Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους σας, ένα μικρο background, δουλεύω ως μάγειρας τα τελευταία 7 χρόνια, λόγω του ότι ήθελα να αλλάξω επάγγελμα, επέλεξα τον τεχνολογικό τομέα (πάντα είχα τρελά με την τεχνολογία γενικά και έχω αρκετές τεχνικές γνώσεις πάνω στον τομέα υπολογιστες/κινητη /hardware και λίγο software). Εργάζομαι εδώ και λίγο καιρό σε ένα e-shop (όχι την αλυσίδα), στο "back office"(προίοντα, αποθήκη, product upload, ερευνά αγοράς κλπ) δεν έχω σπουδάσει κάτι παρεμφερές αλλά σκέφτομαι να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου πάνω στο θέμα είτε με την βοήθεια κάποιας ιδιωτικής σχολής είτε καπιου σεμηναριου, το ερώτημα μου είναι, τι, τι πρέπει να επιλλεξω για να έχω μετεξέλιξη σε αυτόν τον τομέα,ψαχνοντας ολα ειναι λιγο χαοτικα , βλεπω εννοιες δεξια και αριστερα , γλωσσες προγραμματισμου τις οποιες δεν ξερω τι και πως.  Μπορεί να ακούγεται λίγο γενικευμένο το ποστ αλλά τα έχω λίγο μπαχαλιστικα το μυαλό μου όποτε ζητάω τα φωτά σας.

Δημοσ.

Καλησπερα. Σε παρομοια φαση και εγω με τον @Justhavocman απο πανω. Εργαζομαι στον τομεα της ναυτιλιας αλλα σκεφτομαι εδω και καιρο μια αλλαγη.

Η ερωτηση μου ειναι η εξης. Κανοντας μαθηματα απο το udemy, code academy κλπ. ειναι ρεαλιστικο το σεναριο να βρεις μια δουλεια σαν web developer?  Επισης ποια γλωσσα θα προτεινατε ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, PortgasDiAce είπε

Καλησπερα. Σε παρομοια φαση και εγω με τον @Justhavocman απο πανω. Εργαζομαι στον τομεα της ναυτιλιας αλλα σκεφτομαι εδω και καιρο μια αλλαγη.

Η ερωτηση μου ειναι η εξης. Κανοντας μαθηματα απο το udemy, code academy κλπ. ειναι ρεαλιστικο το σεναριο να βρεις μια δουλεια σαν web developer?  Επισης ποια γλωσσα θα προτεινατε ?

Spoiler

Να ξέρετε , πρώτος κανόνας για αυτή τη δουλειά είναι να σου αρέσει. Αν δεν σου αρέσει θα αποτύχεις. Θα βρεις δουλειά, ακόμα και μέτριος να είσαι. Αλλά θα γυρίσεις σπίτι σου εκνευρισμένος. Πρέπει να το αγαπάς. 

Πχ εγώ ξεκίνησα με Java, τελείως μόνος με το βιβλίο τότε head first Java. Μετά από την ίδια σειρά διάβασα το head first Android (mobile dev ήθελα να γίνω) . 

Αλλά ποτέ δεν ξέρεις πως θα έρθει και που θα καταλήξεις . Τώρα πλέον δουλεύω εδώ και ενάμιση χρόνο σε μια μεγάλη εταιρεία που έχει πίσω java με spring book και αρχιτεκτονική microservice και με docker και kubernetes. Και μποστα node.js. Γράφω java και kotlin και μπορώ να διαβάσω όλο το web (να διαβάσω, όχι να γραψω Ακόμα)

To the point. Τελείως άσχετος να είσαι, τελείως, υπάρχουν εταιρείες που θα σε προσλάβουν και θα σε εκπαιδεύσουν, αν δουν ότι έχεις όρεξη. Αλλά όπως θα σε πάρουν αν δουν στην διετία ότι δεν τραβάς έχεις φύγει κατεύθυναν.

Επεξ/σία από filip123go
Κενο
Δημοσ.

Οταν ημουν μικρος ελεγα αν δεν καταφερω να περασω πληροφορικη θα παω να γινω μαγειρας που μου αρεσει επισης. Τελικα περασα στην 1η σχολη που ηθελα και ασχολουμαι σαν χομπιστας με την μαγειρικη πλεον, το αναποδο απο σενα δηλαδη. Τωρα στο θεμα σου. Αν ειναι να χωθεις στο χωρο του web development οσες φορες μου εχουν ζητησει την γνωμη μου για διαφορα ιεκ, το προγραμμα τους ειναι αθλιο και χαμηλου επιπεδου. Δεν αξιζει. Δυνατα προγραμματα με καθαρο web  προσοναλολισμο εχω δει στην Αγγλια οταν ειχα παει για μεταπτυχιακο πανω στο internet. Αν εχεις τετοια δυνατοτητα δηλαδη. Τωρα αν θες να δοκιμασεις μονος θα πρεπει να επενδυσεις περα απο τον προγραμματισμο και στην ευρυτερη παιδεια σου. Θα ξεκινησεις με html και css να μαθεις να συντασσεις σωστα. Με ορθη χρηση semantics και να αποκτησεις ανεση στα css rules. Παραλληλα πρεπει να διαβασεις για το θεμα διεπαφη αρκετα γιατι ολη η html/css ειναι ο λογος που μπορουμε να εχουμε τοσο πλουσιες διεπαφες. Να καθισεις να μελετησεις τα βιβλια

Don't Make Me Think: A Common Sense Approach to Web Usability

The Design of Everyday Things

Το 2ο ασχολειται με το θεμα user experience που πρεπει να γνωριζεις τα βασικα.

Απο και και περα, αν θες να ασκηθεις θα πρεπει να κανεις μακετες σε κωδικα html/css. Μονο απο αυτη τη διαδικασια θα μαθεις πραγματικα σε βαθος τις δυο γλωσσες.

Μακετες θα βρεις σε ιστοσελιδες template γενικα οπως templatemonster. Πατα ενα screenshot με το browser σου και δες αν μπορεις να το κανεις κωδικα.

Το επομενο βημα ειναι να εμβαθυνεις στο responsive κομματι του css. Δηλ ο κωδικας σου να δουλευει για πολλαπλες αναλυσεις διεπαφων.

Αφοτου εχεις μια ανεση με αυτα περνας σε javascript. Ενα πολυ καλο βιβλιο ειναι το

Head First JavaScript Programming: A Brain-Friendly Guide

Γενικα ολη η σειρα των βιβλιων head first ειναι προσεγμενη.

Αυτα για ενα ξεκινημα σαν front end web developer αλλα ειναι μονο η κορυφη του παγοβουνου στο θεμα web development. Ενα πολυ σημαντικο θεμα ειναι και οι βασεις που δεν το εθιξα θεωρω οτι για καποιον που κανει ενα ξεκινημα ειναι νωρις να καταπιαστει με αυτο που εχει ακομη περισσοτερο βαθος.

Αν θελησεις να πας για δουλεια το πρωτο πραγμα που κοιτανε για λογους γρηγορου ξεδιαλεγματος ειναι τα πτυχια αλλα απο κει και περα αν εχεις κανει καποιες σοβαρες δουλειες η εχεις να επιδειξεις δουλειες επαγγελματικης ποιοτητας δεν θα σε περασεις απαρατηρητος.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν μπορεις οικονομικα κανε ενα bootcamp. Υπαρχει το AFDEMP που είναι 2500e και εχει καλες διασυνδέσεις με την αγορα εργασιας. Εχουμε δυο ατομα στη δουλεια μου που εχουν τελειωσει το συγκεκριμενο και δεν εχουν σχετικο πρωτο πτυχιο. Επισής επεσε το ματι μου σε αυτο που φαινεται δελεαστικό:

https://nomadevs.com/

Επεξ/σία από zenwalk23
Δημοσ.

Παιδιά δεν χρειάζεται bootcamps . Έχω πάει σε δύο (c# και java we). Δεν χρειάζεται να δώσει τόσα πολλά λεφτά τόσο νωρίς. Ας ξεκινήσει με udemy. Στο φιναλε μπορεί να αποφασίσει ότι δεν του αρέσει το web... 

Επίσης ένας άλλος πολύ καλός τρόπος να εμβαθύνεις τις γνώσεις σου και να κανείς γνωριμίες είναι να πηγαίνεις σε meet-ups. Συνέχεια γίνονται.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπως προαναφέρθηκε, θα πρότεινα να χρησιμοποιήσεις free ή χαμηλού κόστους online resources και να ασχοληθείς εντατικά με προσωπική εργασία σε projets και μελέτη.

Οι βασικές γνώσεις που απαιτούνται ποικίλουν ανάλογα με το path που θα επιλέξεις, αλλά ο βασικός σκελετός είναι περίπου ο ίδιος. Αν χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες μπορώ να σε βοηθήσω και μέσω pm.

Επεξ/σία από DrFreeman

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...