Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το σύστημά σου είναι σίγουρα πάνω από 5ετία άρα και το τροφοδοτικό σωστά; Αφού εντόπισες ότι ο ήχος προερχόταν από το fan και το καθάρισες, όσο γυρίζει δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα, εφόσον δεν έχεις παρατηρήσει κάτι άλλο (όπως π.χ. κολλήματα, αστάθειες, μαύρες οθόνες, ξαφνικό σβήσιμο κτλ). Αν ήμουν στη θέση σου κι αν μιλάμε για βαριά χρήση στο PC εκεί κάπου στα 5 με 8 (maximum) χρόνια ακόμα κι αν φαίνεται να δουλεύει σωστά θα το άλλαζα προληπτικά. For the record, τα CX κι ας είναι Corsair δεν είναι κι ότι καλύτερο ποιοτικά σε σχέση με άλλα μοντέλα της ίδιας εταιρίας... 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, johnpap21 είπε

Το σύστημά σου είναι σίγουρα πάνω από 5ετία άρα και το τροφοδοτικό σωστά; Αφού εντόπισες ότι ο ήχος προερχόταν από το fan και το καθάρισες, όσο γυρίζει δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα, εφόσον δεν έχεις παρατηρήσει κάτι άλλο (όπως π.χ. κολλήματα, αστάθειες, μαύρες οθόνες, ξαφνικό σβήσιμο κτλ). Αν ήμουν στη θέση σου κι αν μιλάμε για βαριά χρήση στο PC εκεί κάπου στα 5 με 8 (maximum) χρόνια ακόμα κι αν φαίνεται να δουλεύει σωστά θα το άλλαζα προληπτικά. For the record, τα CX κι ας είναι Corsair δεν είναι κι ότι καλύτερο ποιοτικά σε σχέση με άλλα μοντέλα της ίδιας εταιρίας... 

Τρώει το ξύλο του αλλά όχι 24/7 και δεν αναφέρομαι σε παιχνίδια! Από προβλήματα πέρα από τον ήχο δεν έχω!

Ωστόσο ξανά έγινε αυτό με τον ήχο...!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, Duck Dodgers είπε

Τρώει το ξύλο του αλλά όχι 24/7 και δεν αναφέρομαι σε παιχνίδια! Από προβλήματα πέρα από τον ήχο δεν έχω!

Ωστόσο ξανά έγινε αυτό με τον ήχο...!

Τότε τα bearings του ανεμιστήρα τα «έχουν παίξει» (αναμενόμενο μετά από χρόνια χρήσης), άλλαξε τον και θα είσαι κομπλέ. Εναλλακτικά μπορείς να ρίξεις λάδι μηχανής βγάζοντας το αυτοκόλλητο που έχει επάνω του, αλλά θα του δώσεις μια παράταση ζωής και δεν θα είναι μόνιμο το fix (και πάλι εξαρτάται από την κάθε περίπτωση πόσο θα κρατήσει έτσι).

Ενδεικτικά, μια που το θυμήθηκα είχα μια ανάλογη περίπτωση σε μπροστινό case fan του NZXT H440. Του έριξα λάδι μηχανής και κράτησε κάτι παραπάνω από 1 χρόνο, μετά άρχισε να ξαναμουγκρίζει, του ξαναέριξα και πέθανε μετά από ένα 5μηνο RIP.

Υ.Γ. ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΤΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΥΚΝΩΤΕΣ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΟΡΤΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ «ΧΤΥΠΗΣΕΙ» ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ. Αν δεν έχεις άνεση με κάτι τέτοιο, άσε να το κάνει κάποιος που γνωρίζει καλά.

Επεξ/σία από johnpap21
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...