kostas1966 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Παρακαλώ, την εκτίμησή σας για το ps5: Με 8 πύρηνο ryzen και με ram 12gb+ θα καταφέρει επιτέλους ως κονσόλα να παίξει με αξιοπρέπεια strategy τύπου Age of empires, Anno 1800, Crusaders kings κλπ; Ως τώρα καμμία κονσόλα δεν τα κατάφερε, τα χρόνια πέρασαν κι εγώ (και πολλοί πολλοί άλλοι) δεν θα αντέξω για πολύ ακόμα στην καρέκλα του pc, πονάει η γέρικη μέση μου. Τι λέτε; πότε θα απολαύσουμε strategy με joypad στο ανάλαφρο ανατομικό μας στρώμα; θα μπορέσει το ps5; μήπως το νεο xbox; διάβασα ότι θάναι ακόμα πιο δυνατό. Ένα μηχάνημα σαν το ps5 να κινείται μόνο σε fps και moba; Ένα θηρίο θα καταντήσει pet για 15χρονα; Τι λέτε;
micos000 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Το πρόβλημα με τα stategy δεν είναι το ισχυρό ή όχι hardware. Εξ άλλου τα aoe έπαιζαν σε hardware ανάλογων δυνατοτήτων με ένα σημερινό μέτριο tvbox. Το πρόβλημα είναι ο χειρισμός. Αν δεν ενσωματωθεί πληκτρολόγιο και ποντίκι δεν πρόκειται να παίξεις ποτέ αξιοπρεπώς stategy. 6
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Moderators Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, kostas1966 said: Παρακαλώ, την εκτίμησή σας για το ps5: Με 8 πύρηνο ryzen και με ram 12gb+ θα καταφέρει επιτέλους ως κονσόλα να παίξει με αξιοπρέπεια strategy τύπου Age of empires, Anno 1800, Crusaders kings κλπ; Ως τώρα καμμία κονσόλα δεν τα κατάφερε, τα χρόνια πέρασαν κι εγώ (και πολλοί πολλοί άλλοι) δεν θα αντέξω για πολύ ακόμα στην καρέκλα του pc, πονάει η γέρικη μέση μου. Τι λέτε; πότε θα απολαύσουμε strategy με joypad στο ανάλαφρο ανατομικό μας στρώμα; θα μπορέσει το ps5; μήπως το νεο xbox; διάβασα ότι θάναι ακόμα πιο δυνατό. Ένα μηχάνημα σαν το ps5 να κινείται μόνο σε fps και moba; Ένα θηρίο θα καταντήσει pet για 15χρονα; Τι λέτε; Σε παρακαλώ μην γράφεις με γκρι γραμματοσειρά γιατί όσοι χρησιμοποιούμε το μαύρο θέμα του insomnia δεν μπορούμε να διαβάσουμε αυτό που γράφεις. Συμφωνώ 100% με τον micos000, απλά θα προσέθετα δύο "r". Εδώ σε FPS τύπου παιχνίδια δεν μπορώ να το συνηθίσω εύκολα σε σχέση με την ακρίβεια χειρισμού με mouse/keyboard. Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2020 από GeorgeMan
ilos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου μια χαρά υπάρχουν αξιόλογα tbs/hybrid strategies για τις κονσόλες από εποχές gameboy με τα final fantasy tactics και advance wars. Δες ακόμα Valkyria Chronicles στο ps3 και το τέταρτο της σειράς σε ps4. Τα rts είναι καθαρά θέμα control scheme όπως αναφέρθηκε και αν οι ίδιοι οι κατασκευαστές δε δώσουν λύση με native keyboard/mouse support ή αντίστοιχα propiertary περιφερειακά έστω, δύσκολα θα δεις ports από pc. Άσε που ακόμα και εκεί είναι είδος προς εξαφάνιση πλέον. Αν εξαιρέσεις τα total war, μόνο remasters βλέπεις πια. Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2020 από ilos
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Moderators Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 1 hour ago, ilos said: Για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου μια χαρά υπάρχουν αξιόλογα tbs/hybrid strategies για τις κονσόλες από εποχές gameboy με τα final fantasy tactics και advance wars. Δες ακόμα Valkyria Chronicles στο ps3 και το τέταρτο της σειράς σε ps4. Τα rts είναι καθαρά θέμα control scheme όπως αναφέρθηκε και αν οι ίδιοι οι κατασκευαστές δε δώσουν λύση με native keyboard/mouse support ή αντίστοιχα propiertary περιφερειακά έστω, δύσκολα θα δεις ports από pc. Άσε που ακόμα και εκεί είναι είδος προς εξαφάνιση πλέον. Αν εξαιρέσεις τα total war, μόνο remasters βλέπεις πια. Το οποίο είναι πολύ κρίμα έχω να προσθέσω ως fan του είδους. Τόσο που αγάπησα το indie Wargroove και το αγόρασα (και) στο Switch όταν βγήκε, πέρα από το PC. Είναι ολόιδιο στα mechanics με το Advance Wars, του οποίου όλα (μα όλα - ακόμα και fan translations από τα SNES versions) έχω τερματίσει. Πολύ κρίμα που τα έχουν παρατήσει. Τα RTS μου είναι λίγο πιο αδιάφορα.
ilos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε Το οποίο είναι πολύ κρίμα έχω να προσθέσω ως fan του είδους. Τόσο που αγάπησα το indie Wargroove και το αγόρασα (και) στο Switch όταν βγήκε, πέρα από το PC. Είναι ολόιδιο στα mechanics με το Advance Wars, του οποίου όλα (μα όλα - ακόμα και fan translations από τα SNES versions) έχω τερματίσει. Πολύ κρίμα που τα έχουν παρατήσει. Τα RTS μου είναι λίγο πιο αδιάφορα. Εγώ αδερφέ ακόμα και σήμερα. έχω δίπλα από το κρεβάτι το DS και φτιάχνω skirmish maps στο AW για να παίζω πριν με πάρει ο ύπνος. Τι συζητάμε τώρα. Απίστευτα παιχνίδια. Σου προτείνω οπωσδήποτε να παίξεις και το into the breach που είναι hybrid puzzle/tbs από τους δημιουργούς του FTL (απίστευτη παιχνιδάρα επίσης, ίσως το καλύτερο roguelike ever). Αν και το καλύτερο hybrid TBS που χει βγει ever για μένα είναι το HOMM3. Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2020 από ilos 1
kostas1966 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Ποντίκι υπήρχε και στο ps1, εδώ και 25 χρόνια, έπαιζα το constructor με αυτό μια χαρά (τι μου θύμισες τώρα, νάχει 15 blocks η κάρτα μνήμης και να τα θέλει και τα 15 για να σώσει και να μην έχω λεφτά να πάρω άλλη, τι δυστυχία! ) δεν είναι αυτό το πρόβλημα να υπάρχει ποντίκι ως περιφεριακό. Μέχρι και εξομοιωτής ποντικιού του τύπου logitech profiler ή pinnacle μπορούν να βάλουν. Οι βαλκυρίες είναι rpg περισσότερο και κάπως action και, γενικά, δεν εννούσα strategy tactics κατάσταση, τύπου tropico ή simulation (Railroad tycoon, sim city κλπ). Aυτά υπάρχουν ήδη. RTS και turn base εννοώ. Και εννοώ με αξιοπρέπεια. Επειδή έπαιξα το aoe ii στο ps2. Δεν ήταν πετυχημένη μεταφορά. Επειδή το λατρεμένο μου ps2 δεν είχε τη δύναμη. Πιο δίπλα o Γουίλυ (willamette) γελούσε. Όταν ήταν 1700 @ 2000 Mhz, ένα θεότρελο νούμερο για την εποχή (με 42.000.000 τρανζίστορ) που πας ρε καραμήτρο, πώς τολμάς να βγάζεις το aoe και να ξεφτυλίζεις την πιο αγαπημένη κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών; Παρεπιπτόντως το command & conquer δούλεψε καλά και υπάρχει εξήγηση. PS1-DOS πηγαίναν πλάι πλάι. Μετά το pc ξέφυγε. Ναι. Το αφήσανε να ξεφύγει. Διότι δεν νοείται νάχει το ps2 300mhz μηχανή όταν μεσουρανούσαν οι P4 willamette με 6 πλάσια ισχύ. Τώρα, στις μέρες μας, αυτό το χάντικαπ γεφυρώθηκε ξανά. 25 χρόνια μετά. Για να δούμε. Τώρα είναι η ευκαιρία. Και σε συνδυασμό με το compatibility μέχρι τη ρίζα (PS1) θα μιλάμε για θηρίο ανήμερο που θα καταβροχθίσει μέχρι και τα FreeMcBoot. Eγώ νομίζω ότι μπορεί. Και το νέο xbox θα μπορεί. Αλλά θέλει η μαμά εταιρεία; Τα μαρκετιλίκια φοβάμαι. Διότι η νέα τάξη πραγμάτων μας θέλει συνδρομητές στις υπηρεσίες τους, στα dlc τους, πληρώνοντας χωρίς να παίρνουμε τίποτα χειροπιαστό. Λέτε να μας επιτρέψουν να ασχοληθούμε και με το παλιό μας στοκ; Εκεί είναι όλο το μαγείρεμα. 1
ilos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, kostas1966 είπε Ποντίκι υπήρχε και στο ps1, εδώ και 25 χρόνια, έπαιζα το constructor με αυτό μια χαρά (τι μου θύμισες τώρα, νάχει 15 blocks η κάρτα μνήμης και να τα θέλει και τα 15 για να σώσει και να μην έχω λεφτά να πάρω άλλη, τι δυστυχία! ) δεν είναι αυτό το πρόβλημα να υπάρχει ποντίκι ως περιφεριακό. Μέχρι και εξομοιωτής ποντικιού του τύπου logitech profiler ή pinnacle μπορούν να βάλουν. Οι βαλκυρίες είναι rpg περισσότερο και κάπως action και, γενικά, δεν εννούσα strategy tactics κατάσταση, τύπου tropico ή simulation (Railroad tycoon, sim city κλπ). Aυτά υπάρχουν ήδη. RTS και turn base εννοώ. Και εννοώ με αξιοπρέπεια. Επειδή έπαιξα το aoe ii στο ps2. Δεν ήταν πετυχημένη μεταφορά. Επειδή το λατρεμένο μου ps2 δεν είχε τη δύναμη. Πιο δίπλα o Γουίλυ (willamette) γελούσε. Όταν ήταν 1700 @ 2000 Mhz, ένα θεότρελο νούμερο για την εποχή (με 42.000.000 τρανζίστορ) που πας ρε καραμήτρο, πώς τολμάς να βγάζεις το aoe και να ξεφτυλίζεις την πιο αγαπημένη κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών; Παρεπιπτόντως το command & conquer δούλεψε καλά και υπάρχει εξήγηση. PS1-DOS πηγαίναν πλάι πλάι. Μετά το pc ξέφυγε. Ναι. Το αφήσανε να ξεφύγει. Διότι δεν νοείται νάχει το ps2 300mhz μηχανή όταν μεσουρανούσαν οι P4 willamette με 6 πλάσια ισχύ. Τώρα, στις μέρες μας, αυτό το χάντικαπ γεφυρώθηκε ξανά. 25 χρόνια μετά. Για να δούμε. Τώρα είναι η ευκαιρία. Και σε συνδυασμό με το compatibility μέχρι τη ρίζα (PS1) θα μιλάμε για θηρίο ανήμερο που θα καταβροχθίσει μέχρι και τα FreeMcBoot. Eγώ νομίζω ότι μπορεί. Και το νέο xbox θα μπορεί. Αλλά θέλει η μαμά εταιρεία; Τα μαρκετιλίκια φοβάμαι. Διότι η νέα τάξη πραγμάτων μας θέλει συνδρομητές στις υπηρεσίες τους, στα dlc τους, πληρώνοντας χωρίς να παίρνουμε τίποτα χειροπιαστό. Λέτε να μας επιτρέψουν να ασχοληθούμε και με το παλιό μας στοκ; Εκεί είναι όλο το μαγείρεμα. Συμφωνώ σε όλα, το θέμα είναι γιατί έχεις εμμονή να βγουν στις κονσόλες όταν είναι ήδη είδος προς εξαφάνιση αυτή τη στιγμή στα pc. 😁 Μόνο total war, civilization,Anno άντε και τα dawn of war βλέπεις πια από AAA. Όλα τα υπόλοιπα είτε είναι Indies (που μπορεί να είναι και καλύτερα imo) ή remasters της πλάκας που δε τρέχουν καν τις περισσότερες φορές. P.S. Ξέχασα να βάλω και τα XCOM στην εξίσωση, αλλά τα θεωρώ own genre και όχι tbs. Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2020 από ilos
firepc Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Δεν θα πανε ποτε στις κονσολες γτ τα strategy οπως και τα adventures εχουν πισαδικη λογικη Mouse/keyboard και κοντα στην οθονη γτ εχουν micromanagment. Εδω η MS δεν φερνει καν τα AOE 1,2,3,4 στην κονσολα της. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Έχουν βγει αρκετα strategy στο ds.Μέχρι και δυο age of empires έχει.Τα mythologies και age of kings,Ακόμα και το Final Fantasy XII έχει ένα πάρα πολύ καλό strategy στο ds.To revenant wings.Το είχα τερματίσει και είναι πολύ καλό παιχνίδι.Με χειρισμό εξολοκλήρου με το stylus.
Moderators Malthador Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Moderators Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Το πρόβλημα με τα RTS δεν είναι ο τρόπος χειρισμού, αυτό λύνεται, είναι ότι πρέπει να έχεις την οθόνη κοντά στα μούτρα σου, γι' αυτό προτιμούνται τα πισί ή οι οθόνες αφής (κινητά, handhelds κλπ). OP, δοκίμασε να παίξεις ένα οποιοδήποτε RTS (ας πούμε SC2 ή AoE2) σε 50άρα τηλεόραση στα 3 μέτρα απόσταση και θα καταλάβεις τι εννοώ.
d_gkal Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 11 hours ago, firepc said: Δεν θα πανε ποτε στις κονσολες γτ τα strategy οπως και τα adventures εχουν πισαδικη λογικη Mouse/keyboard και κοντα στην οθονη γτ εχουν micromanagment. Εδω η MS δεν φερνει καν τα AOE 1,2,3,4 στην κονσολα της. Δε θα φέρει το 4 στο Xbox one;;;
firepc Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, d_gkal είπε Δε θα φέρει το 4 στο Xbox one;;; οχι
kostas1966 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 11 ώρες πριν, firepc είπε Δεν θα πανε ποτε στις κονσολες γτ τα strategy οπως και τα adventures εχουν πισαδικη λογικη Mouse/keyboard και κοντα στην οθονη γτ εχουν micromanagment. Εδω η MS δεν φερνει καν τα AOE 1,2,3,4 στην κονσολα της. Θλιβερή διαπίστωση, πικρή αλήθεια 40 λεπτά πριν, Malthador είπε Το πρόβλημα με τα RTS δεν είναι ο τρόπος χειρισμού, αυτό λύνεται, είναι ότι πρέπει να έχεις την οθόνη κοντά στα μούτρα σου, γι' αυτό προτιμούνται τα πισί ή οι οθόνες αφής (κινητά, handhelds κλπ). OP, δοκίμασε να παίξεις ένα οποιοδήποτε RTS (ας πούμε SC2 ή AoE2) σε 50άρα τηλεόραση στα 3 μέτρα απόσταση και θα καταλάβεις τι εννοώ. Θέλουμε το μόνιτορ στα μούτρα μας. Κατάρα. Ναι. Με αυτά και με αυτά τα strategy έχουν πάρει την κατιούσα όπως σωστά παρατήρησε ο ilos παραπάνω. Έτσι είναι. Θέλει σκληρή δουλίτσα το είδος. Γιατί να παιδευτούν; όταν αναμασάνε ριμέικ από action, fps, ζωγραφίζουν και μπόλικα platform και να η κότα με τα χρυσά αυγά. Σημεία των καιρών. Να μη ψάχνεις αυτό που θέλεις αλλά να σε βρίσκει αυτό που έρχεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα