arxyat Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Καλησπέρα σε όλους.. Αγόρασα μια εσωτερική κεραία τηλεόρασης και συγκεκριμένα την mctv-986..εντος της συσκευασίας υπήρχε ένας φορτιστης ακινήτου (12v 50mA) και ένας ενισχυτής σήματος.. Ερώτηση... Ποιος είναι ο πιο οικονομικός τρόπος να δώσω τροφοδοσία στο σπίτι??? Κάπου αναγράφει "Τροφοδοσία: car charger DC 12V / 50mA ή Ψηφιακός αποκωδικοποιητής (DC 5V 40mA)".. Τι εννοεί ακριβώς; Εγώ έχω smart tv και αναρωτιέμαι αν μπορεί με κάποιο τρόπο να παρέχει ρεύμα (USB κλπ..).. Ψάχνοντας μου δημιουργήθηκε και η απορία αν υπάρχει ανταπρορας που μπαίνει στην οικιακη μπριζα και βγάζει βισμα για φορτιστή αυτοκινήτου..?? 🤔
pant13 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Τι εννοεις να δωσεις τροφοδοσια στο σπιτι. Προφανως ο ενισχυτης της κεραιας μπορει να δουλεψει είτε με 12v ειτε με 5v απο διαφορετικες εισοδους υποθετω. Ναι θα μπορεσει να παρει ρευμα απο το .USB της tv. Το θεμα ειναι ποσο κινεζια ειναι η κεραια αλλα τα 40ma δεν ειναι κατι αν οντως ειναι τοσα Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2020 από pant13
arxyat Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 14 λεπτά πριν, pant13 είπε Τι εννοεις να δωσεις τροφοδοσια στο σπιτι. Προφανως ο ενισχυτης της κεραιας μπορει να δουλεψει είτε με 12v ειτε με 5v απο διαφορετικες εισοδους υποθετω. Ναι θα μπορεσει να παρει ρευμα απο το .USB της tv. Το θεμα ειναι ποσο κινεζια ειναι η κεραια αλλα τα 40ma δεν ειναι κατι αν οντως ειναι τοσα Μάλλον δεν έθεσα σωστά το ερώτημα.. Εγώ πίστευα μπορεί και λανθασμένα ότι συνδέοντας την κεραία και τον ενισχυτή στην τηλεόραση θα λειτουργούσε.. Μετά διαβάζω ότι η τηλεόραση πρέπει να είναι σε λειτουργία STB ON.. το οποίο και αγνοώ τι σημαίνει.. Και το ερώτημα μου είναι αν με τα υπάρχοντα εξάρτημα μπορεί η κεραία να δουλέψει ή αν πρέπει να αγοράσω κάποιο φορτιστή με τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά..
pant13 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στην πανω εικονα φαίνετε ενα καλωδιο που παει στον ενισχυτη.και γραφει 5v 40A Αυτο υπαρχει; Αν ναι τα 5v μπορεις να τα παρεις και απο ενα φορτιστη κινητου. .Ειμαι και 99% σιγουρος οτι και απο το usb της tv θα δουλεψει. Το θεμα ειναο αν εμπιστεύεσαι ταην κεραια Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2020 από pant13
Joshua21 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Μήπως αντί για φορτιστή "ακινήτου" εννοείς φορτιστή αυτοκινήτου? Μήπως αντί για STB ON εννοείς stand by? Προσπάθησε να γράφεις αυτό που ακριβώς εννοείς και όχι κάτι άλλο, μόνο έτσι θα σε καταλάβει κάποιος. Η κεραία μια χαρά μπορεί να δουλέψει εφόσον συνδέσεις το usb καλώδιο σε οποιαδήποτε usb θύρα, άσχετα αν είναι πάνω σε αποκωδικοποιητή, σε τηλεόραση, σε υπολογιστή/laptop, σε φορτιστή κινητού ή οτιδήποτε άλλο. Και φυσικά αν το συνδέσεις πάνω σε αποκωδικοποιητή ας πούμε πρέπει να είναι είτε σε λειτουργία είτε σε stand by, αν είναι κλειστός τότε η θύρα του ΔΕΝ θα δίνει ρεύμα.
Doubt Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 41 λεπτά πριν, arxyat είπε Καλησπέρα σε όλους.. Αγόρασα μια εσωτερική κεραία τηλεόρασης και συγκεκριμένα την mctv-986..εντος της συσκευασίας υπήρχε ένας φορτιστης ακινήτου (12v 50mA) και ένας ενισχυτής σήματος.. Ερώτηση... Ποιος είναι ο πιο οικονομικός τρόπος να δώσω τροφοδοσία στο σπίτι??? Κάπου αναγράφει "Τροφοδοσία: car charger DC 12V / 50mA ή Ψηφιακός αποκωδικοποιητής (DC 5V 40mA)".. Τι εννοεί ακριβώς; Εγώ έχω smart tv και αναρωτιέμαι αν μπορεί με κάποιο τρόπο να παρέχει ρεύμα (USB κλπ..).. Ψάχνοντας μου δημιουργήθηκε και η απορία αν υπάρχει ανταπρορας που μπαίνει στην οικιακη μπριζα και βγάζει βισμα για φορτιστή αυτοκινήτου..?? 🤔 Από το eshop το πήρες; Έχει υποδοχή για micro usb ή usb c? Αυτό που γράφει για τον ψηφιακό αποκωδικοποιητή, σημαίνει πως μπορεί ο αποκωδικοποιητής να δώσει τάση στο καλώδιο της κεραίας και μέσω αυτού να τροφοδοτήσει τον ενισχυτή. Το on/off αυτού του ρεύματος είναι στο μενού του αποκωδικοποιητή. Π.χ.
arxyat Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 21 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Μήπως αντί για φορτιστή "ακινήτου" εννοείς φορτιστή αυτοκινήτου? Μήπως αντί για STB ON εννοείς stand by? Προσπάθησε να γράφεις αυτό που ακριβώς εννοείς και όχι κάτι άλλο, μόνο έτσι θα σε καταλάβει κάποιος. Η κεραία μια χαρά μπορεί να δουλέψει εφόσον συνδέσεις το usb καλώδιο σε οποιαδήποτε usb θύρα, άσχετα αν είναι πάνω σε αποκωδικοποιητή, σε τηλεόραση, σε υπολογιστή/laptop, σε φορτιστή κινητού ή οτιδήποτε άλλο. Και φυσικά αν το συνδέσεις πάνω σε αποκωδικοποιητή ας πούμε πρέπει να είναι είτε σε λειτουργία είτε σε stand by, αν είναι κλειστός τότε η θύρα του ΔΕΝ θα δίνει ρεύμα. Χαχαχχα. Ακινήτου είναι αυτοκινήτου.. Και stb on είναι stb on.. Please make sure the coaxial cable powering function of STB is on.. Please check the operational manual of your TV or STB for coaxial cable powering function 18 λεπτά πριν, Doubt είπε Από το eshop το πήρες; Έχει υποδοχή για micro usb ή usb c? Αυτό που γράφει για τον ψηφιακό αποκωδικοποιητή, σημαίνει πως μπορεί ο αποκωδικοποιητής να δώσει τάση στο καλώδιο της κεραίας και μέσω αυτού να τροφοδοτήσει τον ενισχυτή. Το on/off αυτού του ρεύματος είναι στο μενού του αποκωδικοποιητή. Π.χ. Είναι από το κιτρινομαγαζο και συγκεκριμένα το Maclean mctv-986...
Joshua21 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Μόλις τώρα, arxyat είπε Χαχαχχα. Ακινήτου είναι αυτοκινήτου.. Και stb on είναι stb on.. Please make sure the coaxial cable powering function of STB is on.. Please check the operational manual of your TV or STB for coaxial cable powering function Ρε συ έλεος, αυτά που μόλις έγραψες είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα από το άλλο το "η τηλεόραση πρέπει να είναι σε λειτουργία STB ON". Σε απλά ελληνικά λέει πως η συσκευή πρέπει να είναι αναμμένη, γιατί αλλιώς κόβει το σήμα της κεραίας που περνάει από μέσα της.
arxyat Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 24 λεπτά πριν, Doubt είπε Από το eshop το πήρες; Έχει υποδοχή για micro usb ή usb c? Αυτό που γράφει για τον ψηφιακό αποκωδικοποιητή, σημαίνει πως μπορεί ο αποκωδικοποιητής να δώσει τάση στο καλώδιο της κεραίας και μέσω αυτού να τροφοδοτήσει τον ενισχυτή. Το on/off αυτού του ρεύματος είναι στο μενού του αποκωδικοποιητή. Π.χ. Είναι από το κιτρινομαγαζο και συγκεκριμένα το Maclean mctv-986... Μόλις τώρα, Joshua21 είπε Ρε συ έλεος, αυτά που μόλις έγραψες είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα από το άλλο το "η τηλεόραση πρέπει να είναι σε λειτουργία STB ON". Σε απλά ελληνικά λέει πως η συσκευή πρέπει να είναι αναμμένη, γιατί αλλιώς κόβει το σήμα της κεραίας που περνάει από μέσα της. Το ανέφερα από πάνω ότι δεν ξέρω τι σημαίνει stb on... Η τηλεόραση είναι σε λειτουργία... Βάζω την κεραία χωρίς ενισχυτή και δεν δουλεύει.. Βάζω τον ενισχυτή χωρίς παροχή ρεύματος και δεν δουλεύει.. Ο φορτιστης αυτοκινήτου είναι άχρηστος.. Άρα μάλλον χρειάζομαι φορτιστη ac/dc... Power supply dtv 5v/40mA or ac/dc 12v/50mA... Ή αντάπτορα ac/dc to car charger..??
Joshua21 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, arxyat είπε Το ανέφερα από πάνω ότι δεν ξέρω τι σημαίνει stb on... Και εγώ ανέφερα πιο πάνω πως άλλο νόημα βγαίνει από το "stb on", και άλλο από το "Please make sure the coaxial cable powering function of STB is on". Όσο συνεχίζεις να λες σύκα και να εννοείς σκάφη, τόσο δε θα σε καταλαβαίνει ο άλλος 32 λεπτά πριν, arxyat είπε Άρα μάλλον χρειάζομαι φορτιστη ac/dc... Power supply dtv 5v/40mA or ac/dc 12v/50mA... Όχι απαραίτητα, μια χαρά θα κάνεις τη δουλειά σου με ένα καλώδιο που από τη μία μεριά θα είναι usb και από την άλλη βίσμα σαν αυτό που έχει ο φορτιστής του αυτοκινήτου, κάτι σαν αυτό: https://www.amazon.co.uk/StarTech-com-Type-Barrel-Power-Cable-Black/dp/B003MQO96U https://www.ebay.com/itm/USB-A-Male-Port-to-2-5-5-5mm-5V-DC-Barrel-Jack-Power-Cable-Connector-Cord/362421492390?hash=item5462011aa6:m:mEcwtOR0GRW-zPJK6UGPU4w Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2020 από Joshua21
arxyat Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Και εγώ ανέφερα πιο πάνω πως άλλο νόημα βγαίνει από το "stb on", και άλλο από το "Please make sure the coaxial cable powering function of STB is on". Όσο συνεχίζεις να λες σύκα και να εννοείς σκάφη, τόσο δε θα σε καταλαβαίνει ο άλλος Όχι απαραίτητα, μια χαρά θα κάνεις τη δουλειά σου με ένα καλώδιο που από τη μία μεριά θα είναι usb και από την άλλη βίσμα σαν αυτό που έχει ο φορτιστής του αυτοκινήτου, κάτι σαν αυτό: Νομίζω αυτό το καλώδιο είναι ακριβώς ότι ψάχνω... Είναι πράγματα που δεν γνωρίζω... Σήματα ρεύματα κλπ.. Και αν δεν ξέρεις πως είναι το σύκο μπορεί στο μυαλό σου να μοιάζει και με βάρκα.. Ευχαριστώ πάντως που ασχολήθηκες.. Σαν να αρχίζω να βγάζω νόημα... 😀
Joshua21 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 5 λεπτά πριν, arxyat είπε Νομίζω αυτό το καλώδιο είναι ακριβώς ότι ψάχνω... Είναι πράγματα που δεν γνωρίζω... Σήματα ρεύματα κλπ.. Και αν δεν ξέρεις πως είναι το σύκο μπορεί στο μυαλό σου να μοιάζει και με βάρκα.. Ευχαριστώ πάντως που ασχολήθηκες.. Σαν να αρχίζω να βγάζω νόημα... 😀 Ε δεν νομίζω ο φορτιστής αυτοκινήτου στο δικό σου μυαλό να μοιάζει με φορτιστή... ακινήτου! χαχα
nvel Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 15 λεπτά πριν, arxyat είπε Νομίζω αυτό το καλώδιο είναι ακριβώς ότι ψάχνω... το καλώδιο αυτό δεν είναι αυτό που ψάχνεις, θα πρέπει να του δώσεις 12V από κάποιο τροφοδοτικό και όχι 5V για να λειτουργήσει. Με 5V θα λειτουργήσει μόνο αν τα πάρει μέσα από το καλώδιο της κεραίας.
arxyat Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 12 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Ε δεν νομίζω ο φορτιστής αυτοκινήτου στο δικό σου μυαλό να μοιάζει με φορτιστή... ακινήτου! χαχα Αυτό ήταν Τ9 ρε συ νομίζω υπερβάλεις... 😜😜😜 Για την ιστορία βρήκα ένα φορτιστή από modem.. Δουλεύει κανονικά.. Μέσα στο σπίτι όχι τόσο καλά αλλά κολλημένο στο παράθυρο δουλεύει άψογα.. 1
hp8 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, arxyat είπε Ο φορτιστης αυτοκινήτου είναι άχρηστος. αν θέλεις τροφοδοσία με το βύσμα αυτοκίνητου παίρνεις αυτό 1 ώρα πριν, arxyat είπε Άρα μάλλον χρειάζομαι φορτιστη ac/dc... Power supply dtv 5v/40mA or ac/dc 12v/50mA... τα 5 volt απ ότι φαίνεται στο σχέδιο τα παίρνει από τον αποκωδικοποιητη μέσω του καλωδίου της κεραίας Αν θέλει τροφοδοσία στα 5 volt σε κάποιο άλλο σημείο και δεν σου φτάνουν τα ma της usb πάρε σαν αυτό Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2020 από hp8
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα