Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα στο forum.

Radeon RX570 brand new & retail. Τη βάζω στο PC με φρέσκια εγκατάσταση w10 κ όλα τα updates\drivers\basics εγκατεστημένα, με installed Games όπως BF1,BF5, Starcraft 2 για test της κάρτας. Μόνιμα Lags, πεσμένα fps κ απότομα exits στο desktop, χωρίς κάποιο μήνυμα από win. Όλες οι "εξωτικές" ρυθμίσεις της AMD απενεργοποιημένες (chill, antilag κ ότι τελειώνει σε "...sync") και τα γραφικά εντός κ εκτός game στο low ή off. Πάλι τα ίδια. Να τονίσω ότι δεν είχα blue ή black screens. Τα αφήνω όλα όπως είναι, κάνω απεγκατάσταση των AMD Drivers με το DDU (Display Driver Uninstaller), ξαναβάζω την προηγούμενη προς αντικατάσταση κάρτα (λόγω παλαιότητας - η κάρτα είναι κομπλέ) NVdia 650ti boost EVGA και από την πρώτη στιγμή όλα τα προβλήματα, εξαφανίζονται. Μηδενικά περιστατικά σε όλα τα προηγούμενα, το σύστημα παίζει κανονικά (όπως το είχα δλδ επί χρόνια). Ήμουν πεπεισμένος ότι είναι θέμα drivers, πολλά έχουν ακουστεί για προβλήματα με drivers της AMD, αλλά αυτό το μόνιμο χάος μπορεί να οφείλεται μόνο σε ελαττωματικό προιόν, κ με βάση τα στοιχεία που έδωσα παραπάνω - με την προηγούμενη κάρτα να είναι όλα καλά. Αυτά για το τεχνικό κομμάτι, είμαι ανοιχτός σε γνώμες, διευκρινήσεις για ο,τιδήποτε.

Την κάρτα θα την επιστρέψω με RMA. Εάν το προιόν αποδειχθεί ότι είναι ελαττωματικό όλα καλά, λύση θα βρεθεί - αυτό το γνωρίζαμε.

Η ερώτησή μου είναι τί γίνεται σε περίπτωση που μου πούν ότι η κάρτα δεν είναι faulty?  Στην ομιλία που είχα με το τεχνικό τους, δεν πήρα ξεκάθαρη απάντηση όσον αφορά αυτό το κομμάτι & αμέλησα να ρωτήσω παραπάνω λεπτομέρειες. Βασικά επειδή κουράστηκα λίγο από τη συζήτηση το τελείωσα εκεί κ απλώς συνήθισα την ιδέα ότι ότι και να ειπωθεί τώρα τη κάρτα θα τη στείλεις (οπότε ας περιμένουμε το έλεγχο).

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν βγαζει γραμμες ή περιεργα "παρασιτα" ή χρωματα στην οθονη, αν δεν κρασαρει το συστημα (BSOD, black screen κλπ.), τοτε δεν ειναι θεμα καρτας. Αλλα θεμα drivers ή καποιου Windows 10 update patch.

Καθαρισε με DDU και βαλε παλιους drivers π.χ. τους 19.11.3 ή 19.11.1 ή ακομη πιο παλιους.

Επισης απεγκατεστησε (αν ειναι εγκατεστημενο) οπωσδηποτε τo update Windows 10 update KB4524244, δημιουργει πολλα προβληματα.

Καλο ειναι να απεγκαταστησεις και το KB4532693  που δημιουργησε σε καποιους προβληματα με user profiles .

https://www.youtube.com/watch?v=rFvkEhVdp14

https://www.youtube.com/watch?v=16uCx-jjz4M

Επεξ/σία από duffyduck
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, duffyduck είπε

Αν δεν βγαζει γραμμες ή περιεργα "παρασιτα" ή χρωματα στην οθονη, αν δεν κρασαρει το συστημα (BSOD, black screen κλπ.), τοτε δεν ειναι θεμα καρτας. Αλλα θεμα drivers ή καποιου Windows 10 update patch.

Καθαρισε με DDU και βαλε παλιους drivers π.χ. τους 19.11.3 ή 19.11.1 ή ακομη πιο παλιους.

Επισης απεγκατεστησε (αν ειναι εγκατεστημενο) οπωσδηποτε τo update Windows 10 update KB4524244, δημιουργει πολλα προβληματα.

Καλο ειναι να απεγκαταστησεις και το KB4532693  που δημιουργησε σε καποιους προβληματα με user profiles .

https://www.youtube.com/watch?v=rFvkEhVdp14

https://www.youtube.com/watch?v=16uCx-jjz4M

Δεν βγάζει "artifacts" γενικά και τα απότομα exits στο desktop δεν συνοδεύονται από κάποιο bsod ή black\blue screen. Συνεχίζω τη δουλειά μου μετά το απότομο exit - ωστόσο κάποιες φορές πρέπει να κάνω forced restart γιατί έχει παγώσει το desktop.

Έχω ήδη δοκιμάσει τους 19.9.2 (whql) και αν η κατάσταση όντως βελτιώθηκε, μετά από λίγο άρχισε πάλι η ίδια συμπεριφορά.

Θα δοκιμάσω τα windows updates uninstalls και θα ξαναποστάρω με τα results. Ευχαριστώ για την πρόταση κ τα links.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν έγινε κάτι με την απεγκατάσταση του WinUpdate - KB4532693 (το άλλο δεν είχε εγκατασταθεί).

17 ώρες πριν, LIGHT1NG είπε

το υπόλοιπο σύστημα τι είναι? 

Intel μητρική με Ζ77 chipset & i5 3350P  , Crucial 2x4gb + ssd mx500 gb, Evga Supernova 550 G2.

Χρησιμοποιώ το σύστημα με μία EVGA 650 ti boost χωρίς κανένα θέμα 5  χρόνια περίπου. Μόλις κούμπωσα την rx570 αρχίσανε τα προβλήματα. Βάζοντας πίσω την Nvidia όλα κανονικά χωρίς θέμα. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Traderengis285 είπε

Δεν έγινε κάτι με την απεγκατάσταση του WinUpdate - KB4532693 (το άλλο δεν είχε εγκατασταθεί).

Intel μητρική με Ζ77 chipset & i5 3350P  , Crucial 2x4gb + ssd mx500 gb, Evga Supernova 550 G2.

Χρησιμοποιώ το σύστημα με μία EVGA 650 ti boost χωρίς κανένα θέμα 5  χρόνια περίπου. Μόλις κούμπωσα την rx570 αρχίσανε τα προβλήματα. Βάζοντας πίσω την Nvidia όλα κανονικά χωρίς θέμα. 

whql είναι οι 20.1.3 πλέον https://www.amd.com/en/support/graphics/radeon-500-series/radeon-rx-500-series/radeon-rx-570 για ρίξε μια δοκιμή επίσης κάνε εκκαθάριση με ddu nvidia, amd drivers σε safe mode

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/2/2020 στις 4:00 ΠΜ, LIGHT1NG είπε

whql είναι οι 20.1.3 πλέον https://www.amd.com/en/support/graphics/radeon-500-series/radeon-rx-500-series/radeon-rx-570 για ρίξε μια δοκιμή επίσης κάνε εκκαθάριση με ddu nvidia, amd drivers σε safe mode

Με αυτούς τους drivers ξεκίνησα, μετά έβαλα τους 19.9.2. Μάλιστα με τους 20.1.3 είχα περισσότερα προβλήματα. Και όπως αναφέρω παραπάνω η απεγκατάσταση\εγκατάσταση των εκάστοτε drivers έγινε κ γίνεται με το DDU.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Traderengis285 είπε

Με αυτούς τους drivers ξεκίνησα φίλε μου, μετά έβαλα τους 19.9.2. Μάλιστα με τους 20.1.3 είχα περισσότερα προβλήματα. Και όπως αναφέρω παραπάνω η απεγκατάσταση\εγκατάσταση των εκάστοτε drivers έγινε κ γίνεται με το DDU.

σαν τελική λύση δοκίμασε τους 19.12.1 αν έχεις και με εκείνους μάλλον είναι θέμα από την κάρτα τώρα να έχει τόσο μεγάλο bottleneck κάρτα με cpu δεν νομίζω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/2/2020 στις 4:10 ΠΜ, LIGHT1NG είπε

σαν τελική λύση δοκίμασε τους 19.12.1 αν έχεις και με εκείνους μάλλον είναι θέμα από την κάρτα τώρα να έχει τόσο μεγάλο bottleneck κάρτα με cpu δεν νομίζω. 

Θα τους τσεκάρω.

Θεωρώ λίγο δύσκολο να παίζει κάποιο ρόλο το bottleneck στην περίπτωσή μου. Ο i5-3350P είναι στα μέτρα της Radeon RX570. Σίγουρα σε κάποιες περιπτώσεις CPU bound games o i5 θα τερματίζεται αλλά το bottleneck θα είναι σχετικά μικρό. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Επισκέπτης
Δημοσ.

Το thread μπορεί να κλείσει. Η κάρτα δεν ήταν ελαττωματική - ωστόσο αντικαταστάθηκε με άλλη της NVidia με λίγα χρήματα παραπάνω. Το πιο πιθανό κάποια ασυμβατότητα, software η hardware με το υπόλοιπο σύστημα που είναι ομολογουμένως αρκετά παλαιό πια.

Ευχαριστώ.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/2/2020 στις 4:12 ΠΜ, Traderengis285 είπε

Καλημέρα στο forum.

Radeon RX570 brand new & retail. Τη βάζω στο PC με φρέσκια εγκατάσταση w10 κ όλα τα updates\drivers\basics εγκατεστημένα, με installed Games όπως BF1,BF5, Starcraft 2 για test της κάρτας. Μόνιμα Lags, πεσμένα fps κ απότομα exits στο desktop, χωρίς κάποιο μήνυμα από win. Όλες οι "εξωτικές" ρυθμίσεις της AMD απενεργοποιημένες (chill, antilag κ ότι τελειώνει σε "...sync") και τα γραφικά εντός κ εκτός game στο low ή off. Πάλι τα ίδια. Να τονίσω ότι δεν είχα blue ή black screens. Τα αφήνω όλα όπως είναι, κάνω απεγκατάσταση των AMD Drivers με το DDU (Display Driver Uninstaller), ξαναβάζω την προηγούμενη προς αντικατάσταση κάρτα (λόγω παλαιότητας - η κάρτα είναι κομπλέ) NVdia 650ti boost EVGA και από την πρώτη στιγμή όλα τα προβλήματα, εξαφανίζονται. Μηδενικά περιστατικά σε όλα τα προηγούμενα, το σύστημα παίζει κανονικά (όπως το είχα δλδ επί χρόνια). Ήμουν πεπεισμένος ότι είναι θέμα drivers, πολλά έχουν ακουστεί για προβλήματα με drivers της AMD, αλλά αυτό το μόνιμο χάος μπορεί να οφείλεται μόνο σε ελαττωματικό προιόν, κ με βάση τα στοιχεία που έδωσα παραπάνω - με την προηγούμενη κάρτα να είναι όλα καλά. Αυτά για το τεχνικό κομμάτι, είμαι ανοιχτός σε γνώμες, διευκρινήσεις για ο,τιδήποτε.

Την κάρτα θα την επιστρέψω με RMA. Εάν το προιόν αποδειχθεί ότι είναι ελαττωματικό όλα καλά, λύση θα βρεθεί - αυτό το γνωρίζαμε.

Η ερώτησή μου είναι τί γίνεται σε περίπτωση που μου πούν ότι η κάρτα δεν είναι faulty?  Στην ομιλία που είχα με το τεχνικό τους, δεν πήρα ξεκάθαρη απάντηση όσον αφορά αυτό το κομμάτι & αμέλησα να ρωτήσω παραπάνω λεπτομέρειες. Βασικά επειδή κουράστηκα λίγο από τη συζήτηση το τελείωσα εκεί κ απλώς συνήθισα την ιδέα ότι ότι και να ειπωθεί τώρα τη κάρτα θα τη στείλεις (οπότε ας περιμένουμε το έλεγχο).

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

έχω και έγω ένα πρόβλημα με την κάρτα αυτήν εμένα όμως μου βγάζει black screen ότταν παίζω. Μου βγάζει black screen  για 2 3 δευτερόλεπτα και μετα με παει στην αρχικη οθόνη των  windows  και απλώς κλείνει το game .Διέγραψα τα ντριβερσ με ddu και μετά τα ξανακατέβασ και παλι το ίδιο. οταν μπαίνω στο game μετα απο ενα 20 λεπτο θα μου βγάλει το game  με μια μαυρη οθόνη οπως προανέφερα. ξερει κανείς τι πρέπει να κανώ για να το φτιάξω

Επεξ/σία από Jimgkanaras8
Δημοσ.

Αν το προβλημα το εμφανιζει σε ενα παιχνιδι και οχι σε αλλα, τοτε φταιει το παιχνιδι. Ειτε πρεπει να περιμενεις να βγουν νεοι drivers με διορθωση για το συγκεκριμενο παιχνιδι, ειτε οι προγραμματιστες του παιχνιδιου πρεπει να βγαλουν update

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...