DNA180 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Καλημέρα/καλησπέρα σας!!! Αγόρασα έναν Seagate Barracuda 2TB (ST2000DM008), τον οποίο θα χρησιμοποιώ κυρίως ως αποθήκη. Προκειμένου να τον προστατέψω από την φθορά της λειτουργικότητας να το πω έτσι, πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερα... 1. Να τον εγκαταστήσω εσωτερικά και να τον απενεργοποιώ όταν δεν τον χρειάζομαι ή να τον κάνω εξωτερικό; 2. Σαν εσωτερικός, όταν είναι απενεργοποιημένος, υφίσταται φθορά λόγω λειτουργικότητας κι ας είναι απενεργοποιημένος; Υπάρχει κάποιος κίνδυνος γενικότερα; 3. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα το οποίο, σαν εσωτερικό δίσκο, να τον ενεργοποιεί και να τον απενεργοποιεί όποια στιγμή θέλω; 4. Και αν θέλετε, αν κάποιος από εσάς γνωρίζει, ας μου πει και την γνώμη του για τον συγκεκριμένο δίσκο σαν προϊόν!!! Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
masteripper Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 ΟΙ δίσκοι είναι ρουλέτα...έχω πετύχει να αλλάξω 3 δίσκους τον ένα μετά τον άλλο.. Χάλασε ο 1ος σε λίγες μέρες...τον αντικατέστησα...ήταν χαλασμένος...πήρα άλλης μάρκας..ξανά χαλασμένος... Επίσης δίσκος έβγαλε 24 ωρες testing πεντακάθαρος...την επόμενη μέρα έκανα backup...το πρωί ήταν νεκρός. Οπότε η λύση είναι ΜΗΝ το σκέφτεσαι και πάντα να τα έχεις όλα διπλά+ (2 δίσκους+) 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Εξωτερικό και ξεμπερδεύεις. Πάρε και ενα docking station με usb3.0 για μέγιστη ταχύτητα, αν και δεν θα τερματίσει ποτέ μιας και θα πιάνει τα 100+ΜΒ/s του δίσκου για πλάκα. αν δεν κάνω λάθος αν τον θες εσωτερικό , θα πρέπει να ενεργοποιήσεις το hot swap για την συγκεκριμένη θύρα sata, ΑΛΛΑ δεν θα σβήνει ο δίσκος απο τροφοδοσία απλά δεν θα μπορείς να τον διαβάσεις/γραψεις κλπ όταν θα το κάνεις κατάργηση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tarantules Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Αν κάνεις περιοδική αποθήκη , πχ μια φορά την εβδομάδα , μπορείς με λιγότερο φόβο να τον ανοιγοκλείνεις.Αν η χρήση είναι πιο συχνή καλύτερα να τον έχεις μόνιμα ανοιχτό και ακόμα καλύτερα να τον έχεις συνδεδεμένο εσωτερικά σε υπολογιστή που έχει σοβαρό τροφοδοτικό. Το να έχεις δίσκο (ακόμα και τον πιο κορυφαίο της αγοράς) σε εξωτερικό κουτί με τροφοδοτικό της πλάκας που περνάνε όλες οι αρμονικές της ΔΕΗ και κάνουν πάρτυ πάνω στην πλακέτα , είναι το λιγότερο ηλιθιότητα εκτός εαν το έχεις πίσω από online UPS ή ακόμα καλύτερα πίσω από line conditioner. Έχουν περάσει από τα χέρια μου όλες σχεδόν οι μάρκες δίσκων και δεν μου έχει ψοφήσει κανένας.Τους έχω όλους πίσω από καλό τροφοδοτικό υπολογιστή και έναν μόνο εξωτερικό πίσω από line conditioner.Σε όσους φίλους γνωρίζω που αγόρασαν εξωτερικό δίσκο , αργά η γρήγορα τον πήραν στο χέρι... 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DNA180 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, tarantules είπε Αν κάνεις περιοδική αποθήκη , πχ μια φορά την εβδομάδα , μπορείς με λιγότερο φόβο να τον ανοιγοκλείνεις.Αν η χρήση είναι πιο συχνή καλύτερα να τον έχεις μόνιμα ανοιχτό και ακόμα καλύτερα να τον έχεις συνδεδεμένο εσωτερικά σε υπολογιστή που έχει σοβαρό τροφοδοτικό. Το να έχεις δίσκο (ακόμα και τον πιο κορυφαίο της αγοράς) σε εξωτερικό κουτί με τροφοδοτικό της πλάκας που περνάνε όλες οι αρμονικές της ΔΕΗ και κάνουν πάρτυ πάνω στην πλακέτα , είναι το λιγότερο ηλιθιότητα εκτός εαν το έχεις πίσω από online UPS ή ακόμα καλύτερα πίσω από line conditioner. Έχουν περάσει από τα χέρια μου όλες σχεδόν οι μάρκες δίσκων και δεν μου έχει ψοφήσει κανένας.Τους έχω όλους πίσω από καλό τροφοδοτικό υπολογιστή και έναν μόνο εξωτερικό πίσω από line conditioner.Σε όσους φίλους γνωρίζω που αγόρασαν εξωτερικό δίσκο , αργά η γρήγορα τον πήραν στο χέρι... Το τροφοδοτικό μου είναι το Seasonic Prime Ultra 650 Gold, το οποίο το έχω δει ακόμα και σε συνθέσεις των 10.000€ (σαν μάρκα), οπότε λογικά δεν θα έχω πρόβλημα εκεί. Αν τον βάλω σε εξωτερικό κουτί, το τροφοδοτικό του θα συνδεθεί πάνω σε ένα 2000αρο Quer UPS που έχω, οπότε φαντάζομαι ούτε εκεί θα έχω πρόβλημα. Το θέμα είναι να μην λειτουργεί συνέχεια ο δίσκος και χωρίς λόγο!!! Γιατί όπως και να έχει, δεν είναι ένα θέμα από μόνο του αν ο δίσκος λειτουργεί συνέχεια και άσκοπα; Και ας είμαι ΟΚ από τροφοδοτικό και UPS!!! Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2020 από DNA180 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Ένα τουλάχιστον backup για κάθε τύπο κινδύνου. Κίνδυνος βλάβης του main σκληρού --> Ένας εσωτερικός backup Κίνδυνος ransomware --> Ένας εξωτερικός ή και κάποιο φθηνό stick με πολλά GB για να συγχρονίζονται σε διαφορετικές μέρες. Μη σκάσει το ransomware και στον εξωτερικό κατά το συγχρονισμό. Κίνδυνος διάρρηξης/πυρκαγιάς κτλ. --> Στικάκι αρκετών GB μαζί σου + backup στο cloud(τα πολύ σημαντικά αρχεία, όπως τα προσωπικά). Για backup όχι ιδιαίτερα σημαντικών data δύο δίσκοι έχουν 1/1.000.000 πιθανότητα να χαλάσουν την ίδια μέρα, αν ο καθένας είναι στο 1/1000 για κάθε μέρα. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leros2004 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Κίνδυνος εξωγήινων ? Backup στον Άρη 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tarantules Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, DNA180 είπε Το τροφοδοτικό μου είναι το Seasonic Prime Ultra 650 Gold, το οποίο το έχω δει ακόμα και σε συνθέσεις των 10.000€ (σαν μάρκα), οπότε λογικά δεν θα έχω πρόβλημα εκεί. Αν τον βάλω σε εξωτερικό κουτί, το τροφοδοτικό του θα συνδεθεί πάνω σε ένα 2000αρο UPS που έχω, οπότε φαντάζομαι ούτε εκεί θα έχω πρόβλημα. Το θέμα είναι να μην λειτουργεί συνέχεια ο δίσκος και χωρίς λόγο!!! Γιατί όπως και να έχει, δεν είναι ένα θέμα από μόνο του αν ο δίσκος λειτουργεί συνέχεια και άσκοπα; Και ας είμαι ΟΚ από τροφοδοτικό και UPS!!! Μια χαρά είσαι με το συγκεκριμένο τροφοδοτικό. Αν το UPS που έχεις είναι online με αντιπαρασιτικά φίλτρα, τότε δεν θα έχεις θέμα.Αν είναι UPS το κλασικό του 100άρικου (συνήθως standby λέγονται) , δεν θα κάνεις δουλειά.Δεν έχουν καλά αντιπαρασιτικά φίλτρα πάνω. Τώρα το άλλο που λες , δεν κερδίζεις και τίποτα αν τον ανοιγοκλείνεις.Δεν καίνε πολλά watt οι δίσκοι αν το κάνεις για λόγους κατανάλωσης. Εγώ εν γνώση μου οτι δεν κάνω καλά , έχω στον υπολογιστή hotswap bay με διακόπτη on/off και ανοιγοκλείνω τους δίσκους αλλά έχω και 2ο backup μήπως κάποια στιγμή παραδώσει πνεύμα. Πχ έχω δίσκο που έχει πάνω από 24.000 ώρες λειτουργίας και πάνω από 4.000 ON/OFF. Άλλο δίσκο με 30.000 ώρες λειτουργίας και πάνω από 25.000 ON/OFF. Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2020 από tarantules 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Στο παρελθόν είχαν διαρρήξει το σπίτι κάποιου αμερικανού hacker και του έκλεψαν το MAC και όλα του τα εξωτερικά backup. Στην έκθεση των χακεράδων(DEF CON) όπου μιλούσε για το πώς κατάφερε να τον ανακτήσει(κάνοντάς το track) είπε πόσο ηλίθιος ένιωσε που είχε τόσα backup στον ίδιο χώρο με το pc και δεν είχε σκεφτεί το ενδεχόμενο αυτό. Φροντίστε να μην φανείτε και εσείς το ίδιο. Εκτός και αν νιώθετε έτσι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DNA180 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, tarantules είπε Μια χαρά είσαι με το συγκεκριμένο τροφοδοτικό. Αν το UPS που έχεις είναι online με αντιπαρασιτικά φίλτρα, τότε δεν θα έχεις θέμα.Αν είναι UPS το κλασικό του 100άρικου (συνήθως standby λέγονται) , δεν θα κάνεις δουλειά.Δεν έχουν καλά αντιπαρασιτικά φίλτρα πάνω. Τώρα το άλλο που λες , δεν κερδίζεις και τίποτα αν τον ανοιγοκλείνεις.Δεν καίνε πολλά watt οι δίσκοι αν το κάνεις για λόγους κατανάλωσης. Εγώ εν γνώση μου οτι δεν κάνω καλά , έχω στον υπολογιστή hotswap bay με διακόπτη on/off και ανοιγοκλείνω τους δίσκους αλλά έχω και 2ο backup μήπως κάποια στιγμή παραδώσει πνεύμα. Πχ έχω δίσκο που έχει πάνω από 24.000 ώρες λειτουργίας και πάνω από 4.000 ON/OFF. Ναι... Το UPS μου είναι standby, του κατοστάρικου όπως λες!!! 😕 Οπότε τι μπορώ να κάνω στη συγκεκριμένη περίπτωση, ως πιο φτηνή λύση, για να μην μπω στη διαδικασία να αγοράσω καινούργιο UPS; Δεν το κάνω για λόγους κατανάλωσης, απλά για να μην είναι σε λειτουργία ο δίσκος χωρίς λόγο... Δεν είναι κάποιου είδους φθορά και αυτή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tarantules Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Μπορείς να βάλεις κάτι τέτοιο στο pc σου και να ελέγχεις τους δίσκους από εκεί. Πάντως να ξέρεις περισσότερη φθορά προκαλείς με τα άνοιξε/ κλείσε παρά με το να είναι συνεχώς ανοιχτός ο δίσκος. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
physvlog Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Για μενα αν τον εχεις εσωτερικο και στο πισι σου υπαρχει καλο τροφοδοτικο, παιζει να σου κρατησεις και για παντα. 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, physvlog είπε Για μενα αν τον εχεις εσωτερικο και στο πισι σου υπαρχει καλο τροφοδοτικο, παιζει να σου κρατησεις και για παντα. Έχω από το ~2009 2 WD Re3(enterprise κατηγορία) για games, torrents μόνο για κατέβασμα, caching του Chrome(πολλά gigabytes το μήνα) και διάφορα άλλα αρχεία, σε striped διάταξη. Ούτε ίχνος λάθους από τότε. Eκτός από ένα που οφειλόταν μάλλον στο SATA καλώδιο(ultraDMA crc error στον έναν). Με προσοχή(ρεύμα, temps) και όχι αδιάκοπη χρήση κρατάνε για πάρα πολύ. Ξέχασα να πω ότι τους έχω ρυθμίσει να κλείνουν στο τέταρτο. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2020 από pirmen56 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DNA180 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 57 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Έχω από το ~2009 2 WD Re3(enterprise κατηγορία) για games, torrents μόνο για κατέβασμα, caching του Chrome(πολλά gigabytes το μήνα) και διάφορα άλλα αρχεία, σε striped διάταξη. Ούτε ίχνος λάθους από τότε. Eκτός από ένα που οφειλόταν μάλλον στο SATA καλώδιο(ultraDMA crc error στον έναν). Με προσοχή(ρεύμα, temps) και όχι αδιάκοπη χρήση κρατάνε για πάρα πολύ. Ξέχασα να πω ότι τους έχω ρυθμίσει να κλείνουν στο τέταρτο. Και εγώ έχω έναν από το 2006, WD 500άρη, του έχω αλλάξει τα φώτα στη χρήση και ακόμα δουλεύει άψογα!!! Ούτε λάθη, ούτε τίποτα!!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psyber Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) @DNA180 Είναι πολύ καλές οι συμβουλές που σου δίνουν τα παιδιά παραπάνω. Η λογική γενικά είναι τα πολύτιμα αρχεία να τα έχεις σε παραπάνω από ένα σημείο. Απο κει και πέρα χωρίς να θέλω να σε τρομάξω, να σου πω ότι έχω ενάμιση χρόνο τον ίδιο δίσκο και χθες διαπίστωσα μια πτώση στις ταχύτητες read και Write. Τώρα τον ελέγχω με το πρόγραμμα της Seagate και ενημερώνω. Αν δε σου είναι κόπος θα ήθελα να τρέξεις ένα crystal disk mark, και να ανεβάσεις εδώ το αποτέλεσμα γιατί δε θυμάμαι ακριβώς τα νούμερα που έβγαζε στην αρχή. False Alarm: το έκανα φορμάτ και οι ταχύτητες αποκασταστάθηκαν. Επεξ/σία 5 Απριλίου 2020 από Psyber Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα