου μήνες μου επέστρεψαν τα χρήματα. Αλλά τελικά ποιος έτρεξε την όλη διαδικασία (η Τράπεζα ή η Visa) δεν έβγαλα άκρη. Βέβαια αυτό ήταν το τελευταίο που με ένοιαζε.

Ναι γενικά δεν συμφέρει να το κυνηγήσεις μόνος σου γιατί κατά πάσα πιθανότητα ο κλέφτης θα είναι ένα ρεμάλι που ζει με επιδόματα και ακόμη και να τον βρεις επειδή είναι μικροαπάτη δεν θα πάθει τίποτα αν δεν έχει λεφτά σε κάποιο λογαριασμό (και μάλιστα δεν ακυρώνεται το ακατάσχετο) δεν θα πληρώσει τίποτα το πολύ πολύ να πάρει μερικούς μήνες με αναστολή ....αλλά στην περίπτωση του @tinapo εμπλέκεται επιχείρηση (ξενοδοχείο) που θα έπρεπε να φιλάει αυτά τα στοιχεία του πελάτη της οπότε έχει ευθύνη και εκτός απο ευθύνη έχει φήμη που πρέπει να διαφυλάξει αλλά και έσοδα  και άρα μπορεί να πληρώσει αποζημιώσει γιαυτό πρότεινα στον φίλο να ρωτήσει κάνα δικηγόρο αν μπορεί να γίνει κάτι (εφόσον μπορεί να διασταυρωθεί πως το ξενοδοχείο είναι υπαίτιο ) τα λεφτά του θα τα πάρει πίσω όπως και να έχει το θέμα είναι να ψάξει αν μπορεί να πάρει και τίποτα έξτρα για ψυχική οδύνη, και οικονομικές ζημιές που έπαθε (μιας και μπορεί να υπολόγιζε σε αυτά τα λεφτά για να κάνει μια επένδυση ή αγορά ) 

Δημοσ.

Δύσκολο να αποδειχθεί η διαρροή. Εγώ το ξέρω γιατί ήταν η μόνη φορά που την χρησιμοποίησα μετά από χρόνια (καλά να πάθω)

Από κει και πέρα για να πάρεις στοιχεία από αεροπορική εταιρεία-booking πρέπει να ανακατευτεί αστυνομία-εισαγγελέας-δικηγόρος κλπ

φαντάζομαι ούτε η τράπεζα θα το ψάξει

Σε επικοινωνία που είχα σήμερα μου είπαν ότι αργούν αυτές οι υποθέσεις γιατί ανακατεύεται και η τράπεζα Ελλάδος και τα διάφορα αιτήματα που γίνονται μεταξύ των τραπεζών και όσων εμπλέκονται έχουν το ελάχιστο 45 ημέρες για απάντηση, οπότε υπομονή

Δημοσ.
20 ώρες πριν, TopicStrarter είπε

Ε ναι φυσικά και μπορείς σιγά το πράμα εκτός αν ζητάνε να το δείξεις ζωντανά μέσω webcam. 

αλλά στην τελική και τα στοιχεία σου να βάλεις δεν είναι τόσο εύκολο να πάθεις κάτι αν κλέψεις μικροποσά ειδικά αν είσαι ρεμάλι (δεν έχεις σταθερή δουλειά κτλ) που είναι και το πιο πιθανό γιατί ποιος νοικοκύρης θα έκανε τέτοιες κομπίνες; μόνο τίποτα απελπισμένοι, γιατί το πιο χειρότερο που μπορείς (ΕΦΟΣΩΝ το θύμα μπει σε μια πολύμηνη διαδικασία πληρώνοντας δικηγόρους εκτός Ελλάδος ανακατεύοντας αστυνομίες κτλ κτλ κτλ ) είναι να δικαστείς και να σου ζητήσουν τα χρήματα πίσω... αν δεν τα έχεις δεν θα πληρώσεις.. άντε να φάει με αναστολή κάποιους μήνες και τέλος καθάρισε :P 

Revolut αλλά και όλες οι άλλες ζητάνε πλέον βίντεο κλήση στην οποία εκτός την όμορφη/άσχημη φάτσα σου δείχνεις ταυτότητα (χώρας σου) ή διαβατήριο (χώρας σου)

την βλακεία για μένα την έκανε η ελληνική τράπεζα 1200 ευρώ χωρίς αποστολή PIN μέσω SMS ενώ ο πελάτης είχε κάνει ήδη αμφισβήτηση συναλλαγής....

κάτι βρωμάει και εγώ θα πρότεινα να το κυνηγήσει ο φίλος μέσω των αρμοδίων αρχών (δικαστικών/αστυνομικών)

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ikorolis είπε

Revolut αλλά και όλες οι άλλες ζητάνε πλέον βίντεο κλήση στην οποία εκτός την όμορφη/άσχημη φάτσα σου δείχνεις ταυτότητα (χώρας σου) ή διαβατήριο (χώρας σου)

την βλακεία για μένα την έκανε η ελληνική τράπεζα 1200 ευρώ χωρίς αποστολή PIN μέσω SMS ενώ ο πελάτης είχε κάνει ήδη αμφισβήτηση συναλλαγής....

κάτι βρωμάει και εγώ θα πρότεινα να το κυνηγήσει ο φίλος μέσω των αρμοδίων αρχών (δικαστικών/αστυνομικών)

Φίλε μου να σου πω την αλήθεια το σκέφτηκα αλλά δεν νομίζω να βγει άκρη και μόνο επιπλέον λεφτά και χρόνο θα χάσω. Εξάλλου και η αστυνομία ή κάποιος δικηγόρος να μπλεχτεί η τράπεζα πάλι την ίδια διαδικασία θα ακολουθήσει. Θα τηλεφωνώ κατά διαστήματα για την πρόοδο της υπόθεσης σίγουρα πάντως!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, CptGiorgis είπε

Φίλε μου να σου πω την αλήθεια το σκέφτηκα αλλά δεν νομίζω να βγει άκρη και μόνο επιπλέον λεφτά και χρόνο θα χάσω. Εξάλλου και η αστυνομία ή κάποιος δικηγόρος να μπλεχτεί η τράπεζα πάλι την ίδια διαδικασία θα ακολουθήσει. Θα τηλεφωνώ κατά διαστήματα για την πρόοδο της υπόθεσης σίγουρα πάντως!

το Revolut όπως και τα υπόλοιπα τραπεζικά ιδρύματα είναι σοβαρές εταιρείες δεν είναι ότι να ναι

εγώ προτείνω κυνήγα την τράπεζα σου

έκαναν "χοντρή πατάτα" χρέωση χωρίς επιβεβαίωση έξτρα κωδικού ασφαλείας μέσω SMS μόνο στην τράπεζα της ελλάδος να το αναφέρεις θα τους σκίσουν τον πάτο (ευρωπαική οδηγία είναι αυτό)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ikorolis είπε

το Revolut όπως και τα υπόλοιπα τραπεζικά ιδρύματα είναι σοβαρές εταιρείες δεν είναι ότι να ναι

εγώ προτείνω κυνήγα την τράπεζα σου

έκαναν "χοντρή πατάτα" χρέωση χωρίς επιβεβαίωση έξτρα κωδικού ασφαλείας μέσω SMS μόνο στην τράπεζα της ελλάδος να το αναφέρεις θα τους σκίσουν τον πάτο (ευρωπαική οδηγία είναι αυτό)

Αν δω δηλαδή ότι δεν βγαίνει άκρη, η τράπεζα της Ελλάδος θα τους πιέσει;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, CptGiorgis είπε

Αν δω δηλαδή ότι δεν βγαίνει άκρη, η τράπεζα της Ελλάδος θα τους πιέσει;

δεν γνωρίζω αν μπορείς εσύ ως πολίτης να πας στην ΤτΕ (Τράπεζα της Ελλάδος)

αλλά σίγουρα μπορείς να πιέσεις την τράπεζα σου καθώς δεν τήρησε τους κανόνες ασφαλείας που διέπουν τις συναλλαγές και αυτές προβλέπουν την αποστολή έξτρα κωδικού ασφαλείας μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στο κινητό του πελάτη και αποτελεί έγκριση της συναλλαγής ειδικά στις περιπτώσεις που το πόσο είναι σημαντικό δεν μιλάμε για τύπου ανέπαφη συναλλαγή που θα χρειαστεί κωδικό PIN από τον πελάτη μιλάμε για αγορά εξ αποστάσεως που εκεί είναι δεδομένο ο έξτρα κωδικός ασφαλείας είτε η κάρτα είναι VISA είτε MASTERCARD.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, CptGiorgis είπε

Αφού όπως λες ισχυρίζονταν πως δεν είδαν δεν άκουσαν, πως επαναπαύτηκες ότι θα αποζημιωθεις;

Εκ των υστερων φιλε μου το καταλαβα...

Επεξ/σία από doa5
  • Sad 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ikorolis είπε

δεν γνωρίζω αν μπορείς εσύ ως πολίτης να πας στην ΤτΕ (Τράπεζα της Ελλάδος)

αλλά σίγουρα μπορείς να πιέσεις την τράπεζα σου καθώς δεν τήρησε τους κανόνες ασφαλείας που διέπουν τις συναλλαγές και αυτές προβλέπουν την αποστολή έξτρα κωδικού ασφαλείας μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στο κινητό του πελάτη και αποτελεί έγκριση της συναλλαγής ειδικά στις περιπτώσεις που το πόσο είναι σημαντικό δεν μιλάμε για τύπου ανέπαφη συναλλαγή που θα χρειαστεί κωδικό PIN από τον πελάτη μιλάμε για αγορά εξ αποστάσεως που εκεί είναι δεδομένο ο έξτρα κωδικός ασφαλείας είτε η κάρτα είναι VISA είτε MASTERCARD.

Οπως και να έχει θα το ψάξω αυτό που μου εξηγείς και θα δω που μπορεί να καταλήξω ;)

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά...Χτές το βράδυ και από το λογαριασμό μεταφέρθηκαν 250 ευρω σε τρεις δόσεις των 80 ευρώ περίπου σε λογαριασμό revolut στη Βουλγαρία...Ευτχώς το αντελήφθηκα αμέσως και ενημέρωσα την τράπεζα Πειραιώς...Έκανα αμφισβήτηση της συναλλαγής και θα πρέπει να περιμένω....Τι πιθανότητες έχω να τα πάρω πίσω? Να αναφέρω επίσης ότι ούτε σε μένα ήρθε μήνυμα sms για αποδοχή της συναλλαγής ενώ σε άλλες περιπτώσεις μεταφοράς χρημάτων έρχεται...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...