Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, BadBoy είπε

Θέλω να σε δω να πας στις ΗΠΑ όπου το κάνουν όλοι αυτό παντού και δεν υπάρχει καν ανέπαφη. Πολιτισμικό σοκ θα πάθεις.

πως τη "χτυπανε" οι υπαλληλοι? τους λενε και το pin?

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Lezantas26 είπε

πως τη "χτυπανε" οι υπαλληλοι? τους λενε και το pin?

δεν υπάρχει pin κανουν swipe την κάρτα.

Επεξ/σία από bilya
Δημοσ.

Να αναφέρω και την δικιά μου περίπτωση

Έκλεισα τον Οκτώβριο ξενοδοχείο στην Αθήνα μέσω Booking και με πιστωτική της Εθνικής

Κάποιος από το ξενοδοχείο χρησιμοποίησε τα στοιχεία της κάρτας για αγορά αεροπορικών εισιτηρίων, ξενοδοχείο, τσοντάδικα και με χρέωσε περίπου 900€

Έκανα αμφισβήτηση όλων αυτών των ποσών στην τράπεζα αλλά ακόμη δεν έχουν επιστραφεί τα λεφτά, λένε πως αργεί η διαδικασία

Έχετε κάποια εμπειρία/γνώμη;

• Sad 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, tinapo είπε

Έκλεισα τον Οκτώβριο ξενοδοχείο στην Αθήνα μέσω Booking και με πιστωτική της Εθνικής

Κάποιος από το ξενοδοχείο χρησιμοποίησε τα στοιχεία της κάρτας για αγορά αεροπορικών εισιτηρίων, ξενοδοχείο, τσοντάδικα και με χρέωσε περίπου 900€

Έκανα αμφισβήτηση όλων αυτών των ποσών στην τράπεζα αλλά ακόμη δεν έχουν επιστραφεί τα λεφτά, λένε πως αργεί η διαδικασία

Έχεις επικοινωνήσει μαζί τους για την πρόοδο της διαδικασίας;

Δημοσ.

Πέρασα από την τράπεζα και μου είπαν ότι θα αργήσει. Στο τηλέφωνο που έχουν για την ασφάλεια των καρτών μου είπαν ότι γίνεται χαμός με υποκλοπές καρτών.

Θα ξαναπεράσω αυτές τις μέρες

Δημοσ.
11 ώρες πριν, ifaist είπε

Prepaid  ή virtual mastercard !!!

...και εχεις το κεφαλι σου ήσυχο! 

απο την Prepaid (πειραιως)μου τσιμπαγανε 8ε τον μηνα για υπηρεσια βπν που δεν αγορασα ποτε.αργησα να το καταλαβω λογω οτι κανω δεκαδες μικροαγορες καθε μηνα με την καρτα αυτη.

εκανα αμφισβητιση και με καλυπτουν μονο για τις 120 τελευταιες μερες.αν αποδειχθει οτι δεν το αγορασα εγω.πηρωσα και 5ε για εκδοση νεας καρτας.τιποτα δεν ειναι ασφαλες,ουτε η Prepaid..

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, FELIX είπε

απο την Prepaid (πειραιως)μου τσιμπαγανε 8ε τον μηνα για υπηρεσια βπν που δεν αγορασα ποτε.αργησα να το καταλαβω λογω οτι κανω δεκαδες μικροαγορες καθε μηνα με την καρτα αυτη.

εκανα αμφισβητιση και με καλυπτουν μονο για τις 120 τελευταιες μερες.αν αποδειχθει οτι δεν το αγορασα εγω.πηρωσα και 5ε για εκδοση νεας καρτας.τιποτα δεν ειναι ασφαλες,ουτε η Prepaid..

Με την prepaid ή με λογαριασμο σε αλλη τράπεζα που θα τον εχεις μονο για online αγορες, εξασφαλιζεις οτι το αν γινει η στραβη, δεν θα φας τρελο χουνερι. Βαζεις μεσα μονο οσα λεφτα χρειαζεσαι για την επομενη αγορα σου και κατι ψιλά εξτρα και απλα τσεκαρεις μια στο τοσο.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, TopicStrarter είπε

Δεν έχουν όριο εκεί για να χρειαστεί PIN

Παντως εγω που ημουνα περυσι Ηνωμενες πολιτειες μια χαρα ζηταγανε ολοι το πιν ακομα και για ποσα 2-3$

Δημοσ.

Τη πιστωτική σου έβαλες και εσύ βρε; Ειδικά με τη πιστωτική πρέπει να είσαι δέκα φορές πιο σχολαστικός!

Πλέον αυτές τις  ασφάλειες για τις κάρτες που προμοτάρουν οι τράπεζες, τις θεωρώ απαραίτητες. Αλλά δε καλύπτουν περιπτώσεις που εσύ ο ίδιος έβαλες τα στοιχεία σε αμφιλεγόμενο site...

Δημοσ.

Την προηγούμενη βδομάδα διαπίστωσα να λείπουν 6000 ευρώ από το λογαριασμό μου σε τέσσερεις διαφορετικές συναλλαγές μέσα σε δυο μέρες.

Κλείδωσα το λογαριασμό και πήγα στην Τράπεζα και συμπλήρωσα τα απαιτούμενα έγγραφα. Περιμένω τώρα την συνέχεια...

ΥΓ. Όταν κάνω συναλλαγή μου έρχεται μήνυμα σχεδόν άμεσα. Στις προκειμένες περιπτώσεις δεν έλαβα τίποτα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, tinapo είπε

Πως είσαι σίγουρος ότι ήταν το ξενοδοχείο; αγορά εισιτηρίων με αφετηρία ποιο αεροδρόμιο; (για να δούμε αν έχουν σχέση γιατί πχ αν η αφετηρία ήταν λέω εγω τώρα η Τυφλίδα και το ξενοδοχείο ειναι στην Κέρκυρα μάλλον δεν ήταν αυτό.. εκτός αν ο ιδιοκτήτης έχει σχέσεις με Γεωργία )

Αν φαίνεται πάντως ότι ήταν το ξενοδοχείο κάντους μήνυση να βγάλεις και κάνα έξτρα φράγκο 

EDIT βασικά τώρα που το σκέφτομαι δεν ήταν το ξενοδοχείο μιας και το έκλεισες μέσω booking (και φαντάζομαι εννοείς https://www.booking.com/ ή το app τους) οπότε δεν θα μπορούσε να είχε πρόσβαση στα στοιχεία της πιστωτικής σου εκτός και αν έκανες μετά όταν πήγες εκει καμία αγορά πχ για έξοδα minibar χρησιμοποιώντας την κάρτα αν δεν συνέβη κάτι τέτοιο άλλος σε έκλεψε.

Αυτό που σίγουρα μπορείς να κάνεις είναι να ψάξεις τα αεροπορικά εισιτήρια (σια μέσω της αστυνομίας γιατί υπάρχει απόρρητοι άρα πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας) να μάθεις το όνοματεπώνυμο αυτού που έκλεισε τα εισιτήρια και να το κυνηγήσεις απο εκεί.  

21 λεπτά πριν, cumulus είπε

Παντως εγω που ημουνα περυσι Ηνωμενες πολιτειες μια χαρα ζηταγανε ολοι το πιν ακομα και για ποσα 2-3$

Οι δικές τους δεν έχουν όριο τώρα εσύ με ξένη κάρτα (ελλάδας)  δεν ξέρω τι παίζει.. 

Επεξ/σία από TopicStrarter
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο προσωπικη εμπειρια, πριν απο καποια χρονια με χρεωσαν γυρω στα 1800Ε (απο μικροποσα μεχρι αν θυμαμαι καλα και 700Ε) για διαφορες αγορες απο Κινα, Ρωσια και Τουρκια, σε 4 διαφορετικες καρτες απο 3 διαφορετικες τραπεζες, ειχα τοτε ενεργοποιημενη την υπηρεσια προστασιας και σε μια απο αυτες και τα μνμ, ειχα μαλιστα ενημερωσει τις τραπεζες (απο ολες μου ζητηθηκε να το κανω εγγράφως) δηλωνοντας τους την χωρα στην οποια θα βρισκομαι και να προσθεσω οτι ζηταω για τη συγκεκριμενη χρονικη περιοδο να γινονται αποδεχτες συναλλαγες ΜΟΝΟ απο εκει, κατα την διαρκεια της απουσιας μου λοιπον, γινεται υποκλοπη αριθμων καρτων (οχι μονο οι δικες μου δηλαδη) ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ απο τις "μαμα εταιρεια" MASTERCARD-VISA και DINERS με ενημερωση και προς στις ελληνικες τραπεζες ωστε οι συγκεκριμενες συναλλαγες να μην χρεωθουν στους πελατες, γεγονος για το οποιο, προς τιμη της, η μια τραπεζα (αυτη που δεν επετρεψε την συναλλαγη) με ενημερωσε δινοντας μου αντιγραφο της ενημερωσης... με εξαιρεση λοιπον ΜΟΝΟ ΜΙΑ τραπεζα η οποια δεν εκανε αποδεκτη την συναλλαγη και ακομα μια η οποια μου επεστρεψε μερος των χρηματων υστερα απο περιπου ενα 6μηνο (δεν θυμαμαι γιατι οχι ολοκληρο) στη μια εκαναν οτι δεν ειδαν δεν ακουσαν...αποτελεσμα...ΤΕΛΙΚΑ πληρωσα τα ποσα ΚΑΘΩς ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ Ο ΤΟΚΟΣ ΤΟΥΣ ο οποιος "εμπαινε" σε ολο το ΟΦΕΙΛΌΜΕΝΟ και οχι μονο στο "υπολοιπο", γιατι εγω πληρωνα τις οποιες οφειλες μου, ΟΧΙ ομως τα ποσα (υπολοιπο για εμενα) για τα οποια ειχα κανει αμφισβητηση και φυσικα ΕΝΩ ΜΕ ΕΙΧΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ οτι το εχει αναλαβει το αντιστοιχο τμημα τους, τελικα τοσα χρονια μετα, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΣΤΡΑΦΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ!!! (νομιζω βεβαια οτι ολα θα λυνονταν εαν τελικα ειχα βαλει δικηγορο και δεν επαναπαυομουν στο "τι στο καλο αφου τους ειχα ενημερωσει" και "ενταξει δεν υπαρχει περιπτωση!!! θα το βρω το δικιο μου"...)

Επεξ/σία από doa5
Δημοσ.

Πριν καμια 15χρονια που οι τραπεζες μοιραζαν καρτες η citibank μου εχω δωσει μια diners την οποια ουδεποτε ειχα χρησιμοποιησει και την ειχα στο συρταρι του γραφειου μου.Ευτυχως τοτε η citi ειχε τη δυνατοτητα να σου ερχεται sms με κινηση της καρτας (τοτε νομιζω μονο h citibank το εκανε) .Ημουνα στο mall και αρχισαν να μου ερχονται sms με χρεωσεις.Ευτυχως επικοινωνησα και αμεσως την μπλοκαραμε.Μαλιστα μου ειπαν οτι ειχαν επιχειρησει να κανουν αγορα στο αμερικανικο itunes η οποια δεν περασε διοτι η καρτα ηταν ελληνικη.Πηρα ολα τα χρηματα μετα απο 2 μηνες.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, FELIX είπε

Kαλά ,δεν ελέγχεις τις χρεώσεις σου;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...