Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, stafaf είπε

Εγώ πιστεύω ότι το μεγαλύτερο στοίχημα του Android (θα έπρεπε να) είναι να περιορίσει το fragmentation και να «υποχρεώσει» με κάποιο τρόπο τους κατασκευαστές να προχωρούν πιο γρήγορα στη νέα έκδοση.  
Θα προσέθετα και τη μεγαλύτερη υποστήριξη σε βάθος χρόνου αλλά εδώ αγγίζουμε τα όρια της ουτοπίας. 

Αυτό, δυστυχώς, είναι αδύνατο. Σε κάθε συσκευή, ο κατασκευαστής Android, βγάζει χρήματα από την πώληση της συσκευής. Το να την υποστηρίζει για χρόνια απλά θα μείωνε τα κέρδη του, γιατί θα ανέβαλε την αγορά του επόμενου μοντέλου.

Η Apple βγάζει χρήματα και από την πώληση εφαρμογών, μουσικής, βιβλίων κτλ. Άρα θέλει να κρατήσει τον χρήστη στο οικοσύστημά της. Τη συμφέρει να υποστηρίζει με αναβαθμίσεις τα κινητά της. Η εμπειρία χρήσης έχει μικρή διαφορά από την μία γενιά στην άλλη και ο αγοραστής νοιώθει πιο δικαιωμένος για την αγορά του.

Δεν είναι καλύτερο ή χειρότερο. Είναι διαφορετική φιλοσοφία. Έχει το καθένα τα δυνατά του σημεία. Πχ σε αυτούς που αρέσει να αλλάζουν συχνά συσκευή, το iphone δεν είναι και η καλύτερη επιλογή και το πλεονέκτημα των αναβαμίσεων εξαφανίζεται.

1 ώρα πριν, Panagioths94 είπε

Έχω βάλει δίπλα δίπλα xiaomi note 8 (όχι το pro) με iPhone X. Τα πάντα άνοιγαν σε ίδιο χρόνο με εξαίρεση τα παιχνίδια. Το lagg έχει σταματήσει εδω και χρόνια στα Android. Το mate 20 pro που έχω πάει σφαίρα και δεν έχει laggαρει ποτέ όπως και οποιο Android τηλέφωνο είχα τα τελευταία 2-3 χρονια. 

Η Apple χρησιμοποιεί μεγαλύτερης διάρκειας animation. Στα παιχνίδια, που ο χρόνος φόρτωσης είναι μεγάλος, φαίνεται η διαφορά. Ο SD 665 του Note 8 είναι ανέκδοτο, σε ωμή επεξεργαστική ισχύ, σε σχέση με τον  A11 του X. Είπαμε η εμπειρία όντως βελτιώθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια στο Android, αλλά όχι κι έτσι...

1 ώρα πριν, abAeterno είπε

Της διαφήμισης της κόβεις αμα θες και χωρίς root. Επίσης αφαιρείς και όσο bloatware θες. Για της διαφημίσεις δεν φταίει το android. Την παραμετροποίηση του android δεν θα την φτάσει ουτε σε 20 χρόνια το ios. Και αμα κάνεις και root ξεφεύγει σαν λειτουργικό

Και τη σε κρατάει στο ios? Τα 5 settings που αλλάζεις η το donate που θέλει λεφτά και για το απλό ξεκλείδωμα της συσκευής? Για το lag που λες νομίζεις στο ios δεν έχεις lag? Εμενα ως και το iphone 8 lag έχει... Σε λίγο θα μας πείτε πως οι ips οθόνες ειναι καλύτερες τον oled. 

Βέβαια. Πρέπει να προσέχει τί εγκαθιστάς ακόμα περισσότερο και αποχαιρετάς την εγγύηση σχεδόν σε όλους τους κατασκευαστές. Το όνειρο του μέσου χρήστη. Επιπλέον, αν θέλεις να πουλήσεις τη συσκευή μετά... καλή τύχη...

Κάποιοι θέλουν απλά μια συσκευή να είναι γρήγορη, απλή στη χρήση, να κάνει τη δουλειά της, να είναι ασφαλής και να έχει υποστήριξη. Δεν θέλουν να "παίζουν" με το κινητό τους.

Δε λέω ότι το iOS ή το Android είναι καλύτερο το ένα από το άλλο. Είναι διαφορετικά λειτουργικά, με διαφορετική φιλοσοφία και από τις πωλήσεις τους συνολικά, φαίνεται ότι καλύπτουν σχεδόν όλα τα γούστα των ανθρώπων του πλανήτη σε smartphone. 

Επεξ/σία από Jophiel
  • Like 5
Δημοσ.

Αν και σχεδόν πάντα χρήστης Android ζήλευα τα iphone μόνο και μόνο για το ios. Γρήγορο και αλαγκαριστο λογισμικό. Όμως τα τελευταία χρόνια ευτυχώς τo android έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά

• Like 1
Δημοσ.

επιτελους. Λυθηκαν ολα τα προβληματα μου. Τρεχω να το πω σε ολους οτι σε λιγο καιρο θα εχω το ανδροιντ το 11.

Η μανα μου εχει κατενθουσιαστει

• Confused 1
Δημοσ.

Καμία ουσιαστική βελτίωση. Εδώ και 2 3 εκδόσεις έχει γίνει πολύ βαρετό με ελάχιστες αλλαγές και πολλά πράγματα προς το χειρότερο. 

Κριμα, τα pixel σαν συσκευές θα είχαν πολλές δυνατότητες και τα χαντακώνει η google με μέτριο hardware και μηδέν καινοτομία/πρωτοπορία στο software. 

Νομίζω ήρθε ο καιρός να σπάσει το αντροιντ και να δούμε άλλες εταιρίες να βγάζουν τα δικά τους os. Πολύ δύσκολο αλλά μόνο έτσι μπορεί να σπάσει η κυριαρχία της Apple. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, overpower είπε

Να τι γίνεται όταν παίρνετε xiaomi χωρίς σοβαρή υποστήριξη μετά τον 1ο χρόνο

Εγώ με το xiaomi pocophone f1 πριν δύο εβδομάδες πήρα το official android 10 update με miui 11 και όλα αυτά σε κινητό του 2018 !!

6 ώρες πριν, Sokpap1 είπε

Αν και σχεδόν πάντα χρήστης Android ζήλευα τα iphone μόνο και μόνο για το ios. Γρήγορο και αλαγκαριστο λογισμικό. Όμως τα τελευταία χρόνια ευτυχώς τo android έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά

Αυτό είναι αλήθεια στο ανδροιδ 9 ήμουν σούπερ smooth ούτε ένα κόλλημα και ενώ με το ανδροιδ 10 δεν περίμενα βελτίωση στο performance με εξέπληξε ευχάριστα ,το ανδροιδ 10 είναι ακόμα πιο smooth η για να το πω καλύτερα μου δίνει την αίσθηση ότι είναι πιο ελαφρύ πιο γρήγορη !

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, overpower είπε

Να τι γίνεται όταν παίρνετε xiaomi χωρίς σοβαρή υποστήριξη μετά τον 1ο χρόνο

Mην λες υπερβολες. Eχω Mi8 με ΜIUI 11 και Android 10, αυτην την στιγμη.

Δηλαδη εχει παρει 2 μεγαλες αναβαθμισεις MIUI (9->10, 10->11), δυο μεγαλες αναβαθμισεις Android (8->9, 9->10) και καμποσες μικρες ενδιαμεσα.

Επεξ/σία από ardi21
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μετά λύπης μου, διαπιστώνω ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για κάποιο feature τύπου DeX ή να γίνεται dock το κινητό και να συνδέεται σε μια οθόνη για desktop experience από την Google. Οι κακές γλώσσες λένε ότι δεν το κάνει για να μην κανιβαλλίσει τις πωλήσεις των chromebooks

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...