Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σε ολους. εχω το λαπτοπ του τιτλου και μεχρι τωρα ετρεχε windows 7 χωρις θεματα. αποφασισα να δοκιμασω τα 10αρια αλλα μετα την εγκατασταση των drivers εχω μαυρη οθονη μετα το σημα των windows. φαινεται να λειτουργει κανονικα το λαπτοπ αλλα χωρις εικονα. δοκιμασα να κατεβασω drivers για την nvidia gt640 le αλλα κολλησε στην μεση η εγκατασταση. εχει τρεξει κανεις με επιτυχια τα 10αρια στο εν λογω λαπτοπ? το μηχανημα εχει ι7 και διπλη καρτα γραφικων intel 4000 / nvidia GT640 LE. σας ευχαριστω προκαταβολικα. 

Δημοσ.

Έχω διαβάσει ότι πρέπει να περνάς πρώτα τους drivers για την Intel κάρτα και μετά τη 2η

Μήπως υπάρχει και κανένα διαθέσιμο bios update να κάνεις?

Δημοσ.

Αν ειναι παλιος ο driver η η καρτα γραφικων δοκιμασε να κατεβασεις τον τελευταιο και τρεξτον σε λειτουργια συμβατοτητας για το συγκεκριμενο λειτουργικο (7 8 8,1) Εμενα δε με αφηνε να μπω στο  control center της ATI και ετσι το ελυσα μετα περασε τον driver απο το windows update και δουλευει κανονικα.

Δημοσ.

Μπορουν να εχουν προβλημα. Μολαταυτα επειδη ειχα συνδυασμο με Nvidia* σε Asus, Turbo-X
και Sony, εννοειται οτι εγκαθιστας παντα πρωτα την Intel, και παντοτε μετα την δευτερη. Απο
κει και μετα, ειναι και θεμα κατασκευαστη: το ποσο θα σε δυσκολεψει, στα 10αρια... Και, αν σε
δυσκολευει, ψαχνεις & τυχον modded drivers κ.λπ.  *Τελος, η Ati ειναι <χειροτερη>, της Nvidia..!
🤕

Δημοσ.
10 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε

Μπορουν να εχουν προβλημα. Μολαταυτα επειδη ειχα συνδυασμο με Nvidia* σε Asus, Turbo-X
και Sony, εννοειται οτι εγκαθιστας παντα πρωτα την Intel, και παντοτε μετα την δευτερη. Απο
κει και μετα, ειναι και θεμα κατασκευαστη: το ποσο θα σε δυσκολεψει, στα 10αρια... Και, αν σε
δυσκολευει, ψαχνεις & τυχον modded drivers κ.λπ.  *Τελος, η Ati ειναι <χειροτερη>, της Nvidia..!
🤕

Σε ενα τουβλοΧ που μου εφεραν προχθες με Intel 3000 και Nvidia 720 αν θυμαμαι καλα μολις εβαλα τους drivers της Intel στην επανεκκινηση ειχα μαυρη οθονη.

Προσεξα ομως οτι αν πατησω το Power Button και μπει σε αναστολη μετα μολις το πατησω ξανα ανοιγει κανονικα.

Πλεον αφου το εφτιαξα αν κανεις τερματισμο μετα ανοιγει κανονικα αν ομως για καποιον λογο κανεις επανεκκινηση μετα εχει μαυρη οθονη που θα πρεπει να πατησεις μια φορα το power Button να μπει σε αναστολη και μετα απλα να το πατησεις ξανα.

Παντως η εναλλαγη αναμεσα στις δυο καρτες και η επιλογη με ποια καρτα θα δουλευει το ταδε προγραμμα δουλευει μια χαρα.

Σε ενα Asus δεν μπορεσα με τιποτα να κανω να δουλευει η καλη καρτα και εμεινε με την απλη.

Δημοσ.

Καταρχην πρεπει να τσεκαρουμε αν οντως λειτουργει μαζι και η Intel -> για παραδειγμα σε καποια
ειναι hardware disabled -και δεν υπαρχει και καθολου @ bios / windows, τροπος να ενεργοποιηθει...
😝
Απο κει και περα παντα απεφευγα τα..Fujitsu! Στα υπολοιπα, δεν εχω βρεθει σε κατασταση τοσο πια
δυσκολη που με κανενα τροπο να μην παιζουν και οι δυο vga. Αν και ομολογω πως οι Ati μπορουν να
σου βγαλουν το λαδι -και θεωρω οτι γι' αυτο μπορει να φταιει (τρελα ομως πολυ!) ο κατασκευαστης
καταρχην, εαν οχι απολυτα, για την ταλαιπωρια μας -> στυλ: "Sony με λενε κι ολα τα παιδακια κλαινε"!
🤬
[Παντως λυσεις εχουν βρεθει, ακομη και αν οι drivers ειναι...παλιοτεροι, modded, η και τα δυο μαζι...]

Ενα μικρο παραδειγμα SonyAtiταλαιπωριας:

Δημοσ.
Στις 25/2/2020 στις 1:11 ΜΜ, LLLEFTERIS είπε

Σε ενα τουβλοΧ που μου εφεραν προχθες με Intel 3000 και Nvidia 720 αν θυμαμαι καλα μολις εβαλα τους drivers της Intel στην επανεκκινηση ειχα μαυρη οθονη.

Προσεξα ομως οτι αν πατησω το Power Button και μπει σε αναστολη μετα μολις το πατησω ξανα ανοιγει κανονικα.

Πλεον αφου το εφτιαξα αν κανεις τερματισμο μετα ανοιγει κανονικα αν ομως για καποιον λογο κανεις επανεκκινηση μετα εχει μαυρη οθονη που θα πρεπει να πατησεις μια φορα το power Button να μπει σε αναστολη και μετα απλα να το πατησεις ξανα.

Παντως η εναλλαγη αναμεσα στις δυο καρτες και η επιλογη με ποια καρτα θα δουλευει το ταδε προγραμμα δουλευει μια χαρα.

Σε ενα Asus δεν μπορεσα με τιποτα να κανω να δουλευει η καλη καρτα και εμεινε με την απλη.

Πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις πρώτα bios update στο Τurbox.

Αντιμετώπισα αποτελέσματικα το πρόβλημα.

Έτρεχε κανονικά με τα 8.1 αλλά με τα 10 το ίδιο πρόβλημα.μαυρη οθόνη.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kremenarasi είπε

Πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις πρώτα bios update στο Τurbox.

Αντιμετώπισα αποτελέσματικα το πρόβλημα.

Έτρεχε κανονικά με τα 8.1 αλλά με τα 10 το ίδιο πρόβλημα.μαυρη οθόνη.

Ναι ξερω προσπαθησα να κανω αλλα δεν ειχε την μπαταρια ουτε εγω ειχα καμια να κανει και μου εβγαλε μηνυμα οτι θελει μπαταρια για το Update

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/2/2020 στις 2:04 ΠΜ, LLLEFTERIS είπε

Ολα τα φορητα με διπλες καρτες γραφικων με 8 8.1 10 εχουν προβλημα.

Αυτη η προταση ειναι λαθος σε πολλα επιπεδα :) Πιο σωστη θα ηταν ως εξης :

"Ολα τα παλια φορητα με (διπλες) καρτες γραφικων , που δεν υποστηριζονται απο 8 8.1 10 , εχουν προβλημα."

Οπου  παλια = 6-7ετια και ανω , (...) = υποδηλωνει προαιρετικη λεξη.

Ως εκ τουτου , δεν μας εκανες πιο σοφους :)

ΥΓ : Η προταση ειναι λαθος γιατι οταν λεμε ολα εννοουμε ολα , και αν αναλογιστεις οτι πλεον ολα τα συγχρονα φορητα που φερουν nvidia καρτα , φερουν 100% και μια intel , αρα μιλαμε για διπλες καρτες , και τρεχουν 10αρια...τοτε η προταση καταρριπτεται.
Τελος ο υποφαινομενος εχει φορητο με διπλες καρτες και 10αρια..και βλεπει μια χαρα εικονα στην οθονη για να ποσταρει αυτο το μηνυμα :)

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ.

σας ευχαριστω για τις απαντησεις. θα δοκιμασω τις λυσεις σας και αν δω οτι δεν δουλευει κατι το πολυ πολυ να βαλω τα 7αρια να ξεμπερδευω...

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

λοιπον, μετα απο καιρο βρηκα λιγο χρονο να ασχοληθω. ειναι περιεργη κατασταση καθως με τα 7αρια εχω ολους τους οδηγους κανονικα αλλα δεν μπορω να κανω εγκατασταση το nvidia control center. στα 10αρια μολις βρει οδηγους για την nvidia μαυριζει η οθονη. μηπως ξερει κανεις που μπορω να βρω τα recovery dvds? εχει καποιος εδω μηπως ξεχασμενα καπου να τρεξει τουλαχιστον τα 8.1 και να παιξω κανα παιχνιδακι της προκοπης?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...