Προς το περιεχόμενο

Αχανή οθονη laptop

mpouliaritis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους. Την βοήθεια σας μια ακόμα φορά. Σε λάπτοπ Acer 5920g με κάρτα γραφικών Nvidia 9500 512mb η οθόνη δείχνει πολύ αχνά , δοκίμασα με άλλο  inverter τίποτα, δοκίμασα με άλλη οθόνη τίποτα δηλαδή πάλι αχνά. Σε οθόνη τηλεόρασης δείχνει κανονικά, σε δύο διαφορετικές τηλεθεάσεις. Τι μπορεί να συμβαίνει εδώ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σαν πρώτη σκέψη θα σου έλεγα ότι φταίει ο inverter, αλλά αφού τον δοκίμασες με άλλον και κάνει τα ίδια τότε πολύ φοβάμαι ότι το πρόβλημα είναι στη μητρική...

Δεν μου λες, υποθέτω για να μην το αναφέρεις ότι φαίνεται αχνή η οθόνη ακόμα κι όταν κάνει post, ακόμα και στο BIOS, σωστά;

Επίσης, φαντάζομαι ότι έχεις δοκιμάσει να ανεβοκατεβάσεις το brightness από τα keys. Θα ήθελα να μου πεις αν την ώρα που τα πατάς βλέπεις στιγμιαία να επανέρχεται η φωτεινότητα ή δεν αλλάζει απολύτως τίποτα;

Επεξ/σία από johnpap21

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, δεν επανέρχεται η εικόνα, εξακολουθεί να είναι πολύ αχνή, και  στο bios το ίδιο, με τα κουμπιά φωτεινότητας δεν γίνεται κάτι. Σε δύο οθόνες  TV εξακολουθεί να δείχνει τέλεια! Το λάπτοπ δουλεύει κανονικά. 

Επεξ/σία από mpouliaritis

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν το γλυτώνεις το service, πρέπει να στο δει τεχνικός και με κάθε επιφύλαξη υποψιάζομαι ότι θα εντοπίσει το πρόβλημα σε κάποιο τμήμα τις μητρικής που στέλνει σήμα από την κάρτα γραφικών προς την οθόνη. Γι' αυτό και δείχνει σωστά σε εξωτερική TV/Monitor. Το ότι δείχνει σωστά σε εξωτερική οθόνη δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στη μητρική...

Αν «παίρνει» επισκευή κι ο τεχνικός σου ζητήσει λαγούς με πετραχήλια καλύτερα να το μετατρέψεις σε Desktop με εξωτερικό monitor παρά να βάλεις το χέρι βαθιά στην τσέπη. Δεν αξίζει...

Επεξ/σία από johnpap21

• 2 μήνες μετά...

Καλησπέρα.

Αλήθεια, γιατί να είναι στη μητρική το πρόβλημα και όχι στην κάρτα γραφικών??

Έχεις δοκιμάσει με άλλη κάρτα που να ταιριάζει??

Εγώ ψάχνω μία τέτοια κάρτα γραφικών, θα με ενδιέφερε να τη δοκιμάσω στο δικό μου λάπτοπ.

Γιώργος (Πάτρα)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...