htaccess Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Μόλις τώρα, AgMa είπε Άντε να δούμε, θα δοκιμάσω ξανά όταν πάω σπίτι. Εφόσον κάνεις σωστά τις ρυθμίσεις, εκτός από την δοκιμή της πόρτας (πχ https://www.canyouseeme.org), όλες τις άλλες δοκιμές θα πρέπει να τις κάνεις από άλλο, εξωτερικό δίκτυο, όχι μέσα από το ίδιο δίκτυο, για λόγους ασφαλείας συνήθως κόβουν την κυκλοφορία αυτή οι routers. Δηλαδή μέσα από το εσωτερικό σου δίκτυο δεν θα μπορείς να βλέπεις το blabla.duckdns, άλλα μέσω κινητού και 3G... 4G... whatever θα μπορείς, όπως βέβαια θα μπορείς και από ένα άλλο wifi.
AgMa Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Τίποτα, στο canyouseeme δεν την δείχνει ανοιχτή την πόρτα... Υποθέτουμε ότι την ip την βάζει σωστα, έτσι; Γιατί εγώ έχω ανοίξει πόρτα σε συγκεκριμένη ip και αυτό υποθέτω βλέπει την ip του παρόχου. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2020 από AgMa
htaccess Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Μόλις τώρα, AgMa είπε Τίποτα, στο canyouseeme δεν την δείχνει ανοιχτή την πόρτα... Επιλέγεις την σωστή πόρτα στο canyouseeme ?? Έκανες save settings στο router μετά τις αλλαγές ? Κάνε και ένα reboot το router (όχι reset)
AgMa Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Μόλις τώρα, htaccess είπε Επιλέγεις την σωστή πόρτα στο canyouseeme ?? Έκανες save settings στο router μετά τις αλλαγές ? Κάνε και ένα reboot το router (όχι reset) Στα πρώτα δύο ναι. Αν κάνω reboot, δεν θα πάρει άλλη ip το hassio;
htaccess Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) H εξωτερική ip σου θα αλλάξει, το blabla.duckdns θα παραμείνει ίδιο, όπως πιθανολογώ θα παραμείνει ίδια και η ip στο hassio εφόσον έχεις δώσει στατική ip στο pc που το τρέχει, και αυτό είναι το σωστό, να έχει στατική ip το pc αυτό. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2020 από htaccess
AgMa Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Πώς είσαι σίγουρος ότι έχω δώσει στατική ip στο pc; Απλά απ' ότι έχω παρατηρήσει τυχαίνει να έχει την ίδια, επειδή είναι το μόνο ethernet στο ρούτερ και το αναγνωρίζει πρώτα.
htaccess Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Μόλις τώρα, AgMa είπε Πώς είσαι σίγουρος ότι έχω δώσει στατική ip στο pc; Απλά απ' ότι έχω παρατηρήσει τυχαίνει να έχει την ίδια, επειδή είναι το μόνο ethernet στο ρούτερ και το αναγνωρίζει πρώτα. Δεν έγραψα κάπου ότι είμαι σίγουρος, άλλα το σωστό είναι να έχεις στατική ip στο pc που θέλεις να κάνεις port forwarding. Και κάτι ακόμα, πιθανολογώ ότι θα έχεις δώσει και εξαίρεση στο firewall του λειτουργικού σου για το nginx που τρέχει, ή προσωρινά θα το έχεις απενεργοποιημένο, και του δημιουργείς κανόνα εξαίρεσης αργότερα.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 11 λεπτά πριν, AgMa είπε Πώς είσαι σίγουρος ότι έχω δώσει στατική ip στο pc; Απλά απ' ότι έχω παρατηρήσει τυχαίνει να έχει την ίδια, επειδή είναι το μόνο ethernet στο ρούτερ και το αναγνωρίζει πρώτα. Δεν τυχαινει, εχει την ιδια IP επειδη η mac της καρτας δικτυου της συσκευης θα παιρνει την ιδια IP μεχρι να ληξει το dhcp lease.
AgMa Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν ξέρω αν έχει firewall το στοκ αντιβιοτικό των win7 (security essentials), αλλά θα το κάνω και αυτό. Θα ασχοληθώ με την static του pc μόλις λύσουμε αυτό το πρόβλημα, γιατί τα έχω όλα στο μυαλό μου και χάνομαι... Πάντως ούτε με reboot στο ρούτερ άλλαξε κάτι και το περίεργο είναι ότι αυτή τη φορά το hassio πήρε πάλι την ίδια ip, αλλά αυτή τη φορά με όνομα hassio-2 🤔. Δοκίμασα και με κλειστό φίλτρο προστασίας του ΟΤΕ, το ΟΤΕ firewall στο min και απενεργοποιημένο το anti-hacking. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2020 από AgMa
htaccess Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 9 ώρες πριν, AgMa είπε Δεν ξέρω αν έχει firewall το στοκ αντιβιοτικό των win7 (security essentials), αλλά θα το κάνω και αυτό. Θα ασχοληθώ με την static του pc μόλις λύσουμε αυτό το πρόβλημα, γιατί τα έχω όλα στο μυαλό μου και χάνομαι... Πάντως ούτε με reboot στο ρούτερ άλλαξε κάτι και το περίεργο είναι ότι αυτή τη φορά το hassio πήρε πάλι την ίδια ip, αλλά αυτή τη φορά με όνομα hassio-2 🤔. Δοκίμασα και με κλειστό φίλτρο προστασίας του ΟΤΕ, το ΟΤΕ firewall στο min και απενεργοποιημένο το anti-hacking. Για το λόγο που παίρνει την ίδια ip στο εξήγησε ο συμφορουμίτης πιο πάνω. Για το firewall των windows 7 και τις εξαιρέσεις, ρίξε μία ματιά στο παρακάτω. Windows 7: Windows Firewall - Add or Remove an Exception > https://www.sevenforums.com/tutorials/542-windows-firewall-add-remove-exception.html Για να δώσεις static ip στο pc των windows 7 δες εδώ > https://www.howtogeek.com/howto/19249/how-to-assign-a-static-ip-address-in-xp-vista-or-windows-7/
AgMa Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Το απενεργοποίησα εντελώς αλλά πάλι τίποτα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν ανοίγει 😡 Υπάρχει περίπτωση να κολλάει επειδή χρησιμοποιώ google dns servers;
htaccess Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μόλις τώρα, AgMa είπε Το απενεργοποίησα εντελώς αλλά πάλι τίποτα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν ανοίγει 😡 Υπάρχει περίπτωση να κολλάει επειδή χρησιμοποιώ google dns servers; Όχι το dns της google δεν παίζει ρόλο. Κάπου στο στο topic/thread smart home, αναφέρεις ότι χρησιμοποιείς virtual box, μπερδεύει πολύ, αν ισχύει κλείσε το, και τρέξε το πρόγραμμα κατευθείαν πάνω στο pc που έχεις. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2020 από htaccess
AgMa Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δεν μπορώ να τρέξω το home assistant σε win, είναι για linux. Αλλά άσχετα με το virtual box, εγώ ανοίγω μια θύρα απ' το ρούτερ και ελέγχω αν άνοιξε. Δεν μπλέκει κάπου το ΗΑ προς το παρόν.
htaccess Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Μόλις τώρα, AgMa είπε Δεν μπορώ να τρέξω το home assistant σε win, είναι για linux. Αλλά άσχετα με το virtual box, εγώ ανοίγω μια θύρα απ' το ρούτερ και ελέγχω αν άνοιξε. Δεν μπλέκει κάπου το ΗΑ προς το παρόν. 1. To port forwarding πρέπει να το οδηγήσεις σε ip του pc (virtual pc) που τρέχει το home assistant, συνεπώς θα πρέπει να βάλεις την ip του virtual pc. Πως του δίνεις / παίρνει ip, ποιο ακριβώς λειτουργικό τρέχει ?
AgMa Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Και τελικά πήρα τηλ. τον ΟΤΕ: Ήταν ενεργοποιημένη η cg Nat (και σε εμένα) και δεν επιτρεπόταν το remote Access. Ωραία, τώρα μπορώ να μπω απομακρυσμένα αλλά μετά το duckdns.org χρειάζεται να βάλω και το :port. Μπορώ να κάνω κάτι άλλο; Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2020 από AgMa
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα