Προς το περιεχόμενο

2 cpus se ena pc...?

tsotrilos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Tα χρήματα είναι περίπου τα διπλά. Παιχνίδια που υποστήρίζουν dual cpu δεν υπάρχουν (τουλάχιστον απ'όσο ξέρω), υπάρχουν όμως αρκετές "βαριές" εφαρμογές που θα δείξουν βελτίωση. Βέβαια, με dual cpu θα μπορούσες να παίζεις ένα παιχνίδι και να κάνεις divX στο background χωρίς να μασήσει το σύστημα κτλ. Με λίγα λόγια, αν δεν είσαι επαγγελματίας, δε νομίζω να σε συμφέρει μια τέτοια κίνηση.

Δημοσ.

Παιχνίδι που υποστηρίζει Dual CPU φυσικά και υπάρχει.

Από παλιά , Quake III

Το UT2004 υποστηρίζει επίσης.

Δεν είμαι σίγουρος για το Rainbow Six 3 Raven Shield ( νομίζω πως ναι )

Με διπλό CPU , κερδίζεις όταν τρέχεις δύο βαριές εφαρμογές ταυτόχρονα ( π.χ. Raytracing στο 3D Studio Max 5 , και κάνεις και κωδικοποίηση DivX ταυτόχρονα )

Σε αυτή την περίπτωση ρίχνεις στα αυτιά σε συστήματα με μονή CPU.

Αν τρέχεις απλά μια εφαρμογή το κέρδος είναι ελάχιστο ( 5-10 % )

Σε εφαρμογή που υποστηρίζει HT , κερδίζεις 10-20 %

Τώρα κάποια πράγματα για τα Dual συστήματα:

Οι περισσότερες μητρικές δουλεύουν μόνο με Registered DDR ( Buffered )

Πρέπει να βάλεις δυο ίδιους ( μοντέλο ) επεξεργαστές ( π.χ. 2 AMD Athlon XP2500+ )

Δεν έχουν τα γνωστά chipsets ( π.χ. nVIDIA nFORCE 2 ) , αλλά άλλα εξιδεικευμένα chipsets ( αρκετά είναι παλιά )

Μητρική π.χ. για dual AMD ( εώς 2100+ νομίζω ) είναι η MSI K7D Master-LR ( είναι πραγματικά παλιά )

Πρόσφατη δεν έχει πάρει το μάτι μου.

Αν θυμηθώ / δω κάτι στους εισαγωγείς , θα ποστάρω εδώ.

Τα υπόλοιπα το βραδάκυ.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ASUS PC-DL deluxe.2 XEON sta 2.2Ghz kai ante GIA!!!!! AN sou kolaei to sistima sou dino to pc mou!!!!! Ektos ton 2mb cash, einai pragmatikoi 2 epeksergastes, oxi dual thread pro CPUs. To mobo auto einai to poio "anthropino" se sxesi me ta alla DUAL CPU giati exei 32bit PCI kanonikes thires kai oxi 52 dimms gia DDR!! :lol: :lol: AN thes vevea mporeis na tou valeis kai 2 Xeon sta 3.2HT kai tha exeis 4 epeksergastes vale kai linux kai thaumaze to!!!!

Δημοσ.

Ναι , μπορείς να πάρεις και ένα 128x Sparc III...

8x Opteron 246...

και και..

Τι να τα χρειαστείς???

Λάβε υπόψιν σου ότι για να τους εκμεταλλευτείς τους επεξεργαστές , πρέπει να το υποστηρίζει το ανάλογο πρόγραμμα ή παιχνίδι...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...