Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Καλά δεν είπαμε οτι θα τους πάρουν και το κεφάλι. Θα πληρώσουν προφανώς ένα μέρος της ζημιάς και θα λήξει το θέμα!
Δικαστήρια θα τους πάνε αν αρνηθούν να πληρώσουν...

-"Αν προχωρήσει η δήλωση με υπαίτιο εσένα την βάψατε! Θα σας τρέχει η ασφαλιστική του πατέρα σου."

-"Διαφορετικά η ασφάλεια του πατέρα σου ίσως τον αποζημιώσει αλλά μετά θα κυνηγήσει εσένα πολύ άσχημα."

-"Θα μπλέξετε άσχημα χωρίς δίπλωμα και αδήλωτος οδηγός πάντως."

Τέτοιες ψύχραιμες αντιδράσεις διάβασε το παιδί και θα νομίζει πως σκότωσε άνθρωπο! 😂 

Επεξ/σία από afragorn
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, afragorn είπε

-"Αν προχωρήσει η δήλωση με υπαίτιο εσένα την βάψατε! Θα σας τρέχει η ασφαλιστική του πατέρα σου."

Τέτοιες ψύχραιμες αντιδράσεις διάβασε το παιδί και θα νομίζει πως σκότωσε άνθρωπο! 😂 

Νομίζω ήμουν επεξηγηματικός...και ανέφερα στην συνέχεια ξεκάθαρα οτι είναι μπλέξιμο.
Δεν βλέπω να έγραψα κάπου οτι θα πάει φυλακή ή στο εκτελεστικό απόσπασμα όπως αφήνεις να εννοηθεί. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, agnostos13 είπε

Νομίζω ήμουν επεξηγηματικός...και ανέφερα στην συνέχεια ξεκάθαρα οτι είναι μπλέξιμο.
Δεν βλέπω να έγραψα κάπου οτι θα πάει φυλακή ή στο εκτελεστικό απόσπασμα όπως αφήνεις να εννοηθεί. 

Τι ακριβώς παρανόησα;

Eγώ διάβασα το θέμα από την αρχή και είδα τα περισσότερα σχόλια να λένε "τη βάψατε", "θα σας κυνηγάνε", "έμπλεξες" και όλα αυτά σκέφτηκα τα διαβάζει κατά πάσα πιθανότητα ένα παιδί 18-20 χρονών. Το μυαλό του θα έχει πάρει 1000 στροφές με αυτά και σίγουρα θα σκέφτηκε ένα δικαστήριο, να βρίσκεται απολογούμενος για έναν προφυλακτήρα!

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, afragorn είπε

Τι ακριβώς παρανόησα;

Eγώ διάβασα το θέμα από την αρχή και είδα τα περισσότερα σχόλια να λένε "τη βάψατε", "θα σας κυνηγάνε", "έμπλεξες" και όλα αυτά σκέφτηκα τα διαβάζει κατά πάσα πιθανότητα ένα παιδί 18-20 χρονών. Το μυαλό του θα έχει πάρει 1000 στροφές με αυτά και σίγουρα θα σκέφτηκε ένα δικαστήριο, να βρίσκεται απολογούμενος για έναν προφυλακτήρα!

Ο προφυλακτήρας ειναι το θεμα ή οτι κυκλοφορεί χωρις διπλωμα και ασφαλεια?

Δε ξερω τι ενεργειες θα κανει η ασφαλιστικη αλλα κακο δε το βρισκω να ιδρωσει λιγο ο κωλος του ΤΣ μπας και αντιληφθει τι μαλακια κανει

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

Δε ξερω τι ενεργειες θα κανει η ασφαλιστικη αλλα κακο δε το βρισκω να ιδρωσει λιγο ο κωλος του ΤΣ μπας και αντιληφθει τι μαλακια κανει

Ετσι ακριβως και δεν ειναι καθολου απλα τα πραγματα . Αν ειχε διπλωμα που τυπικα δεν εχει θα πληρωνε η ασφαλιστικη με επιβαρυνση 30% στα βασικα ετησια ασφαλιστρα  επειδη δεν ηταν δηλωμενος .Τωρα ομως δεν εχει διπλωμα τυπικα και εχει μπελξιμο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lezantas26 είπε

Εννοείται πως πρέπει να το καταλάβει, αλλά αντιλαμβάνομαι το άγχος του, οπότε δε χρειάζεται να τον φορτώνουμε με επιπλέον. Τη λύση θα τη βρουν με τον ασφαλιστή τους και τον αντισυμβαλλόμενο. 

Θα ήθελα να μας ενημερώσει πάντως ο ts όταν με το καλό τακτοποιηθεί το θέμα.

Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Τι συμβαίνει όταν επιτρέπουμε στο παιδί μας που δεν έχει πάρει ακόμα το δίπλωμα οδήγησης, να οδηγεί το αυτοκίνητό μας, αν προκαλέσει από δική του υπαιτιότητα ατύχημα; Μας καλύπτει η ασφαλιστική και αποζημιώνει τους τρίτους ή όχι; Υποχρεούται να αποζημιώσει ο ίδιος ο υπαίτιος;

Κατ’αρχήν πρέπει να γνωρίζουμε ότι εφόσον το αυτοκίνητο είναι ασφαλισμένο, η ασφαλιστική μας εταιρεία, θα αποζημιώσει για λογαριασμό μας οποιονδήποτε τρίτο, έχει δικαίωμα αποζημίωσης. Το ποσό όμως που θα δώσει στον τρίτο, έχει δικαίωμα να το ζητήσει τόσο από τον υπαίτιο οδηγό που δεν είχε δίπλωμα όσο και από τον ιδιοκτήτη του οχήματος που του επέτρεψε να οδηγήσει. Σχετικά με το τελευταίο, ο ιδιοκτήτης μπορεί να αντιτάξει ότι δεν γνώριζε ότι ο οδηγός δεν είχε δίπλωμα ή ότι είχε πάρει το αυτοκίνητο και να περιορίσει την ευθύνη του μέχρι την αξία του αυτοκινήτου. Ακόμα και να στραφεί ο ίδιος κατά του οδηγού μπορεί και αυτό γίνεται σε περίπτωση που δεν υπάρχει συγγένεια...

Διαβάστε περισσότερα https://insuranceinnovation.gr/forum/diafora/odigisi-choris-diploma-synepies-se-periptosi-proklisis-atychimatos/ | Insurance Innovation

Δημοσ.

Ψευδή δήλωση, διώκεται ποινικά

Απάτη ΑΕ, τιμωρείται με φυλάκιση

Εσύ κρίνεις.

Δημοσ.

Πρώτον και βασικόν Αποτελεί υποχρέωση του κράτους να εκδίδει σε έυλογο χρονικό διάστημα τα διπλώματα μετά την πρακτική εξέταση. Ο άνθρωπος δεν είναι χωρίς δίπλωμα. Είναι χωρίς το έντυποτου διπλώματος που λόγω κρατικής δυσλειτουργίας δεν του έχει δοθεί.

Δεύτερον. Το βασικο του πρόβλημα είναι ότι δεν έχει δηλωθεί ως νέος οδηγός. Τότε η ασφαλιστική δικαιούται να μην τον καλύψει. Σε αυτήν την περίπτωση θα κληθεί να πληρώσει από δικά του χρήματα τη ζημία.

Τρίτον. Ο άλλος εμπλεκόμενος που έπαθε τη ζημία αντί να εκτιμήσει την χειρονομία του που αναγνώρισε το λάθος και άφησε τα στοιχεία του, τον ενέπλεξε. Πρόκειται είτε για ηλίθιο ή είτε και σκόπιμα κακόπιστο. Τι να πει κανείς...

ΣΥΜΒΟΥΛΗ Πληρώστε από δικά σας χρήματα τη ζημια προς γνώση και συμμόρφωση. Νέοι οδηγοί έχουν υποχρέωση επασφάλιστρου.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tedkald είπε

Πρώτον και βασικόν Αποτελεί υποχρέωση του κράτους να εκδίδει σε έυλογο χρονικό διάστημα τα διπλώματα μετά την πρακτική εξέταση. Ο άνθρωπος δεν είναι χωρίς δίπλωμα. Είναι χωρίς το έντυποτου διπλώματος που λόγω κρατικής δυσλειτουργίας δεν του έχει δοθεί.

Δεύτερον. Το βασικο του πρόβλημα είναι ότι δεν έχει δηλωθεί ως νέος οδηγός. Τότε η ασφαλιστική δικαιούται να μην τον καλύψει. Σε αυτήν την περίπτωση θα κληθεί να πληρώσει από δικά του χρήματα τη ζημία.

Τρίτον. Ο άλλος εμπλεκόμενος που έπαθε τη ζημία αντί να εκτιμήσει την χειρονομία του που αναγνώρισε το λάθος και άφησε τα στοιχεία του, τον ενέπλεξε. Πρόκειται είτε για ηλίθιο ή είτε και σκόπιμα κακόπιστο. Τι να πει κανείς...

ΣΥΜΒΟΥΛΗ Πληρώστε από δικά σας χρήματα τη ζημια προς γνώση και συμμόρφωση. Νέοι οδηγοί έχουν υποχρέωση επασφάλιστρου.

Oταν η ασφαλιστική εταιρία ζητήσει το δίπλωμα για να προχωρήσει στην αποζημίωση μπορεί να τους πει αυτά που γράφεις.Οτι φταίει το κράτος κλπ κλπ.

Το βασικό του πρόβλημα είναι ότι δνε έχει δίπλωμα στα χέρια του για να δείξει.Το επασφάλιστρο δεν το ζητάνε όλες οι εταιρίες .

Ο άλλος γιατί είναι ηλίθιος;Που ξέρει τον πατέρα και αν είναι Ελλάδα ή στην φυλακή ή αν το έχει κλέψει ο οδηγός το αμάξι ή αν υπάρχει ως άτομο;Αν τον είχε μπροστά του τον πατέρα ήταν στην διακριτική του ευχέρεια να δεχτεί να κάνει τα στραβά μάτια.Αλλά όχι και να τον βρίζουμε γιατί ενήργησε σωστά. 

• Like 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Lezantas26 είπε

Όπα ρε φίλε,  'λαρωσε να πούμε που είναι και έγκλημα να οδηγάει ενώ δεν έχει πάρει το δίπλωμα στα χέρια του αλλά παρολα αυτα είναι πιστοποιημενος οδηγός αφού πέρασε τις εξετάσεις. Εγώ πέρασα θεωρία και οδήγηση αρχές Σεπτεμβριου του 19 και μέχρι σήμερα 19 Φεβρουαρίου του 20 (6 ολόκληρους μήνες) δεν έχω το δίπλωμα στα χέρια μου. Αν είναι να περιμένω το μπουρδέλο αυτό κράτος να μου δώσει το δίπλωμα για να οδηγήσω θα έχουν φτάσει σε ηλικία τα παιδιά μου για να πάρουν δίπλωμα. Αν μου έλεγε το κράτος σε 10 ημέρες θα έχεις το δίπλωμα και εγώ πήγαινα να οδηγήσω αντί να περιμένω 10 μέρες θα σου έλεγα ναι είμαι μλκας. Αλλα δεν μπορώ εγώ να μην χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο για να πηγαίνω στην σχολή μου για μισό χρόνο επειδή αυτοί είναι μαλάκες και ξύνουν τα παπάρια τους.

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, tedkald είπε

Σιγά μην του έκανε και χάρη που του άφησε τα στοιχεία!

Το αυτονόητο έκανε!

Άλλο που αρκετοί είναι γαϊδούρια και κάνουν τη ζημιά και σηκώνονται και φεύγουν...

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Σιγά μην του έκανε και χάρη που του άφησε τα στοιχεία!

Το αυτονόητο έκανε!

Άλλο που αρκετοί είναι γαϊδούρια και κάνουν τη ζημιά και σηκώνονται και φεύγουν...

Σαφώς έκανε το σωστό, αλλά στην νεοελληνική πραγματικότητα, ελάχιστοι θα έπραταν το ίδιο. Όλοι έχουμε μια πικρή εμπειρία από ζημιές σε παρκαρισμένο αμάξι που ο υπαίτιος την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια. Να είμαστε ρεαλιστές...

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, george200-13 είπε

Όπα ρε φίλε,  'λαρωσε να πούμε που είναι και έγκλημα να οδηγάει ενώ δεν έχει πάρει το δίπλωμα στα χέρια του αλλά παρολα αυτα είναι πιστοποιημενος οδηγός αφού πέρασε τις εξετάσεις. Εγώ πέρασα θεωρία και οδήγηση αρχές Σεπτεμβριου του 19 και μέχρι σήμερα 19 Φεβρουαρίου του 20 (6 ολόκληρους μήνες) δεν έχω το δίπλωμα στα χέρια μου. Αν είναι να περιμένω το μπουρδέλο αυτό κράτος να μου δώσει το δίπλωμα για να οδηγήσω θα έχουν φτάσει σε ηλικία τα παιδιά μου για να πάρουν δίπλωμα. Αν μου έλεγε το κράτος σε 10 ημέρες θα έχεις το δίπλωμα και εγώ πήγαινα να οδηγήσω αντί να περιμένω 10 μέρες θα σου έλεγα ναι είμαι μλκας. Αλλα δεν μπορώ εγώ να μην χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο για να πηγαίνω στην σχολή μου για μισό χρόνο επειδή αυτοί είναι μαλάκες και ξύνουν τα παπάρια τους.

οτι δεν εχει ΑΣΦΑΛΕΙΑ σου λεει κατι? αμα αντι για προφυλακτηρα εσυ κοπανησεις κανα μηχανακι θα αξιζει να τρεχεις μια ζωη επειδη βαριοσουν να παρεις το λεωφορειο μεχρι τη σχολη? ή μηπως θα πας στο δικαστηριο και θα πεις οτι δεν ειναι εγκλημα γιατι ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ εχεις διπλωμα (αλλα δεν εχεις) και ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ εχεις ασφαλεια (αλλα δεν εχεις γιατι δεν εχεις διπλωμα)?

ο ΤΣ μου δινει ελπιδες που τιμησε τα παντελονια του και παραδεχτηκε το λαθος του. ολοι μικροι μαλακιες καναμε, πιστευω θα μαθει απ την εμπειρια του και θα γινει καλυτερος. αντιθετα εσυ μου δινεις την εντυπωση του κλασσικου ελληναρα και δε χρειαζεται να πω κατι παρα μονο ελπιζω να μη τυχει στο διαβα σου εγω ή καποιος δικος μου ανθρωπος, διοτι ουτε ξερεις ουτε θα μαθεις ποτε οδικη παιδεια.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Lezantas26 είπε

οτι δεν εχει ΑΣΦΑΛΕΙΑ σου λεει κατι? αμα αντι για προφυλακτηρα εσυ κοπανησεις κανα μηχανακι θα αξιζει να τρεχεις μια ζωη επειδη βαριοσουν να παρεις το λεωφορειο μεχρι τη σχολη? ή μηπως θα πας στο δικαστηριο και θα πεις οτι δεν ειναι εγκλημα γιατι ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ εχεις διπλωμα (αλλα δεν εχεις) και ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ εχεις ασφαλεια (αλλα δεν εχεις γιατι δεν εχεις διπλωμα)?

ο ΤΣ μου δινει ελπιδες που τιμησε τα παντελονια του και παραδεχτηκε το λαθος του. ολοι μικροι μαλακιες καναμε, πιστευω θα μαθει απ την εμπειρια του και θα γινει καλυτερος. αντιθετα εσυ μου δινεις την εντυπωση του κλασσικου ελληναρα και δε χρειαζεται να πω κατι παρα μονο ελπιζω να μη τυχει στο διαβα σου εγω ή καποιος δικος μου ανθρωπος, διοτι ουτε ξερεις ουτε θα μαθεις ποτε οδικη παιδεια.

Και που ξερεις εσυ ρε φίλε πόσα λεωφορεία πρέπει να αλλάξω για να πάω στην σχολή μου; Δεν μιλάμε για έναν ή δύο μήνες αλλα 6 (ολογράφως έξι).  Δηλαδή είναι έγκλημα εγώ που οδηγάω αφού πιστοποιήθηκα ως οδηγός αλλά απόλυτα φυσιολογικό να περιμένω το χαρτί 6 μήνες. Μαλακια θα εκανα αν εβγαινα στον δρομο  χωρίς να έχω πιστοποιηθεί ως οδηγός. Αν τύχει και έχω θανατηφόρο ατύχημα θα δικαστώ στον αν φταίω υπό τις συνθήκες του ατυχήματος και ΟΧΙ δεν θα πουν "Α ο κύριος δεν έχει το χαρτί του διπλώματος στα χέρια του άρα φταίει". Και πίστεψε με το ξέρω από δικηγόρο. Όσο για την ασφάλεια το αμάξι έχει κανονικά στο όνομα του πατέρα μου η οποία ερωτήθει τι θα γίνει σε ανάλογη περίπτωση και είπε ότι πληρώνει κανονικά ζητώντας μόνο την ποινή του επασφαλίστρου διότι σε πιθανό δικαστήριο αν αποδείξω ότι είχα πιστοποιηθεί ως οδηγός εκείνη την περίοδο θα χάσουν. Το ότι κατηγορείς εμένα τον κλασικό ελληνάρα επειδή οδηγάει όντας πιστοποιήμενος οδηγός αντί να κατηγορούμε το κράτος που 6 μήνες δεν μπορεί να μου δώσει ένα κωλόχαρτο που μπορεί να εκτυπωθεί μέχρι και από έναν απλό εκτυπωτή του σπιτιου με ξεπερνάει. Αν θέλω να πάω σε ένα συνέδριο του κλάδου μου που τελειώνει στις 12 ( που όντως πήγα και μάντεψε δεν έχει λεωφορεία μετά τις 12) δεν θα κάτσω να σκεφτώ "ααα δεν έχω το ροζε χαρτί γαμώτο δεν μπορώ να πάω" . Οχι δεν θα μεινω εγώ στάσιμος στην ζωή μου για μισό χρόνο επειδή (θα υποθέσω) η γενιά σου κατέστρεψε αυτό το 'κράτος'  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...