userin1 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Καλησπερα, Εχω ενα θεμα με τους απιστευτα γιολο γονεις που εχω και τα εχουν κανει ολα ροιδο! Υπαρχει ενα μισθωμενo ακινητο το οποιο ηταν της γιαγιας μου. Οσο ζουσε εκανε ενα συμβολαιο στο οποιο ελεγε πως μου το κανει δωρεα και κραταει την κυριοτητα μεχρι τον θανατο της. Την γιαγια την χασαμε πριν περιπου 2 χρονια. Ωστοσο το ενοικιο το επαιρνε η θεια μου , το γιατι δεν το ξερω, δεν με νοιαζει δεν με αφορα. Ουτε και με πειραζε να συνεχισει να το παιρνει οποτε και δεν εκανα καμια ενεργεια μεχρι φετος σχετικα με το ακινητο αυτο. Τον Σεπτεμβριο αφου ρωτησα την θεια μου αν ειναι οκ με αυτο αποφασισα να πουλησω το σπιτι. Τον Νοεμβριο μιλησα με τον μισθωτη και ενημερωσα για τις προθεσεις μου (δεν νομιζω να εχει καταλαβει οτι ειναι δικο μ το σπιτι) αφου το επιβεβαιωσε μαζι του και η μητερα μου. Δεν ζητησα να φυγει, δεν ζητησα να παιρνω εγω το ενοικιο. Απλα ζητησα να δειχνω 1 φορα την εβδομαδα το σπιτι. Τον Δεκεμβριο εφυγε για ολον τον μηνα και πηγαμε αρκετα πισω. Εχουμε φτασει τωρα Φλεβαρη κ δεν με αφηνει να κανω ραντεβου. Οσο νωριτερα και να ρωτησω, οτι ωρα και μερα ολο κατι βρισκει. Μεχρι που σημερα μου ειπε οτι του εχω σπασει τα νευρα και οτι θα παμε νομικα. Εγω τωρα δεν ξερω τι να κανω. Μισθωτηριο μαζι δεν του εχω αλλα απ οτι καταλαβα ειναι σαν να εχω εφοσον το μισθωτηριο παει στον κληρονομο της γιαγιας. Λεφτα εγω απο τον μισθωτη δεν εχω παρει ποτε. Ακομα και στην θεια μου που βαζει τα λεφτα, εγω δε εχω καμια οικονομικη συναλλαγη μαζι της. Ουτε μ εχει δωσει ποτε κανενα απ τα ενοικια η θεια μου, ουτε ειχε ποτε η θεια μου καποια σχεση με το ακινητο. Να πω επισης οτι το ενοικιο που δινει στην θεια ειναι εξαιρετικα χαμηλο και καταλαβαινω οτι δεν θελει να φυγει, οπως επισης αναγνωριζω οτι το σπιτι το εχει πολυ προσεγμενο δεν εχω κανενα παραπονο πανω σε αυτο. Αλλα επισης ξερω πολυ καλα οτι εχει και δικο του σπιτι οποτε δεν θα μεινει στον δρομο. Πραγματικα δεν ηθελα να δημιουργησω προβλημα αλλα χρειαζομαι πολυ να πουληθει το σπιτι. Ειναι μεγαλη αναγκη. Το να μπλεξει καπως η θεια νομικα η φορολογικα δεν μας νοιαζει, μας εχει δωσει το ελευθερο. Θελουμε απλα να βρουμε μια ακρη. Εχετε ιδεα τι ισχυει στην περιπτωση μας; Εννοειται θα μιλησω με δικηγορο απλα με εχει φαει η αγωνια. 1
Joshua21 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εγώ πάλι από την περιγραφή σου βλέπω πως εσύ είσαι yolo... εδώ και χρόνια δεν σε νοιάζει καν που εισπράττει άλλος λεφτά δικά σου, και ξαφνικά θυμήθηκες ότι έχεις ένα σπίτι και υπάρχει ανάγκη να το πουλήσεις? Εγώ στη θέση σου θα του έλεγα πως είτε στο παραδίδει άμεσα, είτε θα τον κυνηγήσεις δικαστικά για τα μισθώματα 2 ετών που δεν έχεις εισπράξει. Edit Αλήθεια από τη στιγμή που κάνατε το συμβόλαιο με τη γιαγιά, το βάζεις στη φορολογική σου δήλωση ως ψιλός κύριος? Εδώ και δυο χρόνια που πέθανε, το βάζεις στη δήλωση σου ως πλήρη κυριότητα? Εδώ και δυο χρόνια τα μισθώματα τα δηλώνεις στην εφορία? Αν όχι, μάθε ότι μπορεί να σου δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2020 από Joshua21 10
Γιαούρτι Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 ρε τύπε όντως εσύ είσαι yolo. έχεις ανάγκη λες τα λεφτά αλλά το ενοίκιο το παίρνει η θεία σου αλλά ούτε που σε νοιάζει. Από που κι ως που η θεία σου δηλαδή; Επίσης τη θεια τι την ρωτάς αν είναι οκ που θα πουλήσεις το σπίτι; Δικό σου δεν είναι; Συμβόλαιο υπάρχει; Από τότε που ζούσε η γιαγιά; Φαντάζομαι τίποτα δε θα υπάρχει. Αλλά και να υπάρχει η 3ετία πέρασε. Ε πες του να πάρει δρόμο τότε και να αφήσει το δικηγόρο και να πιάσει κανένα μεσίτη 1 1
runner1960 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Θέλεις να πεις πως η γιαγιά, σού μεταβίβασε την ψιλή κυριότητα και είχε κρατήσει την επικαρπία ; Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2020 από runner1960 διόρθωση
userin1 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Αρχικα δεν ειμαι εγω γιολο που μου ηρθε στα χερια μου ενα σπιτι που αλλος ηταν ο ιδιοκτητης αλλος επαιρνε το ενοικιο κλπ κλπ Αυτα ειναι βλακειες που εχουν κανει οι δικοι μου και καμια αναμειξη δεν ειχα εγω σ αυτα. Φυσικα και ειναι γιολο το οτι επαιρνε ετσι κ αλλιως το ενοικιο η θεια μου κατι που ειχαν συμφωνησει οι γονεις μ κ οχι εγω. Ηταν γιολο καθως το μισθωτηριο ηταν σε αλλον και αλλος επαιρνε ενοικιο. Εγω μονο γιολο δεν ειμαι . Απο τηνη αρχη π εμαθα την κατασταση απλα δεν ηθελα να δημιουργησω εντασεις. Δεν θα βγω και .... απο πανω που σεβαστηκα τις προηγουμενες συμφωνιες των γονιων μου. Αλλωστε οταν χρειαστηκα τα λεφτα τοτε ξεκινησα την διαδικασια να το πουλησω. Οπως ειπα το ενοικιο ειναι πολυ μικρο και ακομα και να το επαιρνα δεν σωζομαι δεν αλλαζει τπτ , χρειαζομαι μεγαλο ποσο αλλιως τιποτα. Ειναι για θεμα υγειας. Παμε παρακατω τωρα... Φυσικα και ειμαι ενταξει σε ολες μου τις φορολογικες υποχρεωσεις. Εχουμε λογιστικο γραφειο που συνεργαζομαστε οικογενειακως. Εννοειται πως το σπιτι φαινεται κανονικα και στο περιουσιολογιο μου κλπ κλπ σε ολα εγω ειμαι ενταξει. Τωρα, το γιατι δεν καναμε μισθωτηριο εκ νεου δεν το ξερω μενω στο οτι υποτιθεται πως τα τακτοποιουν οι λογιστες μας. Δεν εχω γνωσεις πανω στο αντικειμενο. Δεν υπαρχει ομως μισθωτηριο σε εμενα δεν εχει υπαρξει ποτε. Μου εχει κανει ομως εντυπωση που ο ιδιος ο μισθωτης θελει να παμε ετσι και σκεφτομαι αν ξερει κατι που εγω δεν εχω σκεφτει. Αλλιως δεν τον συμφερει θεωρητικα. οχι; δεν ξερω. Οχι μου εχει μεταφερει ολη την κυριοτητα του σπιτου μετα θανατον. Εχω και την επικαρπια κανονικα.
userin1 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 35 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε ρε τύπε όντως εσύ είσαι yolo. έχεις ανάγκη λες τα λεφτά αλλά το ενοίκιο το παίρνει η θεία σου αλλά ούτε που σε νοιάζει. Από που κι ως που η θεία σου δηλαδή; Επίσης τη θεια τι την ρωτάς αν είναι οκ που θα πουλήσεις το σπίτι; Δικό σου δεν είναι; Συμβόλαιο υπάρχει; Από τότε που ζούσε η γιαγιά; Φαντάζομαι τίποτα δε θα υπάρχει. Αλλά και να υπάρχει η 3ετία πέρασε. Ε πες του να πάρει δρόμο τότε και να αφήσει το δικηγόρο και να πιάσει κανένα μεσίτη Υπηρχε το μισθωτηριο της γιαγιας . Η 3ετια εχει παρελθει με σιγουρια. 4 λεπτά πριν, runner1960 είπε Το έχεις δηλώσει στο Ε9 ; Θεωρω πως ναι, οπως ειπα τα τακτοποιουν ολα οι λογιστες. Αν υπαρχει καποιος τροπος να το επιβεβαιωσω ευκολα απο taxis ευχαριστως να το δω κιολας. Να ξεκαθαρισω οτι και προστιμο να φαω απο καπου δεν με νοιαζει. Λογικα παλι θα με συμφερει νομιζω.
Curtis76 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 πλακα μας κανεις... σε ποιανου το ονομα ειναι ο τραπεζικος λογαριασμος που πληρωνονται τα ενοικια, γιατι μονο ετσι πληρωνονται ενοικια εδω και αρκετα χρονια,
userin1 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, Curtis76 είπε πλακα μας κανεις... σε ποιανου το ονομα ειναι ο τραπεζικος λογαριασμος που πληρωνονται τα ενοικια, γιατι μονο ετσι πληρωνονται ενοικια εδω και αρκετα χρονια, Της θειας μου, φυσικα στον λογαριασμο της τα βαζει.
runner1960 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Aφού το έχεις δηλώσει στο Ε9, πλήρωσες ΕΝΦΙΑ γι αυτό το ακίνητο (5 δόσεις) από Σεπτέμβριο 2019 μέχρι Ιανουάριο 2020.
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Και τα προηγούμενα χρόνια πρέπει να έχεις πληρώσει ΕΝΦΙΑ. Πριν ρωτήσεις δικηγόρο, ρώτα τον λογιστή σου.
userin1 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, runner1960 είπε Aφού το έχεις δηλώσει στο Ε9, πλήρωσες ΕΝΦΙΑ γι αυτό το ακίνητο (5 δόσεις) από Σεπτέμβριο 2019 μέχρι Ιανουάριο 2020. Ναι αν δεν κανω λαθος (εχω κ αλλο ΕΝΦΙΑ απο αλλο ακινητο) εχει μπει και αυτο μαζι με αλλα χρεη σε ρυθμιση που εχω. Ειχαν μαζευτει αρκετα απο ΕΝΦΙΑ και δεν μπορουσα να ανταπεξελθω. Μαλιστα η θεια μου ειπε οτι θα μου τα δωσει. Καααααααποια στιγμη .... Μόλις τώρα, lycabettus είπε Και τα προηγούμενα χρόνια πρέπει να έχεις πληρώσει ΕΝΦΙΑ. Πριν ρωτήσεις δικηγόρο, ρώτα τον λογιστή σου. Εχω μιλησει και με το λογιστικο γραφειο και περιμενω να το εξετασουν το θεμα και να με ενημερωσουν για τυχον κενα.
userin1 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Γενικα αν εχουμε κανει κατι λαθος δεν εχω προβλημα να πληρωσω προστιμο, δλδ δεν γινεται να ειμαστε παρανομοι και να κανουμε και τις δουλειες μας κυριοι, εννοειται! Δεν με νοιαζει να "ξεφυγω" φορολογικα. Θελω απλα να πουλησω το σπιτι μου παιδια και τιποτα αλλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις