ekans Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Καλησπέρα παιδιά, έχω στην κατοχή μου το αυτοκίνητο του τίτλου..Το αυτοκίνητο είναι πρώτο χέρι με 89.000χμλ με ολα τα service στην ώρα τους..παρατηρώ το τελευταίο διάστημα μεγάλη κατανάλωση βενζίνης και λέγοντας μεγάλη εννοώ (9 λίτρα/100). Με 45 ευρώ βενζίνη (τιμή καυσίμου 1.65) έβγαλε σχεδόν 300χμλ. Είναι φυσιολογικό;
TechnoState Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μήπως απέκτησες βαρύ πόδι? Μήπως για κάποιο λόγο άλλαξαν οι συνθήκες μετακίνησης σου? Έκανες δοκιμές με καύσιμα? Μια ελάχιστη αύξηση (της κατανάλωσης) μέσα στα χρόνια (μετά απο χρόνια+διανυθ.χιλιομετρα) νομίζω είναι αναμενόμενη αλλά τόσο πολύ, όχι.. μάλλον πρέπει να αρχίσει να το ψάχνει ο μηχανικός σου. Κάτι αντίστοιχο κ εγώ(fiesta 1.4-95hp, 2010)... στην αρχή είχα νούμερα 4.8-5.5...πλεον κ μετά απο 120k+ χιλιόμετρα, για να δω νούμερα κάτω απο 6.2 πρέπει να γίνει επιστημονικό κ μελετημένο shifting-throttling. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2020 από TechnoState 3
GoMaR Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Ναι αλλά δε μας λες που θα έκανες αυτά τα χιλιόμετρα.. Πόλη; εθνική; επαρχία ; 1
georgerapp Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Πρατήριο έχεις σταθερό; Στην ελλαδα μπορεί να δεις μεγαλες αποκλείσεις στα χιλιόμετρα απο πρατήριο σε πρατήριο λόγο μεγάλου ποσοστού παρανομίας. 1
teddy71 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Το χειμώνα με χαμηλές θερμοκρασίες λογικό να βλέπουμε υψηλές καταναλώσεις γιατι αργεί να ζεσταθεί η μηχανή και κυρίως τα λάδια να αποκτήσουν θερμοκρασίας λειτουργίας , ειδικά άμα κάνεις και μικρές αποστάσεις η μηχανή και τα λάδια θα είναι κρύα. 3
ekans Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Η μετακίνηση ειναι σε νησί, μικρές αποστάσεις μεσα στην πόλη κυρίως.. αν αναλογιστεί κανείς οτι η μεγαλύτερη απόσταση ειναι 100χμλ.. η χρήση του ειναι η ίδια χρόνια τωρα..πρατηριο έχω σταθερό για το αυτοκίνητο.. τι θα πρέπει να κοιτάξω για αρχή; Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2020 από ekans
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Ποτε έκανες σέρβις;Μπουζί ,φίλτρο αέρα;Λάστιχα; 1
ekans Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Ποτε έκανες σέρβις;Μπουζί ,φίλτρο αέρα;Λάστιχα; σέρβις έχει να κάνει απτό καλοκαίρι με μπουζί φίλτρο αέρα.. τα λάστιχα είναι 3 χρόνων μάρκας SAVA..
gia_nnis Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 10 ώρες πριν, ekans είπε Καλησπέρα παιδιά, έχω στην κατοχή μου το αυτοκίνητο του τίτλου..Το αυτοκίνητο είναι πρώτο χέρι με 89.000χμλ με ολα τα service στην ώρα τους..παρατηρώ το τελευταίο διάστημα μεγάλη κατανάλωση βενζίνης και λέγοντας μεγάλη εννοώ (9 λίτρα/100). Με 45 ευρώ βενζίνη (τιμή καυσίμου 1.65) έβγαλε σχεδόν 300χμλ. Είναι φυσιολογικό; Επειδη ειναι χειμωνας αν κανεις μικρες αποστασεις πχ 5-7χλμ και σβησιμο ανεβαζεις την καταναλωση! Και για να καταλαβεις ποσο το επηρεαζουν οι συνθηκες αυτες (χειμωνας-αποστασεις) αφου ζεσταθει το μοτερ το φουλαρεις μεχρι το στομιο.. καπακια κανεις πχ 30χλμ ξαναφουλαρεις παλι μεχρι το στομιο και βλεπεις την καταναλωση με ζεστο μοτερ! 1
toyo73 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το χειμωνα εγω για μικρες αποστασεις, εχω μεχρι και 3+ λιτρα παραπανω απο το καλοκαιρι.Ειναι λογικο, καθως με 0 βαθμους, για να παω super market, μια αποσταση 3 χιλιομετρα, δεν θα ζεσταθει ποτε και μεχρι εκει θα δουλευει σε mode κρυας λειτουργειας.Δηλαδη θα δουλευει πλουσιο μειγμα.Θα μεινω 1 ωρα θα παγωσουν λαδια-νερα και παλι τα ιδια.Εαν κανεις τετοιες διαδρομες 3-5-7 χιλιομετρα εκτοξευεται η καταναλωση. Το καλοκαιρι με 35 υπο σκια, μεχρι να κανεις το τετραγωνο εχει ζεσταθει το μοτερ.Το χειμωνα, ακομη και να ζεσταθει το μοτερ, εχει παλι πιο μεγαλη καταναλωση λογω πιο κρυου αερα και πιο πυκνου σε οξυγονο.Οσο πιο ζεστος ειναι η αερας στην εισαγωγη, τοσο κοβει αβανς και καυσιμο ο εγκεφαλος για να προλαβει πυρακια.Ενω τον χειμωνα γινεται το αντιθετο. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2020 από toyo73 3
stefan123 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Και εγώ κάθε χειμώνα ανεβαίνω συν 3 λίτρα λόγω κοντινών απόστασεων..Πάντως μεγάλυτερη καταναλωση από το κανονικό ειχα στις εξής περίπτωσεις..Βουλωμενα φιλτρο αερος κ μπουζι που ηθελαν αλλαγη,χαμηλη πιεση ελαστικων κ τριτο αλλαγη δισκο πλατω στα τελευταία του...Τσέκαρε τα και πες μας
alex84 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Τον χειμώνα δουλεύει με πιο πλούσιο μίγμα για να φτάσει πιο γρήγορα σε θερμοκρασία λειτουργίας , αυτό το έχουν ρυθμισει έτσι τα εργοστάσια για αντιρρυπαντικους λόγους.
georgerapp Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 αρα μιλαμε για ενα αμαξι δικο σου που εχει περασει πολλα χρονια στα χερια σου οποτε ξερεις πως αντιδρα σε καθε εποχη και τι καταναλωση εχει . απο την αλλη ειδες μια καταναλωση μεγαλη ξαφνικα διχως να καταλαβαινεις το γιατι. ενα αμαξι που λειτουργει απροβληματιστα και δεν εχει σημαδια οτι κατι δεν ειναι σωστο θα επιμεινω στον εξωτερικο τοτε παραγοντα , καυσιμο. πρατηριουχος/εταιρεια και τα διυλιστήρια της , κατι παιζει να αλλαξε και μοιραία η καταναλωση αλλαξε . υ.γ μιλουσα με καποιον απο ενα μικρο νησι , μιλαγαμε για τα πετρελαια για το pickup του και μου ειπε το θεικο . -φιλε μου , στο νησι ολοι εχουμε παρατσουκλια , εχουμε εναν βενζινα , ξερεις πιο ειναι το παρατσουκλι του; Ο ΘΟΛΟΣ !!!!!!!!
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Eπίσης φτάνει γρήγορα σε θερμοκρασία λειτουργίας;Αν δεν δουλευει σωστά ο θερμοστάτης καίει πιο πολύ καυσιμο. 1
ekans Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2020 το αμάξι ακούγεται να λειτουργεί "ρολόι".. η μεγάλη αλλαγή στην κατανάλωση φαίνεται σε σχέση με πέρυσι τον χειμώνα με φέτος.. πέρυσι με μεγαλύτερο φόρτο (άτομα) καθημερινής χρήσης σχεδόν στα όρια κάθε πρωί λόγο στρατού δεν έκαιγε τόσο.. 11 ώρες πριν, stefan123 είπε Και εγώ κάθε χειμώνα ανεβαίνω συν 3 λίτρα λόγω κοντινών απόστασεων..Πάντως μεγάλυτερη καταναλωση από το κανονικό ειχα στις εξής περίπτωσεις..Βουλωμενα φιλτρο αερος κ μπουζι που ηθελαν αλλαγη,χαμηλη πιεση ελαστικων κ τριτο αλλαγη δισκο πλατω στα τελευταία του...Τσέκαρε τα και πες μας δίσκο πλατό έχει αλλαχτεί πριν 10.000χλμ. τα ελαστικά τα τσεκάρω κάθε εβδομάδα, φιλτρο αέρος και μπουζί δεν ξέρω.. μπορεί να κάνει τόσο μεγάλη διαφορά?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα