Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Gregstav1980 είπε

Αυτό προσπαθώ ρε γαμώτο αλλά έχω να το χρησιμοποιήσω πάρα πολύ καιρό και δε θυμάμαι τίποτα απολύτως. Από όταν άρχισα τις pre paid δεν ασχολήθηκα άλλο με αυτό. Συν ότι έχω αλλάξει αριθμό κινητού και έχω το παλιό μέσα όπως επίσης και στο e-mail που είχα εκεί. Ακριβώς το ίδιο και δε μπορώ να κάνω ανάκτηση με τίποτα, ο αριθμός δεν χρησιμοποιήται πλέον. Δυστυχώς! Δε το πιστεύω αυτό. Δεν το πιστεύω! Θα έλεγε τα πάντα αυτό δηλαδή μέσα; Στο PayPal. Θα έλεγε ποιος πήρε τα λεφτά μου;

Θα έγραφε που χρησιμοποιήθηκε η αγορά και κάλιστα θα μπορούσες να κάνεις αίτηση αμφισβήτηση συναλλαγής στο PayPal. Υπάρχει ένα τηλέφωνο για το PayPal δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα, δοκίμασε να καλέσεις 2103002172

Επεξ/σία από Phoenix7
Δημοσ.

Από τα λίγα που ξέρω. Η μεταφορά ποσών και της συναλλαγής πέραν από το ebanking πρέπει να φαίνεται και μέσα στο PayPal εφόσον φυσικά έγινε από εκεί. Ανέβασε εσύ ένα screenshot και σβήσε οτιδήποτε προσωπικο στοιχείο η αριθμο. Τώρα αν δεν μπορείς να μπεις στο PayPal τι να πω... Κάποιος σου έχει κλέψει τους κωδικούς από το paypal. 

Δημοσ.

Εμένα μου είχε τύχει από fb (που ποτέ δεν χρησιμοποιώ αλλά κάπως είχα ξεχάσει συνδεμένη μια κάρτα). 

Ήταν μικρά ποσά αλλά συνεχείς χρεώσεις 30_40-50€.

Το πήρα χαμπάρι στην 4η χρέωση και πρόλαβα τα χειρότερα. 

Αλλά το PayPal ήταν αμέσως ενταξει

Δημοσ.

Κάποιος κάπου κάπως μου τράβηξε λεφτά . Δεν μπορώ να μπω στο PayPal γιατί έχουν περάσει και χρόνια, δεν μπορώ να μπω στο email, έχω αλλάξει κινητό τηλέφωνο, δεν θέλω να σας δώσω περισσότερες πληροφορίες, δεν ξέρω τι γίνεται και θέλω να κάνω μήνυση σε όλους και σε όλα. 

Δυστυχώς έτσι δεν μπορεί να σε βοηθήσει κανένας όμως. Αν ήμουν PayPal και ερχόσουν έτσι να μου ζητήσεις 1500€ και πρόσβαση στο λογαριασμό σου χωρίς κανένα αποδεικτικό....δύσκολα τα πράγματα.

• Like 8
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Κάποιος κάπου κάπως μου τράβηξε λεφτά . Δεν μπορώ να μπω στο PayPal γιατί έχουν περάσει και χρόνια, δεν μπορώ να μπω στο email, έχω αλλάξει κινητό τηλέφωνο, δεν θέλω να σας δώσω περισσότερες πληροφορίες, δεν ξέρω τι γίνεται και θέλω να κάνω μήνυση σε όλους και σε όλα. 

Δυστυχώς έτσι δεν μπορεί να σε βοηθήσει κανένας όμως. Αν ήμουν PayPal και ερχόσουν έτσι να μου ζητήσεις 1500€ και πρόσβαση στο λογαριασμό σου χωρίς κανένα αποδεικτικό....δύσκολα τα πράγματα.

Οταν βλέπεις κάποιον να είναι τόσο χύμα........

Αραγε τόσο καιρό δεν έληξε η κάρτα που είχε στο paypal?

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

καταρχας, δε ξερεις αν ειναι το δικο σου paypal που εγινε η χρεωση, η αλλουνου. μπορει καποιος εφοσον ειχε προσβαση στη καρτα σου να κρατησει τα στοιχεια της  και να τη περασει στο δικο του. για unverified καρτα νομιζω το οριο ειναι κανενα διχιλιαρο/ετος.

• Like 1
Δημοσ.

Λυπάμαι πραγματικά για τον φίλο που έπαθε κάτι τόσο μεγάλο. Ειδικά αν τα χρήματα τα βγάζει δύσκολα. Σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας όμως δεν πρέπει να είμαστε επιπόλαιοι. Δίνουμε σημασία στις ερωτήσεις ασφαλείας, στους κωδικούς μας, στο λογαριασμό email μας.....δεν σκεφτόμαστε ότι δεν μπορεί κανείς να μας χακεψει. Σκεφτόμαστε ότι κάποιος κάποια στιγμή σίγουρα θα θελήσει να μας χακεψει και εμείς πρέπει να τον έχουμε δυσκολέψει.

8 λεπτά πριν, duende είπε

καταρχας, δε ξερεις αν ειναι το δικο σου paypal που εγινε η χρεωση, η αλλουνου. μπορει καποιος εφοσον ειχε προσβαση στη καρτα σου να κρατησει τα στοιχεια της  και να τη περασει στο δικο του. για unverified καρτα νομιζω το οριο ειναι κανενα διχιλιαρο/ετος.

Τα στοιχεία της κάρτας μπορεί κάποιος να στα πάρει απλά ακουμποντας το κινητό του στην κωλοτσεπη σου αν έχει nfc. Είναι τόσο απλό και γίνεται καθημερινά. Παίζει να έγινε και κάτι τέτοιο στον φίλο.

• Confused 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Τα στοιχεία της κάρτας μπορεί κάποιος να στα πάρει απλά ακουμποντας το κινητό του στην κωλοτσεπη σου αν έχει nfc. Είναι τόσο απλό και γίνεται καθημερινά. Παίζει να έγινε και κάτι τέτοιο στον φίλο.

urban legends...

https://www.csoonline.com/article/3243089/the-truth-about-rfid-credit-card-fraud.html

• Like 6
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Gregstav1980 είπε

Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα σοβαρότατο θέμα με τη κάρτα μου τη χρεωστική. Με κάποιο τρόπο κάποιος σήκωσε 1500 ευρώ από το λογαριασμό μου και έχω φρικάρει με το κ@θίκη που το έκανε. Η συναλλαγή έγινε μέσω PayPal. Έχω ήδη αμφισβητήσει τη συναλλαγή και περιμένω να δω τι θα γίνει και αν και ποτέ θα μου επιστραφούν τα χρήματά μου. Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ υπάρχει δυνατότητα να δω και να βρω πως και ποιος μου έκανε τέτοια ζημιά. Χώρος πιν χωρίς τίποτα έγινε όλο αυτό. Στην εφαρμογή δε μου λέει σχεδόν τίποτα εκτός της χρέωσης. Ούτε ποιος ούτε τίποτα. Μόνο πότε και πως. Η τράπεζα δεν ήταν για την ώρα πολύ εξυπηρετική σήμερα. Κατάφερα μόνο να την ακυρώσω. Η διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος θα μπορούσε να κάνει κάτι για μένα; Η τράπεζα ίσως προβεί σε ενέργειες αφού πρώτα δει τι και πως. Αλλά μέχρι τότε εγώ τι; Θέλω να τον βρω με όποιο τρόπο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και προσοχή στις κάρτες σας. 

Καταρχήν άσε τον άνθρωπο ήσυχο! Η τράπεζα χανει τα λεφτά της όχι εσύ! γροθιά στο κατεστημένο !!! :P

Πέραν απο την πλάκα όντως έχεις αχρείαστο θυμό και πόθω εκδίκισης που δεν χρειάζεται μιας και εσύ είσαι αυτός που φταίει όπως και να έχει (γιατί με μαγικό τρόπο δεν στα έκλεψε κάπου έκανες εσύ κάποιο ατόπιμα πχ να βάλεις τα στοιχεία σου κάπου σε μια κλήρωση αμφιβόλου φερεγγυότητας, να αγόρασες κάτι online όντας σε παρακατιανό internet cafe κτλ κτλ )τέλος μπορεί να είναι συγγενής σου αυτός και να προτρέχεις πχ το παιδί σου. 

Τέλος αν και θα δικαιωθείς αν εσύ δεν έκανες την συναλλαγή οι αμφισβητήσεις μέσω paypal κρατάνε αρκετό καιρο πιο γρήγορα είναι να πάρεις την τράπεζα σου τηλέφωνο και να κάνεις αμφισβήτηση με αυτούς (βασικά θα σου πουν να συμπληρώσεις μια φόρμα και να την στείλεις με mail) 

2 ώρες πριν, Gregstav1980 είπε

ην εφαρμογή δε μου λέει σχεδόν τίποτα εκτός της χρέωσης. Ούτε ποιος ούτε τίποτα. Μόνο πότε και πως.

Ε μα τι θες να σου λεει η εφαρμογή πως να ξέρει ποιος έκανε την συναλλαγή πάντα πιστεύει ότι την κάνεις εσύ ... επίσης αν ήταν τόσο εύκολο να βρεις το άτομο δεν θα γινόταν τέτοιες κλοπές ούτε θα είχαμε αστυνομία.. πάντως το πότε και πως είναι σημαντική βοήθεια για να καταλάβεις έστω γενικά τι έγινε.. τέλος λεει και το κατάστημα πήγαινε ρώτα το κατάστημα και απο εκει μπορείς να μάθεις κάτι (μάλλον ειδικά αν είναι πολυεθνική δεν θα σου πουνε διευθύνσεις κτλ λόγω προσωπικών δεδομένων αλλά κάτι μπορείς να μάθεις και απο εκεί) 

19 λεπτά πριν, forgotten είπε

Δεν ειναι urban legend και το link σου απλά αναφέρει προσωπικες απόψεις ατόμων σχετικά με το αν συμβαίνει βασιζόμενος μάλιστα στο ότι δεν υπάρχουν news feeds online για αυτό λες και δεν συμβαίνει creditcard fraud και οι τυποι που κάνουν την κομπίνα θα στείλουν μήνυμα ότι το συγκεκριμένο creditcard fraud έγινε με RFID υποκλοπή....

Απο τεχνικής άποψης μια χαρά μπορεί κάποιος να υποκλέψει τα στοιχεία σου έτσι αλλά στην περίπτωση του TS δεν έγινε κάτι τέτοιο γιατί μιλάμε για συναλλαγή paypal η οποία δεν μπορεί να γίνει αν ξέρεις τα στοιχεία της κάρτας κάποιου αλλά πρέπει αντ'αυτού να γνωρίζεις username και pass 

EDIT: διαβάζοντας την απάντηση του ΤS καταλαβαίνω πως ούτε και αυτός ξέρει πως έγινε η συναλλαγή η οποία μάλλον δεν έγινε μέσω paypal και μοιάζει παλιάς κοπής και δεν τα ξέρει αυτά με τις κάρτες αφθεντικάσιον και λοιπά οπότε 1002 μπορεί να παίζουν... 

Επεξ/σία από TopicStrarter
  • Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Καταρχήν άσε τον άνθρωπο ήσυχο! Η τράπεζα χανει τα λεφτά της όχι εσύ! γροθιά στο κατεστημένο !!! :P

Πέραν απο την πλάκα όντως έχεις αχρείαστο θυμό και πόθω εκδίκισης που δεν χρειάζεται μιας και εσύ είσαι αυτός που φταίει όπως και να έχει (γιατί με μαγικό τρόπο δεν στα έκλεψε κάπου έκανες εσύ κάποιο ατόπιμα πχ να βάλεις τα στοιχεία σου κάπου σε μια κλήρωση αμφιβόλου φερεγγυότητας, να αγόρασες κάτι online όντας σε παρακατιανό internet cafe κτλ κτλ )τέλος μπορεί να είναι συγγενής σου αυτός και να προτρέχεις πχ το παιδί σου. 

Τέλος αν και θα δικαιωθείς αν εσύ δεν έκανες την συναλλαγή οι αμφισβητήσεις μέσω paypal κρατάνε αρκετό καιρο πιο γρήγορα είναι να πάρεις την τράπεζα σου τηλέφωνο και να κάνεις αμφισβήτηση με αυτούς (βασικά θα σου πουν να συμπληρώσεις μια φόρμα και να την στείλεις με mail) 

Ε μα τι θες να σου λεει η εφαρμογή πως να ξέρει ποιος έκανε την συναλλαγή πάντα πιστεύει ότι την κάνεις εσύ ... επίσης αν ήταν τόσο εύκολο να βρεις το άτομο δεν θα γινόταν τέτοιες κλοπές ούτε θα είχαμε αστυνομία.. πάντως το πότε και πως είναι σημαντική βοήθεια για να καταλάβεις έστω γενικά τι έγινε.. τέλος λεει και το κατάστημα πήγαινε ρώτα το κατάστημα και απο εκει μπορείς να μάθεις κάτι (μάλλον ειδικά αν είναι πολυεθνική δεν θα σου πουνε διευθύνσεις κτλ λόγω προσωπικών δεδομένων αλλά κάτι μπορείς να μάθεις και απο εκεί) 

Δεν ειναι urban legend και το link σου απλά αναφέρει προσωπικες απόψεις ατόμων σχετικά με το αν συμβαίνει βασιζόμενος μάλιστα στο ότι δεν υπάρχουν news feeds online για αυτό λες και δεν συμβαίνει creditcard fraud και οι τυποι που κάνουν την κομπίνα θα στείλουν μήνυμα ότι το συγκεκριμένο creditcard fraud έγινε με RFID υποκλοπή....

Απο τεχνικής άποψης μια χαρά μπορεί κάποιος να υποκλέψει τα στοιχεία σου έτσι αλλά στην περίπτωση του TS δεν έγινε κάτι τέτοιο γιατί μιλάμε για συναλλαγή paypal η οποία δεν μπορεί να γίνει αν ξέρεις τα στοιχεία της κάρτας κάποιου αλλά πρέπει αντ'αυτού να γνωρίζεις username και pass 

μαλλον δεν το ψαξες περαιτερω , εξακολουθω να πιστευω οτι ειναι urbania...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, forgotten είπε

μαλλον δεν το ψαξες περαιτερω , εξακολουθω να πιστευω οτι ειναι urbania...

ρε φίλε τι να ψάξω πες μου; 

Συμβαίνουν χιλιάδες έως και εκατομμύρια (αναλόγως την εποχή) κλοπές πιστωτικών καρτών ανά έτος; συμβαίνουν

Άρα τι να ψάξω ένα μέρος απο αυτές είναι μέσω RFID scanning μεγάλο μικρό υπάρχει πάντως. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

ρε φίλε τι να ψάξω πες μου; 

Συμβαίνουν χιλιάδες έως και εκατομμύρια (αναλόγως την εποχή) κλοπές πιστωτικών καρτών ανά έτος; συμβαίνουν

Άρα τι να ψάξω ένα μέρος απο αυτές είναι μέσω RFID scanning μεγάλο μικρό υπάρχει πάντως. 

θεωρεις απολυτα λογικο να κυκλοφορα καποιος με ενα reader  να προσκολαται πανω σου και να προσπαθει να μαζεψει στοιχεια, εκτος και εαν πιστευεις οτι κρατανε μηχανακι τραπεζης ...τι να πω too much credit στους απατεωνες δινεις .....  Για το θεμα μαλλον ειναι troll topic...

Επεξ/σία από forgotten
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, forgotten είπε

θεωρεις απολυτα λογικο να κυκλοφορα καποιος με ενα reader  να προσκολαται πανω σου και να προσπαθει να μαζεψει στοιχεια, εκτος και εαν πιστευεις οτι κρατανε μηχανακι τραπεζης ...τι να πω too much credit στους απατεωνες δινεις .....  Για το θεμα μαλλον ειναι troll topic...

1) δεν είναι τόσο δύσκολο να πάρεις ενα POS και να χρεώνεις 20άρικα όσο θα νόμιζε κανείς :P 

2) Δεν χρειάζεται να κολλάς στον άλλον απόσταση σε συρμό μετρό/ηλεκτρικός μια χαρά είναι 

3) επίσης μπορεί να είναι ταμίας /σερβιτόρος κάπου και να έχει ένα RFID scanner κάτω απο το πουκάμισο σκανάροντας όσους του δίνουν κάρτα για να πληρώσουν... 

4) πάντα υπάρχει τουλάχιστον ένα ακόμη κόλπο που δεν μπορούμε να σκεφτούμε αλλά αυτοί μιας και είναι αποφασισμένοι το έχουν σκεφτεί... πενία τέχνας κατεργάζεται

Επεξ/σία από TopicStrarter
  • Confused 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, forgotten είπε

Εκτος του οτι κυκλοφορεί με το σκανερ έκλεψε και τα στοιχειά απο κάποιον που εχει ξεχάσει το μαιλ του, που δεν χρησιμοποιεί το παυπαλ, εχει καταργήσει το κινητό του και που ανοίγει θεμα παρασκευή :)

Που εισαι Όργουελ

• Like 5
  • Thanks 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...