Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν έχω καταλάβει, τόσα χαράτσια, τόσοι φόροι και γιατί δεν χτίζονται καινούργιες φυλακές; Δεν υπάρχει χώρος πια; Πόσο κοστίζει μια φυλακή να χτιστεί; 5 εκατομμύρια; 10; 

Το ρωτάω γιατί ακούω ευνοϊκούς νόμους για την αποσυμφόρηση των φυλακών. Και τους αφήνουν έξω.

Άμα είναι να δώσουμε κάτι παραπάνω να χτιστεί μια δυο...

• Like 3
  • Thanks 1
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Είχανε εξαγγείλει ότι θα χτίσουν νέες φυλακές και θα κλείσει ο Κορυδαλλός. Τώρα το πότε θα γίνει...... 

Ο νόμος Παρασκευοπουλου αν δεν κάνω λάθος έχει καταργηθεί, αλλά αποφυλακιστηκαν πολλοί που δεν έπρεπε. 

Δημοσ.

Θα μπορούσα να πω πολλά πράγματα γιατί το θέμα δεν είναι τόσο απλό/απλοϊκό, αλλά θα πω μόνο ότι η φυλάκιση κοστίζει. Το να κρατάς ένας φυλακισμένο κοστίζει πάνω από 10.000 ευρώ τον χρόνο κι αυτό με τις τωρινές τρισάθλιες συνθήκες. Σε χώρες όπως η Σουηδία το κόστος είναι 10 φορές πιο ακριβό. Άρα δεν είναι ότι απλά χτίζεις μια φυλακή και ρίχνεις μέσα τους καταδικασθέντες. Το κόστος είναι τεράστιο.

• Like 2
Δημοσ.

Από το να σκοτώσουν κάποιον όταν βγαίνουν έξω και "πεινάνε"...

Ας είναι 10000 το κεφάλι, τόσα δίνουμε και θα δίνουμε μέχρι το 2060 που θα επιστρέψουμε σε οικονομία το  έτος 2008!

Δημοσ.

Με τα λεφτά αυτά που θα δίναμε για να συντηρήσουμε φυλακές και φυλακισμένους θα μπορούσαμε να επενδύσουμε σε ΕΛ.ΑΣ, Παιδεία και Εξωτερική Πολιτική για αποτροπή εισροής προσφύγων που αν και αυτό είναι θέμα εξυπνάδας και θέλησης του εκάστοτε Υπουργού και Κυβέρνησης.

Το έγκλημα υπάρχει και μέσα στις φυλακές.

• Thanks 1
  • Confused 4
Δημοσ.

Αυτοί που έχουν σχετικά ελαφριές ποινές θα μπορούσαν να  κάνουν υποχρεωτική κοινωνική εργασία αντί να πάνε 6 μήνες μέσα πχ. 

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε

Αυτοί που έχουν σχετικά ελαφριές ποινές θα μπορούσαν να  κάνουν υποχρεωτική κοινωνική εργασία αντί να πάνε 6 μήνες μέσα πχ. 

καλα οσοι εχουν ελαφριες ποινες παιρνουν αναστολη, αλλα συμφωνω μ αυτο που λες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Tetrabitos είπε

Δεν έχω καταλάβει, τόσα χαράτσια, τόσοι φόροι και γιατί δεν χτίζονται καινούργιες φυλακές; Δεν υπάρχει χώρος πια; Πόσο κοστίζει μια φυλακή να χτιστεί; 5 εκατομμύρια; 10; 

Το ρωτάω γιατί ακούω ευνοϊκούς νόμους για την αποσυμφόρηση των φυλακών. Και τους αφήνουν έξω.

με 5 μύρια φτιάχνεις δε φτιάχνεις ένα σχολικό συγκροτημα, όχι φυλακή.

1 ώρα πριν, FilipposMD είπε

Θα μπορούσα να πω πολλά πράγματα γιατί το θέμα δεν είναι τόσο απλό/απλοϊκό, αλλά θα πω μόνο ότι η φυλάκιση κοστίζει. Το να κρατάς ένας φυλακισμένο κοστίζει πάνω από 10.000 ευρώ τον χρόνο κι αυτό με τις τωρινές τρισάθλιες συνθήκες. Σε χώρες όπως η Σουηδία το κόστος είναι 10 φορές πιο ακριβό. Άρα δεν είναι ότι απλά χτίζεις μια φυλακή και ρίχνεις μέσα τους καταδικασθέντες. Το κόστος είναι τεράστιο.

Συμφωνώ. 

γι αυτό και δε πρέπει οι φυλακισμένοι να φυλακίζονται δωρεάν. Θα πρεπει να πληρώνουν πχ με εργασία. Και έσοδα θα φέρνει και πχ μπορεί να καλιεργήσει χρήσιμα skills.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Δημοσ.

Αλυσίδα με μπάλα στο πόδι και δουλειά σκληρή σε χωράφια δρόμους κλπ. 

Σιγά μην τους χτίσουμε και νέες σουίτες 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Tetrabitos είπε

Μιλάς εκ μέρους ποιών ακριβώς? Απορία το έχω, ποιοι είστε εσείς που δίνεται τόσα πολλά ώστε αν δώσετε κάτι παραπάνω θα χτιστούν μια δυο φυλακές παραπάνω?

Και το κυριότερο, πως θα καλυφθεί το τεράστιο κόστος λειτουργίας τους? Κλείνοντας μερικά νοσοκομεία ξέρω γω?

Δημοσ.

Κάποιοι θα έλεγαν ή σκέφτηκαν ότι υπάρχει η Γυάρος και η Μακρόνησος έτοιμες να υποδεχθούν κόσμο. Αλλιώς υπάρχει και το αμερικάνικο σύστημα που απ' όσο ξέρω κάμποσες (πολλές μάλλον) φυλακές είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Μιλάς εκ μέρους ποιών ακριβώς? Απορία το έχω, ποιοι είστε εσείς που δίνεται τόσα πολλά ώστε αν δώσετε κάτι παραπάνω θα χτιστούν μια δυο φυλακές παραπάνω?

Και το κυριότερο, πως θα καλυφθεί το τεράστιο κόστος λειτουργίας τους? Κλείνοντας μερικά νοσοκομεία ξέρω γω?

Δύσκολο είναι εκεί που πληρώνεις φόρους και ΕΝΦΙΑ κτλπ να δώσεις +5€. Βάλε κάθε φορολογούμενος Έλληνας ή μη με +5€ τον μήνα στους φόρους του. Τσουπ φυλακαρα χτίζεις... 

Λεφτά βρίσκονται εξάλλου έχουν κοπεί πολλά επιδόματα και συντάξεις...

Εύκολο είναι αρκεί να το θέλουν...

Δημοσ.

Όσες κι αν χτίζουν φυλακές κι αν ο κλοιός στενεύει ο νους μας είναι αληταριό που όλο θα δραπετεύει... 😊

Ποιες φυλακές ρε παιδιά, ο εγκλεισμός δεν μειώνει αποδεδειγμένα την εγκληματικότητα, καταρχήν υπάρχει η έννοια της αστυνόμευσης, του σωφρονισμου και της παιδείας. Από αυτά ξεκινάνε οι σύγχρονες κοινωνίες... 

Εδώ βέβαια μιλάμε για μπάχαλο... 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...