Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Εδώ και μερικούς μήνες ασχολούμε με τον προγραμματισμό (είμαι και σε σχολή πληροφορικής) και έχω φτάσει σε σημείο να ξέρω αρκετά καλά HTML css και κάποια πράγματα στην JavaScript. Μπορώ να φτιάξω καποιες βασικές σελίδες και tasks όπως clock, calculator κλπ, αλλά δε ξέρω πως να συνεχίσω με την εκμάθηση. Ψάχνω αρκετά στο διαδίκτυο βλέπω tutorial αλλά σε αρκετά σημεία αρχίζω και κολλάω και δεν έχω βρει κάτι συγκεκριμένο που να με βοηθαει όπως tutorial. Σε ένα σάιτ προτείνει στο επίπεδο που είναι να ασχοληθώ με object oriented programming, functional programming πράγματα που δεν πιάνω εύκολα. Μήπως να συνεχίσω ακόμα στα ποιο απλά όπως tutorials, βασικές σελίδες και να διαβάζω κώδικα αλλων ατόμων, ή πρέπει να πάω επειγόντως ποιο βαθιά. Ευχαριστώ

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, stevengreeceGR είπε

Καλησπέρα. Εδώ και μερικούς μήνες ασχολούμε με τον προγραμματισμό (είμαι και σε σχολή πληροφορικής) και έχω φτάσει σε σημείο να ξέρω αρκετά καλά HTML css και κάποια πράγματα στην JavaScript. Μπορώ να φτιάξω καποιες βασικές σελίδες και tasks όπως clock, calculator κλπ, αλλά δε ξέρω πως να συνεχίσω με την εκμάθηση. Ψάχνω αρκετά στο διαδίκτυο βλέπω tutorial αλλά σε αρκετά σημεία αρχίζω και κολλάω και δεν έχω βρει κάτι συγκεκριμένο που να με βοηθαει όπως tutorial. Σε ένα σάιτ προτείνει στο επίπεδο που είναι να ασχοληθώ με object oriented programming, functional programming πράγματα που δεν πιάνω εύκολα. Μήπως να συνεχίσω ακόμα στα ποιο απλά όπως tutorials, βασικές σελίδες και να διαβάζω κώδικα αλλων ατόμων, ή πρέπει να πάω επειγόντως ποιο βαθιά. Ευχαριστώ

Ξεκινάς από εδώ.

https://www.udemy.com/course/modern-javascript-from-the-beginning/

Η javascript από το es6 και μετά έχει δυναμώσει πολύ.

Τελείωσε αυτό το tutorial και μετά μπορείς να πας σε React.

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, skiabox είπε

Ξεκινάς από εδώ.

https://www.udemy.com/course/modern-javascript-from-the-beginning/

Η javascript από το es6 και μετά έχει δυναμώσει πολύ.

Τελείωσε αυτό το tutorial και μετά μπορείς να πας σε React.

Μήπως υπάρχει εναλλακτική δωρεάν? Η να πάω απευθείας σε react? Μου είχαν προτείνει εξαρχής να ξεκινήσω από εκεί αλλά ήθελα να δυναμώσω τις γνώσεις σε pure JavaScript

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εαν διαβάζεις έχει βγει ένα βιβλίο το οποίο είναι αρκετά καλό. https://www.amazon.de/Professional-JavaScript-Developers-Matt-Frisbie/dp/1119366445/ref=sr_1_1?__mk_de_DE=ÅMÅŽÕÑ&crid=2IG9FNGW048XG&keywords=professional+javascript+for+web+developers&qid=1582279768&sprefix=professional+ja%2Caps%2C177&sr=8-

Έχει βέβαια μερικά σημεία που η ανάλυση δεν είναι καλή, σε γενικές όμως γραμμές είναι αρκετά καλό και προσωπική γνώμη,  καλύτερο από ότι τα βίντεο. Και φυσικά μπορείς να το κατεβάσεις "δωρεάν"  σε pdf. Εάν σε ενδιαφέρει και δεν έχεις πηγή πέσμου να στείλω link.

Επίσης το site https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/

JavaScript έχει αρκετά προχωρημένα πράγματα.

Επεξ/σία από k33theod
  • Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, stevengreeceGR είπε

Μήπως υπάρχει εναλλακτική δωρεάν? Η να πάω απευθείας σε react? Μου είχαν προτείνει εξαρχής να ξεκινήσω από εκεί αλλά ήθελα να δυναμώσω τις γνώσεις σε pure JavaScript

10 ευρώ έχουν τα udemy courses και παίζουν και προσφορές συνέχεια.

Πιο κάτω δεν τους αφήνει το ίδιο το udemy να τα πάνε ακόμα και αν το ζητήσεις από τον ίδιο τον author.

Αν δεν είσαι εξαιρετικός χρήστης ES6 Javascript θα έχεις τρόμερό πρόβλημα στην ReactJS.

1 ώρα πριν, k33theod είπε

Αυτό είναι κάτι που συναντάω πρώτη φορά.

Τρεις πρώτες editions από τον θρυλικό Nocholas Zakas (author και του Eslint) και η 4η από κάποιον Γερμανό;

Τι φέρνει στο τραπέζι ο Γερμανός;

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, splanis είπε

γνώμη μου εφόσον λές ότι ξέρεις τα βασικά της JS, μπες όπως είσαι σε React ή Angular (React θα έλεγα για αρχή)

Angular πρέπει να μάθει και typescript όμως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, skiabox είπε

Angular πρέπει να μάθει και typescript όμως.

ντάξει νομίζω υποκειμενικό είναι αυτό, σε θέμα ζήτησης έχω την εντύπωση ότι η react είναι πιο hot αυτή την στιγμή, δεν είμαι και σίγουρος. Επίσης η TS  ζητείται και στην React αρκετά απ ότι βλέπω σε αγγελίες

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Στεφανος123 είπε

Την Vue.js γιατι την αφηνουμε απ' εξω?

Εγώ φίλε μου θα ασχοληθώ με vue μόλις φτάσει στην version 3 γιατί λέγεται ότι θα έχει μεγάλες αλλαγές.

Τώρα σε job requests δεν την φτάνει την react, ούτε την Angular αλλά για προσωπικά projects γιατί όχι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, skiabox είπε

Εγώ φίλε μου θα ασχοληθώ με vue μόλις φτάσει στην version 3 γιατί λέγεται ότι θα έχει μεγάλες αλλαγές.

Τώρα σε job requests δεν την φτάνει την react, ούτε την Angular αλλά για προσωπικά projects γιατί όχι;

Καλα δε μιλησε κανεις για popularity σε jobs description αλλα οχι να αναφερεται η angular και οχι η Vue. Πλεον στο front ειναι React και Vue κυριως και μετα ερχεται η Angular.

Επεξ/σία από Στεφανος123

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...