Προς το περιεχόμενο

Μετανάστευση Ολλανδία χωρίς πτυχίο

Vtsola

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα..ειμαι 22 ετών τελείωσα ιστορικό ωστόσο είναι άχρηστο πτυχιο..γεννήθηκα Ολλανδία ξέρω τη γλώσσα Γιατί εμένα εκεί μέχρι 12 ετών..δίνω φέτος πανελλήνιες ξανά και αν δε περάσω αστυνομία θα φύγω Ολλανδία..σαν ανειδίκευτος στην ουσία..θα μπορέσω να βρώ εργασία; ξέρω να μαγειρεύω..στο Horeca θα βρώ τίποτα; ξαναθυμιζω γνωρίζω απταιστα την γλώσσα...

Αξίζει το βήμα;

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

ενα λεπτο να δω την κρυσταλλινη μου σφαιρα? κανεις δεν ξερει να σου απαντησει εαν αξιζει και οχι ,ωστοσο με το πτυχιο που εχεις μπορεις καλλιστα να διδασκεις ελληνικα σε αλλογλωσους στην ολλανδια , το γεγονος οτι μιλας και την γλωσσα ειναι μεγαλο + το οτι περαν του πτυχιου ελληνικων ομως δεν κατεχεις κατι επιπλεον ειναι αρνητικο ,δεν δοκιμαζεις μηπως μπορεις να κανεις ενα μεταπτυχιακο σε διοικηση ανθρωπινου δυναμικου για να εχεις better assets , αποψη μου ειναι εαν προκειται να κανεις τετοιο εγχειρημα πρεπει να σημαδεψεις σε καλη θεση , entry level θεσεων που κανει ανιδικευτος guess what θα εχεις ινδους, πακιστανους και αλλους των βαλκανιων να ανταγωνιστεις με λιγοτερο μορφωτικο επιπεδο ισως και λιγοτερα χρηματα σε απαιτησεις , πριν παιξεις με την τυχη σου ετοιμασε τα προσοντα σου για να μπορεις να παιξεις σε πολλαπλες θεσεις προσοντων, μονο ετσι θα επιχειρουσα εγω την εξοδο μου απο μια χωρα για να παω σε μια τριτη εστω και εαν μιλω την γλωσσα....

• Like 5
  • Thanks 1

Μεγάλο + το οτι ξέρεις τη γλώσσα, αρνητικό οτι θα πας σαν ανειδίκευτος.
Βέβαια όποιος προσπαθεί, κάτι βρίσκει.

Ξάδερφος που κάνει το μεταπτυχιακό του εκεί, με ελάχιστη γνώση της γλώσσας + ανειδίκευτος δουλεύει σαν delivery.

27 λεπτά πριν, Vtsola είπε

ξέρω να μαγειρεύω..

Σαν ανειδίκευτος πρέπει να δοκιμαστείς για να ξεχωρίσεις, δύσκολα τα πράγματα γιατι τις θέσεις ανειδίκευτων μπορούν να τις διεκδικήσουν όλοι. Εφόσον σου αρέσει η μαγειρική δες μήπως μπορείς να το εξελίξεις μπορεί να σου αρέσει σαν απασχόληση...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ξέρεις τη γλώσσα θα βρεις δουλειά πολυ εύκολα. Οχι με κανενα φοβερο μισθό αλλα σίγουρα θα βρεις. Μην ξεγελαστεις με τα λεφτα οτι ειναι πολλά, η ζωη ειναι πολυ ακριβη σε Άμστερνταμ, Ρότερνταμ. Θα μένεις με αλλους για κανα δυο χρονια σίγουρα. 

Θελεις καποιο budget για αρχή για να βρεις σπιτι και λοιπά, υπολογισε κανα 4000 ευρω αν κοιτας Άμστερνταμ, Ρότερνταμ, Ουτρέχτη και γυρω γυρω. 

Επεξ/σία από Talepwros

11 λεπτά πριν, Talepwros είπε

Αν ξέρεις τη γλώσσα θα βρεις δουλειά πολυ εύκολα. Οχι με κανενα φοβερο μισθό αλλα σίγουρα θα βρεις. Μην ξεγελαστεις με τα λεφτα οτι ειναι πολλά, η ζωη ειναι πολυ ακριβη σε Άμστερνταμ, Ρότερνταμ. Θα μένεις με αλλους για κανα δυο χρονια σίγουρα. 

Θελεις καποιο budget για αρχή για να βρεις σπιτι και λοιπά, υπολογισε κανα 4000 ευρω αν κοιτας Άμστερνταμ, Ρότερνταμ, Ουτρέχτη και γυρω γυρω. 

+1

HORECA εχει μεγαλη ζητηση (σερβιτορος μαγειρας κοκ) και ειδικα σε μικρες πολεις leiden, Breda etc εχεις πιθανοτητες για μεγαλυτερο μισθο και ευκολια στη ζωη αποτι στις μεγαλες

Με το πλεονέκτημα της γλώσσας προσωπικά τουλάχιστον θα το κυνήγαγα. Σε περίπτωση που θες να ασχοληθείς με την εστίαση και έχεις την πολυτέλεια του χρόνου θα κοιτούσα να κάνω κάποια εκπαίδευση πρώτα εδώ και μετά θα έφευγα. Εναλλακτικά κάνεις κάποια δουλειά για λίγο καιρό πρώτα εκεί σαν ανειδίκευτος μέχρι να βρείς τα πατήματα σου και εκπαιδεύεσαι εκεί με τα στάνταρτς της αγοράς στην Ολλανδία.

24 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

+1

HORECA εχει μεγαλη ζητηση (σερβιτορος μαγειρας κοκ) και ειδικα σε μικρες πολεις leiden, Breda etc εχεις πιθανοτητες για μεγαλυτερο μισθο και ευκολια στη ζωη αποτι στις μεγαλες

Ναι για μικρη πολη θα κοιταξω τουλαχσιτον για να μεινω γιατι τα ενοικια στις μεγαλες ειναι υπερογκα

11 λεπτά πριν, Sambati είπε

Με το πλεονέκτημα της γλώσσας προσωπικά τουλάχιστον θα το κυνήγαγα. Σε περίπτωση που θες να ασχοληθείς με την εστίαση και έχεις την πολυτέλεια του χρόνου θα κοιτούσα να κάνω κάποια εκπαίδευση πρώτα εδώ και μετά θα έφευγα. Εναλλακτικά κάνεις κάποια δουλειά για λίγο καιρό πρώτα εκεί σαν ανειδίκευτος μέχρι να βρείς τα πατήματα σου και εκπαιδεύεσαι εκεί με τα στάνταρτς της αγοράς στην Ολλανδία.

εννοεις οτι αργοτερα ενδεχετε να βρω εργασια και σε εταιρια πχ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θεωρητικα θα μπορουσες να δουλεψεις και σε καποια θεση σε προξενειο-πρεσβεια των δυο χωρων

Λεω θεωρητικα γιατι συχνα σε αυτες τις υπηρεσιες βρισκεις ανθρωπους που δεν ξερουν τιποτα περα απο αγγλικα

Παλαιοτερα ειχα ακουσει οτι επαιρναν Ολλανδια καποιους με συμβαση εργου για ελεγχους στα αεροδρομια (για να ελεγχουν ελληνες επιβατες αν ειναι λαθρο)

Επεξ/σία από vagos789

7 λεπτά πριν, Vtsola είπε

Ναι για μικρη πολη θα κοιταξω τουλαχσιτον για να μεινω γιατι τα ενοικια στις μεγαλες ειναι υπερογκα

εννοεις οτι αργοτερα ενδεχετε να βρω εργασια και σε εταιρια πχ?

Κοιτα το https://www.pollux.nl/?gclid=CjwKCAiA1rPyBRAREiwA1UIy8HnUYcXQfBvE5MWhWYG6i8H0hWtSXX2s77E8drjDKAUquzE10SdKPBoCz3oQAvD_BwE

Δεν είναι δύσκολο να το ψάξεις λίγο με γραφεία κλπ.

Αν πάτε 2 άτομα Ολλανδια (ζευγάρι πχ) και βρειτε και οι δυο μια απλή δουλίτσα θα ειστε άνετοι, ειναι πολυ πιο ευκολο αν ειστε δυο με δουλειά. Μετα εξαρταται απο τον καθενα τι θελει να κανει και λοιπά. 

Δε γνωρίζω πόσοι από όσους έχουν απαντήσει έχουν εμπειρία από την Ολλανδία, αλλά το βασικό πρόβλημα με τον/την TS είναι ότι σπούδασε για ένα πτυχίο που δεν του άρεσε. Καθόλου άχρηστο δεν είναι το πτυχίο του ιστορικού, μια χαρά προοπτικές σου δίνει καμία όμως δεν πρόκειται να σε γεμίσει όταν η εναλλακτική που σκέφτεσαι είναι να πας για αστυνομικός.

• Like 3
  • Thanks 1

2 ώρες πριν, Speculoos είπε

Δε γνωρίζω πόσοι από όσους έχουν απαντήσει έχουν εμπειρία από την Ολλανδία, αλλά το βασικό πρόβλημα με τον/την TS είναι ότι σπούδασε για ένα πτυχίο που δεν του άρεσε. Καθόλου άχρηστο δεν είναι το πτυχίο του ιστορικού, μια χαρά προοπτικές σου δίνει καμία όμως δεν πρόκειται να σε γεμίσει όταν η εναλλακτική που σκέφτεσαι είναι να πας για αστυνομικός.

Ασ πούμε στην Ολλανδία τι προοπτικές έχει;

3 ώρες πριν, mrkra είπε

Σαν ανειδίκευτος πρέπει να δοκιμαστείς για να ξεχωρίσεις, δύσκολα τα πράγματα γιατι τις θέσεις ανειδίκευτων μπορούν να τις διεκδικήσουν όλοι. Εφόσον σου αρέσει η μαγειρική δες μήπως μπορείς να το εξελίξεις μπορεί να σου αρέσει σαν απασχόληση...

Μάλλον το λέει με το σκεπτικό ότι μπορεί να μαγειρεύει στο σπίτι του και οπότε δεν θα χαλάει πολλά λεφτά σε φαγητό απέξω (οπότε δεν θα έχει πολλά έξοδα και να μπορεί να δουλέψει κάπου χωρίς μεγάλο μισθό για αρχή). Όχι ότι θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μαγειρική. Έτσι κατάλαβα τουλάχιστον εγώ.

3 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Μάλλον το λέει με το σκεπτικό ότι μπορεί να μαγειρεύει στο σπίτι του και οπότε δεν θα χαλάει πολλά λεφτά σε φαγητό απέξω (οπότε δεν θα έχει πολλά έξοδα και να μπορεί να δουλέψει κάπου χωρίς μεγάλο μισθό για αρχή). Όχι ότι θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μαγειρική. Έτσι κατάλαβα τουλάχιστον εγώ.

Εννοώ οτι μπορώ να το ψάξω και σαν μάγειρας😊

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...