mindreader Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Διαβάζω διάφορα τα τελευταία χρόνια για την εν λόγω εταιρία και τα προϊόντα της, και φαίνεται ότι τα πάει αρκετά καλά σε γενικές γραμμές. Μιλώ βέβαια πάντα, από την σκοπιά του τελικού καταναλωτή. Αυτή την περίοδο ψάχνομαι για αγορά ενός υβριδικού tablet/notebook, για απλές/βασικές οικιακές χρήσεις, με την απαραίτητη προϋπόθεση όμως να τρέχει windows, ώστε να υπάρχει η μέγιστη δυνατή συμβατότητα με περιφερειακά, προγράμματα κλπ. Μπορεί μεν να έχει πέσει στην αντίληψη μου το 'herobook', αλλα επειδή δεν αναμένω ότι κάποιος θα έχει κάτι τέτοιο, άνοιξα το θέμα να ρωτήσω γενικά περί της εταιρίας Chuwi, αν είχατε/εχετε κάποιο προιον της, και την εμπειρία και την άποψη που αποκομίσατε. Για μένα τα θέματα 'αξιοπιστία' και 'μακροζωία', είναι πολύ σημαντικά. Και το after sales support βεβαια, αλλα μάλλον σε τέτοιες επιλογές, σηκώνει πολύ κουβέντα... Ποσο αξιόπιστα τα θεωρείται τα Chuwi? Κρατώ τα λαπτοπακια μου συνήθως γύρω στην 5ετια, με προσεκτική χρήση φυσικά. Πχ, πως θα το συγκρίνατε, ως ποιότητα, αξιοπιστία, κλπ, με ένα lenovo laptop, παρόμοιων χαρακτηριστικών; (γιατί από τιμή, νικά κατά κράτος το Chuwi φυσικά). Είναι γενικώς απροβλημάτιστα μηχανάκια; Είναι 'αξιοπρεπη' ή 'φτηνιάρικα'; Κάνεις δουλειά, ή είναι κακοφτιαγμένα, ώστε να σου πετάνε προβλήματα μες τα windows, ή να έχουν hardware προβλήματα; Βεβαια, για service, δεν τολμώ να ρωτήσω καν... υπάρχει άραγε τίποτε στην Ελλάδα; Βασικά, θα έδινα ψήφο εμπιστοσύνης σε 'οικονομικά' Dell ή Lenovo. Έχω dell laptop των γονιών μου, όχι καμια ακριβή σειρά, και παίζει απροβλημάτιστα μια 8ετια...και συνεχίζει... Έχω lenovo tablet 5ετιας, και παρότι δείχνει τα χρονάκια του, ακόμη παίζει όσο μπορεί καλα.... Αλλα είναι αρκετά ακριβότερα τα dell και lenovo, και με χειρότερα specs. Οποτε, γι'αυτο ψάχνω και την Chuwi. Αν όμως είναι, να είναι μηχανάκια που με το ζόρι βγάζουν πχ 3 ετια, ή δεν είναι για πολλά-πολλά(φτηνοκαταστασεις), ή γενικά δεν είναι αξιόπιστα, θα προτιμήσω να πάρω κάτι και ακριβότερο (ας καθυστερήσω λιγάκι την αγορα, για την συλλογή των απαιτουμενων χρημάτων) και με χειρότερα specs, αλλα να ξέρω ότι θα παίζει απροβλημάτιστα για χρονια, κι όχι θα τα 'φτύσει' ξαφνικά κάποιο πρωί και σχετικά σύντομα, χωρίς υπαιτιοτητα του χρηστη... Νομίζω με τα ανωτέρω, καταλάβατε το τι ψάχνω, τις προτεραιότητες μου, και πάνω σε αυτό, σας παρακαλώ καταθέστε τις εμπειρίες σας περί Chuwi.
TechnoState Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) .... κρατάω αυτά απο το ποστ σου: "...Για μένα τα θέματα 'αξιοπιστία' και 'μακροζωία', είναι πολύ σημαντικά. Και το after sales support βεβαια, αλλα μάλλον σε τέτοιες επιλογές, σηκώνει πολύ κουβέντα..." ...σαν χρήστης κ κάτοχος των hi9 air κ hi10pro θα σου έλεγα να κοιτάξεις αλλού. Απόλυτα ποιοτικά (σε σχέση με την τιμή τους) καθόλου αξιόπιστα. Διαρκώς προβλήματα (καθόλου βαριά χρήση, πάντα σαν replacement, back up machines)...στα δύο χρόνια πια, δεν έχω κουράγιο να ασχοληθώ άλλο. Ειδικά το hi10pro, πλέον δεν μπουταρει στο Android (με Remix OS παρατημένο στην μοίρα του από την ίδια την Chuwi)...κ δυστυχώς σε κανένα απο τα καταστήματα (+επώνυμα) δεν κατάφεραν να το αναστήσουν. ..... ακόμα κ στο "χαρίζεται" ντρέπομαι να τα βάλω! Επίσης, συνάδελφος, που παρασύρθηκε απο εμένα (δυστυχώς) την πάτησε με το Lapbook... πρόβλημα με την θύρα φόρτισης... ευτυχώς μέσα στο πρώτο 2μηνο (αγορά απο γνωστή ελληνική αλυσίδα...του έγινε πρόταση κ αντικατάσταση τελικά, με άλλο προϊόν/Lenovo...δεν προτάθηκε καν η ίδια εταιρεία). Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2020 από TechnoState 1
mindreader Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 TechnoState σε ευχαριστώ για τις πολυ χρησιμες εμπειρίες σου που μας ειπες! Ξεκαθαριζει το τοπίο αρκετά!
TheDevilMayCare Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Πρεπει -απαραιτητως ομως!- να δεις τι παιζει: με το καθε μοντελο, επιμερους! 🧐 Για παραδειγμα, εγω εχω να πω τα καλυτερα [πραγματικα!], για το μικρο 8" Hi8! 😀 Ειχα κανει ομως...φυλλο και φτερο το διαδικτυο, προτου παρω το συσκεκριμενο, & μεχρι τωρα -ενω αλλα καρεπωνυμα(...), που δυστυχως, δεν ειχα ψαξει και τοσο ακριβως λογω της <επωνυμιας> τους, εχουν εγκαταλειψει- ετουτο ειναι σκυλι! 🐶
mindreader Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Κοιταζω αυτο https://www.skroutz.gr/s/21443002/Chuwi-HeroBook-E8000-4GB-64GB-FHD-W10.html?keyphrase=Chuwi+herobook https://www.amazon.co.uk/CHUWI-Herobook-Ultrabook-Anti-glare-Expansion/dp/B07SMN2G6M/ref=sr_1_3?keywords=Chuwi+HeroBook&qid=1582270775&sr=8-3 https://www.amazon.com/CHUWI-HeroBook-X5-E8000-Notebook-Lightweight/dp/B07P5RT1P5/ref=sr_1_1?keywords=Chuwi+HeroBook&qid=1582270745&sr=8-1 Τα σχολια σε γενικες γραμμες ειναι θετικα, αλλα αν ο αλλος αλλαζει μηχανακι καθε χρονο, δεν μπορει να εκφρασει εμενα και τις δικες μου απαιτησεις... Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2020 από mindreader
TheDevilMayCare Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Παλιοτερα, σουπερευκαιρια ηταν ενα Hyundai 4πυρηνο που επαιρνε και Μ2 δισκο! Δυστυχως τωρα δεν το βρισκω στο skroutz... Εαν σε ενδιαφερει κατι να κρατησει και μετα το περας εγγυησης, θελεις απαραιτητα δισκο να αλλαζει-αναβαθμιζεται! 🆘 Θυμηθηκα παντως, το ποιο ηταν: Hyundai Thinnote 14 Silver N4200 4GB https://www.skroutz.gr/s/17286794/Hyundai-Thinnote-14-Silver-N4200-4GB-32GB-FHD-W10.html Τοτε, και απο 180 ευρω, ηταν αρπαξε το! Τωρα δε γνωριζω εαν μπορει να βρεθει... ⚠️ A, και ο επεξεργαστης του, αν και..."καινουργιος", ενδεχομενως ειναι πιο πισω δυστυχως, ακομη και απο Χ5-Ζ8350 -> που δινει Cinebench 15 μεχρι 101 (δικο μου σκορ ηταν 98), σε σχεση με το -χαμηλο και...απαλευτο(!), αν το θελεις αντι για λαπτοπ- 89 σκορ ενος review: https://www.notebookcheck.net/Intel-Atom-x5-E8000-SoC-Benchmarks-and-Specs.419268.0.html https://www.notebookcheck.net/Chuwi-HeroBook-14-Atom-x5-E8000-FHD-Laptop-Review.419029.0.html 🤢 Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2020 από TheDevilMayCare Hyundai Thinnote 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Με τα benchmarks λοιπον του x5-E8000 που βλεπω, αν επιχειρησεις να το δουλευεις σαν ταμπλετ ok! Αλλα να λειτουργησει ως λαπτοπ, ακομη & με τη βοηθεια ssd εξτρα- θα ειναι...σπαστικα τα πραγματα. 1
mindreader Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Το Herobook το σκεφτομαι με ssd ενσωματωμενο.
TheDevilMayCare Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Επαναλαμβανω & επιμενω, στα παραπανω! Δεν μπορω να φανταστω οτι επεξεργαστης -10% κατω απο τον Ζ8350 θα κληθει να δουλεψει, σε κατι περισσοτερο απο 10"-12" αρι ταμπλετ, διχως να εκνευριστει σημερα ΠΟΛΥ ο χρηστης..! Και φαντασου μαλιστα, λιγα = 2-3 χρονια μετα: καθως ταπανταολα βαραινουν απολυτα! 🤕 H προσθηκη ssd ειναι συν -και πρεπει να μπει!- μα δεν θα καταργησει, επεξεργαστικους περιορισμους του.. Αν δεν με εμπιστευεσαι, νομιζω οτι και το review, λεει ακριβως ετουτα για τη cpu του <εξω απο τα δοντια> https://www.notebookcheck.net/Chuwi-HeroBook-14-Atom-x5-E8000-FHD-Laptop-Review.419029.0.html CPU performance is very slow even for a netbook. The Atom x5-E8000 is about 30 percent slower than the Celeron N3450 found on the 2017 LapBook Air 14.1 and even slower than the Core m3-6Y30 and generations old AMD A12-9800B. This 5 W processor begins to struggle during light multi-tasking loads... We're certainly not expecting first-class performance, but it becomes difficult to recommend a laptop when it struggles during even the most basic of tasks like web browsing, word processing, or minimal multi-tasking. As a result, the HeroBook is best used as a secondary backup laptop for very light office work or video streaming where multi-tasking is not priority. ⚠️ 1
mindreader Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Ευχαριστω που εφερες στην προσοχη μου τα παραπανω....σιγουρα δεν μπορουν να αγνοηθουν.....
TheDevilMayCare Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Προφανως, αν επιχειρησεις να το αντιμετωπισεις σαν / αντι για λαπτοπ, ειναι το θεμα! Οσο απο την αλλη το χρησιμοποιεις σαν ταμπλετ, δεν θα εχεις μεγαλο προβλημα -ισως και καθολου μαλιστα: γιατι ειναι αλλες (& μικροτερες) οι προσδοκιες μας, απο ταμπλετ! 🙃
Nazar Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Εμπειρία που έχω με το Hi10 plus Σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος. Αν θα το συνιστούσα; Υπό προϋποθέσεις όπως : το πήρα 130 €, όταν αντίστοιχα πιο ποιοτικά, είχαν πάνω από 200 Προβλήματα Spoiler Θέματα ποιότητας 1. Στον μήνα δεν φόρτιζε, ευτυχώς ήταν το καλώδιο, οπότε αγόρασα άλλο 2. Η κάρτα wifi που και που κολάει (-> reset network adapter) Λοιπά θεματα 3. Αν είναι ανοιχτό έστω και συνδεδεμένο στην πρίζα συνεχίζει να εκφορτίζει (έστω σε αργότερους ρυθμούς). Αυτό πιθανόν αφορά το συγκεκριμένο μοντέλο 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Υποψιν οτι, μιλωντας απο 8"-10.8" μιλαμε (λογικα), για χρηση ταμπλετικη 😃 Αν τους προσθεσεις πληκτρολογια και πας...απροετοιμαστα για λαπτοπικη χρηση, απο σημερα και με οριζοντα 5ετιας [!..!], θα απογοητευσουν σιγουρα 2
mindreader Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Ξερετε, ισως δεν θα συζητουσα καθολου για chuwi, αν δεν ειχα παρει αυτο Αλλη μαρκα μεν. Αλλα για μενα, μεχρι πριν απο λιγο καιρο, ηταν 'no name'. Windows, ταμπλεοτειδες, 2gb ram, 32gb χωρο αποθηκευσης, + μια 32αρα καρτα που του εβαλα. Και ομως. Αξιοπιστο. Με λιγη υπομονη, κανεις τα παντα. Εχω δουλεψει (οχι βαρια ομως), photoshop, τι αλλο να σας πω! Φυσικα microsoft office. Συνδεση με εκτυπωτες, κανονικα, τα παντα ολα, σαν windows μηχανημα. Και οχι, δεν ειναι απελπιστικα αργο. Και φαινεται τοσο durable, που το εχω ηδη 2 χρονια, και ειμαι σιγουρος οτι θα παιζει καλα για πολλα ακομη... Ε, λεω, να. Υπαρχουν και μηχανακια, μη επωνυμα, με προσεκτικη επιλογη ομως παντα, που κανουν τη δουλεια, αν ξερεις τι παιρνεις. Καπως ετσι σκεφτηκα για για το chuwei. Αλλα μαλλον, δεν φαινεται να ειναι και τοσο αξιοπιστο, ουτε τοσο 'αντοχης', οσο το tetrapad, το οποιο πλεον μονο μεσω amazon μπορει να το βρει κανεις, και ειναι 10 ιντσες, το οποιο ειναι ενας περιοριστικος παραγοντας. Δεν ξερω, αλλα σαν πολλα συννεφα να μαζευτηκαν στην επιλογη περι chuwei. Δεν εχω ορεξη να ασχολουμαι με προβληματακια-μ@@ιτσες μετα απο λιγο καιρο.... Μαλλον δεν ειναι σαν το tetrapad, αλλα χειροτερο, παροτι θεωρητικα 'ανωτερω' σε specs, αλλα τελικα η αντοχη και η αξιοπιστια, ειναι θεμα 'ποιοτητας' που δεν μετριεται με τα specs...
TheDevilMayCare Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Εχω χρησιμοποιησει τετοια, εκτος απο το Chuwi (Asus και Lenovo για την ακριβεια) 🙂 Καταλαβαινω αυτα που γραφεις λοιπον και με το παραπανω, και ας υποθεσουμε, οτι δεν θα εχει θεματα, θα μπορουσες να ζησεις λειτουργικα: με εναν οχι καλυτερο cpu απο τον Ζ-8300, & για ποσα επομενα χρονια? Θα σου ηταν 'ευκολο' -με 14"αρα οθονη!- να παραβλεπεις, οτι δεν θα ειναι ιδιαιτερα ανετο, να το χρησιμοποιεις αντι λαπτοπ? 😁 Ακομη και χρησιμοποιω το πληκτρολογιο τους (η βαζω εξωτερικο) δεν ανοιγω π.χ. 20-30 tabs στο Firefox -οπως, θα εκανα, με λαπτοπ- και δεν τα...βριζω γι' αυτο, χοχο! Ετσι περιπου, κι ο Intel Celeron N3350 για παραδειγμα, σε λαπτοπ ειναι <εκνευριστικος> σημερα, -και θα γινει, πολυ περισσοτερο αυριο, με τα χρονια- ενω δεν θα ενοχλουσε, αν ταμπλετομπαινε! Εχεις μια εμπειρια χρησης και κρατησε την: ως προς τον επεξεργαστη, γιατι αυτος δυστυχως δεν αλλαζει... Αγιος ο SSD, αλλα εκει οπου τωρα το προβλημα σου ειναι 100% cpu usage, θα εχεις το ιδιο και με το Chuwi. 🤓 Επομενως, η ερωτηση στον εαυτο σου και τη χρηση που (θελεις) να κανεις, αναφερεται πρωτιστως σε cpu: αν σου ειναι αρκετος επεξεργαστικα Z8300, τοτε συνεχισε με το Chuwi, βλεποντας το αν γινεται απο κοντα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα