johnpap21 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Πριν λίγες μέρες αποφάσισα να βάλω το PC πάνω στο γραφείο (το είχα στο πάτωμα) και παρατήρησα ότι το AMD Logo στο spire δεν ανάβει... Ο RGB κύκλος ανάβει και αλλάζει χρώματα σωστά, το fan γυρίζει κανονικά μόνο το AMD Logo παραμένει σβηστό. Δοκίμασα τα πάντα (επανατοποθέτησα το καλώδιο στον header, δοκίμασα σε άλλον, έβαλα το cooler στο bios σε full speed κτλ) αλλά δεν θέλει ν' ανάψει με τίποτα. Θα μου πεις ώπα ρε φίλος εδώ έχουμε πολύ σοβαρότερα προβλήματα από ένα ledaκι που δεν ανάβει, just live with it! Απλά η μακακία είναι ότι είπα κι εγώ μια φορά να το παίξω ποζεράς 😁 και να βάλω το PC επάνω στο γραφείο να χαρώ λίγο τα ledακια και μου βγήκε ξινό γιατί φαίνεται ένα κενό στον RGB κύκλο εκεί που είναι το AMD Logo. Ψάχνοντας στο web βρήκα ότι είναι 2 τα άσπρα leds οπότε να έχουν πεθάνει και τα 2 ταυτόχρονα μου φαίνεται απίθανο, άρα κάτι άλλο συμβαίνει. Στο link φαίνονται λεπτομέρειες από το εσωτερικό του: https://imgur.com/a/8N04b Σας έχει τύχει κάτι ανάλογο; Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2020 από johnpap21
ilos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, johnpap21 είπε Πριν λίγες μέρες αποφάσισα να βάλω το PC πάνω στο γραφείο (το είχα στο πάτωμα) και παρατήρησα ότι το AMD Logo στο spire δεν ανάβει... Ο RGB κύκλος ανάβει και αλλάζει χρώματα σωστά, το fan γυρίζει κανονικά μόνο το AMD Logo παραμένει σβηστό. Δοκίμασα τα πάντα (επανατοποθέτησα το καλώδιο στον header, δοκίμασα σε άλλον, έβαλα το cooler στο bios σε full speed κτλ) αλλά δεν θέλει ν' ανάψει με τίποτα. Θα μου πεις ώπα ρε φίλος εδώ έχουμε πολύ σοβαρότερα προβλήματα από ένα ledaκι που δεν ανάβει, just live with it! Απλά η μακακία είναι ότι είπα κι εγώ μια φορά να το παίξω ποζεράς 😁 και να βάλω το PC επάνω στο γραφείο να χαρώ λίγο τα ledακια και μου βγήκε ξινό γιατί φαίνεται ένα κενό στον RGB κύκλο εκεί που είναι το AMD Logo. Ψάχνοντας στο web βρήκα ότι είναι 2 τα άσπρα leds οπότε να έχουν πεθάνει και τα 2 ταυτόχρονα μου φαίνεται απίθανο, άρα κάτι άλλο συμβαίνει. Στο link φαίνονται λεπτομέρειες από το εσωτερικό του: https://imgur.com/a/8N04b Σας έχει τύχει κάτι ανάλογο; Αν το έχεις συνδέσει μέσω usb κατέβασε το coolermaster wraith software. Αν και πάλι δεν αλλάζει χρώματα που το πειράζεις από εκεί, σημαίνει ότι κάηκαν εντελώς ή δε κάνουν επαφή. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2020 από ilos
Fulgore Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Στειλε καλου κακου(αν δεν το εχεις κανει ηδη)και στην ιδια την Amd email μιας και δικο της ειναι προφανως το cooler και αν εχει χαλασει,με αυτους θα πρεπει να μιλησεις ουτως ή αλλως(δεν ξερω ποση εγγυηση εχει.Υποθετω οσο και ο επεξεργαστης,κοινως 3χρονια). 1
johnpap21 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, ilos είπε Αν το έχεις συνδέσει μέσω usb κατέβασε το coolermaster wraith software. Αν και πάλι δεν αλλάζει χρώματα που το πειράζεις από εκεί, σημαίνει ότι κάηκαν εντελώς ή δε κάνουν επαφή. Αλλάζει κανονικά τα χρώματα, δεν έχει πρόβλημα το RGB του, το περίεργο είναι ότι δεν ανάβει μόνο το AMD logo. 1 ώρα πριν, Fulgore είπε Στειλε καλου κακου(αν δεν το εχεις κανει ηδη)και στην ιδια την Amd email μιας και δικο της ειναι προφανως το cooler και αν εχει χαλασει,με αυτους θα πρεπει να μιλησεις ουτως ή αλλως(δεν ξερω ποση εγγυηση εχει.Υποθετω οσο και ο επεξεργαστης,κοινως 3χρονια). Λογικά θα πρέπει να έχει όση εγγύηση έχει και ο επεξεργαστής. Θα τους στείλω email αλλά αν μου πουν να επιστρέψω parts θα αρνηθώ αφού δεν έχει κάποιο λειτουργικό πρόβλημα και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να μείνω χωρίς PC. Για την ώρα κι επειδή μου έσπαγε τα νεύρα να το βλέπω έτσι έβαλα ένα εξωτερικό usb led να χτυπάει επάνω του και να φωτίζει και όλο το πάνω-αριστερό τμήμα της μητρικής. Πριν: Μετά: Αρχίζει να μου αρέσει πολύ έτσι και ίσως το αφήσω.
ilos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Είναι ξεχωριστά LEDs αυτά του logo από το ring. Για αυτό σου είπα να κατεβάσεις και να δοκιμάσεις με το software (αφού το συνδέσεις με το usb header). 1
johnpap21 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 17 λεπτά πριν, ilos είπε Είναι ξεχωριστά LEDs αυτά του logo από το ring. Για αυτό σου είπα να κατεβάσεις και να δοκιμάσεις με το software (αφού το συνδέσεις με το usb header). Ναι το ξέρω αλλά έχει μόνο 4 pin καλώδιο για CPU fan και το RGB, δεν είναι σαν το cooler που έχουν οι νεότεροι Ryzen 2xxx που έχει και USB cable. Το δικό μου είναι έτσι: 1
ilos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 15 λεπτά πριν, johnpap21 είπε Ναι το ξέρω αλλά έχει μόνο 4 pin καλώδιο για CPU fan και το RGB, δεν είναι σαν το cooler που έχουν οι νεότεροι Ryzen 2xxx που έχει και USB cable. Το δικό μου είναι έτσι: Α ναι sorry, αν έχει μόνο το 5050 header για rgb τότε μπορείς να το ελέγχεις από το software της μητρικής, ΑΛΛΑ τουλάχιστον στο asus aura και την wraith prism δε μπορείς να ελέγξεις τα LOGO LEDs έτσι, μόνο το ring. 1
panoskatos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Στις 21/2/2020 στις 6:00 ΠΜ, johnpap21 είπε Πριν λίγες μέρες αποφάσισα να βάλω το PC πάνω στο γραφείο (το είχα στο πάτωμα) και παρατήρησα ότι το AMD Logo στο spire δεν ανάβει... Ο RGB κύκλος ανάβει και αλλάζει χρώματα σωστά, το fan γυρίζει κανονικά μόνο το AMD Logo παραμένει σβηστό. Δοκίμασα τα πάντα (επανατοποθέτησα το καλώδιο στον header, δοκίμασα σε άλλον, έβαλα το cooler στο bios σε full speed κτλ) αλλά δεν θέλει ν' ανάψει με τίποτα. Θα μου πεις ώπα ρε φίλος εδώ έχουμε πολύ σοβαρότερα προβλήματα από ένα ledaκι που δεν ανάβει, just live with it! Απλά η μακακία είναι ότι είπα κι εγώ μια φορά να το παίξω ποζεράς 😁 και να βάλω το PC επάνω στο γραφείο να χαρώ λίγο τα ledακια και μου βγήκε ξινό γιατί φαίνεται ένα κενό στον RGB κύκλο εκεί που είναι το AMD Logo. Ψάχνοντας στο web βρήκα ότι είναι 2 τα άσπρα leds οπότε να έχουν πεθάνει και τα 2 ταυτόχρονα μου φαίνεται απίθανο, άρα κάτι άλλο συμβαίνει. Στο link φαίνονται λεπτομέρειες από το εσωτερικό του: https://imgur.com/a/8N04b Σας έχει τύχει κάτι ανάλογο; Κατέβασε τον υπολογιστή στο πάτωμα και το πρόβλημα λύθηκε. Πραγματικά γελοίο το συγκεκριμένο ποζεριλικι με τον πύργο πάνω στο γραφείο.
johnpap21 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, panoskatos είπε Κατέβασε τον υπολογιστή στο πάτωμα και το πρόβλημα λύθηκε. Πραγματικά γελοίο το συγκεκριμένο ποζεριλικι με τον πύργο πάνω στο γραφείο. Υπάρχει μια βάσιμη δικαιολογία για να έχεις το PC πιο ψηλά κι αυτό είναι η σκόνη. Όταν είναι στο πάτωμα κυριολεκτικά είναι μαγνήτης σκόνης ακόμα και καλά dust filters να έχει... 2
panoskatos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 33 λεπτά πριν, johnpap21 είπε Υπάρχει μια βάσιμη δικαιολογία για να έχεις το PC πιο ψηλά κι αυτό είναι η σκόνη. Όταν είναι στο πάτωμα κυριολεκτικά είναι μαγνήτης σκόνης ακόμα και καλά dust filters να έχει... Αααααααααααααα για την σκόνη το κάνεις ; Ελα τώρα μην κρύβεσαι πίσω από το δάκτυλό σου, δεν μπορείς ! Εξάλλου το είπες και μόνος σου. Ολοι για το έφε το κάνουν , κανένας δεν το κάνει για την σκόνη. Αν έχεις τακτικά καθαρό τον χώρο σου δεν υπάρχει πρόβλημα με την σκόνη ουτε στον πύργο σου. Μόδα είναι και θα περάσει αλλά δυστυχώς με αυτή την μόδα οι κατασκευαστες πουλάνε για τα μπάζα μητρικές αλλά με εφε τα φωτάκια!!!
johnpap21 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, panoskatos είπε Αααααααααααααα για την σκόνη το κάνεις ; Ελα τώρα μην κρύβεσαι πίσω από το δάκτυλό σου, δεν μπορείς ! Εξάλλου το είπες και μόνος σου. Ολοι για το έφε το κάνουν , κανένας δεν το κάνει για την σκόνη. Αν έχεις τακτικά καθαρό τον χώρο σου δεν υπάρχει πρόβλημα με την σκόνη ουτε στον πύργο σου. Μόδα είναι και θα περάσει αλλά δυστυχώς με αυτή την μόδα οι κατασκευαστες πουλάνε για τα μπάζα μητρικές αλλά με εφε τα φωτάκια!!! Δεν είπα ότι εγώ το κάνω για τη σκόνη άλλωστε στο πρώτο μου μήνυμα γράφω ότι το κάνω για ποζεριά, άρα μη βάζεις στο στόμα μου λόγια που δεν είπα και στην τελική δεν καταλαβαίνω την έκρηξή σου! 😁 Όμως υπάρχει λόγος και βάσιμος να βάλεις το PC ψηλότερα αν όχι επάνω στο γραφείο σε μια υπερυψωμένη βάση ακόμα κι αν δεν έχει παράθυρο το case, έπρεπε να το αναφέρω κι αυτό αφού το πήγες εκεί. Δεν τα βγάζω από το μυαλό μου αυτά υπάρχει και σχετικό video και ανάλογα σχόλια επί του θέματος: Όσο για την καθαρότητα του χώρου όσο ήμουν σε πόλη δεν υπήρχε ιδιαίτερο πρόβλημα και δεν ήμουν υπερβολικός με το καθάρισμα, εδώ στο χωρίο όμως το κοκκινόχωμα μαζεύεται για πλάκα. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2020 από johnpap21
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα