Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, SPYRER_007 είπε

. Όποιος αθέμιτα παρακολουθεί με ειδικά τεχνικά μέσα ή αποτυπώνει σε υλικό φορέα προφορική συνομιλία μεταξύ τρίτων ή αποτυπώνει σε υλικό φορέα μη δημόσια πράξη άλλου, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών. Με την ίδια ποινή τιμωρείται η πράξη του προηγούμενου εδαφίου και όταν ο δράστης αποτυπώσει σε υλικό φορέα το περιεχόμενο της συνομιλίας του με άλλον χωρίς τη ρητή συναίνεση του τελευταίου

η πράξη του προηγούμενου εδαφίου... ΡΗΤΑ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ..........................

Μάλλον πρέπει να ανοίξεις γραμματικη.

Πρώτα από όλα εσύ πρέπει να ανοίξεις τα μάτια σου για να δεις ότι η πρόταση δεν τελειώνει στο "η πράξη του προηγούμενου εδαφίου", συνεχίζει με τον συμπλεκτικό σύνδεσμο "και", και τελειώνει με το "όταν ο δράστης αποτυπώσει σε υλικό φορέα το περιεχόμενο της συνομιλίας του με άλλον χωρίς τη ρητή συναίνεση του τελευταίου".

Επίσης η πράξη του προηγούμενου εδαφίου είναι 3 διαφορετικά πράγματα που διαχωρίζονται με τον διαχωριστικό σύνδεσμο "ή", όχι μόνο η λέξη "παρακολούθηση" που έχεις κολλήσει και δεν θες να δεις τίποτα άλλο.

Όσο συνεχίζεις βλέπεις μόνο ένα κομμάτι ή μια λέξη από μια πρόταση και να αγνοείς όλη την υπόλοιπη, τόσο θα καταλαβαίνεις λάθος το νόημα της.

34 λεπτά πριν, telis είπε

Όπως και να έχει νομικά το θέμα, αν σου δηλώνει μια εταιρεία ότι η κλήση καταγράφεται, δεν υπάρχει στην σφαίρα της λογικής λόγος να μην μπορώ και εγώ να την καταγράψω, λες και θα καταγραφεί διαφορετική συνομιλία. 

Την ίδια ακριβώς θα καταγράψουμε και οι δύο. Ξέρω ότι ο νόμος μου το απαγορεύει, αλλά δεν έχει καμία λογική. Δεν παγιδεύω κανέναν, μου δηλώνει ότι καταγράφονται όσα λέμε, κανονικά θα πρέπει να έχω και εγώ το ίδιο δικαίωμα αυτόματα 

Στα bold είναι όλη η ουσία του θέματος, τα δικαστήρια βγάζουν αποφάσεις όχι με βάση τι εσύ προσωπικά θεωρείς λογικό η παράλογο, αλλά με βάση τι προβλέπει ο νόμος.

Επεξ/σία από Joshua21
  • Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Στα bold είναι όλη η ουσία του θέματος, τα δικαστήρια βγάζουν αποφάσεις όχι με βάση τι εσύ προσωπικά θεωρείς λογικό η παράλογο, αλλά με βάση τι προβλέπει ο νόμος.

Εχεις κόλλημα. Ο νόμος έτσι λέει και έτσι εφαρμόζεται. Το έγραψα. Εσύ με καταγραφείς, αλλά εγώ όχι. Παρόλα αυτά αν ζήτησω τις συνομιλίες έχω δικαίωμα να τις πάρω. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει λογική, είναι ηλιθιο, και έχω κάθε δικαίωμα να το λέω.

Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, telis είπε

Εχεις κόλλημα. Ο νόμος έτσι λέει και έτσι εφαρμόζεται. Το έγραψα. Εσύ με καταγραφείς, αλλά εγώ όχι. Παρόλα αυτά αν ζήτησω τις συνομιλίες έχω δικαίωμα να τις πάρω. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει λογική, είναι ηλιθιο, και έχω κάθε δικαίωμα να το λέω.

Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. 

Μην το λες σε μένα, στον εαυτό σου πες το, εσύ είσαι αυτός που δεν μπορεί να κάνει διαχωρισμό ανάμεσα στην προσωπική άποψη και στη λογική.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μην το λες σε μένα, στον εαυτό σου πες το, εσύ είσαι αυτός που δεν μπορεί να κάνει διαχωρισμό ανάμεσα στην προσωπική άποψη και στη λογική.

Δηλαδή εσένα ή δική σου λογική λέει ότι σωστά ο ένας ηχογραφεί, αλλά ο άλλος δεν πρέπει; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, telis είπε

Δηλαδή εσένα ή δική σου λογική λέει ότι σωστά ο ένας ηχογραφεί, αλλά ο άλλος δεν πρέπει; 

Μην μπερδεύεσαι, αυτό το λέει ο νόμος στην περίπτωση που μόνο ο ένας έχει δώσει ρητή συναίνεση, δεν το λέει η δική μου λογική.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μην μπερδεύεσαι, αυτό το λέει ο νόμος στην περίπτωση που μόνο ο ένας έχει δώσει ρητή συναίνεση, δεν το λέει η δική μου λογική.

Έχουμε πρόβλημα επικοινωνίας. Μου επαναλαμβάνεις κάτι που το έχω πει ήδη.

Σε ρωτάω την δική σου άποψη και τι λέει η δική σου λογική και αποφεύγεις να απαντήσεις.

Αν είναι να μου ξαναπείς τι λέει ο νόμος, απλά αγνόησε το μήνυμα 

Επεξ/σία από telis
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, telis είπε

Έχουμε πρόβλημα επικοινωνίας. Μου επαναλαμβάνεις κάτι που το έχω πει ήδη.

Σε ρωτάω την δική σου άποψη και τι λέει η δική σου λογική. Αν είναι να μου ξαναπείς τι λέει ο νόμος, απλά αγνόησε το μήνυμα 

Σίγουρα έχουμε πρόβλημα επικοινωνίας, δεν με ρώτησες τι ακριβώς λέει η δική μου άποψη/λογική, μου περιέγραψες ένα συγκεκριμένο σκεπτικό ρωτώντας με αν συμπίπτει με τη δική μου λογική. Και εγώ φυσικά απάντησα ακριβώς αυτό που με ρώτησες, ότι το συγκεκριμένο σκεπτικό δεν συμπίπτει με τη δική μου λογική, συμπίπτει με τη λογική της νομοθεσίας.

Τώρα αν όντως θέλεις να μάθεις τη δική μου άποψη θα στην πω, πιστεύω πως κανένας από τους δύο δεν θα έπρεπε να χρειάζεται την άδεια του άλλου για να κάνει ηχογράφηση.

Δημοσ.

Κατα την αποψη μου το ποιο δικαιο και σωστο θα ηταν:

Μετα το τελος της συνομιλιας η οποια καταγραφεται απο την μια πλευρα ....(Εταιρια κινητης,δικηγορικο,εισπρακτικη,κτλ)

αμεσως να αποστελει αντιγραφο σε ψηφιακη μορφη στον συνομιλητη.

• Like 3
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Το τι νομίζεις εσύ ότι γνωρίζει είναι αδιάφορο, η νομοθεσία προβλέπει ρητή συναίνεση.

Ε μην το νομίζεις, δεν έχω καμία αντίρρηση.

Προφανως και δεν εχεις αποψη τι σημαινει ρητη συναινεση.Ψαξε λιγο την νομοθεσια και επεστρεψε δριμυτερος για περαιτερω διευκρινησεις..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, vasilllis είπε

Προφανως και δεν εχεις αποψη τι σημαινει ρητη συναινεση.Ψαξε λιγο την νομοθεσια και επεστρεψε δριμυτερος για περαιτερω διευκρινησεις..

Ok, πήγαινε στη γωνία να δεις αν έρχομαι...

Επεξ/σία από Joshua21
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...