Recreator Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Ουσιαστικά αναρωτιέμαι, νομικά καλυπτομαι αν ηχογραφώ και εγώ τις κλήσεις που καταγράφονται από το άλλο μέλος της συνομιλίας; Δηλαδή πχ καλώ ένα κατάστημα και με ενημερώνουν ότι η κληση καταγράφεται και κάνω κάποιες ερωτήσεις διασαφήνισης. Αξίζει να ηχογραφήσω την κλήση και να τους πω ορίστε αν το παίξουν "Κινέζοι" η δεν θα ιδρώσει το αυτί τους; (Ακόμα χειρότερα μην βρεθώ μπλεγμένος)
m_zaxarias Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Νομικά εφόσον μπορούν να σε ηχογραφήσουν αυτοί μπορείς και εσύ. Απλά απότι ξέρω θα πρέπει να το γνωρίζει και ο συνομιλητής γιαυτό και στο ανακοινώνουν στην αρχή της κλήσης ώστε να είναι καλυμμένοι. 1
elpenor Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μου έχει τύχει το ίδιο και αυτό που κατάλαβα είναι ότι πρέπει και εσύ να ενημερώσεις τον άλλο ότι καταγράφεις την κλήση του ώστε να έχει την δυνατότητα να αρνηθεί να μιλήσει μαζί σου άσχετα με το αν αυτός σε έχει ενημερώσει ότι την καταγράφει. @m_zaxarias Είσαι δικηγόρος και γνωρίζεις 100% αυτό που γράφεις ή υποθέτεις; Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2020 από elpenor 6 1
k_w_t Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, elpenor είπε Μου έχει τύχει το ίδιο και αυτό που κατάλαβα είναι ότι πρέπει και εσύ να ενημερώσεις τον άλλο ότι καταγράφεις την κλήση του ώστε να έχει την δυνατότητα να αρνηθεί να μιλήσει μαζί σου άσχετα με το αν αυτός σε έχει ενημερώσει ότι την καταγράφει. @m_zaxarias Είσαι δικηγόρος και γνωρίζεις 100% αυτό που γράφεις ή υποθέτεις; Εαν καποιος σε ενημερωσει οτι σε καταγραφει πριν ξεκινησει η συνομιλια ειναι νομιμο. Πρεπει ομως εαν ζητήσεις την ηχογράφηση για οποιοδήποτε λόγο να σου την παραχωρήσει. Εαν θες να τον ηχογραφήσεις και εσυ πρεπει να τον ενημερώσεις... ΥΓ. Για καποιο λογο ολες οι εταιριες που κανουν ηχογραφηση κλησεως ,οταν την αναζητησεις την εχουν χασει,σβησει κατα λαθος κτλ. ΥΓ2 Εχουν ακυρωθει συμβολαια με εταιριες κινητης επειδη δεν υπηρχε η ηχογραφηση. ΥΓ3 Δεν ειμαι δικηγορος 2
mic2mic Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Υπάρχει έστω και ΈΝΑΣ που να ζήτησε συνομιλία που του είπαν ότι καταγράφηκε, και να του την έδωσαν;
Joshua21 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 33 λεπτά πριν, Recreator είπε Ουσιαστικά αναρωτιέμαι, νομικά καλυπτομαι αν ηχογραφώ και εγώ τις κλήσεις που καταγράφονται από το άλλο μέλος της συνομιλίας; Δηλαδή πχ καλώ ένα κατάστημα και με ενημερώνουν ότι η κληση καταγράφεται και κάνω κάποιες ερωτήσεις διασαφήνισης. Αξίζει να ηχογραφήσω την κλήση και να τους πω ορίστε αν το παίξουν "Κινέζοι" η δεν θα ιδρώσει το αυτί τους; (Ακόμα χειρότερα μην βρεθώ μπλεγμένος) Αν συναινέσει το άλλο μέλος της συνομιλίας, τότε φυσικά και μπορείς να ηχογραφήσεις την κλήση.
k_w_t Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 14 λεπτά πριν, mic2mic είπε Υπάρχει έστω και ΈΝΑΣ που να ζήτησε συνομιλία που του είπαν ότι καταγράφηκε, και να του την έδωσαν; Κανενας και ποτε... Το μακρινο 2008 ζηταγα απο την TELEDOME να μου δωσει την συνομιλια με τον 2ο συζυγο της μητερας μου , που εκανε αιτηση και ακομα δεν την βρισκουν.. Εμ πως να την βρουν αφου μας ειχε αφησει χρονους 2 χρονια πριν...
Joshua21 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 17 λεπτά πριν, mic2mic είπε Υπάρχει έστω και ΈΝΑΣ που να ζήτησε συνομιλία που του είπαν ότι καταγράφηκε, και να του την έδωσαν; Όταν σου λένε ότι η συνομιλία καταγράφεται το κάνουν για δικό τους όφελος, όχι για δικό σου. 4
SPYRER_007 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Οσες φορες έχοντας μπλεξει με λαμογια τους ειπα οτι θα ηχογραφήσω και εγω την κληση μου κανανε μανουρα και μου το κλεινανε στη μουρη.Εξου και οταν ειπα "δεν συνενενω να με ηχογραφησετε" παλι μανουρα δεν γινεται και κλείσιμο στη μουρη γιατι δεν γίνετε να συνεχιστή η συνομιλία.Χαρα εγω.............. Το καλο ειναι οτι απο τοτε δεν με ξαναενοχλήσαν ποτε Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2020 από SPYRER_007 2
Recreator Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Άπαξ και σε ενημερώσουν ότι η κληση αυτή καταγράφεται, δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ως συγκατάθεσή τους; Δεν είμαι νομικός, αλλά μου φαίνεται τουλάχιστον αστείο να μπορεί μόνο το ένα μέλος την συνομιλίας να την ηχογραφήσει μόνο 2
k_w_t Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Όταν σου λένε ότι η συνομιλία καταγράφεται το κάνουν για δικό τους όφελος, όχι για δικό σου. Συνηθως λενε και το λογο για τον οποιο καταγραφεται. Για νομικους λογους, Ελεγχο ποιοτητας υπηρεσιων, και διαφορες αλλες βλακειες. Οταν δεν ειναι για νομικους λογους λενε οτι ενδεχεται να καταγραφεται για χψμ λογους...
Joshua21 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, Recreator είπε Άπαξ και σε ενημερώσουν ότι η κληση αυτή καταγράφεται, δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ως συγκατάθεσή τους; Δεν είμαι νομικός, αλλά μου φαίνεται τουλάχιστον αστείο να μπορεί μόνο το ένα μέλος την συνομιλίας να την ηχογραφήσει μόνο Κανένα μέλος δεν μπορεί να την ηχογραφήσει αν δεν συναινέσει το άλλο. Και όχι, αν σε ενημερώσουν ότι η κλήση καταγράφεται δεν μπορεί να θεωρηθεί ως συγκατάθεση τους για να την ηχογραφήσεις εσύ. Θέμα κοινής λογικής είναι, δεν χρειάζεται να είσαι νομικός. 1
papoys1 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Πάντως εγώ μια φορά μία φορά που χρειάστηκε στη nova-fortnet αν και φοβήθηκα ότι δεν θα την έχουν λέγοντάς τους ημερομηνία και ώρα τη βρήκαν. Φυσικά δικαιώθηκα γιατί μου ζητούσαν κάτι που ρητά είχε καταγραφεί το θυμόμουν και είχα δίκιο και φυσικά δικαιώθηκα.😊 Το γεγονός αυτό έγινε πριν κανένα χρόνο περίπου. 6 1
Joshua21 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, k_w_t είπε Συνηθως λενε και το λογο για τον οποιο καταγραφεται. Για νομικους λογους, Ελεγχο ποιοτητας υπηρεσιων, και διαφορες αλλες βλακειες. Οταν δεν ειναι για νομικους λογους λενε οτι ενδεχεται να καταγραφεται για χψμ λογους... Αυτό το έχω παρατηρήσει μόνο στα ηχογραφημένα μηνύματα, πχ όταν καλείς την εξυπηρέτηση πελατών. 1
Mhlogiatros Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Συνηθως απο 3ες εταιρειες "call centers" που κανουν απο προσφορες μεχρι εισπρακτικες ... οταν με καλέσουν παλι για προσφορα ρευματος που μου τα χουν πρήξει θα πω "δεν συναινώ να με ηχογραφησετε" - η το καλυτερο "σας ηχογραφω και εγω " να δουμε θα με αφησουν ησυχο ; ....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα