Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Narayan είπε

Δύο σημαντικές λεπτομέρειες που δεν μας έχει διευκρινήσει ο ΟΡ:

1) Το μισθωτήριο που έχει συναφθεί ποιόν αναφέρει ως εκμισθωτή, τον ΟΡ ή την θεία του;

2) Τα ενοίκια που εισπράχθηκαν από τη θεία, έχουν δηλωθεί στο δικό του Ε2 ή της θείας;

Αν ο ΟΡ είναι ο εκμισθωτής και ταυτόχρονα αποδίδει φόρο για αυτό το εισόδημα ετησίως, τότε είναι απλή η υπόθεση, πάει δικαστικά τον νοικάρη και ζητά και τα ενοίκια των περασμένων ετών καθώς δεν υπάρχουν αποδείξεις πως του έχει κατατεθεί έστω και ένα ευρώ από τον μισθωτή.

Αν όμως εκμισθωτής φαίνεται η θεία, περιπλέκεται το θέμα.

Τα έχω γράψει αυτά άμα δεις. 

Μισθωτηριο αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει. Υπήρχε στο όνομα της γιαγιάς μου. Η θεία μου δεν είχε ποτέ σχέση ούτε με το μισθωτήριο ούτε με το σπίτι. Στο δικό μου όνομα δεν έχει υπάρξει ποτέ μισθωτήριο. 

Στο μεταξύ απλά γελάω. Έχετε δίκιο έπρεπε να πω σε όλους να πάνε να... Να πω στην θεία δεν με νοιάζει τι έχεις συμφωνήσει τόσα χρόνια με τους γονείς μου τραβά πιο πέρα κ δίνε μ το ενοίκιο. Έπρεπε να τσακωθω με όλους και φυσικά έπρεπε κάπου μεταξύ των 2 ωρών που έχω κενό μέσα στην μέρα μεταξύ σχολής και δουλειάς να κάνω κ τα φοροτεχνικά μου. 

Όταν λέω γιολο για τους γονείς μου το εννοώ. Εγώ δεν ήξερα καν ότι υπάρχει αυτό το σπίτι μέχρι π ήρθε στα χέρια μου. Όπως δεν ήξερα κ άλλο ακίνητο που όταν πήγα να το τακτοποιήσω έμαθα ότι το δηλώνει και ένας γείτονας. Ναι ρε σεις εγώ είμαι ο γιολο στην υπόθεση. Αχαχαχα. 

Πραγματικά κακώς εξηγούμαι. 

1 ώρα πριν, logistoulis είπε

σε περίπτωση που δεν έχουν δηλωθεί, ο δικηγόρος θα πει απλά στο λογιστή να κάνει τροποποιητική δήλωση (been there.. ) 

Το τι κάνει και τι δηλώνει η θεία πραγματικά δεν το ξέρω. Έχω ζητήσει μέρες τώρα να μου πει. Καθώς και αν στην κατάθεση γράφει ενοίκιο τάδε μήνα διότι θέλω να μάθω και τι πρόβλημα θα έχει η θεία μου αλλά δεν συνεργάζεται ιδιαιτέρως. 

Αυτά, προσπάθησα πολύ σύντομα να απαντήσω στα μέχρι τώρα. Δεν έχω χρόνο. Αν μείνει ανοιχτό θα σας γράψω τα νέα αργότερα. 

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, userin1 είπε

Το τι κάνει και τι δηλώνει η θεία πραγματικά δεν το ξέρω. Έχω ζητήσει μέρες τώρα να μου πει. Καθώς και αν στην κατάθεση γράφει ενοίκιο τάδε μήνα διότι θέλω να μάθω και τι πρόβλημα θα έχει η θεία μου αλλά δεν συνεργάζεται ιδιαιτέρως. 

Δεν κατάλαβες, εφόσον εσύ έχεις την πλήρη ιδιοκτησία εσύ έπρεπε να δηλώνεις τα μισθώματα, οπότε εσύ θα πρέπει να κάνεις τροποποιητική πληρώνοντας ταυτόχρονα  τους σχετικούς φόρους και τα σχετικά πρόστιμα.

Το τι δηλώνει και τι δε δηλώνει η θεία είναι αδιάφορο, μια και όπως είπες η θεία δεν έχει καμία σχέση ούτε με το μισθωτήριο ούτε με το σπίτι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν κατάλαβες, εφόσον εσύ έχεις την πλήρη ιδιοκτησία εσύ έπρεπε να δηλώνεις τα μισθώματα, οπότε εσύ θα πρέπει να κάνεις τροποποιητική πληρώνοντας ταυτόχρονα  τους σχετικούς φόρους και τα σχετικά πρόστιμα.

Το τι δηλώνει και τι δε δηλώνει η θεία είναι αδιάφορο, μια και όπως είπες η θεία δεν έχει καμία σχέση ούτε με το μισθωτήριο ούτε με το σπίτι.

υπάρχει και η περίπτωση να κάνει αυτός μίσθωση στη θεία (της το νοικιάζει για να το εκμεταλλευτεί αυτή) με ένα σαφώς μικρότερο ποσό και να κάνει αυτός τροποποιητικές για τον αντίστοιχο φόρο

το κατοσταρικο για κάθε χρόνια θα το πληρώσει κάποιος (μπορεί και οι δύο, ανάλογα την ανάγκη), αλλά στη δική τους περίπτωση εφόσον έχει γίνει μισθωτήριο από τη τη θεία που έχει αποδεχθεί ο άλλος δεν παίζει να κάνει μισθωτήριο τώρα με τον ιδιοκτήτη εφόσον είναι στα μαχαίρια, οπότε το μόνο που μπορεί να παίξει εκ των υστέρων είναι μισθωση μεταξύ των συγγενών 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, logistoulis είπε

υπάρχει και η περίπτωση να κάνει αυτός μίσθωση στη θεία (της το νοικιάζει για να το εκμεταλλευτεί αυτή) με ένα σαφώς μικρότερο ποσό και να κάνει αυτός τροποποιητικές 

Σε κάθε περίπτωση ο ts πρέπει να κάνει τροποποιητικές, αυτό ήταν το point μου :)

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Σε κάθε περίπτωση ο ts πρέπει να κάνει τροποποιητικές, αυτό ήταν το point μου :)

ναι προφανώς αυτή η υπόθεση θα του κοστίσει όπως και να χει, μπορεί να χρειαστεί να δώσει κάμποσα κατοστάρικα σε εκπρόθεσμα και φόρους, συν την αμοιβή του λογιστή συν του δικηγόρου

ήδη σκέφτομαι ένα χιλιάρικο να κάνει φτερά 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, logistoulis είπε

ναι προφανώς αυτή η υπόθεση θα του κοστίσει όπως και να χει, μπορεί να χρειαστεί να δώσει κάμποσα κατοστάρικα σε εκπρόθεσμα και φόρους, συν την αμοιβή του λογιστή συν του δικηγόρου

ήδη σκέφτομαι ένα χιλιάρικο να κάνει φτερά 

Μην του βάζεις δύσκολα, ας εμπεδώσει πρώτα πως σε κάθε περίπτωση πρέπει να δηλώσει τα μισθώματα, άσχετα αν τα έχει εισπράξει ή όχι.

Που χλωμό το κόβω, εδώ έχει κολλήσει που του είπαμε πως είναι γιόλο, άσχετα που πρώτα από όλα ο ίδιος χρησιμοποίησε αυτόν τον χαρακτηρισμό χωρίς να εξηγήσει το γιατί.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μην του βάζεις δύσκολα, ας εμπεδώσει πρώτα πως σε κάθε περίπτωση πρέπει να δηλώσει τα μισθώματα, άσχετα αν τα έχει εισπράξει ή όχι.

Που χλωμό το κόβω, εδώ έχει κολλήσει που του είπαμε πως είναι γιόλο, άσχετα που πρώτα από όλα ο ίδιος χρησιμοποίησε αυτόν τον χαρακτηρισμό χωρίς να εξηγήσει το γιατί.

Ρε τυπε, ψήνεσαι να διαβάζεις όλα όσα γράφω κ οχι τα μισά; 

Παίζει να έχω γράψει 2 φορές ήδη ότι δεν με νοιάζει αν φάω κάποιο πρόστιμο από την εφορία. Εσύ εκεί σκάλωμα μιλάμε. Στο μεταξύ μιλάμε για ένα οικονομικό έτος έχετε υπόψιν, δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Ειδικά από την στιγμή που δεν με νοιάζει να πληρώσω κάθε τροποποιητικη που μπορεί να χρειαστεί. 

Όσο για το γιολο. Προφανώς εκεί υπάρχει πρόβλημα αντίληψης αν ακόμα δεν ξέρεις γιατί το έγραψα. Έχω εξηγήσει όμως το γιατί που λες ότι δεν εξήγησα, επίσης σε 2 διαφορετικά ίσως και 3 σχόλια μου. Σε παραπέμπω εκεί. 

Τώρα τα νέα είναι ότι 250 ευρώ θα πληρώσω όλα κ όλα στην εφορία, έχω μόλις μιλήσει με τους λογιστές. Αυτό μου είπαν. Επίσης το μισθωτήριο της γιαγιάς έχει τελευταία ανανέωση πολύ πριν από 3ετια άρα έχει παρέλθει κ αυτή. 

Ο δικηγόρος λέει πως είμαι καθαρός και προχωράω κανονικά σε έξωση χωρίς κανένα πρόβλημα από την στιγμή που έχει παρέλθει τριετία. 

Ο μισθωτης σήμερα άλλαξε τροπάριο και λέει ότι θα φύγει σε δύο μήνες. Θα προχωρήσω όμως εγω σε έξωση κανονικά. 

Αυτά. 

Σας ευχαριστώ όσους θέλατε να βοηθήσετε. 

• Thanks 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, userin1 είπε

Ρε τυπε, ψήνεσαι να διαβάζεις όλα όσα γράφω κ οχι τα μισά; 

Παίζει να έχω γράψει 2 φορές ήδη ότι δεν με νοιάζει αν φάω κάποιο πρόστιμο από την εφορία. Εσύ εκεί σκάλωμα μιλάμε. Στο μεταξύ μιλάμε για ένα οικονομικό έτος έχετε υπόψιν, δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Ειδικά από την στιγμή που δεν με νοιάζει να πληρώσω κάθε τροποποιητικη που μπορεί να χρειαστεί. 

Όσο για το γιολο. Προφανώς εκεί υπάρχει πρόβλημα αντίληψης αν ακόμα δεν ξέρεις γιατί το έγραψα. Έχω εξηγήσει όμως το γιατί που λες ότι δεν εξήγησα, επίσης σε 2 διαφορετικά ίσως και 3 σχόλια μου. Σε παραπέμπω εκεί. 

Τώρα τα νέα είναι ότι 250 ευρώ θα πληρώσω όλα κ όλα στην εφορία, έχω μόλις μιλήσει με τους λογιστές. Αυτό μου είπαν. Επίσης το μισθωτήριο της γιαγιάς έχει τελευταία ανανέωση πολύ πριν από 3ετια άρα έχει παρέλθει κ αυτή. 

Ο δικηγόρος λέει πως είμαι καθαρός και προχωράω κανονικά σε έξωση χωρίς κανένα πρόβλημα από την στιγμή που έχει παρέλθει τριετία. 

Ο μισθωτης σήμερα άλλαξε τροπάριο και λέει ότι θα φύγει σε δύο μήνες. Θα προχωρήσω όμως εγω σε έξωση κανονικά. 

Αυτά. 

Σας ευχαριστώ όσους θέλατε να βοηθήσετε. 

Γιατί δεν το πουλάς με τον ενοικιαστή μέσα (εφόσον δεν έχει πρόβλημα  ο αγοραστής);

Δημοσ.

@userin1

Δυστυχώς για σένα έχω διαβάσει όλα όσα έγραψες, όχι μόνο τα μισά. Και το μόνο σχετικό που είδα είναι το "τα εχουν κανει ολα ροιδο", το οποίο έρχεται σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα που έχεις γράψει, άλλωστε το παραδέχτηκες και ο ίδιος ότι ΕΣΥ είχες αφήσει το θέμα στην τύχη του.

• Confused 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, userin1 είπε

Τωρα για το γιολο νομιζω οτι παρεξηγηθηκε σαν εκφραση , εγω το χρησιμοποιησα για να μην πω κατι πιο βαρυ για τους γονεις μου και φανει ασχημο και θεωρησα ειναι ενας τροπος να εκφρασω την απογοητευση μου που εχει σκασει ενα μπερδεμα στα χερια μου. Το πηραν ισως στραβα και θεωρησαν οτι ειμαι καποιο κακομαθημενο 19 χρονο που αντι να λεει και ευχαριστω κλπ... Η αληθεια ειναι βεβαια οτι μονοι τους το λενε το ποσο σκατα τα εχουν κανει με ολα τους τα περιουσιακα τους οι γονεις μου. Αλλα δεν ειχαν ορεξη για γιολο χαρακτηρισμους τα παλικαρια του φορουμ σημερα αχαχα

Πάμε λίγο να δούμε πόσα δεν έχεις δει. 

13 ώρες πριν, userin1 είπε

Φυσικα και ειναι γιολο το οτι επαιρνε ετσι κ αλλιως το ενοικιο η θεια μου κατι που ειχαν συμφωνησει οι γονεις μ κ οχι εγω. Ηταν γιολο καθως το μισθωτηριο ηταν σε αλλον και αλλος επαιρνε ενοικιο

Δεύτερη φορά που εξηγώ την ανευθυνότητα που είχαν κάνει. 

6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

ΕΣΥ είχες αφήσει το θέμα στην τύχη του

Όπως έγραψα και παραπάνω δεν είχα αφήσει τίποτα στην τύχη του. Απλά δεν χρειαζόμουν το ενοίκιο και δεν έβρισκα λόγο να δημιουργήσω εντάσεις. Όταν χρειάστηκα το σπίτι, δηλαδή λιγους μόλις μήνες αργότερα, τότε έκανα τις κινήσεις μου. Φορολογικά ήταν σαφώς όλα τακτοποιημενα από τους λογιστές. Οποίες παραλείψεις εννοείται δεν είμαι υποχρεωμένος να τις γνωρίζω αλλά είμαι υποχρεωμένος να τις πληρώσω και σε κανένα σημείο δεν είπα ότι έχω θέμα με αυτό. 

10 λεπτά πριν, liakjim είπε

Γιατί δεν το πουλάς με τον ενοικιαστή μέσα (εφόσον δεν έχει πρόβλημα  ο αγοραστής);

Διάβασε την αρχική μου ανάρτηση. Αυτό κάνω εδώ κ τόσο καιρό. 

• Super Moderators
Δημοσ.

Αυτό το πράγμα που αντιδρατε λες κι ο εκάστοτε topic starter, σας κοστιζει λεφτά ή σας ξοδεύει πολύτιμο χρόνο ενώ η συμμετοχή σε topic είναι εθελοντική, δεν το καταλαβαίνω. Αν από την άλλη έχετε αυτό το επιθετικό ύφος επειδή  και καλά άνοιξε topic για trolling ένας προσφάτως εγγεγραμμένος χρήστης, καλύτερα να κάνετε report και να μην συμμετέχετε.

• Like 19
  • Thanks 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...