JTRGamer Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα έχω ryzen 3700x auto overclock idle :36-40 ,οταν ανοιγω τον googlec chrome παει 65-67 RDR 2 58-60 μεσο ορο -max 70 με aircooler CPU Cooler :Cryorig H7 με παστα Arctic Silver 5 σήμερα πριν λίγο είχα αναψει την σόμπα στο full και κατεβαζα ταυτοχρονα τορρεντ και έπαιζα rdr 2 και η θερμοκρασία είχε πάει cpu temp στο 79-81 C υποψιαζομαι οτι δεν έβαλα σωστα την παστα Arctic Silver 5 ,η συγκεκριμένη είναι απο ένα υλικο ειδικό και είναι πολύ δύσκολο να την απλώσεις ,κανονικα βαζει 2 σταγόνες στο κέντρο κα μετα τοποθετεις απο πάνω την ψυκτρα,και γω επειδή δεν ήξερα έβαλα πολλές σταγόνες και προσπαθούσα να την απλώσω με ένα ναυλον με το δαχτυλό μου και ήταν δύσκολο και έβαλα πολλές σταγόνες για να παέι παντου Πως θα την βγάλω τώρα την παστα Arctic Silver 5 που έβαλα για να την ξαναβάλω σωστά ?και ποιος είναι ο σωστος τρόπος? Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2020 από JTRGamer
donblunts Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, JTRGamer είπε Καλησπέρα έχω ryzen 3700x auto overclock idle :36-40 ,οταν ανοιγω τον googlec chrome παει 65-67 RDR 2 58-60 μεσο ορο -max 70 με aircooler CPU Cooler :Cryorig H7 με παστα Arctic Silver 5 σήμερα πριν λίγο είχα αναψει την σόμπα στο full και κατεβαζα ταυτοχρονα τορρεντ και έπαιζα rdr 2 και η θερμοκρασία είχε πάει cpu temp στο 79-81 C υποψιαζομαι οτι δεν έβαλα σωστα την παστα Arctic Silver 5 ,η συγκεκριμένη είναι απο ένα υλικο ειδικό και είναι πολύ δύσκολο να την απλώσεις ,κανονικα βαζει 2 σταγόνες στο κέντρο κα μετα τοποθετεις απο πάνω την ψυκτρα,και γω επειδή δεν ήξερα έβαλα πολλές σταγόνες και προσπαθούσα να την απλώσω με ένα ναυλον με το δαχτυλό μου και ήταν δύσκολο και έβαλα πολλές σταγόνες για να παέι παντου Πως θα την βγάλω τώρα την παστα Arctic Silver 5 που έβαλα για να την ξαναβάλω σωστά ?και ποιος είναι ο σωστος τρόπος? Ισοπροπυλική αλκοόλη, μπατονέτες η μαντηλάκι, ξαναβάζεις πάστα, και δοκιμάζεις. Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2020 από donblunts 1 1
JTRGamer Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, donblunts είπε Ισοπροπυλική αλκοόλη, μπατονέτες η μαντηλάκι, ξαναβάζεις πάστα, και δοκιμάζεις. Την παστα Arctic Silver 5 την απλώνω ή βαζω 1 μπιζέλι και κατευθειαν απο πανω στην ψηκτρα?
donblunts Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 5 λεπτά πριν, JTRGamer είπε Την παστα Arctic Silver 5 την απλώνω ή βαζω 1 μπιζέλι και κατευθειαν απο πανω στην ψηκτρα? Ότι σου λένε οι οδηγίες, η ακόμα καλύτερα βίντεο YT
3DJIN Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 βαλε ενα μπιζελι και τερμα,απλωμα ηθελαν παλια που ηταν ολοι ξεκαπακωτοι. 1 1
ilos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Btw ακόμα και υπερβολική ποσότητα AS5 να έβαλες, δε θα έπρεπε να δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα με τα temps. Η παραπάνω ποσότητα θα απλωθεί έξω από το cpu heatspreader με το που εφαρμοστεί σωστά η ψύκτρα λόγω της πίεσης που θα εφαρμοστεί. Το μόνο extreme αρνητικό σενάριο που βλέπω είναι επειδή η AS5 είναι ηλεκτραγώγιμη αν όπως απλωθεί έξω πάει και κάτσει σε κανένα SMD ή κάποιο άλλο στοιχείο και γίνει κανένα βραχυκύκλωμα. Πιο πιθανό είναι τα 80ρια να τα βλέπεις λόγω συνδυασμού High cpu load (RDR2). υψηλότερης ambient (σόμπα) + μέτριου airflow και κυρίως ρεύματος που δίνει το bios της μητρικής σε autoOC. Υποπτεύομαι με το που γυρίσεις τον 3700x σε stock, θα πέσεις και 5-10 βαθμούς κάτω. Το CCX die στους zen2 είναι υπερβολικά μικρό (7nm) και υπάρχει υπερβολική συγκέντρωση transistors και εκλυόμενης θερμότητας σε πολύ μικρό εμβαδό σε αυτό το σημείο (hotspot), οπότε μη περιμένεις και θαύματα από οποιαδήποτε ψύκτρα γιατί δεν έχει και πολύ επιφάνεια για επαφή. 3 1
LIGHT1NG Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 υπάρχει ενδεχόμενο να έσφιξε την ψύκτρα με πολύ δύναμη, επίσης με ποιο πρόγραμμα κοιτάς θερμοκρασία? γιατί στους ryzen μόνο το ryzen master και το hwinfo64 κάνουν σωστά την δουλειά.
ALFR3D Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 εμενα μου φαίνονται μια χαρα οι θερμοκρασιες σου. 1 1
JTRGamer Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 οκ όλα καλα έβαλα το power plan στο "εξισορρόπηση" από "ryzen balanced" και χαμήλωσα και την σόμπα στο 1 απο 2 και η θερμοκρασία έπεσε 7-10 C βαθμους σας ευχαριστώ
ilos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 19 λεπτά πριν, JTRGamer είπε οκ όλα καλα έβαλα το power plan στο "εξισορρόπηση" από "ryzen balanced" και χαμήλωσα και την σόμπα στο 1 απο 2 και η θερμοκρασία έπεσε 7-10 C βαθμους σας ευχαριστώ Στο power saver παρκάρει τα cores στα 2.2 Ghz και δεν έχει καν boost clocks. Η πλάκα είναι ότι σε idle καίει και πάλι 4-5 watt παραπάνω από ότι με το ryzen balanced γιατί η amd έχει κάποιο secret sauce στο gating και της είναι λιγότερο ενεργοβόρο να "κοιμούνται" τα cores από ότι να τα παρκάρει. Βέβαια επειδή δεν έχεις boost clocks γλιτώνεις όλα αυτά τα volt/temp/fan rpm spikes που έχουν οι zen 2 όταν εντοπίζουν εικονικά/πραγματικά workloads από τα windows. Αν έχεις στο bios pbo/autoOC κλπ ενεργοποιημένα ακόμα κλείσε τα. Δε χρειάζεται να πας σε power saver. Εδώ με την spire είμαι και έχω πολύ καλύτερα temps αυτήν την εποχή. 1
JTRGamer Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, ilos είπε Στο power saver παρκάρει τα cores στα 2.2 Ghz και δεν έχει καν boost clocks. Η πλάκα είναι ότι σε idle καίει και πάλι 4-5 watt παραπάνω από ότι με το ryzen balanced γιατί η amd έχει κάποιο secret sauce στο gating και της είναι λιγότερο ενεργοβόρο να "κοιμούνται" τα cores από ότι να τα παρκάρει. Βέβαια επειδή δεν έχεις boost clocks γλιτώνεις όλα αυτά τα volt/temp/fan rpm spikes που έχουν οι zen 2 όταν εντοπίζουν εικονικά/πραγματικά workloads από τα windows. Αν έχεις στο bios pbo/autoOC κλπ ενεργοποιημένα ακόμα κλείσε τα. Δε χρειάζεται να πας σε power saver. Εδώ με την spire είμαι και έχω πολύ καλύτερα temps αυτήν την εποχή. οκ ευχαριστω. Δηλαδή κλείνω τα pbo/autoOC απο το bios αλλά στο power options στα windows 10 ,ποιο πλάνο να διαλέξω? Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2020 από JTRGamer
ilos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, JTRGamer είπε οκ ευχαριστω. Δηλαδή κλείνω τα pbo/autoOC απο το bios αλλά στο power options στα windows 10 ,ποιο πλάνο να διαλέξω? windows balanced η ryzen balanced Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2020 από ilos 1 1
JTRGamer Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) στο ryzen balanced το είχα πριν με τα μεγαλα temps ομως Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2020 από JTRGamer
ilos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Μόλις τώρα, JTRGamer είπε στο ryzen balanced το είχα πριν με τα μεγαλα temps ομως Η διαφορά του ryzen balanced από το windows balanced είναι κυρίως το ramping speed στα ρολόγια (και τα 2 δε παρκάρουν cores). Θα έχεις συνέχεια spikes πχ σε idle, έτσι δουλευούν αυτά τα cpu. Εμένα παίζει συνέχεια 30-40 βαθμούς σε idle. Αν εντοπίσει κάποιο μικρό workload μπορεί να χτυπήσει και 60 στιγμιαία ξέρω εγώ. Σε gaming δε θα πρέπει να χτυπάς πάνω από 60-65 όσο κακό airflow και ambient και να έχεις. Σε heavy multithreaded tasks όπως premiere/handbrake κλπ 70+ τα πιάνει μέσα σε λίγα λεπτά για πλάκα. Και αυτά με την wraith prism με stock ρυθμίσεις. Με την cryorig θα πρέπει να είσαι αισθητά καλύτερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα