Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Kite είπε

Στην τυχη κανουν τους ελεγχους?

Μια και μονο επιλογη εχεις για να μην πληρωσεις. Να δωσεις πλαστο χαρτι του paypal που να δειχνει τιμη μικρη. Λιγο photoshop να ξερεις γινεται. Αλλη επιλογη δεν υπαρχει, αν ηταν ετσι απλα ολα, θα αγοραζαμε iphone σε τιμη αμερικης...

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Lumini είπε

Μια και μονο επιλογη εχεις για να μην πληρωσεις. Να δωσεις πλαστο χαρτι του paypal που να δειχνει τιμη μικρη. Λιγο photoshop να ξερεις γινεται. Αλλη επιλογη δεν υπαρχει, αν ηταν ετσι απλα ολα, θα αγοραζαμε iphone σε τιμη αμερικης...

αυτό δεν θα συμβούλευα τον φίλο μας που άνοιξε το θέμα να το κάνει

καθώς η πλαστογραφία εγγράφου είναι "ποινικό αδίκημα" και αποφέρει ποινές φυλάκισης και χρηματικά πρόστιμα

άρα για να γλυτώσει κάποια ευρώ που δυστυχώς ήταν άτυχος και το δέμα του (δειγματοληπτικά όπως πολύ σωστά είπαν κάποιοι φίλοι) πέρασε έλεγχο από το τελωνείο καθώς έρχεται από χώρες εκτός Ε.Ε

να βρεθεί ένοχος ποινικού αδικήματος και να κινδυνεύει με φυλάκιση αλλά και χρηματικό πρόστιμο.

καλό είναι να προσέχουμε τι γράφουμε σε δημόσια ιστοσελίδα/κοινότητα και να μην προτρέπουμε τους άλλους να προβούν σε παράνομες πράξεις.

αν θέλουμε να αγοράζουμε από χώρες εκτός Ε.Ε υπάρχουν άπειροι οδηγοί αγοράς στο διαδίκτυο και στην παρούσα ιστοσελίδα/κοινότητα

ανάλογα την πλατφόρμα Amazon(com) , (de/fr/co.uk) - Ebay (com) , co.uk - Banggood - Gearbest - Geekbuying - Aliexpress με τις ανάλογες επιλογές μπορούμε να αγοράσουμε ότι θέλουμε είτε από ΗΠΑ είτε από ΚΙΝΑ είτε από Ε.Ε ανάλογα την επιθυμία μας και την τσέπη μας.

Επεξ/σία από ikorolis
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ikorolis είπε

καθώς η πλαστογραφία εγγράφου είναι "ποινικό αδίκημα" και αποφέρει ποινές φυλάκισης και χρηματικά πρόστιμα

άρα για να γλυτώσει κάποια ευρώ που δυστυχώς ήταν άτυχος και το δέμα του (δειγματοληπτικά όπως πολύ σωστά είπαν κάποιοι φίλοι) πέρασε έλεγχο από το τελωνείο καθώς έρχεται από χώρες εκτός Ε.Ε

να βρεθεί ένοχος ποινικού αδικήματος και να κινδυνεύει με φυλάκιση αλλά και χρηματικό πρόστιμο.

καλό είναι να προσέχουμε τι γράφουμε σε δημόσια ιστοσελίδα/κοινότητα και να μην προτρέπουμε τους άλλους να προβούν σε παράνομες πράξεις.

αν θέλουμε να αγοράζουμε από χώρες εκτός Ε.Ε υπάρχουν άπειροι οδηγοί αγοράς στο διαδίκτυο και στην παρούσα ιστοσελίδα/κοινότητα

ανάλογα την πλατφόρμα Amazon(com) , (de/fr/co.uk) - Ebay (com) , co.uk - Banggood - Gearbest - Geekbuying - Aliexpress με τις ανάλογες επιλογές μπορούμε να αγοράσουμε ότι θέλουμε είτε από ΗΠΑ είτε από ΚΙΝΑ είτε από Ε.Ε ανάλογα την επιθυμία μας και την τσέπη μας.

Δεν ειμαι αρκετα χαζος να παρω τετοια συμβουλη στα σοβαρα, ποσο μαλλον μονο για να γλιτώσω 30€.

Η καλυτερη λυση φενετε να είναι απλα να ψωνιζω περιοδους αιχμης, οπως χριστουγεννα και πασχα για να μειωνω τις πιθανοτητες να με επιλεξουν (αν εχει να προτεινει κανεις αλλη περιοδο ειναι ευπροσδεκτος)

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ikorolis είπε

προσωπικά το βρίσκω λογικό να σε καλούν από το τελωνείο να πληρώσεις τους ανάλογους δασμούς/φόρους

εμένα πάντως δεν μου έχει τύχει σε αγορές από το Amazon.com (ΗΠΑ) μέσα στην τιμή του προιόντος είναι όλα μέσα μεταφορικά (καθώς λόγω ότι είμαι μέλος Amazon Prime ζητάω τον γρήγορο τρόπο αποστολής/παράδοσης στον χώρο μου έτσι το έχω άμεσα)

το ίδιο συμβαίνει και σε αγορές από το Amazon.de ή Amazon.fr ή Amazon.co.uk.

το EBAY το έχω χρησιμοποιήσει σε αγορές από "κίνα" δεν μπορώ να πω ότι έμεινα ευχαριστημένος καθώς παρόμοια προιόντα για το Raspberry Pi 4 που είχα παραγγείλει από Aliexpress - Banggood - Gearbest ήρθαν πιο γρήγορα.

Ποσο κοστιζει να γινεις μελος στο amazon prime ;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Dannie είπε

το αναφέρουν στην ιστοσελίδα του Amazon(com) το κόστος του Prime Membership έχεις τα καλά εκτός του E-Shop στο Twitch.tv (Prime) και φυσικά το Prime Video.

εγώ πληρώνω στο Amazon (com) το Prime Membership με το μήνα χρέωση 12,03 ευρώ αν θες πληρώνεις 110.23 ευρώ το χρόνο

11 ώρες πριν, Kite είπε

Δεν ειμαι αρκετα χαζος να παρω τετοια συμβουλη στα σοβαρα, ποσο μαλλον μονο για να γλιτώσω 30€.

Η καλυτερη λυση φενετε να είναι απλα να ψωνιζω περιοδους αιχμης, οπως χριστουγεννα και πασχα για να μειωνω τις πιθανοτητες να με επιλεξουν (αν εχει να προτεινει κανεις αλλη περιοδο ειναι ευπροσδεκτος)

όταν ψωνίζεις εκτός Ε.Ε τότε παίζει ρόλο η αξία του προιόντος ώστε να μην περάσει από τελωνείο - ο τρόπος αποστολής του - το κατάστημα

για όλα αυτά υπάρχουν οδηγοί αγορών στο διαδίκτυο και στην παρούσα ιστοσελίδα/κοινότητα

εννοείται ότι είναι θέμα επιλογών και οικονομικών

προσωπικά όταν θέλω κάτι εκτός Ε.Ε δηλαδή από ΗΠΑ επιλέγω με κλειστά τα μάτια το Amazon (com) όλα στην τιμή και δεν ανησυχώ για τίποτα καθώς θα έρθει στην πόρτα μου.

όταν είναι από ΚΙΝΑ τότε ή θα ακολουθήσω τον οδηγό αγορών ή θα δω αν το κατάστημα έχει ευρωπαική αποθήκη.

Επεξ/σία από ikorolis
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δεν μπορείς να το αποφύγεις. Δοκίμασε όμως αν έχεις κάποιον γνωστό στην Αμερική - ε με το ιντερνετ όλοι εχουμε online only friends - αν μπορούν να στο αγοράσουν να πάει στην διεύθυνσή τους εκεί και σου το στείλουν αυτοί σαν δώρο, μπορεί να την σκαπουλάρεις έτσι.

Εναλλακτικά - αν αλλάξεις γνώμη - είναι να μην κάνεις αποδοχή όταν ζητήσουν απόδειξη οι εκτελωνιστές και να ζητήσεις να επιστραφεί το πακέτο ζητώντας από την εταιρία που στο έστειλε να ακυρωθεί η παραγγελία -  η δική μου εμπειρία βέβαια με τους εκτελωνιστές στην Ελλάδα είναι ότι θα το κρατήσουν ένα μήνα πριν το επιστρέψουν ότι και να τους πεις, οπότε μάλλον κάνουν τα δικά τους. Τι ένας μήνας βέβαια, τι μια βδομάδα, η δουλειά σου να γίνει και όλα οκ.

( για να δούμε πόσα αρνητικά μυνήματα θα λάβω από τους εκτελωνιστές που παρακολουθούν το φόρουμ ).

Δημοσ.
On 18/02/2020 at 21:19, Kite said:

Να δηλωσει αλλη τιμή. Δεν ξερω!? Ειναι παρανοικο να παρεις κατι πανω απο 22 ευρο και να το πληρωνεις διπλά.

Στις άλλες χώρες γίνεται αυτό?

Σε όλες τις χωρες γίνεται αυτό και μάλιστα σε άλλες οι έλεγχοι είναι πιο σοβαροί και πιο συστηματικοί. Χρόνια τώρα υφίσταται όριο τελωνειακής ατέλειας στα 22 CIF. Συνεπως, έχε σαν κανόνα στο μυαλό σου ότι ναι μεν μπορεί μια δυο φορές να στα θήκες τυχερός, εάν όμως τα ελέγξουν θα πληρώσεις (δικαίως ομολογώ)..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ως δώρο πάντως είναι νόμιμο να μην έχει δασμούς μέχρι €90 αν δεν κάνω λάθος.

Εγώ την άποψή μου την ανέλυσα αλλού, αγοράζετε από τα σκρουτζομάγαζα. Η διαφορές είναι πολύ μικρές, παίρνεις το προιόν πιο γρήγορα και δεν μπαίνεις στην διαδικασία να αγωνιάς αν και πως θα περάσει τελεωνείο ή όχι. Παλιότερα δεν είχαμε καν αυτήν την επιλογή. Εναλλακτικά υπάρχει η Amazon Και η Ebay που σου λένε επ' ακριβώς πόσο θα σου στοιχίσει το τελωνείο. Μην νομίζετε ότι στο εξωτερικό σε Euroland ειναι καλύτερα τα πράγματα, απλά τα όρια αλλάζουν. Οι Κινεζιες μας τελειώνουν σιγά σιγά.

Ή κανε ένα ταξιδάκι και φέρτο με τις αποσκευές σου - λέμε τώρα. 

Επεξ/σία από beagnot
  • Confused 1
  • Sad 1
  • Moderators
Δημοσ.
On 18/02/2020 at 23:48, ikorolis said:

Άρα και να πεις στον αποστολέα να γράψει μικρότερη τιμή ή gift στο δέμα συνιστά πλαστογραφία/απάτη σωστά;

Δημοσ.
Στις 19/2/2020 στις 1:29 ΠΜ, Dannie είπε

ΔΕΝ έχει κάποια σχέση το Amazon prime με το τελωνείο ή την μέθοδο αποστολής. 

• Like 1
Δημοσ.

Βιβλία από amazon Αμερικής. Είπα (στο κούριερ) να τα στείλουν πίσω. Πήρα πίσω όλο το ποσό και μετά τα πήρα από Ευρώπη.

Δημοσ.
Στις 18/2/2020 στις 9:19 ΜΜ, Kite είπε

Στις άλλες χώρες γίνεται αυτό?

Εδώ τι θέλει να πει ο ποιητής; αν σε αλλες χώρες υπάρχει ο θεσμός των τελωνείων;

Δημοσ.
Στις 18/2/2020 στις 11:42 ΜΜ, Lumini είπε

Ναι, αυτά λέγε να μας ζητάνε μετά βεβαιώσεις συναλλαγής από την τράπεζα ή να βάζουν ότι αξία εκτιμούν με το μάτι! Δεν θέλουν και πολύ...

Επισκέπτης
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Malthador είπε

Άρα και να πεις στον αποστολέα να γράψει μικρότερη τιμή ή gift στο δέμα συνιστά πλαστογραφία/απάτη σωστά;

καμία σχέση

αν η απόδειξη που σου κόψει ο αποστολέας και η απόδειξη που έχεις στο PayPal αναγράφει τιμή κάτω των 22 ευρώ είσαι απόλυτα νόμιμος

νόμιμος δεν είσαι αν κάνεις "photoshop" την απόδειξη του PayPal αυτό θεωρείται πλαστογραφία

τέλος πάντων το ζητούμενο είναι ότι η εν λόγω διάταξη δεν έχει αφαιρεθεί από τον τιμοκατάλογο των ΕΛΤΑ από όσο έχω δει εξακολουθεί και υπάρχει το 15 ευρώ.

6 ώρες πριν, karaLRS είπε

ΔΕΝ έχει κάποια σχέση το Amazon prime με το τελωνείο ή την μέθοδο αποστολής. 

υπάρχει μια διαφορά όμως στο Amazon Prime και στα προιόντα που έρχονται στην Ελλάδα (γιατί δεν έρχονται όλα)

μέσα στην τιμή περιλαμβάνεται ο τρόπος αποστολής και τα έξοδα τελωνείου καθώς προέρχεται από ΗΠΑ.

το ξέρω πάρα πολύ καλά γιατί έχω παραγγείλει προιόντα τα οποία κοστίζουν αρκετά χρήματα και ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα με το τελωνείο ή με κάλεσαν να πληρώσω κάτι παραπάνω αντιθέτως ήταν στην ημερομηνία έξω από την πόρτα μου.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, ikorolis είπε

υπάρχει μια διαφορά όμως στο Amazon Prime και στα προιόντα που έρχονται στην Ελλάδα (γιατί δεν έρχονται όλα)

μέσα στην τιμή περιλαμβάνεται ο τρόπος αποστολής και τα έξοδα τελωνείου καθώς προέρχεται από ΗΠΑ.

το ξέρω πάρα πολύ καλά γιατί έχω παραγγείλει προιόντα τα οποία κοστίζουν αρκετά χρήματα και ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα με το τελωνείο ή με κάλεσαν να πληρώσω κάτι παραπάνω αντιθέτως ήταν στην ημερομηνία έξω από την πόρτα μου.

δεν υπάρχει καμία διαφορά στο αν έχεις amazon prime ή όχι στο να παραγγείλεις κάτι και να είναι το τελωνείο μέσα.

έχει να κάνει ΜΟΝΟ με τον τρόπο αποστολής. τον συγκεκριμένο τρόπο αποστολής μπορώ να τον επιλέξω και εγώ και εσύ και οποιοσδήποτε έχει ή δεν έχει Prime.

αν ήσουν κάτοικος στην Αμερική ναι θα είναι συμφέρων το amazon prime γιατί σου δίνει τα γρήγορα μεταφορικά τζάμπα. δεν κάνει κάτι τέτοιο στο international. στο λέω γιατί είχα μείνει κάποιο διάστημα Αμερική που είχα amazon prime....

Screenshot_1.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...