Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

Πήρα νέα κάρτα (RTX 2070 Super) και πριν την κουμπώσω πάνω στο PC θέλω να επιβεβαιώσω κάτι για να μη κανω καμιά βλακεία.

Η κάρτα πάνω για την τροφοδοσία της έχει ενα 8pin βισμα και ένα 6pin βίσμα. Θεωρώ ότι πρέπει από το τροφοδοτικό μου (EVGA 750 B3) να κουμπώσω καλώδια και στα 2. 

Το τροφοδοτικό βγάζει 2 εξόδους VGA 8pin η καθε μία, και μέσα στη συσκευασία βρήσκω 2 καλώδια 8pin που κουμπώνουν πάνω στο τροφοδοτικό όπου το καθένα από αυτά βγάζει 2 εξόδους για κάρτα γαρφηκών που και οι 2 μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε σαν 6pin είτε σαν 8pin ανάλογα με την κάρτα.

Η ερώτηση είναι η εξής:
Πως τροφοδοτώ την κάρτα μου με ρεύμα? Χρησιμοποιώ το ένα καλώδιο με τις 2 εξόδους και στο ένα βίσμα της κάρτας βάζω 8pin και στο άλλο 6pin ή βάζω το ένα καλώδιο στην έξοδο VGA 1 του τροφοδοτικού που θα καταλύγει σε 8pin και στην VGA 2 έξοδο του τροφοδοτικού το άλλο καλώδιο που θα καταλύγει σε 6pin πάνω στην κάρτα?

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, lightsout είπε

Το καλώδιο με τα δύο pins θα χρησιμοποιήσεις. Καλά games εύχομαι!

άρα με το ένα καλώδιο δεν χάνω τάση να το πω έτσι ώστε να υπολειτουργεί η κάρτα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν το τροφοδοτικό σου είναι multi rail, έχει νόημα να τροφοδοτήσεις την κάρτα με 2 δοαφορετικά καλώδια που ξεκινούν από το τροφοδοτικό σου. Τουλάχιστον παλιά αυτό ίσχυε. Μείωνες έτσι τον φόρτο που δίνεις στο καλώδιο, και ίσως έχεις και μια μικρή διαφορά σε επιδόσεις.

Τα τελευταία χρόνια, τα περισσότερα τροφοδοτικά είναι single rail, οπότε κάτι τέτοιο πάει περίπατο.

Σου απαντώ μιας και τις τελευταίες μέρες είχα ακριβώς την ίδια απορία με εσένα για την δική μου κάρτα στο σύστημα της υπογραφής. Οι δικές μου δοκιμές(με 1 ή 2 καλώδια) στο σύστημα μου, δεν έδειξαν καμία απολύτως διαφορά στην απόδοση και την σταθερότητα της κάρτας σε συνθήκες gaming και benchmark.

Βάλε λοιπόν ότι σε βολεύει, κατά 99% είναι το ίδιο. Σίγουρα δεν θα έχεις κανένα θέμα.

Επεξ/σία από kosegdit
  • Like 1
Δημοσ.

Τα τροφοδοτικα EVGA σε καθε καλωδιο βγαζουν ενα βυσμα οποτε για καρτα που παιρνει δυο βυσματα 6+8 θα πρεπει να συνδεσεις δυο καλωδια πανω στο τροφοδοτικο.

Επειδη τα καλωδια αυτα ειναι 6+2 στην περιπτωση σου πανω στην καρτα το +2 απο το ενα καλωδιο θα ειναι στον αερα.

Εχω το προηγουμενο G2 750 και καρτα 8+6

Σε αντιθεση με το Corsair 650 του γιου μου αυτο πανω σε ενα καλωδιο μια γραμμη εχει δυο βυσματα.

Απο την μια ειναι καλο να εχει δυο βυσματα πανω σε ενα καλωδιο οποτε με ενα καλωδιο τροφοδοτεις μια καρτα που θελει δυο παροχες απο την αλλη ειναι κακο για το φορτιο που θα σηκωσει το καλωδιο.

• Like 1
Δημοσ.

Εμένα το τροφοδοτικό ήρθε με καλώδια που βγάζουν 2 βύσματα όπως το καλώδιο που αναφέρεις (@LLLEFTERIS) για το Corsair του γιου σου. Ίσως στην επόμενη σειρά η EVGA να το άλλαξε.

Οκ καταλαβαίνω και αυτό κρατάω ότι είτε με ένα είτε με δύο καλώδια δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω ζημιά στην κάρτα οπότε για πιο άδειο κουτί μάλλον θα ξεκινήσω με ένα και θα έχω στο νου μου να δω μήπως κάτι υπολειτουργεί.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, D1mm1s είπε

Εμένα το τροφοδοτικό ήρθε με καλώδια που βγάζουν 2 βύσματα όπως το καλώδιο που αναφέρεις (@LLLEFTERIS) για το Corsair του γιου σου. Ίσως στην επόμενη σειρά η EVGA να το άλλαξε.

Οκ καταλαβαίνω και αυτό κρατάω ότι είτε με ένα είτε με δύο καλώδια δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω ζημιά στην κάρτα οπότε για πιο άδειο κουτί μάλλον θα ξεκινήσω με ένα και θα έχω στο νου μου να δω μήπως κάτι υπολειτουργεί.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

Σοβαρα; το βρισκω λαθος αυτο απο κει που ειχε ξεχωριστο καλωδιο για καθε βυσμα να καταντησει Corsair

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Σοβαρα; το βρισκω λαθος αυτο απο κει που ειχε ξεχωριστο καλωδιο για καθε βυσμα να καταντησει Corsair

Και όμως... να δες:

`12.jpg

• Sad 1
Δημοσ.

Και ηθελα να πουλησω το G2 να παρω G3 ετσι για αναβαθμιση.

Αλλαξα τα παντα εγω τωρα τελευταια εκτος απο τροφοδοτικο και εναν δισκο που εχω πραγματα μεσα.

• Like 1
Δημοσ.

ναι έχω δει τι φτιάχνεις στο φόρουμ για το κουτί.

δεν επιράζει όσο το τροφοδοτικο δουλευει καλα είμαι της αποψης ότι δεν το αλλαζεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...