RVgtr Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Εναν πριν τον καταλύτη και ένα μετά. Το σφάλμα που αναφερει είναι για τον πρώτο αισθητήρα
teddy71 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Φίλε σε αρμεγουν κανονικά στο συνεργείο που πας. Κάνεις γύρω στις 5000χλμ το χρόνο το οποίο σημάνει αλλαγή λαδιών μονο. 110€ για αλλαγή λαδιου.? Τι λάδι σου βάζουν ? ακόμη και οι καλές μάρκες κοστίζουν 9-10 € το λίτρο και το φίλτρο λαδιού 5-7€. Και ο χρόνος είναι γύρω στα 20 λεπτα. Και στη διετία άντε να θες κανένα φίλτρο καμπινας και αέρος κόστος στη χειρότερη με τοπ μάρκα 20-25€ και χρόνο αλλαγής ακόμη και για αρχαριο 10 λεπτά και σου βάζουν εργατικά 20-30€ για 10 λεπτα.Με 50.000χλμ ούτε τα τακάκια θα έχει χρειαστεί να αλλάξεις, πόσο θα στα χρεώσουν όταν θα είναι για αλλαγη.? Μπορεί να σου βγάζει σφάλμα στον αισθητήρα αλλά μπορεί η αιτία να προέρχεται από κάτι άλλο και να χτυπάει ο λ. Σου το είπαν και παραπάνω αλλά μάλλον δεν το έπιασες. Σου είπαν για κακό καυσιμο, συχνό φαινόμενο στο ελλαδισταν. Να έβαζες καμμία bp ultimate 100αρα ή παρομοιο άλλης μάρκας σε εταιρικό πρατηριο μπας και το θέμα είναι από το καύσιμο. Τώρα είδα ότι βάζεις 100αρα, για ποιο λόγο βάζεις 100αρα αυτό προτείνει ο κατασκευαστής αυτό γράφει και στο πορτακι του ρεζερβουάρ ή στο πρότεινε κάποιος βενζίνης ή μαστορι? Το ότι βάζεις στο ίδιο πρατήριο δεν σημάνει απαραιτητα κάτι μπορεί μια ζωή να σου βάζει μάπα καύσιμο και τώρα να παραηταν. Ξέρω περιπτώσεις πρατήρια με ουρές λόγω χαμηλής τιμής άλλος να πάει να βάζει για πρώτη φορά και το αυτοκίνητο να μην πηγαίνει, βάζει αλλού και το αμάξι έρχεται στα ίσια του, οι άλλοι είχαν συνηθίσει να μην πάει το αυτοκίνητο και το θεωρούσαν φυσιολογικό. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2020 από teddy71 1
meletis_m Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, teddy71 είπε Φίλε σε αρμεγουν κανονικά στο συνεργείο που πας. Κάνεις γύρω στις 5000χλμ το χρόνο το οποίο σημάνει αλλαγή λαδιών μονο. 110€ για αλλαγή λαδιου.? Τι λάδι σου βάζουν ? ακόμη και οι καλές μάρκες κοστίζουν 9-10 € το λίτρο και το φίλτρο λαδιού 5-7€. Και ο χρόνος είναι γύρω στα 20 λεπτα. Και στη διετία άντε να θες κανένα φίλτρο καμπινας και αέρος κόστος στη χειρότερη με τοπ μάρκα 20-25€ και χρόνο αλλαγής ακόμη και για αρχαριο 10 λεπτά και σου βάζουν εργατικά 20-30€ για 10 λεπτα.Με 50.000χλμ ούτε τα τακάκια θα έχει χρειαστεί να αλλάξεις, πόσο θα στα χρεώσουν όταν θα είναι για αλλαγη.? Μπορεί να σου βγάζει σφάλμα στον αισθητήρα αλλά μπορεί η αιτία να προέρχεται από κάτι άλλο και να χτυπάει ο λ. Σου το είπαν και παραπάνω αλλά μάλλον δεν το έπιασες. Σου είπαν για κακό καυσιμο, συχνό φαινόμενο στο ελλαδισταν. Να έβαζες καμμία bp ultimate 100αρα ή παρομοιο άλλης μάρκας σε εταιρικό πρατηριο μπας και το θέμα είναι από το καύσιμο. Τώρα είδα ότι βάζεις 100αρα, για ποιο λόγο βάζεις 100αρα αυτό προτείνει ο κατασκευαστής αυτό γράφει και στο πορτακι του ρεζερβουάρ ή στο πρότεινε κάποιος βενζίνης ή μαστορι? Το ότι βάζεις στο ίδιο πρατήριο δεν σημάνει απαραιτητα κάτι μπορεί μια ζωή να σου βάζει μάπα καύσιμο και τώρα να παραηταν. Ξέρω περιπτώσεις πρατήρια με ουρές λόγω χαμηλής τιμής άλλος να πάει να βάζει για πρώτη φορά και το αυτοκίνητο να μην πηγαίνει, βάζει αλλού και το αμάξι έρχεται στα ίσια του, οι άλλοι είχαν συνηθίσει να μην πάει το αυτοκίνητο και το θεωρούσαν φυσιολογικό. Εποχές 2003-2007 (πρίν τη κρίση )) πήγαινα και εγωτο αμάξι σε επίσημο ,και καλά λόγω εγγυήσης. Και όταν χρειάστηκε η εγγύηση ήταν αισθητήρας λ εμπρός 3 μήνες να έρθει το ανταλλακτικό . Κατέβηκα ο ίδιος στην επίσημη και το αγόρασα μέσω εγγυήσης . Από τότε έχω βρεί συνεργείο που μου σύστησαν εκτός δικτύου αλλά που δουλεύει τη συγκεκριμένη μάρκα. Λογικές τιμές και επειδή έχω ελένξει οτι βάζει εκτός απο λάδια που πηγαίνω ο ίδιος είναι εμπιστοσύνης. Αρκετόι νομίζουν οτι κρατάει μεταπωλητική αξια εάν το πάς σε αντιπροσωπεία. Έχω συγγενή μου με Ford Maverick (15 χρονών αμάξι) και το πήγαινε μέχρι πρίν λίγο σε επίσημο. Ωστόσο σε δική μου περίπτωση που χρειάστηκα εμπρός λάμδα μετά απο 250.000 χιλιόμετρα ξανά δέν έβρικσα πουθενα στην Ελλάδα ουτε εμπορίου μόνο Universal με ένωση καλωδιων . Ευτυχώς βρήκα απο ebay με ετοιμη καλωδιώση χωρίς κοψε - ράψε
Addicted_21 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις. Για το εξουσιοδοτημένο προφανώς είναι εν γνώση μου ότι δίνω κάτι παραπάνω, αλλά εντάξει, δεν είναι μόνο τα λάδια σε μια 8ετία, είναι φίλτρα λαδιού, καμπίνας, τακάκια, υγρά φρένων, μπουζί. Υπάρχουν κι άλλα αναλώσιμα. Back on topic, το θέμα είναι να βρω αφτερμάρκετ αισθητήρα που να κουμπώνει χωρίς πατέντες και κόψε-ράψε και κάποιον αξιόπιστο να κάνει την τοποθέτηση. Δημιουργική εξίσωση. Δευτέρα σε πρώτη φάση θα ακυρώσω την παραγγελία, αλλά δεν πολυέχω ιδέα τί θα κάνω από'κει και πέρα. Νομίζω μου είπαν ότι αν ήταν θέμα καυσίμου, κάτι θα αντιλαμβανόμουν στην οδήγηση και ήταν σίγουροι από διαγνωστικό ότι είναι ο λ. Έσβησαν το σφάλμα και ξανάναβε το λαμπάκι.
RVgtr Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, teddy71 είπε 10 λεπτά και σου βάζουν εργατικά 20-30€ Δηλαδη εσυ αν ειχες συνεργείο και ερχόταν ενα αυτοκινητο πόσα θα έπαιρνες, διομιση ευρω; Εξω απο το χορό πολλά τραγούδια ξέρουμε ολοι . Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2020 από RVgtr 2
meletis_m Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 3 ώρες πριν, Addicted_21 είπε Ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις. Για το εξουσιοδοτημένο προφανώς είναι εν γνώση μου ότι δίνω κάτι παραπάνω, αλλά εντάξει, δεν είναι μόνο τα λάδια σε μια 8ετία, είναι φίλτρα λαδιού, καμπίνας, τακάκια, υγρά φρένων, μπουζί. Υπάρχουν κι άλλα αναλώσιμα. Back on topic, το θέμα είναι να βρω αφτερμάρκετ αισθητήρα που να κουμπώνει χωρίς πατέντες και κόψε-ράψε και κάποιον αξιόπιστο να κάνει την τοποθέτηση. Δημιουργική εξίσωση. Δευτέρα σε πρώτη φάση θα ακυρώσω την παραγγελία, αλλά δεν πολυέχω ιδέα τί θα κάνω από'κει και πέρα. Νομίζω μου είπαν ότι αν ήταν θέμα καυσίμου, κάτι θα αντιλαμβανόμουν στην οδήγηση και ήταν σίγουροι από διαγνωστικό ότι είναι ο λ. Έσβησαν το σφάλμα και ξανάναβε το λαμπάκι. Εάν έχεις εύκολη πρόσβαση, το αλλάζεις και μόνος σου . Με κλειδί 16-17-18 αναλόγως τη βίδα. Το θέμα είναι το διαγνωστικό να μηδενισεις . Ακόμη και σε ηλεκτρολογείο που έχει διαγνωστικό μπορείς να πας . Εγώ το είχα αλλάξει μόνος λόγω ήδη αγορασμενου διαγνωστικού 1
JOHN ONLY Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 7 ώρες πριν, RVgtr είπε Δηλαδη εσυ αν ειχες συνεργείο και ερχόταν ενα αυτοκινητο πόσα θα έπαιρνες, διομιση ευρω; Εξω απο το χορό πολλά τραγούδια ξέρουμε ολοι . Σε κάτι ( όχι συγκεκριμένα για την συγκεκριμένη βλάβη), που είναι βγάζω βίδα βάζω βίδα, τι ακριβώς να χρεώσει; Όσο προμηθεύεται το ανταλλακτικό να βάλει ΦΠΑ και 20/100 κέρδος άντε και 30/100. Όχι να κάνει κάτι 40€ και να σου λέει 80€. Αν είναι άσχετος ο άλλος ή δεν έχει άλλες επιλογές αναγκαστικά κάθεται να τον γδάρουν. Αλλά θα έπρεπε να ξέρει ο "μάστορας" ότι μπορεί ο πελάτης να βρει κάποιον που θα του ανοίξει τα μάτια. Άσε που με τον τρόπο που προσωπικά έχω στο μυαλό μου αυξάνεται και η πελατεία μέσω της καλύτερης διαφήμισης. Αλλά μπορεί να τα έχουν βάλει κάτω και να λένε δε με νοιάζει να έχω 100 πελάτες αφού από 20 με τις φουσκωμένες τιμές έχω μεγαλύτερο κέρδος...
RVgtr Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 53 λεπτά πριν, JOHN ONLY είπε Σε κάτι ( όχι συγκεκριμένα για την συγκεκριμένη βλάβη), που είναι βγάζω βίδα βάζω βίδα, τι ακριβώς να χρεώσει; Όσο προμηθεύεται το ανταλλακτικό να βάλει ΦΠΑ και 20/100 κέρδος άντε και 30/100. Όχι να κάνει κάτι 40€ και να σου λέει 80€. Αν είναι άσχετος ο άλλος ή δεν έχει άλλες επιλογές αναγκαστικά κάθεται να τον γδάρουν. Αλλά θα έπρεπε να ξέρει ο "μάστορας" ότι μπορεί ο πελάτης να βρει κάποιον που θα του ανοίξει τα μάτια. Άσε που με τον τρόπο που προσωπικά έχω στο μυαλό μου αυξάνεται και η πελατεία μέσω της καλύτερης διαφήμισης. Αλλά μπορεί να τα έχουν βάλει κάτω και να λένε δε με νοιάζει να έχω 100 πελάτες αφού από 20 με τις φουσκωμένες τιμές έχω μεγαλύτερο κέρδος... Συμπερασματικά λοιπον και με τα λεγόμενα σου, αν ενα συνεργεια εχει μηδεν κόστος ανταλλακτικών θα πρεπει να δουλέψει και τσάμπα. Τεσπα ελεύθερη αγορά έχουμε, αν δεν σου αρέσει πας σε αλλο μάστορα
teddy71 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Μην παραποιειτε τα γραφόμενα και πάτε στο άλλο άκρο. Το κόστος αποτελείτε από 2 μέρη τα ανταλλακτικά και την εργασία. Δεν λέμε ούτε να μην χρεώνει ούτε να χρεώνει 2-3 ευρώ που μου απαντήσατε κάποιοι ...δεν γίνεται κάποια συνεργεία να βάζουν καπέλο στα ανταλλακτικά και χοντρο μάλιστα ή να σου χρεώνουν την ώρα 100€. 5
JOHN ONLY Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 3 ώρες πριν, RVgtr είπε Συμπερασματικά λοιπον και με τα λεγόμενα σου, αν ενα συνεργεια εχει μηδεν κόστος ανταλλακτικών θα πρεπει να δουλέψει και τσάμπα. Τεσπα ελεύθερη αγορά έχουμε, αν δεν σου αρέσει πας σε αλλο μάστορα 0 κόστος ανταλλακτικών; Τα έκλεψε; Ας είναι. Να τα πουλήσει πάλι σε μια φυσιολογική τιμή. Επίσης δεν είπα να δουλέψει τζάμπα αλλά όχι να χρεώνει εργασία στην αλλαγή λάμπας. Αν κατάλαβες ότι θέλω να μου αλλάξει ιμάντα δωρεάν τι να πω. 2
JOHN ONLY Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Παράδειγμα. Είχα πατήσει μια βίδα με το μηχανάκι. Ρίχνω μια ματιά στο google για βουλκανιζατέρ και κοιτάω αξιολογήσεις. Για ένα κατάστημα έλεγαν ότι έχουν το κλασσικό υφακι και ότι είναι ακριβοί. Μάλιστα χαρακτηριστικά έγραψε ένας πελάτης ότι του χρέωσαν το κορδόνι 10€. Δεν ήθελε και πολύ σκέψη πήγα σε ένα άλλο όπου ένας ευγενικός επαγγελματίας με καλή διάθεση μου έδειξε και τι ακριβώς πάτησα, μου είπε τα θετικα/αρνητικά για το κορδόνι μου το πέρασε σε ένα λεπτό και μου είπε είμαι έτοιμος δωρεάν. Ρώτησα και τιμές για λάστιχα που θα χρειαστώ σε ένα χρόνο και παρόλο που δεν είναι στο Σκρουτζ το κατάστημα έχει τις ελάχιστες τιμές. Με κέρδισε σαν πελάτη από κάτι που του κοστίζει απειροελάχιστο και αρκετοί γνωστοί μου πλέον θα τον προτιμησουν. Όπως είπες ελεύθερη αγορά έχουμε. Μερικοί... μπορεί να αρέσκονται λόγου χάρη να χρεώνονται το κορδόνι και 2 λεπτά εργασία 10€. Διαλέγεις και παίρνεις. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2020 από JOHN ONLY 1
Addicted_21 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Τελικά βρήκα έναν μεταχειρισμένο αισθητήρα και πήγε 110 ευρώ μαζί με την τοποθέτηση. Θα δείξει.
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Καινούργιος πόσο έκανε;Εγώ μεταχειρισμένο λ θα έβαζα μονο για να δω αν φταίει αυτός για το πρόβλημα.Και μετά θα έβαζα καινουργιο. 1
teddy71 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 6 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Καινούργιος πόσο έκανε;Εγώ μεταχειρισμένο λ θα έβαζα μονο για να δω αν φταίει αυτός για το πρόβλημα.Και μετά θα έβαζα καινουργιο. Έτσι ακριβώς!!! Γιατι ολα έχουν και κάποια διάρκεια ζωής και δεν ξέρουμε και πόσα χιλιόμετρα έχει διανύσει όπου μπορεί να έχει κάνει περισσότερα από όσα κάναμε εμεις. Σε κρίσιμα ανταλλακτικά καλύτερα να βάζουμε καινούρια σε δευτερεύοντα πχ καθρέπτες, αεραγωγους κτλπ ας βάζουμε και μεταχειρισμένα.
Addicted_21 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2020 Καινούριο τον βρήκα 250 ευρώ + εργασία, οπότε θα αγίζαμε την 300άρα. Τώρα τον πήρα 60 ευρώ +30 εργασία. Ε, το λες και διαφορά. Άσε που και ο καινούριος έβγαλε 45Κ χιλιόμετρα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα