Επισκέπτης Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, karaLRS είπε δεν υπάρχει καμία διαφορά στο αν έχεις amazon prime ή όχι στο να παραγγείλεις κάτι και να είναι το τελωνείο μέσα. έχει να κάνει ΜΟΝΟ με τον τρόπο αποστολής. τον συγκεκριμένο τρόπο αποστολής μπορώ να τον επιλέξω και εγώ και εσύ και οποιοσδήποτε έχει ή δεν έχει Prime. αν ήσουν κάτοικος στην Αμερική ναι θα είναι συμφέρων το amazon prime γιατί σου δίνει τα γρήγορα μεταφορικά τζάμπα. δεν κάνει κάτι τέτοιο στο international. στο λέω γιατί είχα μείνει κάποιο διάστημα Αμερική που είχα amazon prime.... αν είναι όπως τα λες γιατί όμως εγώ που το επιλέγω από την Ελλάδα (International Shipping) δηλαδή το AmazonGlobal Shipping μου δίνει την δυνατότητα "γρήγορης αποστολής" με το ανάλογο κόστος αλλά και την δυνατότητα "εξόδων για δασμούς/τελωνεία κτλ" δηλαδή (customs duties, taxes and fees ("Import Fees") και το δέμα μου έρχεται πάρα πολύ γρήγορα στην πόρτα μου χωρίς να χρειαστεί να πάω τελωνείο γιατί αν πρέπει να επιλέξω τα γνωστά μαγαζιά από την κίνα θα πρέπει να ακολουθήσω πιστά τα βήματα που περιγράφονται στους διάφορους οδηγούς αγορών από κίνα που υπάρχουν στο διαδίκτυο , να επιλέξω τους συγκεκριμένους τρόπους αποστολής , να προσέξω την αξία του δέματος , να προσέξω την αποθήκη και φυσικά να στηθώ και να περιμένω με τις μέρες πότε θα έρθει και να έχω αγωνία αν τυχόν περάσει τελωνείο ειδικά αν το δέμα είναι μεγάλης αξίας (κάποιο smartphone / tablet / laptop) Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2020 από ikorolis
Ather Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 2 ώρες πριν, ikorolis είπε αν είναι όπως τα λες γιατί όμως εγώ που το επιλέγω από την Ελλάδα (International Shipping) δηλαδή το AmazonGlobal Shipping μου δίνει την δυνατότητα "γρήγορης αποστολής" με το ανάλογο κόστος αλλά και την δυνατότητα "εξόδων για δασμούς/τελωνεία κτλ" δηλαδή (customs duties, taxes and fees ("Import Fees") και το δέμα μου έρχεται πάρα πολύ γρήγορα στην πόρτα μου χωρίς να χρειαστεί να πάω τελωνείο γιατί αν πρέπει να επιλέξω τα γνωστά μαγαζιά από την κίνα θα πρέπει να ακολουθήσω πιστά τα βήματα που περιγράφονται στους διάφορους οδηγούς αγορών από κίνα που υπάρχουν στο διαδίκτυο , να επιλέξω τους συγκεκριμένους τρόπους αποστολής , να προσέξω την αξία του δέματος , να προσέξω την αποθήκη και φυσικά να στηθώ και να περιμένω με τις μέρες πότε θα έρθει και να έχω αγωνία αν τυχόν περάσει τελωνείο ειδικά αν το δέμα είναι μεγάλης αξίας (κάποιο smartphone / tablet / laptop) Import fees το κάνει και σε εμένα σε κάποια προιόντα, καμία σχέση με το prime. Εκτός αν άλλαξε κάτι τα τελευταία χρόνια.
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 9 λεπτά πριν, Ather είπε Import fees το κάνει και σε εμένα σε κάποια προιόντα, καμία σχέση με το prime. Εκτός αν άλλαξε κάτι τα τελευταία χρόνια. το import fees το κάνει σε όλους Amazon prime or not δεν ξέρω για το Amazon Global Shipping αν το δίνει σε μη Amazon Prime Members. εμένα πάντως με έχει βολέψει αφάνταστα το Amazon.com για αγορές από ΗΠΑ.
karaLRS Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2020 3 ώρες πριν, ikorolis είπε αν είναι όπως τα λες γιατί όμως εγώ που το επιλέγω από την Ελλάδα (International Shipping) δηλαδή το AmazonGlobal Shipping μου δίνει την δυνατότητα "γρήγορης αποστολής" με το ανάλογο κόστος αλλά και την δυνατότητα "εξόδων για δασμούς/τελωνεία κτλ" δηλαδή (customs duties, taxes and fees ("Import Fees") και το δέμα μου έρχεται πάρα πολύ γρήγορα στην πόρτα μου χωρίς να χρειαστεί να πάω τελωνείο γιατί αν πρέπει να επιλέξω τα γνωστά μαγαζιά από την κίνα θα πρέπει να ακολουθήσω πιστά τα βήματα που περιγράφονται στους διάφορους οδηγούς αγορών από κίνα που υπάρχουν στο διαδίκτυο , να επιλέξω τους συγκεκριμένους τρόπους αποστολής , να προσέξω την αξία του δέματος , να προσέξω την αποθήκη και φυσικά να στηθώ και να περιμένω με τις μέρες πότε θα έρθει και να έχω αγωνία αν τυχόν περάσει τελωνείο ειδικά αν το δέμα είναι μεγάλης αξίας (κάποιο smartphone / tablet / laptop) το συγκεκριμένο που λες το ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως prime ή όχι. και σε μένα γρήγορα έρχεται με τους δασμούς πληρωμένους
beagnot Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Να στείλεις πλαστό Στις 1/3/2020 στις 8:19 ΠΜ, Malthador είπε Άρα και να πεις στον αποστολέα να γράψει μικρότερη τιμή ή gift στο δέμα συνιστά πλαστογραφία/απάτη σωστά; Οχι γιατί δεν προσκομίζει απόδειξη ότι πληρωσες λιγότερα, απλά γράφει κάτι. Αν πεις στον αποστολέα να σου στείλει αποδεικτικά στοιχεία ότι πλήρωσες λιγότερο - πχ πληρώσεις ένα ποσό στην τράπεζα να φαίνεται και τα υπόλοιπα με άλλους τρόπους να μην φαίνεται - τότε την απάτη την διαπράτουν και οι δύο αλλά το πρόβλημα το χει ο αποστολέας. Το να γράψει ένα ραβασάκι στο κουτί πάνω που να λέει ότι κινητό αξίας $200 κάνει $20 δεν λέει τίποτα, όταν όμως εσύ εν γνώση σου παραχαράζεις απόδειξη με photoshop μιλάμε για απάτη που σε κανονικές χώρες επιφέρει το λιγότερο μεγάλο πρόστιμο μέχρι και φυλάκιση - δεν ξέρω ακριβως τι ισχύει στην Ελλάδα αλλά δεν νομίζω να είναι και ξέφραγο αμπέλι. Αν το κάνεις συνέχεια θα την βρουν την άκρη και τότε τα ξαναλέμε. Κι όλα αυτά για να γλιτώσεις €50-100 ευρώ. Δεν αξίζει καν να το σκεφτείς. Πέρα από το ηθικό της υπόθεσης που βέβαια επαφίεται στις αντοχές και τα όρια του κάθε ατόμου σε θέματα λαμογιάς. ( Εγώ απλά είχα προτείνει να επιστρέψεις το προιόν αν δεν το θέλεις και να πεις στην τράπεζα ότι δεν αναγνωρίζεις την συναλλαγή και πέσατε να με φάτε. Τώρα μιλάμε για πλαστογράφηση. Σε καλό δρόμο είμαστε βλέπω ) Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2020 από beagnot
Moderators Malthador Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Moderators Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 14 minutes ago, beagnot said: Να στείλεις πλαστό Οχι γιατί δεν προσκομίζει απόδειξη ότι πληρωσες λιγότερα, απλά γράφει κάτι. Αν πεις στον αποστολέα να σου στείλει αποδεικτικά στοιχεία ότι πλήρωσες λιγότερο - πχ πληρώσεις ένα ποσό στην τράπεζα να φαίνεται και τα υπόλοιπα με άλλους τρόπους να μην φαίνεται - τότε την απάτη την διαπράτουν και οι δύο αλλά το πρόβλημα το χει ο αποστολέας. Το να γράψει ένα ραβασάκι στο κουτί πάνω που να λέει ότι κινητό αξίας $200 κάνει $20 δεν λέει τίποτα, όταν όμως εσύ εν γνώση σου παραχαράζεις απόδειξη με photoshop μιλάμε για απάτη που σε κανονικές χώρες επιφέρει το λιγότερο μεγάλο πρόστιμο μέχρι και φυλάκιση - δεν ξέρω ακριβως τι ισχύει στην Ελλάδα αλλά δεν νομίζω να είναι και ξέφραγο αμπέλι. Αν το κάνεις συνέχεια θα την βρουν την άκρη και τότε τα ξαναλέμε. Κι όλα αυτά για να γλιτώσεις €50-100 ευρώ. Δεν αξίζει καν να το σκεφτείς. Πέρα από το ηθικό της υπόθεσης που βέβαια επαφίεται στις αντοχές και τα όρια του κάθε ατόμου σε θέματα λαμογιάς. ( Εγώ απλά είχα προτείνει να επιστρέψεις το προιόν αν δεν το θέλεις και να πεις στην τράπεζα ότι δεν αναγνωρίζεις την συναλλαγή και πέσατε να με φάτε. Τώρα μιλάμε για πλαστογράφηση. Σε καλό δρόμο είμαστε βλέπω ) Οπότε μπορείς να πάρεις ένα κινητό των 200 και να κάνεις δύο καταθέσεις, μια των 20 και μια των 180. Όταν σου ζητήσουν αποδεικτικό δείχνεις το ένα. Είναι απάτη αυτό; Κουβέντα κάνουμε σε θεωρητικό επίπεδο. Εγώ λέω ότι αν γράφει μικρότερη τιμή ο Κινέζος επάνω, μπορούν να σε τρέξουν αν θέλουν.
marmagia Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2020 10 hours ago, Malthador said: Οπότε μπορείς να πάρεις ένα κινητό των 200 και να κάνεις δύο καταθέσεις, μια των 20 και μια των 180. Όταν σου ζητήσουν αποδεικτικό δείχνεις το ένα. Είναι απάτη αυτό; Κουβέντα κάνουμε σε θεωρητικό επίπεδο. Εγώ λέω ότι αν γράφει μικρότερη τιμή ο Κινέζος επάνω, μπορούν να σε τρέξουν αν θέλουν. μην παίζουμε την κολοκυθιά.. ΕΙΝΑΙ τελωνειακή απάτη και προφανέστατα δεν θα πιστέψουν οτι το κινητό έκανε 20Ε οπότε θα το εκτελωνίσουν με βάση τις τιμές που υπάρχουν στην αγορά αυτη τη στιγμή στην Ελλάδα. Από το να ψάχνουμε τρόπους να γλιτώσουμε τελωνείο καλύτερα να ψωνίζουμε απο χώρα της ΕΕ και να τελειώνει το χήτημα..
llldoomlll Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Στις 1/3/2020 στις 8:46 ΠΜ, ManFromEarth είπε Εδώ τι θέλει να πει ο ποιητής; αν σε αλλες χώρες υπάρχει ο θεσμός των τελωνείων; Το τελος προσκομισης στο τελωνειο το εχουν λιγες χωρες (το 3ευρω)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα