hp8 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Το τείχος του mint έχει προεπιλογή απενεργοποιημενο φωτο αριστερή Δεξιά φωτο ενεργοποιημενο Ποια είναι η σωστή λειτουργία και οι επιπλέον πιθανές ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν Έχω ρίξει μια γρήγορη ματιά αλλά θέλω απαντήσεις από τους προχωρημενους του linux Spoiler
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Η δεξιά είναι η σωστή. Απο terminal τρέξε sudo systemctl enable ufw Ετσι ενεργοποιεις το service by default στο επόμενο boot Ρυθμίσεις επιπλέον δεν χρειάζεται, εκτός κ αν χρησιμοποιείς κάποιο service όπως samba, για το οποίο θα πρέπει να το επιτρέψεις με sudo ufw allow Samba Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2020 από Επισκέπτης
hp8 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 13 λεπτά πριν, Rockdye είπε Η δεξιά είναι η σωστή. έτσι το έχω Επειδή είναι απενεργοποιημενο από την εγκατάσταση ήθελα μια επιπλέον άποψη
jim_p Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Αν δεν εχεις καποια εφαρμογη που να θες να της περιορισεις την προσβαση στο ιντερνετ, για ποιο λογο να εχεις firewall? Αυτο ισχυει για ολα τα λειτουργικα.
hp8 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, jim_p είπε Αν δεν εχεις καποια εφαρμογη που να θες να της περιορισεις την προσβαση στο ιντερνετ, για ποιο λογο να εχεις firewall? Αυτο ισχυει για ολα τα λειτουργικα. είναι μια εφαρμογή του mint Θεωρώ για να την έχει σε κάτι είναι χρήσιμη Και σε απλή ανάγνωσή πχ ο χψ φυλλομετρητης είναι ενεργός εξ αρχής το τείχος γιατί όχι ?
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) @hp8 Είναι απενεργοποιημενο γιατί όλες οι πόρτες είναι κλειστές εξ αρχής, καθώς δεν υπάρχει service ανοιχτό ώστε να δεχτεί το σύστημα κάποιο attack. Γιαυτο το λόγο και όταν εγκαταστήσεις ένα service, όπως το samba που ανέφερα, by default είναι απενεργοποιημενο το service. Τότε χρειάζεται το firewall ώστε να δημιουργήσει κανόνες γι το συγκεκριμένο service. Αυτη τη στιγμή δηλαδή που το έχουμε ανοιχτό, εφόσον δεν έχεις έξτρα services, δεν προσφέρει καμία διαφορά από το να είναι κλειστο. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2020 από Επισκέπτης
hp8 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, Rockdye είπε Αυτη τη στιγμή δηλαδή που το έχουμε ανοιχτό, εφόσον δεν έχεις έξτρα services, δεν προσφέρει καμία διαφορά από το να είναι κλειστο. οκ άρα : Αν θέλω το λειτουργικό όπως εγκατασταθηκε από εκδότη χωρίς να αλλάξω κάτι στις ρυθμίσεις της διανομής το έχω κλειστό ?
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 @hp8 Αν θες όπως το δίνει η διανομή, γράφεις πάλι στο terminal sudo systemctl disable ufw για να απενεργοποιήσεις το firewall. Μπορείς να το αφήσεις ως έχει πάντως, δεν επηρεάζει κάπου.
dpolal Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, Rockdye είπε Αυτη τη στιγμή δηλαδή που το έχουμε ανοιχτό, εφόσον δεν έχεις έξτρα services, δεν προσφέρει καμία διαφορά από το να είναι κλειστο. Καταναλώνει πόρους άδικα και σε σχετικά παλιά και αδύναμα συστήματα αυτό είναι «θέμα».
hp8 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας Θα το αφήσω στην επιλογή της διανομής καθ όσον γίνεται απλή - συνετή χρήση του λειτουργικού
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα