Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει ή ακόμη καλύτερα αν έχει επαφή με τους σύγχρονους μετρητές σακχάρου που είναι χωρίς τρύπημα.

Είναι εύκολα στην χρήση; Τα αυτοκόλλητα έχουν συμμετοχή; Γιατί οι ταινίες έχουν μηδενική συμμετοχή. Γνωρίζετε αν το συγκεκριμένο μηχάνημα πρέπει να σου το γράψει γιατρός ή μπορείς να πας στο φαρμακείο να το πάρεις και μετά απλά γράφεις τα αυτοκόλλητα;

Έχει 30+ χρόνια ζάχαρο ο πατέρας μου και τα τελευταία χρόνια κάνει ινσουλίνη οπότε πρέπει να μετράει (και να τρυπιεται 4 φορές την μέρα). Τώρα του είπαν ότι οι ταινίες που έπαιρνε καταργήθηκαν και πρέπει να αλλάξει μετρητή. Οπότε του πρότεινα αυτό με τα αυτοκόλλητα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεις και απο το φαρμακειο με πληρη χρεωση αλλα για συμμετοχη μονο ειναι για καποιους τυπου διαβητη νομιζω αυτους που θελουν ινσουλινη.

Τυπου 1

Πιο πολλα :

https://www.freestylelibre.gr/ 

Εγω χρησιμοποιω αυτο που ειναι δωρεαν μαζι με 100 ταινιες το 3μηνο.

https://www.diabetes.ascensia.gr/products/contour-next/?gclid=Cj0KCQiAs67yBRC7ARIsAF49CdVjwUM2DqPUcQrFQnAqBO56fEUW7zykvlog9-T3y-e7MSOcmQ0NvO4aAvZCEALw_wcB

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι ακριβές ότι δεν υπάρχει καθόλου τρύπημα. Το patch έχει βελόνα από την εσωτερική πλευρά, απλά αυτή η βελόνα μένει μέσα για καμμιά 10αριά μέρες. Επίσης η ακρίβεια των μετρήσεων είναι μικρότερη από τα κλασικά strips.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, mic2mic είπε

Δεν είναι ακριβές ότι δεν υπάρχει καθόλου τρύπημα. Το patch έχει βελόνα από την εσωτερική πλευρά, απλά αυτή η βελόνα μένει μέσα για καμμιά 10αριά μέρες. Επίσης η ακρίβεια των μετρήσεων είναι μικρότερη από τα κλασικά strips.

Για την ακριβεια δεν ξερω αλλα αλλο τρυπημα καθε 10 μερες και αλλο 4 φορες την ημερα  αν και προσωπικα τα εχω ξεπερασει τετοιου ειδους τρυπηματα  και τα θεωρω αστεια  για μενα .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Για την ακριβεια δεν ξερω αλλα αλλο τρυπημα καθε 10 μερες και αλλο 4 φορες την ημερα  αν και προσωπικα τα εχω ξεπερασει τετοιου ειδους τρυπηματα  και τα θεωρω αστεια  για μενα .

Δεν είναι το θέμα του πόνου, είναι το θέμα ότι έχεις μια βελόνα μέσα σου συνεχώς. Χωρίς να την νιώθεις βέβαια, αλλά είναι ένα θέμα. Ειδικά αν σκεφτείς ότι οι μετρήσεις επηρεάζονται από το αν κοιμάσαι πιέζοντας το patch, αν ιδρώνεις αρκετά, αν κολυμπάς πάνω από μισή ώρα ή σε βάθος μεγαλύτερο του ενός μέτρου κτλ.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

αν και προσωπικα τα εχω ξεπερασει τετοιου ειδους τρυπηματα  και τα θεωρω αστεια  για μενα .

Και τον πατέρα μου δεν τον απασχολεί καθόλου. Άνετα τρυπιεται και για την μέτρηση και για τις ινσουλίνες του. Αλλά όπως μου λέει: "το δέρμα έχει γανωθεί και δεν βγάζει εύκολα αίμα", είναι και κάποιας ηλικίας. Οπότε για αυτό σκέφτηκα τον καινούργιο τρόπο.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, papresa είπε

Και τον πατέρα μου δεν τον απασχολεί καθόλου. Άνετα τρυπιεται και για την μέτρηση και για τις ινσουλίνες του. Αλλά όπως μου λέει: "το δέρμα έχει γανωθεί και δεν βγάζει εύκολα αίμα", είναι και κάποιας ηλικίας. Οπότε για αυτό σκέφτηκα τον καινούργιο τρόπο.

Ας ρυθμισει τη συσκευη που εχει (το τρυπητηρι) να βγαζει οσο αιμα θελει .

Το βαζω σε χαμηλη κλιμακα και ουτε που καταλαβαινω το στιμπημα . Ας αλλαζει και δαχτυλα καθε φορα.

Δημοσ.

Ειναι ακριβο,πιθανως δεν καλυπτεται για την περιπτωση του πατερα σου και δεν ειναι τοσο αξιοπιστο οσο το τρυπημα που δινει αμεσες και ακριβεις απαντησεις 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, papresa είπε

Καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει ή ακόμη καλύτερα αν έχει επαφή με τους σύγχρονους μετρητές σακχάρου που είναι χωρίς τρύπημα.

Είναι εύκολα στην χρήση; Τα αυτοκόλλητα έχουν συμμετοχή; Γιατί οι ταινίες έχουν μηδενική συμμετοχή. Γνωρίζετε αν το συγκεκριμένο μηχάνημα πρέπει να σου το γράψει γιατρός ή μπορείς να πας στο φαρμακείο να το πάρεις και μετά απλά γράφεις τα αυτοκόλλητα;

Έχει 30+ χρόνια ζάχαρο ο πατέρας μου και τα τελευταία χρόνια κάνει ινσουλίνη οπότε πρέπει να μετράει (και να τρυπιεται 4 φορές την μέρα). Τώρα του είπαν ότι οι ταινίες που έπαιρνε καταργήθηκαν και πρέπει να αλλάξει μετρητή. Οπότε του πρότεινα αυτό με τα αυτοκόλλητα.

Για τυπου 1 ειναι δωρεαν, για τυπου 2 που μαλλον ειναι ο πατερας σου δεν καλυπτεται.

Σαν συστημα ειναι μαγικο. Χωρις τρυπηματα, μετρας οσες φορες θες μεσα στη μερα, και το πιο βασικο κραταει αρχειο το τελευταιο 8ωρο και στο δειχνει σε διαγραμμα στο μηχανακι. 

Περυσι ειχαν θεμα με την κολλα, και ξεκολλουσε ευκολα σε καποιες παρτιδες. Πλεον το εχουν φτιαξει και ειναι πολυ αξιοπιστο. Αποκλισεις που αναφερθηκε εχει στις υψηλες τιμες, εκει καλο ειναι που και που να κανει μετρηση κ με το δαχτυλο.  Η "βελονα" που εχει το συστημα ειναι πλαστικη, και δεν την νιωθεις καθολου. 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, papresa είπε

Ας δοκιμάσει να τρίβει το δάχτυλο με ένα πανί που έχει ζεστό νερό.Βοηθάει αρκετά,οπως και να αλλάζει δάχτυλα και σημεία τρυπήματος.Ινσουλίνη που κάνει ;Κοντά στον αφαλό;

Ποιο είναι το μηχάνημα για μέτρηση χωρίς τρύπημα;

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, dakangr είπε

Για τυπου 1 ειναι δωρεαν, για τυπου 2 που μαλλον ειναι ο πατερας σου δεν καλυπτεται.

Σαν συστημα ειναι μαγικο. Χωρις τρυπηματα, μετρας οσες φορες θες μεσα στη μερα, και το πιο βασικο κραταει αρχειο το τελευταιο 8ωρο και στο δειχνει σε διαγραμμα στο μηχανακι. 

Περυσι ειχαν θεμα με την κολλα, και ξεκολλουσε ευκολα σε καποιες παρτιδες. Πλεον το εχουν φτιαξει και ειναι πολυ αξιοπιστο. Αποκλισεις που αναφερθηκε εχει στις υψηλες τιμες, εκει καλο ειναι που και που να κανει μετρηση κ με το δαχτυλο.  Η "βελονα" που εχει το συστημα ειναι πλαστικη, και δεν την νιωθεις καθολου. 

Νομιζω οτι αφου κανει ινσουλινη ειναι τυπο 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Γιατί το λές αυτό?

Μιά χαρά ινσουλινοεξαρτώμενος μπορεί να γίνει κάποιος με διαβήτη τύπου 2.....

Απλά επειδή υπάρχει η νοοτροπία ότι ο διαβήτης τύπου 2 είναι επίκτητος, και ότι ο παθών φέρει ευθύνη για τον διαβήτη του, οι παροχές από το κράτος είναι μειωμένες, σε αντίθεση με τον διαβήτη τύπου 1, όπου θεωρείται αυτοάνοσος και ότι ο παθών δεν φέρει ευθύνη.

Επεξ/σία από panther_512
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dakangr είπε

Αποκλισεις που αναφερθηκε εχει στις υψηλες τιμες, εκει καλο ειναι που και που να κανει μετρηση κ με το δαχτυλο

Η τιμη που σου δινει αυτο το συστημα ειναι με μια χρονικη υστερηση

Αν δηλαδη νιωθεις χαλια και πας για λιποθυμια πρεπει να γινει αμεσα μετρηση με το δαχτυλο , νομιζω οτι το λεει και ο κατασκευαστης αυτο

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Η τιμη που σου δινει αυτο το συστημα ειναι με μια χρονικη υστερηση

Αν δηλαδη νιωθεις χαλια και πας για λιποθυμια πρεπει να γινει αμεσα μετρηση με το δαχτυλο , νομιζω οτι το λεει και ο κατασκευαστης αυτο

Ενα θεμα ειναι αυτο, δηλάδη σου δείχνει οτι είχες πριν 5 λεπτά περίπου. Αλλα περαν αυτου, εμπειρικα μιλώντας, σε τιμες πανω απο 250 τείνει να δείχνει αρκετα προς τα πανω σε σχεση με το πραγματικο. 

2 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Οτι λεει ο αποπανω, και οι τυπου 2 αν δεν καταφερουν με χαπια να το ρυθμισουν, συνηθως καταληγουν σε ινσουλινη. 

1 ώρα πριν, panther_512 είπε

Γιατί το λές αυτό?

Μιά χαρά ινσουλινοεξαρτώμενος μπορεί να γίνει κάποιος με διαβήτη τύπου 2.....

Απλά επειδή υπάρχει η νοοτροπία ότι ο διαβήτης τύπου 2 είναι επίκτητος, και ότι ο παθών φέρει ευθύνη για τον διαβήτη του, οι παροχές από το κράτος είναι μειωμένες, σε αντίθεση με τον διαβήτη τύπου 1, όπου θεωρείται αυτοάνοσος και ότι ο παθών δεν φέρει ευθύνη.

Δε νομιζω οτι εχει να κανει με το ποιος εχει την ευθυνη, αλλά το οτι συνηθως οι τυπου 2 ειναι πιο χαλαρη περιπτωση ασθενους, ρυθμιζονται με χαπια. Βλακωδως βεβαια δεν εχει γινει διαβαθμιση και στους τυπου 2 που ειναι ινσουλινοεξαρτωμενοι, που εννοειται θα επρεπε να εχουν ιδια δικαιωματα με του τυπου 1. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, vagos789 είπε

Ειναι ακριβο,πιθανως δεν καλυπτεται για την περιπτωση του πατερα σου και δεν ειναι τοσο αξιοπιστο οσο το τρυπημα που δινει αμεσες και ακριβεις απαντησεις 

Αξιοπιστη δεν ειναι ουτε η μεθοδος με την ταινια(μπορει να σου δειξει 3 διαφορετικες μετρησεις σε ενα λεπτο).Μονο σε μικροβιολογικο υπαρχει αξιοπιστια.Παντως υπαρχει μια φοβια για την ινσουλινη εχει ρωτησει καποιος γιατρο πιο μπορει να κανει λιγοτερο κακο στον οργανισμο η ινσουλινη με ενεση η το χαπι(που περνα απο διαφορα μερη του σωματος).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...