Ukforthemoment Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 19 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε 1) δεν είναι τόσο δύσκολο να πάρεις ενα POS και να χρεώνεις 20άρικα όσο θα νόμιζε κανείς 2) Δεν χρειάζεται να κολλάς στον άλλον απόσταση σε συρμό μετρό/ηλεκτρικός μια χαρά είναι 3) επίσης μπορεί να είναι ταμίας /σερβιτόρος κάπου και να έχει ένα RFID scanner κάτω απο το πουκάμισο σκανάροντας όσους του δίνουν κάρτα για να πληρώσουν... 4) πάντα υπάρχει τουλάχιστον ένα ακόμη κόλπο που δεν μπορούμε να σκεφτούμε αλλά αυτοί μιας και είναι αποφασισμένοι το έχουν σκεφτεί... πενία τέχνας κατεργάζεται Ωραία ,εγώ λέω ότι γίνεται.Αυτά τα λεφτά δεν πανε σε λογαριασμό; 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 2 hours ago, duende said: καταρχας, δε ξερεις αν ειναι το δικο σου paypal που εγινε η χρεωση, η αλλουνου. μπορει καποιος εφοσον ειχε προσβαση στη καρτα σου να κρατησει τα στοιχεια της και να τη περασει στο δικο του. για unverified καρτα νομιζω το οριο ειναι κανενα διχιλιαρο/ετος. Για να συνδεθεί μια κάρτα σε ένα paypal account δεν χρειάζεται πλέον ένας 3-4ψηφιος αριθμός (κάνει μια χρέωση το paypal και μετά επιστρέφει τα χρήματα) τον οποίο παίρνεις είτε από το e-banking είτε από την εξυπηρέτηση της κάρτας ώστε να δει το paypal ότι είσαι εσύ πράγματι ο κάτοχος της κάρτας? 1 1
TopicStrarter Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Ωραία ,εγώ λέω ότι γίνεται.Αυτά τα λεφτά δεν πανε σε λογαριασμό; Για το 1ο λες; πας εδώ https://ehopper.com/free-processing/ και κάνεις έναν λογαριασμό με ψεύτικα στοιχεία και τα λεφτά που κλέψεις απο τις χρεώσεις τα να κάνεις bitcoins 3 λεπτά πριν, ThReSh είπε Για να συνδεθεί μια κάρτα σε ένα paypal account δεν χρειάζεται πλέον ένας 3-4ψηφιος αριθμός τον οποίο παίρνεις είτε από το e-banking είτε από την εξυπηρέτηση της κάρτας ώστε να δει το paypal ότι είσαι εσύ πράγματι ο κάτοχος της κάρτας? ναι ο τύπος απλά είναι πέρα βρέχει δεν έχει τηλέφωνο δεν έχει paypal δεν το ένα δεν το άλλο μάλλον troll post 1
christakos07 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, ThReSh είπε Για να συνδεθεί μια κάρτα σε ένα paypal account δεν χρειάζεται πλέον ένας 3-4ψηφιος αριθμός (κάνει μια χρέωση το paypal και μετά επιστρέφει τα χρήματα) τον οποίο παίρνεις είτε από το e-banking είτε από την εξυπηρέτηση της κάρτας ώστε να δει το paypal ότι είσαι εσύ πράγματι ο κάτοχος της κάρτας? Δεν είναι απαραίτητο. Μπορείς να πραγματοποιήσεις συναλλαγή, αλλά λογικά κάποιος περιορισμός θα υπάρχει. Προφανώς ο τύπος τρολλάρει ή είναι άσχετος. Το να έχεις συνδεδεμένη την κάρτα σε έναν λογαριασμό που δεν έχεις πρόσβαση, ισοδυναμεί με το να δίνεις τα κλειδιά του σπιτιού στον γείτονα. Προσωπικά αν ήμουν τράπεζα, δε θα του επέστρεφα τίποτα. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2020 από christakos07
katsonis Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Χαιρετω! προφανως τρολ ποστ αλλα και να μην ειναι, αν αυτος παρει φραγκο πισω τοτε εγω απο αυριο θα διπλασιασω οτι φραγκα εχω στην τραπεζα😄
zygorito Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλά και αυτό που δίνουν χύμα κάρτες στα καταστήματα να πάνε μέσα να τις χρεώσουν άλλο και τούτο. Μόνο τηλέφωνο με nfc και πληρωμή με το app γιατί δεν είναι να ανάγκη να ξέρει οποιοσδήποτε περίεργος στοιχεία κάρτας και ccv Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2020 από zygorito
Βασίλης_29 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Πάντως ακόμα και να δεχτούμε πως γίνεται να σου υποκλεψουν στοιχεία της κάρτας με κάποιο μηχάνημα με τεχνολογία nfc κτλ, πιστεύω ότι είναι πολύ σπάνια περίπτωση να μας συμβεί. Αν λάβουμε υπόψη ότι η κάρτα βρίσκεται μέσα στο πορτοφόλι και πιθανόν με άλλες κάρτες πχ του ΟΑΣΑ. Ότι το πορτοφόλι θα βρίσκεται μέσα στην τσεπη η σε τσάντα με άλλα πράγματα μεταλλικά η μη. Η πιθανότητα να μας συμβεί κατι τετοιο ειναι υπαρκτή αλλά εξαιρετικά χαμηλή. Εδώ δεν αναγνωρίζουν τα μηχανήματα του ΟΑΣΑ την κάρτα όταν είναι μέσα σε μια λεπτή πλαστική θηκη. Εγώ την κάρτα την έχω η σε δεξιά/αριστερή τσέπη η στην επάνω τσέπη από το μπουφάν. Τώρα να κάθεται ο άλλος με το μηχάνημα να το γυρνάει από δω και από εκεί κοντά σε ανθρώπους στα ΜΜΜ μήπως τσιμπισει καμία κάρτα, ε όλο και θα τον δει κάποιος ακόμα κι αν δεν μπορεί να υποπτευθει τον σκοπό του κλέφτη. Πολύ πιο safe πιστεύω είναι η κλασσική μέθοδος με το στρίμωγμα που κάνουν οι πορτοφολαδες. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2020 από Βασίλης_29 1
MTX Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 γιατί κάθεστε και τσακώνεστε δίχως ουσία , αυτά που γραφει το παλικάρι γίνονται μονο στη σφαίρα τις φαντασίας του η κάπου άκουσε κάτι αντίστοιχο ,και δεν είχε τι να κάνει και άνοιξε ένα post να έχουμε να λέμε , στα λεγόμενα του είναι πολλά που δεν στέκουνε , ούτε καν το όριο τον αγορών στο internet δεν είναι τόσο by default , όλα πλέον περνάνε με επιβεβαίωση μέσο τηλεφώνου αναγκαστικά , 1 1
TopicStrarter Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Πάντως ακόμα και να δεχτούμε πως γίνεται να σου υποκλεψουν στοιχεία της κάρτας με κάποιο μηχάνημα με τεχνολογία nfc κτλ, πιστεύω ότι είναι πολύ σπάνια περίπτωση να μας συμβεί. Αν λάβουμε υπόψη ότι η κάρτα βρίσκεται μέσα στο πορτοφόλι και πιθανόν με άλλες κάρτες πχ του ΟΑΣΑ. Ότι το πορτοφόλι θα βρίσκεται μέσα στην τσεπη η σε τσάντα με άλλα πράγματα μεταλλικά η μη. Η πιθανότητα να μας συμβεί κατι τετοιο ειναι υπαρκτή αλλά εξαιρετικά χαμηλή. Εδώ δεν αναγνωρίζουν τα μηχανήματα του ΟΑΣΑ την κάρτα όταν είναι μέσα σε μια λεπτή πλαστική θηκη. Εγώ την κάρτα την έχω η σε δεξιά/αριστερή τσέπη η στην επάνω τσέπη από το μπουφάν. Τώρα να κάθεται ο άλλος με το μηχάνημα να το γυρνάει από δω και από εκεί κοντά σε ανθρώπους στα ΜΜΜ μήπως τσιμπισει καμία κάρτα, ε όλο και θα τον δει κάποιος ακόμα κι αν δεν μπορεί να υποπτευθει τον σκοπό του κλέφτη. Πολύ πιο safe πιστεύω είναι η κλασσική μέθοδος με το στρίμωγμα που κάνουν οι πορτοφολαδες. To βεληνεκές (έως ένα σημείο βέβαια) δεν έχει σχέση με την κάρτα αλλά με την κεραία που θα χρησιμοποιηθεί, ο μόνος τρόπος για να είσαι 100% σίγουρος είναι να την βάλεις μέσα σε μια μεταλλική θήκη (ή να την τυλίξεις με αλουμινόχαρτο για πιο φθηνά πχ να βάλεις φίλα αλουμινόχαρτου μέσα ή έξω απο την θήκη σου) βασικά οκ παίζει ρόλο και το κύκλωμα της κάρτας αλλά δευτερεύοντα. Τέλος δεν ξέρεις τι μπορεί να σκαρφιστεί κάποιος που θέλει να κλέψει.. εγώ ας πούμε κάτι που σκέφτηκα και ανέφερα πιο πίσω είναι να είσαι σερβιτόρος κάπου (ή reception σε κάνα 3στερο ξενοδοχείο) και να έχεις κάπου (πχ κάτω απο το πουκάμισο) το μηχάνημα που θα σκανάρει και όταν σου δώσει κάποιος να πληρώσει τον λογαριασμό την κάρτα του την σκανάρεις .. Τέσπα στην ελλάδα δεν είμαστε τόσο προχωρημένοι έτσι και αλλιως τα ΑΤΜ ακόμη τα κλέβουμε με εκρηκτικούς μηχανισμούς ή τραβώντας τα με ντάτσουν 1
Doubt Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 12 ώρες πριν, TopicStrarter είπε 1) δεν είναι τόσο δύσκολο να πάρεις ενα POS και να χρεώνεις 20άρικα όσο θα νόμιζε κανείς 2) Δεν χρειάζεται να κολλάς στον άλλον απόσταση σε συρμό μετρό/ηλεκτρικός μια χαρά είναι 3) επίσης μπορεί να είναι ταμίας /σερβιτόρος κάπου και να έχει ένα RFID scanner κάτω απο το πουκάμισο σκανάροντας όσους του δίνουν κάρτα για να πληρώσουν... 2. Καθόλου μια χαρά δεν είναι, δοκίμασε να κάνεις ανέπαφη συναλλαγή από 5 εκατοστά, χωρίς τίποτα ενδιάμεσα. 3. Ο ταμίας/σερβιτόρος και λεφτά δεν θα πάρει και τη δουλειά του θα χάσει και κατηγορούμενος θα βρεθεί, με σίγουρη καταδίκη. Think before you print. 1
TopicStrarter Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Doubt είπε 3. Ο ταμίας/σερβιτόρος και λεφτά δεν θα πάρει και τη δουλειά του θα χάσει και κατηγορούμενος θα βρεθεί, με σίγουρη καταδίκη. πως; αυτό που μου είπες μου θύμισες τις ελληνικές ταινίες που ξαφνικά μαζεύονται κάποιοι απ'εξω απο ενα σπίτι και πριν κάνουν κουτσουκέλα υπάρχει πάντα ένας αστυνόμος που χωρίς να έχει λόγο τους κυνηγάει και αυτοί τρέχουν και τους συλλαμβάνει ενώ στην πραγματικότητα ο άλλος σκοτώνει κάποιον και μετά όταν βρομίζει ο νεκρός στο διαμέρισμα του το παίρνει χαμπάρι η αστυνομία 20 λεπτά πριν, Doubt είπε 2. Καθόλου μια χαρά δεν είναι, δοκίμασε να κάνεις ανέπαφη συναλλαγή από 5 εκατοστά, χωρίς τίποτα ενδιάμεσα. Δεν θα έχεις μηχάνημα POS πανω σου θα έχεις κάτι τέτοιο https://www.ebay.com/itm/5-Meters-IP65-passive-UHF-RFID-Reader-Can-Connect-Raspberry-PI-with-High-Quality-/182230565922 με 5 μέτρα εμβέλια... (επίσης πρόσεξε τί λέει στον τίτλο " can connect raspberry pi... wing wing ") και για να σε προλάβω όχι ο σερβιτόρος δεν θα έχει κάτι τέτοιο μέσα στο πουκάμισο του... αυτό θα το έχει το τύπος μέσα στην τσάντα του στο μετρό.. ο σερβιτόρος μπορεί να έχει κάτι μικρότερο μιας και έχοντας την κάρτα στα χέρια του μπορεί να την περάσει ανέμελα διπλα στο μανίκι του ή κοντά στην ποδιά του κτλ Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2020 από TopicStrarter
bilya Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 12 ώρες πριν, ThReSh είπε Για να συνδεθεί μια κάρτα σε ένα paypal account δεν χρειάζεται πλέον ένας 3-4ψηφιος αριθμός (κάνει μια χρέωση το paypal και μετά επιστρέφει τα χρήματα) τον οποίο παίρνεις είτε από το e-banking είτε από την εξυπηρέτηση της κάρτας ώστε να δει το paypal ότι είσαι εσύ πράγματι ο κάτοχος της κάρτας? ακριβώς αυτό. πριν κανα μηνα συνδεσα δυο κάρτες κ περίμενα να φανεί στο e-banking για να περάσω τον κωδικό. 4 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε πως; αυτό που μου είπες μου θύμισες τις ελληνικές ταινίες που ξαφνικά μαζεύονται κάποιοι απ'εξω απο ενα σπίτι και πριν κάνουν κουτσουκέλα υπάρχει πάντα ένας αστυνόμος που χωρίς να έχει λόγο τους κυνηγάει και αυτοί τρέχουν και τους συλλαμβάνει ενώ στην πραγματικότητα ο άλλος σκοτώνει κάποιον και μετά όταν βρομίζει ο νεκρός στο διαμέρισμα του το παίρνει χαμπάρι η αστυνομία Δεν θα έχεις μηχάνημα POS πανω σου θα έχεις κάτι τέτοιο https://www.ebay.com/itm/5-Meters-IP65-passive-UHF-RFID-Reader-Can-Connect-Raspberry-PI-with-High-Quality-/182230565922 με 5 μέτρα εμβέλια... και για να σε προλάβω όχι ο σερβιτόρος δεν θα έχει κάτι τέτοιο μέσα στο πουκάμισο του... αυτό θα το έχει το τύπος μέσα στην τσάντα του στο μετρό.. ο σερβιτόρος μπορεί να έχει κάτι μικρότερο μιας και έχοντας την κάρτα στα χέρια του μπορεί να την περάσει ανέμελα διπλα στο μανίκι του ή κοντά στην ποδιά του κτλ ελα τρολλαρεις δεν μπορεί. Τα readers δεν διαβάζουν δύο κάρτες μαζί που τις ακουμπάς πάνω κ θα διαβάσει κάρτες σε εμβέλεια 5 μέτρων. Να μας πεις κ πως θα στοχεύει ο τύπος για να μαζεύει τις κάρτες. Πάντως μεσα στο πορτοφόλι μου εχω 3 κάρτες απο τράπεζα και αλλες 4 άλλες με δυνατότητα να διαβαστούν με nfc reader. Για πες μου αυτό το μεραφετι με τα 5μ εμβέλεια ποια απο λες τις κάρτες θα διαβάσει? 1
Vasileios-gr Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δηλώνω την άγνοια μου αλλά δεν καταλαβαίνω για πιον λόγο ένα reader διαβα΄ζει το CVV το οποίο είναι μόνο για συναλλαγές στο internet Όποιος ξέρει ας απαντήσει με σιγουριά αν δίνεται και ηλεκτρονικά.
TopicStrarter Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 43 λεπτά πριν, bilya είπε ακριβώς αυτό. πριν κανα μηνα συνδεσα δυο κάρτες κ περίμενα να φανεί στο e-banking για να περάσω τον κωδικό. ελα τρολλαρεις δεν μπορεί. Τα readers δεν διαβάζουν δύο κάρτες μαζί που τις ακουμπάς πάνω κ θα διαβάσει κάρτες σε εμβέλεια 5 μέτρων. Να μας πεις κ πως θα στοχεύει ο τύπος για να μαζεύει τις κάρτες. Πάντως μεσα στο πορτοφόλι μου εχω 3 κάρτες απο τράπεζα και αλλες 4 άλλες με δυνατότητα να διαβαστούν με nfc reader. Για πες μου αυτό το μεραφετι με τα 5μ εμβέλεια ποια απο λες τις κάρτες θα διαβάσει? ρε δεν ειναι υπολογιστής δεν τρέχει κάποιο πρόγραμμα ραδιοσήματα είναι θα διαβάσει ολες τις κάρτες πες ότι έχεις 5 καθρέφτες και βάζεις έναν προβολέα να γυαλίσει πάνω τους είναι σαν να με ρωτάς πόσοι καθρέφτες θα ανακλάσουν το φως;
Doubt Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, TopicStrarter είπε πως; αυτό που μου είπες μου θύμισες τις ελληνικές ταινίες που ξαφνικά μαζεύονται κάποιοι απ'εξω απο ενα σπίτι και πριν κάνουν κουτσουκέλα υπάρχει πάντα ένας αστυνόμος που χωρίς να έχει λόγο τους κυνηγάει και αυτοί τρέχουν και τους συλλαμβάνει ενώ στην πραγματικότητα ο άλλος σκοτώνει κάποιον και μετά όταν βρομίζει ο νεκρός στο διαμέρισμα του το παίρνει χαμπάρι η αστυνομία Με έπεισες τώρα. 7 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε ρε δεν ειναι υπολογιστής δεν τρέχει κάποιο πρόγραμμα ραδιοσήματα είναι θα διαβάσει ολες τις κάρτες πες ότι έχεις 5 καθρέφτες και βάζεις έναν προβολέα να γυαλίσει πάνω τους είναι σαν να με ρωτάς πόσοι καθρέφτες θα ανακλάσουν το φως; Τη μπαταρία μην ξεχάσεις. Spoiler
Προτεινόμενες αναρτήσεις