Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η απλα μπορώ να την στειλω στη "γυναικα σου" να λες οτι την απατας με την κουμπαρα.Μετα πες οτι δεν εδωσες την συνενενεση σου αρα ειναι παρανομη (γιατι τοτε όντως ειναι)και για αυτο να μη σε χωρισει............................

Λεμε τωρα ενα παραδειγμα...............

Επεξ/σία από SPYRER_007
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν θέλω να εμπλακώ πολύ στο θέμα, αλλά προς ενημέρωση σας στην πολυεθνική που εργάζομαι έχουν δοθεί όλες οι κλήσεις σε πελάτες κατόπιν αιτήματος τους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παιδες χρησιμο ειναι και για τους μεν και για τους δε, αλλα αμα χρειαστεις την συνομιλια για να αποδειξεις οτι η εταιρεια σε αδικησε θα παρεις τα @@ σου. επισης, αν τους πεις πως τους καταγραφεις μπορουν να το αρνηθουν και εσυ να μην εξυπηρετηθεις. οποτε αν και ακουγεται λαθος, θα επρεπε με το που δινεις το δικαιωμα να σε καταγραψουν να εχεις αυτοματα το δικαιωμα να καταγραψεις χωρις περαιτερω ενημερωση. ειδαλως καταληγουμε στη τωρινη κατασταση που η εταιρεια εχει το μαχαιρι και το καρπουζι και εισαι ερμαιο των ορεξεων τους

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Προσοχή σε μια τακτική που κάνουν μερικές εταιρίες για να σε εξαπατήσουν (μέσα στη ζωντανή ροή και ταχύτητα του τηλεφωνήματος είναι πιο εύκολο να την πατήσεις, από οτι διαβάζοντας το εδώ)

Με πήραν τηλέφωνο εκ μέρους της εταιρίας που έχω το κινητό μου και συνεργάζομαι από το 2006 και μου παρουσίασαν μια προσφορά  "Λόγω της πολύχρονης συνεργασίας μας κλπ" . Σου δίνουν όλες τις διαβεβαιώσεις που τους ρωτάς (εμένα επί 5 λεπτά με διαβεβαίωναν στις ερωτήσεις μου) και μετά σου λένε οτι για το τυπικό της υπόθεσης θα ηχογραφήσουν την κλήση, ζητάνε τα στοιχεία (όνομα, τηλ, κλπ) και στο τέλος σου ζητάει να διαβάσει την τυπική  φόρμα , χωρίς μάλιστα να τον διακόψεις, και στο τέλος να πεις οτι συμφωνείς. Αρχίζει λοιπόν να διαβάζει την τυπική φόρμα με τέτοια ταχύτητα λες και τον κυνηγάνε, συμπεριλαμβάνει και αχρείαστες πληροφορίες ώστε να σε κάνει να σκέφτεσαι άντε να τελειώνουμε αφού είναι τυπικό, και κάπου εκεί μέσα πετάει και τη φράση "τιμή εννιά σαράντα" και συνεχίζει χωρίς ανάσα να λέει και άλλες πληροφορίες.

Προσέξτε, η λέξη ευρώ, που αν την άκουγες θα σήμανε συναγερμό, δεν αναφέρεται!

Στο τέλος λες οτι συμφωνείς (δεν μπορείς να φανταστείς οτι ενώ σε είχε διαβεβαιώσει τόσες φορές,  είχε άλλο σκοπό) και η κλήση τερματίζεται.

Μετά απο λίγες μέρες έρχεται ο εξοπλισμός (χωρίς κάποιο συνοδευτικό έγγραφο που να αναφέρει χρεώσεις κλπ) και μετά αρχίζουν οι μηνιαίοι λογαριασμοί.

Ζήτησα την ηχογράφηση και φυσικά ήρθε χωρίς τα 5 πρώτα λεπτά της συνομιλίας όπου μου είχε πει το παραμύθι!

• Like 3
Δημοσ.
4 ώρες πριν, SPYRER_007 είπε

Η απλα μπορώ να την στειλω στη "γυναικα σου" να λες οτι την απατας με την κουμπαρα.Μετα πες οτι δεν εδωσες την συνενενεση σου αρα ειναι παρανομη (γιατι τοτε όντως ειναι)και για αυτο να μη σε χωρισει............................

Λεμε τωρα ενα παραδειγμα...............

Εχεις την "παρανομα" ηχογραφημενη συνομιλια, δεν την παρουσιαζεις σαν ηχογραφηση αλλα δινεις καταθεση γραπτως οτι εσυ ετσι θυμασαι να σου τα λενε ή ακομα καλυτερα βαζεις ενα "μαρτυρα" να τα πει οτι ετσι του ειπες οτι σου τα ειπαν. Και ολα κομπλε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Talepwros είπε

Εχεις την "παρανομα" ηχογραφημενη συνομιλια, δεν την παρουσιαζεις σαν ηχογραφηση αλλα δινεις καταθεση γραπτως οτι εσυ ετσι θυμασαι να σου τα λενε ή ακομα καλυτερα βαζεις ενα "μαρτυρα" να τα πει οτι ετσι του ειπες οτι σου τα ειπαν. Και ολα κομπλε.

αυτό είναι μια "εναλλακτική λύση" αλλά αν η άλλη πλευρά παρουσιάσει καταγραφή (ηχογράφηση) συνομιλίας νόμιμη που είναι διαφορετική από αυτά που λέει το θύμα και ο μάρτυρας ξέρεις τι γίνεται μετά...

αυτά τα λέω λόγω εμπειρίας από "εισπρακτικές" και "δικηγορικά γραφεία".

Επεξ/σία από ikorolis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε συ απο τις παρακολουθήσεις τον τηλ σε διαφορες υπουεθεσεις(στημενα) βγηκαν ενα σορω ηχογραφημένες συνομιλίες στη δημοσιότητα οπου ενιοτε "φωτογραφιζανε " και το πρόσωπο που μιλαγε.Ειδες κανενα να κανει καποια μυνηση για να σταματησει το πανηγύρι αν και οι περισσότεροι και πολλυ χρημα ειχαν και τροπο να κινηθουνε για να τις καψουνε.Γιατι αραγε.................

Απο την αλλη καμια ηχογραφιση δεν εφτασε στα δικαστηρια και οσοι τιμωρήθηκαν ,καταδικαστηκαν οχι απο τισ ηχογραφήσεις αμεσα αλλα απο στοιχεια που προεκυψαν απο αυτες εμεσα για αυτο και οι περισσότεροι γυρνανε ακομα ελευθεροι..

Και το αλλο.Ανανεωση συμβολαίου και ηχογραφηση.Παντα στη ζουλα ηχογραφώ και εγω .Ερχεται ο λγαριασμος και ειναι αλλο το ποσο απο αυτο που εχω συμφωνησει.Τρεχω την ηχογραφηση βλεπω οτι εχω δικιο οποτε τούς τρεχω κανονικοτατα αφου ειμαι σιγουρος οτι και την ηχογραφιση να εμφανίσουνε παλι εχω δικιο.Δεν χρειαζεται να εμφανισω καπου την ηχογραφιση αλλα με βγαζει απο την οποια αμφιβολια και χεστηκα για το αν ειναι παρανομη η οχι..............

Γενικα οταν με ηχογραφουν ΠΑΝΤΑ τούς ηχογραφω και εγω.......................

Επεξ/σία από SPYRER_007
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω μια απορία . 

Πείτε ότι σε μια δικαστική διαμάχη με την ΧΨ εταιρία , ζητήσω την απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας μας. 

Η εταιρία πει στο δικαστήριο ότι χάθηκε ,σβήστηκε κτλ.

Τότε παρουσιάσω το δικό μου αντίγραφο της συνομιλίας που έκανα μόνος μου χωρίς την συναίνεση τους.

Θα το δεχτεί το δικαστήριο αφού έχει χαθεί το δικό τους αντίγραφο με δική τους υπαιτιότητα ή θα το απορρίψει σαν παράνομη ηχογράφηση ?

Ειλικρινά δεν θα δημιουργήσει νομικό κενό αυτή η περίπτωση ?

Επεξ/σία από k_w_t
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Εχω μια απορία . 

Πείτε ότι σε μια δικαστική διαμάχη με την ΧΨ εταιρία , ζητήσω την απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας μας. 

Η εταιρία πει στο δικαστήριο ότι χάθηκε ,σβήστηκε κτλ.

Τότε παρουσιάσω το δικό μου αντίγραφο της συνομιλίας που έκανα μόνος μου χωρίς την συναίνεση τους.

Θα το δεχτεί το δικαστήριο αφού έχει χαθεί το δικό τους αντίγραφο με δική τους υπαιτιότητα ή θα το απορρίψει σαν παράνομη ηχογράφηση ?

Όχι δε θα το δεχθεί τι δικαστήριο.

"Από τις ως άνω διατάξεις προκύπτει ότι η εν αγνοία και χωρίς τη συναίνεση των συνομιλητών μαγνητοφώνηση ιδιωτικής συνομιλίας αποτελεί δέσμευση και περιορισμό στην ελεύθερη άσκηση της επικοινωνίας. Η αποτυπώνουσα την ιδιωτική συνομιλία σχετική μαγνητοταινία είναι απαγορευμένο αποδεικτικό μέσο και δεν λαμβάνεται υπόψη από το δικαστήριο για την κήρυξη της ενοχής ή την επιβολή ποινής ή τη λήψη μέτρων καταναγκασμού. Κατ` εξαίρεση όμως, κατά ρητή νομοθετική πρόβλεψη επιτρέπεται η λήψη τέτοιου αποδεικτικού μέσου εάν πρόκειται για κακουργήματα που απειλούνται με ποινή ισόβιας κάθειρξης"

https://www.karagiannislawfirm.gr/nomika/poiniko-dikaio/1782-magnitofonimeni-sinomilia

Δημοσ.
Μόλις τώρα, afragorn είπε

Όχι δε θα το δεχθεί τι δικαστήριο.

"Από τις ως άνω διατάξεις προκύπτει ότι η εν αγνοία και χωρίς τη συναίνεση των συνομιλητών μαγνητοφώνηση ιδιωτικής συνομιλίας αποτελεί δέσμευση και περιορισμό στην ελεύθερη άσκηση της επικοινωνίας. Η αποτυπώνουσα την ιδιωτική συνομιλία σχετική μαγνητοταινία είναι απαγορευμένο αποδεικτικό μέσο και δεν λαμβάνεται υπόψη από το δικαστήριο για την κήρυξη της ενοχής ή την επιβολή ποινής ή τη λήψη μέτρων καταναγκασμού. Κατ` εξαίρεση όμως, κατά ρητή νομοθετική πρόβλεψη επιτρέπεται η λήψη τέτοιου αποδεικτικού μέσου εάν πρόκειται για κακουργήματα που απειλούνται με ποινή ισόβιας κάθειρξης"

https://www.karagiannislawfirm.gr/nomika/poiniko-dikaio/1782-magnitofonimeni-sinomilia

To θεμα ομως ειναι οτι κανονικα υπαρχει νομιμη ηχογραφηση η οποια "χαθηκε" ... Εκει ειναι το θεμα...

Επικαλουμε δολο για την απωλεια της δικης τους ηχογραφισης ?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, k_w_t είπε

Μην μπερδεύεσαι, νομικό κενό υπάρχει όταν η νομοθεσία δεν έχει προβλέψει μια συγκεκριμένη περίπτωση, κάτι που δεν ισχύει εδώ. Ο νόμος μια χαρά έχει προβλέψει ότι η δική σου ηχογράφηση είναι παράνομη χωρίς τη συναίνεση της εταιρείας.

1 ώρα πριν, k_w_t είπε

To θεμα ομως ειναι οτι κανονικα υπαρχει νομιμη ηχογραφηση η οποια "χαθηκε" ... Εκει ειναι το θεμα...

Επικαλουμε δολο για την απωλεια της δικης τους ηχογραφισης ?

Θα μπορέσεις να αποδείξεις ότι όντως υπήρχε ηχογράφηση από την εταιρεία και ότι σκοπίμως "χάθηκε"? Αν ναι τότε θα τιμωρηθεί η εταιρεία για αυτό.

Η δική σου ηχογράφηση παραμένει παράνομη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο νόμος λεει οτι η χρηση της ηχογράφησης  ειναι παρανομη αν δεν περιέρχεται  η συναίνεση του καταγραφοντα σε αυτη ΟΧΙ η διαδικασια καθε αυτου αφου ετσι και αλλιως δεν μπορει και να το γνωριζει...........

Η δικη μου ηχογραφιση παραμενει παρανομη και δεν μπωρω να την εμφανίσω πουθενα λοιπον αλλα γνωριζοντας με ακριβεια απο την ηχογραφηση σε τι εχω συναίνεση τους γραφω ανετα στα τετοια μου ειτε εμφανισουν (οποτε δικαιώνομαι)  ειτε δεν εμφανισουν την ηχογραφιση γιατι ξερουν την απατεωνιά τους και κανουν το κοροιδο(οποτε παλι δικαιώνομαι).

Αξια ανεκτίμητη για την ψυχική μου υγεια....................

Τωρα αν αυτο στενωχωρει καποια λαμογια απο τα τηλεφωνικά κεντρα ξυδακι......................

Επεξ/σία από SPYRER_007
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Μην μπερδεύεσαι, νομικό κενό υπάρχει όταν η νομοθεσία δεν έχει προβλέψει μια συγκεκριμένη περίπτωση, κάτι που δεν ισχύει εδώ. Ο νόμος μια χαρά έχει προβλέψει ότι η δική σου ηχογράφηση είναι παράνομη χωρίς τη συναίνεση της εταιρείας.

Θα μπορέσεις να αποδείξεις ότι όντως υπήρχε ηχογράφηση από την εταιρεία και ότι σκοπίμως "χάθηκε"? Αν ναι τότε θα τιμωρηθεί η εταιρεία για αυτό.

Εαν στην αρχη της ηχογραφησης ακουγεται το κλασσικο "Η ΚΛΗΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ"  εξακολουθει να ειναι παρανομη ?

Απλα δεν ειναι το δικο τους αντιγραφο.. αλλα το δικο μου...

ΥΓ Μιλαμε υποθετικα δεν μου εχει συμβει κατι τετοιο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Joshua21 είπε

γιατι ομως ειναι παρανομη? παντα λενε "για λογους μπλα μπλα η συνομιλια καταγραφεται". δεν μας λεει ποιος την καταγραφει, με ποιον τροπο, ουτε που αποθηκευεται. γιατι λοιπον ειναι παρανομο το δικο μου αντιγραφο μιας κλησης η οποια ειναι γνωστο οτι ηχογραφειται?

και μη μου πεις διοτι η εταιρεια νομιζει/υποννοει οτι μονο αυτη εχει αντιγραφο της συνομιλιας, ειναι δικο της προβλημα το τι νομιζει εφοσον δεν το εχει προσδιορισει. η καταγραφη της κλησης ειναι αποδεκτη και απο τα δυο μερη χωρις να εχουν αναφερθει οι τεχνικες λεπτομερειες

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...