Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, η γιαγιά μου έχει ένα αυτοκίνητο το οποίο είχε κλαπεί, λόγω παλαιότητας του αυτοκινήτου και επειδή είχε σταματήσει να το κινεί δεν νοιάστηκε αρκετά για την εύρεση του, παρά μόνο έγινε δήλωση στην αστυνομία. Σήμερα, έμαθα από γνωστό ότι το αυτοκίνητο είναι σε ένα χωράφι όχι μακριά από τον τόπο κλοπής. Δυστυχώς λόγω σπουδών στην επαρχία, δεν πήγα να δω σε τι κατάσταση είναι οπότε δεν ξέρω αν αυτό που ρωτάω αξίζει αλλά θα συνεχίσω. Λόγω ηλικίας η γιαγιά μου δεν μπορεί να τρέχει σε υπουργεία κλπ, τι εξουσιοδότηση χρειάζομαι για δήλωση της εύρεσης, έκδοση καινούριας άδειας σε περίπτωση πού λείπει η παλιά και μετά μεταβίβαση του οχήματος στο όνομα μου?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφου εκανε δηλωση παλι καλα ...Νομιζω θα πρεπει να κοιτξεις για την δυναττητα επισκευης με πωληση ή αποσυρσης με εξουσιοδοτηση απο την γιαγια σου

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
9 ώρες πριν, spokosjr είπε

Καλησπέρα, η γιαγιά μου έχει ένα αυτοκίνητο το οποίο είχε κλαπεί, λόγω παλαιότητας του αυτοκινήτου και επειδή είχε σταματήσει να το κινεί δεν νοιάστηκε αρκετά για την εύρεση του, παρά μόνο έγινε δήλωση στην αστυνομία. Σήμερα, έμαθα από γνωστό ότι το αυτοκίνητο είναι σε ένα χωράφι όχι μακριά από τον τόπο κλοπής. Δυστυχώς λόγω σπουδών στην επαρχία, δεν πήγα να δω σε τι κατάσταση είναι οπότε δεν ξέρω αν αυτό που ρωτάω αξίζει αλλά θα συνεχίσω. Λόγω ηλικίας η γιαγιά μου δεν μπορεί να τρέχει σε υπουργεία κλπ, τι εξουσιοδότηση χρειάζομαι για δήλωση της εύρεσης, έκδοση καινούριας άδειας σε περίπτωση πού λείπει η παλιά και μετά μεταβίβαση του οχήματος στο όνομα μου?

Καλημέρα. Το κυριότερο, εφόσον έχει όντως βρεθεί, είναι να το δηλώσει στο Αστυνομικό Τμήμα που έκανε την δήλωση κλοπής ή στο πλησιέστερο σε αυτήν ώστε να παύσει η αναζήτησή του και να διαγραφεί από την βάση αναζητήσεων. Φυσικά θα δηλώσει εάν λείπουν άδειες κυκλοφορίας κ.λ.π. έγγραφα ή πινακίδες, καθώς και τυχόν ζημιές που μπορεί να έχουν γίνει. Μετά προχωράς στην έκδοση νέας αδείας κυκλοφορίας και νέων πινακίδων, εφόσον λείπουν, και προχωράς στην μεταβίβαση.

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, spokosjr είπε

Λόγω ηλικίας η γιαγιά μου δεν μπορεί να τρέχει σε υπουργεία κλπ, τι εξουσιοδότηση χρειάζομαι για δήλωση της εύρεσης, έκδοση καινούριας άδειας σε περίπτωση πού λείπει η παλιά και μετά μεταβίβαση του οχήματος στο όνομα μου?

Για όλα αυτά που περιγράφεις χρειάζονται 4 διαφορετικές:

Εξουσιοδότηση για δήλωση της εύρεσης στην αστυνομία.

Αν  δεν υπάρχει άδεια τότε εξουσιοδότηση για δήλωση απώλειας αδείας στην αστυνομία, και εξουσιοδότηση για έκδοση νέας άδειας λόγω απώλειας στο υπουργείο.

Και φυσικά εξουσιοδότηση για μεταβίβαση στο υπουργείο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Για όλα αυτά που περιγράφεις χρειάζονται 4 διαφορετικές:

Εξουσιοδότηση για δήλωση της εύρεσης στην αστυνομία.

Αν  δεν υπάρχει άδεια τότε εξουσιοδότηση για δήλωση απώλειας αδείας στην αστυνομία, και εξουσιοδότηση για έκδοση νέας άδειας λόγω απώλειας στο υπουργείο.

Και φυσικά εξουσιοδότηση για μεταβίβαση στο υπουργείο.

Βρήκα τις εξουσιοδοτήσεις για μεταβίβαση και για έκδοση άδειας κυκλοφορίας, τις άλλες 2 δεν τις βρίσκω.

Επεξ/σία από spokosjr
Δημοσ.
10 ώρες πριν, spokosjr είπε

Βρήκα τις εξουσιοδοτήσεις για μεταβίβαση και για έκδοση άδειας κυκλοφορίας, τις άλλες 2 δεν τις βρίσκω.

Αυτοσχεδίασε, γράψε τις με δικά σου λόγια.

Πχ "εξουσιοδοτώ τον τάδε όπως αντί εμου προβεί σε κάθε ενέργεια ώστε να δηλώσει την εύρεση του τάδε οχήματος που είχε κλαπεί, καθώς και να υπογράψει οποιαδήποτε αίτηση, υπεύθυνη δήλωση, ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο απαιτηθεί για την ολοκλήρωση της ως παραπάνω διεκπεραίωσης".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην Αστυνομία νομίζω τη δήλωση ανεύρεσης πρέπει να την κάνει η ίδια γιατί πρέπει να γίνει ένορκη μαρτυρική κατάθεση αφού είχε δηλωθεί κλοπή..

Για τις λοιπές ενέργειες μπορείς να τις κάνεις εσύ με εξουσιοδοτήσεις σε κάθε περίπτωση.

Επεξ/σία από papoys1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...