Addicted_21 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Καλησπέρα στην παρέα. Λοιπόν, προ ημερών κι ενώ οδηγούσα, ανάβει το λαμπάκι του check engine στο καντράν. Στο εξουσιοδοτημένο που κάνω και τα σέρβις, το έβαλαν στο διαγνωστικό και μου είπαν ότι είναι αισθητήρας λάμδα και χρίζει αντικατάστασης με το κόστος να πλησιάζει την 300άρα. Βενζίνη βάζω 100άρα και πάντα στο ίδιο πρατήριο, 8 χρόνια που έχω περίπου το αμάξι. Τα χιλιόμετρά του είναι λίγα, ούτε 50Κ και με προβληματίζει ότι τα φτυσε τόσο γρήγορα ο αισθητήρας, ενώ το αμάξι δεν κάνει μπουκώματα ή οτιδήποτε άλλο στην οδήγηση. Λίγο που το έψαξα, διάβασα ότι οι αισθητήρες βγάζουν πάνω από 100Κ συνήθως, τουλάχιστον του νέου τύπου κι από το συνεργείο μου είπαν ότι όντως είναι λίγα τα χιλιόμετρα που το παθε. Καμιά ιδέα να σιγουρέψω ότι είναι όντως ο αισθητήρας και κυρίως ότι δεν θα το ξανακάνει σύντομα, αν οφείλεται σε κάτι άλλο. Ευχαριστώ.
l337 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Βγάζει παραπάνω καυσαέρια το αμάξι; Αν είναι αισθητήρας πάντως, πολλές φορές οφείλεται στην (κακή) βενζίνη. 1 1
Κάβουρας Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Άμα δεν έχεις εργαλείο obd να δεις τι έχεις δύσκολα. Ο αισθητήρας λ άμα χαλάσει δεν επισκευάζεται δυστυχώς. Έχεις παρατηρήσει παραπάνω καυσαέρια όταν κανείς εκκίνηση ή ανέβαζεις απότομα στροφές; 1
Ukforthemoment Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Ψαξε τι αισθητήρα έχει και αγορασε τον εκτός αντιπροσωπείας.Θα είναι τουλάχιστον μισή τιμή. 2 1
tutuyo Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) για τι αμάξι μιλάμε; πόσα χλμ; είσαι ακόμα στην εγγύηση και πας στο εξουσιοδοτημένο; Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2020 από tutuyo 1 1
meletis_m Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 27 λεπτά πριν, Addicted_21 είπε Καλησπέρα στην παρέα. Λοιπόν, προ ημερών κι ενώ οδηγούσα, ανάβει το λαμπάκι του check engine στο καντράν. Στο εξουσιοδοτημένο που κάνω και τα σέρβις, το έβαλαν στο διαγνωστικό και μου είπαν ότι είναι αισθητήρας λάμδα και χρίζει αντικατάστασης με το κόστος να πλησιάζει την 300άρα. Βενζίνη βάζω 100άρα και πάντα στο ίδιο πρατήριο, 8 χρόνια που έχω περίπου το αμάξι. Τα χιλιόμετρά του είναι λίγα, ούτε 50Κ και με προβληματίζει ότι τα φτυσε τόσο γρήγορα ο αισθητήρας, ενώ το αμάξι δεν κάνει μπουκώματα ή οτιδήποτε άλλο στην οδήγηση. Λίγο που το έψαξα, διάβασα ότι οι αισθητήρες βγάζουν πάνω από 100Κ συνήθως, τουλάχιστον του νέου τύπου κι από το συνεργείο μου είπαν ότι όντως είναι λίγα τα χιλιόμετρα που το παθε. Καμιά ιδέα να σιγουρέψω ότι είναι όντως ο αισθητήρας και κυρίως ότι δεν θα το ξανακάνει σύντομα, αν οφείλεται σε κάτι άλλο. Ευχαριστώ. Μηδένισε το σφάλμα , εάν ξανά εμφανίσει το κωδικό τότε πας για αλλαγή. Τι κωδικό βγάζει p0134; Δώσε περισσότερες λεπτομέρειες , μήπως είναι και υγραέριο το αμάξι και αφορά το μείγμα ; Εάν δεν έχεις εγγύηση , εννοείται πας και αγοράζεις ένα εμπορίου με τη άδεια όπως είπε και @Ukforthemoment Αναλόγως το μοντέλο κοιτάς denso , ngk,beru,bosch το πολύ έως 150€ 1
RVgtr Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Πιθανές βλάβες αν και εξαρτάται απο το μοντέλο μάρκα Check engine light illumination Poorly running/engine missing Blowing black smoke Poor fuel economy Dying, stuttering 1
Addicted_21 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 39 λεπτά πριν, meletis_m είπε Μηδένισε το σφάλμα , εάν ξανά εμφανίσει το κωδικό τότε πας για αλλαγή. Τι κωδικό βγάζει p0134; Δώσε περισσότερες λεπτομέρειες , μήπως είναι και υγραέριο το αμάξι και αφορά το μείγμα ; Εάν δεν έχεις εγγύηση , εννοείται πας και αγοράζεις ένα εμπορίου με τη άδεια όπως είπε και @Ukforthemoment Αναλόγως το μοντέλο κοιτάς denso , ngk,beru,bosch το πολύ έως 150€ Το μηδένισαν και το ξανάβγαλε. Δεν ξέρω τί κωδικό έβγαλε στο διαγνωστικό, μου είπαν για αισθητήρα λ. Το αμάξι είναι βενζίνη, δεν έχει πειραχτεί το παραμικρό από την αγορά του το 2011. Έχει ~50Κ χιλιόμετρα. Φυσικά δεν έχει εγγύηση, δεν το πολυπερίμενα γτ δεν το'χα ψάξει, άναψε λαμπάκι και πήγα. Το παράγγειλαν αλλά θα δω μήπως το ακυρώσω. Απλά δεν έχω αξιόπιστο συνεργείο να περάσει αυτό που θα αγοράσω αν βρω ποιό πρέπει κλπ. 50 λεπτά πριν, tutuyo είπε για τι αμάξι μιλάμε; πόσα χλμ; είσαι ακόμα στην εγγύηση και πας στο εξουσιοδοτημένο; Ford Fiesta του 2011, 50Κ χιλιόμετρα περίπου. Δεν έχει πάθει το παραμικρό τόσα χρόνια, μια φορά το χρόνο το σέρβις σε εξουσιοδοτημένο, δίνω από 110-160 ευρω. 1 ώρα πριν, Κάβουρας είπε Έχεις παρατηρήσει παραπάνω καυσαέρια όταν κανείς εκκίνηση ή ανέβαζεις απότομα στροφές; Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Το ερώτημα είναι γιατί το έβγαλε τόσο νωρίς και κυρίως σε τί μπορεί να οφείλεται? Γιατί αν δεν βρεις σε τί οφείλεται, θα το ξαναβγάλει πάλι πριν την ώρα του. 1 ώρα πριν, l337 είπε Βγάζει παραπάνω καυσαέρια το αμάξι; Αν είναι αισθητήρας πάντως, πολλές φορές οφείλεται στην (κακή) βενζίνη. Δεν έχω παρατηρήσει τπτ σε καυσαέρια, βάζω τόσα χρόνια από το ίδιο πρατήριο και μάλιστα 100άρα.
Addicted_21 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, JOHN ONLY είπε Ποιον κινητήρα έχεις; 1,6 Sport 120 hp
JOHN ONLY Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 ΑΝ είναι ο αισθητήρας ορίστε πόσο κοστίζει στη λιανική. Αυτή η κατάσταση με αυξήσεις πάνω από 100/100 στα συνεργεία πρέπει κάποτε να σταματήσει. https://www.onparts.gr/ford/fiesta-2008/1600-ti-120hp/trofodosia-anafleksi/aisthitiras-lamda-3 ** αν πάρεις τηλ και τους δώσεις ενδεχόμενος και τον κωδικό του κινητήρα σου λένε και ποιοι ταιριάζουν στα σίγουρα. Εννοείται ότι ακυρώνεις την παραγγελία τους. Ο μόνος λόγος να συνεχίσεις σε αυτούς για αυτήν την βλάβη είναι σε περίπτωση που έκαναν λάθος διάγνωση για να σου βάλουν πίσω τον παλιό αισθητήρα και να σου επιστρέψουν τα 300€ που τα έχουν για στραγάλια. Βέβαια μπορείς και να τους πεις σας φέρνω εγώ το ανταλλακτικό πόσα θέλετε για την εργασία/εργατοωρα 2
Ukforthemoment Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Νομίζω ότι έχει δύο αισθητήρες ,ποιος απο τους δύο έχει χαλάσει;
Addicted_21 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 23 λεπτά πριν, JOHN ONLY είπε ΑΝ είναι ο αισθητήρας ορίστε πόσο κοστίζει στη λιανική. Αυτή η κατάσταση με αυξήσεις πάνω από 100/100 στα συνεργεία πρέπει κάποτε να σταματήσει. https://www.onparts.gr/ford/fiesta-2008/1600-ti-120hp/trofodosia-anafleksi/aisthitiras-lamda-3 ** αν πάρεις τηλ και τους δώσεις ενδεχόμενος και τον κωδικό του κινητήρα σου λένε και ποιοι ταιριάζουν στα σίγουρα. Εννοείται ότι ακυρώνεις την παραγγελία τους. Ο μόνος λόγος να συνεχίσεις σε αυτούς για αυτήν την βλάβη είναι σε περίπτωση που έκαναν λάθος διάγνωση για να σου βάλουν πίσω τον παλιό αισθητήρα και να σου επιστρέψουν τα 300€ που τα έχουν για στραγάλια. Βέβαια μπορείς και να τους πεις σας φέρνω εγώ το ανταλλακτικό πόσα θέλετε για την εργασία/εργατοωρα Κάτι τέτοιο σκέφτομαι να κάνω, θα δω πως θα πάει κι αν τυχόν στραβώσουν κλπ. Εύχομαι, βέβαια, να μην κάνουν λάθος στην παραγγελία οι άλλοι και να κάνει για το αμάξι, εννοείται θα τους δώσω πλήρη στοιχεία από άδεια κυκλοφορίας. 23 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Νομίζω ότι έχει δύο αισθητήρες ,ποιος απο τους δύο έχει χαλάσει; Πρώτη φορά το ακούω αυτό.
JOHN ONLY Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Κάθε ανταλλακτικό έχει κωδικό επάνω. Αν ρωτήσεις στο συνεργείο ξέρουν να σου τον πουν αλλά ότι θα στραβωσουν είναι βέβαιο. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 55 λεπτά πριν, Addicted_21 είπε Κάτι τέτοιο σκέφτομαι να κάνω, θα δω πως θα πάει κι αν τυχόν στραβώσουν κλπ. Εύχομαι, βέβαια, να μην κάνουν λάθος στην παραγγελία οι άλλοι και να κάνει για το αμάξι, εννοείται θα τους δώσω πλήρη στοιχεία από άδεια κυκλοφορίας. Πρώτη φορά το ακούω αυτό. Εναν πριν τον καταλύτη και ένα μετά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα