jimmakosapple Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλή σας ημέρα. Στον υπολογιστή μου είχα ένα σετ από τις μνήμες του τίτλου στα 16GB (2X8). Τις προάλλες πουλούσε ένας φίλος μου το ίδιο σετ και είπα να το αγοράσω για να τα κάνω ζευγάρι και να φτάσω την μνήμη στα 32GB (4Χ8). Το σύστημα είναι με μητρική Z370 Aorus Gaming 7, 8700K , PSU Corsair RMX 650W. Το κακό είναι ότι οι μνήμες δεν συγχρονίζονται με τίποτα στα 3200, στην καλύτερη των περιπτώσεων στα 2933Mhz κι αυτό με λίγη αυξημένη την τάση από την πλευρά μου (1.36). Από όσο μπόρεσα να καταλάβω το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι οι πρώτες μνήμες είναι παραγωγή του 2018 με τσιπάκι Samsung και το δεύτερο σετ παραγωγή 2019 με τσιπάκι Hynix. Έχετε κάποια πρόταση πάνω στο συγκεκριμένο πρόβλημα? Αποδέχομαι ότι δεν θα καταφέρω να πιάσω ποτέ τα 3200Mhz και τις αφήνω στα 2800? Πουλάω το δεύτερο σετ και ψάχνω να βρω ένα με Samsung τσιπάκι? Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2020 από jimmakosapple
ICE-T Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Καλησπέρα είχα ακριβώς τα ίδια σετ μνήμες σε 3 διαφορετικά Intel set και παιζαν απροβληματιστα σε Asus μητρικές, τώρα αν είσαι σε AMD λογικά ίσως να μην παίξουν και τα 4dimms . 1
jimmakosapple Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, ICE-T είπε Καλησπέρα είχα ακριβώς τα ίδια σετ μνήμες σε 3 διαφορετικά Intel set και παιζαν απροβληματιστα σε Asus μητρικές, τώρα αν είσαι σε AMD λογικά ίσως να μην παίξουν και τα 4dimms . Γεια σου, σε intel είμαι κι εγώ. 8700Κ - Ζ370 Aorus Gaming 7. Το θέμα είναι αν είχες αυτή την ιδιοτροπία ας το πούμε που έχω εγώ με τις δικές μου μνήμες, τα 2 dimm να είναι δηλαδή με samsung chip και τα άλλα 2 dimm με Hynix. Επίσης να τονίσω ότι το μοντέλο είναι ακριβώς το ίδιο και τα timings επίσης ακριβώς τα ίδια. Τα 2 πρώτα dimm που τα είχα εξ αρχής είναι στην θέση 2-4 που πρέπει να είναι και απλά έβαλα τα άλλα 2 dimm που αγόρασα στην θέση 1-3. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2020 από jimmakosapple 1
ICE-T Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Ακριβώς έτσι ήταν και τα δικά μου το ένα σετ Samsung και το άλλο hynix ήταν, θέμα της μητρικής πρέπει να είναι λογικά, τώρα αν θες οπουδήποτε 32gb,πουλά το Samsung σετακι και παρε ένα ίδιο ποιο καινούριο η δωσε τα όλα και πάρε 2×16gb που είναι και το καλύτερο και να μην έχεις θέματα , γενικώς οι gigabyte είναι λίγο περίεργες μητρικές με τις μνήμες. 2
rsttls Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, πήρα και γω δεύτερο σετ 2X8 με διαφορετικό chip (Hynix-Samsung) αλλά ίδια brand-Corsair και timings και δεν είχα πρόβλημα. Δούλεψε το XMP profile απροβλημάτιστα στα 3200 Mhz. Η μητρική μου είναι η Asus rog Z370-F. Οπότε, μάλλον είναι θέμα της μητρικής σου. Έχεις το τελευταίο Bios περασμένο; Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2020 από rsttls
duffyduck Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1. Clear CMOS 2. Λαμβανοντας υποψη αριθμιση των memory slots απο αριστερα προς τα δεξια, θεση 1 αυτη που ειναι πιο κοντα στο cpu socket και 4 αυτη που ειναι πιο μακρια. Αρχικά βγάλε όλες τις μνημες (σημαντικο). Βάλε τις: α) Μνημες (kit) με τσιπακια Samsung: στα slots 2 και 4, β) Μνημες (kit) με τσιπακια SK Hynix: στα slots 1 και 3 3. Αν δεν κατσει με την πρωτη, επανελαβε τα βήματα 1. και 2., αλλαζοντας θεσεις στα memory kits (το kit που ηταν στις 2 και 4, βαλε το στις 1 και 3). Σημειωση: Σε εμενα βοηθησε και το BIOS update. Για να κανεις BIOS update εννοειται κανεις επαναφορα στα BIOS defaults και δεν ενεργοποιεις XMP κλπ. Πριν κανεις BIOS update διαβαζεις με πολυ προσοχη της οδηγιες του κατασκευαστη της μητρικης σου. Μετα το BIOS update, εφαρμογη των βηματων 1 και 2. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2020 από duffyduck 1
panoskatos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 8 ώρες πριν, jimmakosapple είπε Καλή σας ημέρα. Στον υπολογιστή μου είχα ένα σετ από τις μνήμες του τίτλου στα 16GB (2X8). Τις προάλλες πουλούσε ένας φίλος μου το ίδιο σετ και είπα να το αγοράσω για να τα κάνω ζευγάρι και να φτάσω την μνήμη στα 32GB (4Χ8). Το σύστημα είναι με μητρική Z370 Aorus Gaming 7, 8700K , PSU Corsair RMX 650W. Το κακό είναι ότι οι μνήμες δεν συγχρονίζονται με τίποτα στα 3200, στην καλύτερη των περιπτώσεων στα 2933Mhz κι αυτό με λίγη αυξημένη την τάση από την πλευρά μου (1.36). Από όσο μπόρεσα να καταλάβω το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι οι πρώτες μνήμες είναι παραγωγή του 2018 με τσιπάκι Samsung και το δεύτερο σετ παραγωγή 2019 με τσιπάκι Hynix. Έχετε κάποια πρόταση πάνω στο συγκεκριμένο πρόβλημα? Αποδέχομαι ότι δεν θα καταφέρω να πιάσω ποτέ τα 3200Mhz και τις αφήνω στα 2800? Πουλάω το δεύτερο σετ και ψάχνω να βρω ένα με Samsung τσιπάκι? Δεν είναι ανάγκη καταρχάς να μπεις σε περιπέτεια του στυλ πουλάω αγοράζω. Από την άλλη δεν είσαι 100% σίγουρος ότι το "πρόβλημα" οφείλεται σε αυτό που λες ή φαντάζεσαι. Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ 2933Mhz με 3200Mhz ιδιαίτερα στο σύστημα σου. Θα σου πρότεινα λοιπών να κάνεις σίγουρα ένα reset bios το οποίο είναι το πιο σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα