Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Εχω στην κατοχη μου το μηχανημα της υπογραφης.

Πλεον βρηκα χρονο να εκμεταλλευτω τις δυνατότητες του και κατεβασε 5-6 games για να παιξω.

Ολα τα games μετα απο λίγη ώρα (~20-30 λεπτα) crasharoun χωρις καποιο μηνυμα.

Έκανα format το pc.

Εκανα Clean install την κάρτα γραφικων.

Έκανα tests-benchmarks στην κάρτα χωρις να έχω κάποιο θέμα.

Σε κανένα game η κάρτα δεν ζεσταίνεται και δεν χρησιμοποιεί πάνω απο το 50% της.

Θα ήθελα την βοηθεια σας, τι να ελέγχξω επιπλέον.

Αυτό ειναι το event viewer με τα errors.

1058424102_Screenshot(4).png.a943ca265ab356ccb3d3822b41fdb6a2.png

1004684126_Screenshot(3).png.2717e984eeda1bfb0225cc62601d0c2c.png

Screenshot (5).png

Επεξ/σία από toutsos
Δημοσ.

Ποιους drivers εχεις περάσει για την κάρτα. Δυστυχώς τα θέματα σταθερότητας με τις κάρτες τις AMD δεν εχουν τέλος και σύμφωνα με τις αναφορές είναι θέμα των drivers. Αλλοι βρίσκουν σταθερότητα με τους νεους , αλλοι με τους παλλιους drivers, αλλοι κάνουν undervolt για να μην παιζουν στα όρια τους.  Εχω διαβάσει απειρα τρελά πραγματα. Δοκίμασε με αλλο ΧΜP profile  εναλλακτικα να ρίξεις τα ρολόγια των μνημών στα 3000 απο τα 3200. Μπορεί να βρεις λύση. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, badbad είπε

Ποιους drivers εχεις περάσει για την κάρτα. Δυστυχώς τα θέματα σταθερότητας με τις κάρτες τις AMD δεν εχουν τέλος και σύμφωνα με τις αναφορές είναι θέμα των drivers. Αλλοι βρίσκουν σταθερότητα με τους νεους , αλλοι με τους παλλιους drivers, αλλοι κάνουν undervolt για να μην παιζουν στα όρια τους.  Εχω διαβάσει απειρα τρελά πραγματα. Δοκίμασε με αλλο ΧΜP profile  εναλλακτικα να ρίξεις τα ρολόγια των μνημών στα 3000 απο τα 3200. Μπορεί να βρεις λύση. 

Εχω τους 20.1.3 πλεον που ειναι και οι recommended. Πριν είχα τους 20.2.1 που ειναι οι optional. Εκανα undervolt την gpu και μετα το format την εχω stock. Πραγματικα δεν ξέρω τι να δοκιμασω..

Εαν βοηθαει, στο Sea of thieves σταματησε να κρασαρει οταν το περιορισα απο unlimited σε 60fps.

Στα ffXV, gears 5, dmc5,Kingdom Come deliverance, ακομη και σε εφαρμογες epic Και Steam εχω αυτα τα error, οπως στις εικονες.

Δημοσ.

Αφού το monitor σου φτάνει μέχρι τα 75Hz ποιος ο λόγος να έχεις τα παιχνίδια unlimited? Τζάμπα tearing δημιουργείς και στρεσσάρεις άδικα το σύστημα σου. Vsync σε όλα τα παιχνίδια είναι η γνώμη μου στα 75 (ή δες τι σε βολεύει) για αρχή. Μου ακούγεται παράξενο πάντως ότι είχες unlimited frames και η GPU ήταν στο 50%.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, manos315 είπε

Αφού το monitor σου φτάνει μέχρι τα 75Hz ποιος ο λόγος να έχεις τα παιχνίδια unlimited? Τζάμπα tearing δημιουργείς και στρεσσάρεις άδικα το σύστημα σου. Vsync σε όλα τα παιχνίδια είναι η γνώμη μου στα 75 (ή δες τι σε βολεύει) για αρχή. Μου ακούγεται παράξενο πάντως ότι είχες unlimited frames και η GPU ήταν στο 50%.

Στο Kingdom Come deliverance πριν λίγο το είχα στα 60 fps, είχα πάλι crash.

Δημοσ.

Δανείσου-βρες  αν μπορείς άλλες μνήμες ή αλλη GPU και κάνε τις ίδιες δοκιμές με ίδια ή και άλλα παιχνίδια. Θελει υπομονή και trial and error η κατάσταση... Μεχρι να βρεις αλλες μνήμες ίσως μπορεις να δοκιμάσεις μόνο με το ένα module των 8GB και μετά με το άλλο (αν τυχόν τα έχεις σε 8+8GB και όχι σε ένα module των 16GB )

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, manos315 είπε

Δανείσου-βρες  αν μπορείς άλλες μνήμες ή αλλη GPU και κάνε τις ίδιες δοκιμές με ίδια ή και άλλα παιχνίδια. Θελει υπομονή και trial and error η κατάσταση... Μεχρι να βρεις αλλες μνήμες ίσως μπορεις να δοκιμάσεις μόνο με το ένα module των 8GB και μετά με το άλλο (αν τυχόν τα έχεις σε 8+8GB και όχι σε ένα module των 16GB )

Μεσα απο το error δεν μπορουμε να καταλαβουμε αν φταει hardware ή  καποιος driver ?

Δημοσ.

Σκέφτηκα κ εγώ για drivers όπως προαναφέρθηκε, αλλά το ότι τα crash 'περιμένουν' 20-30 min με πάει πιο πολύ σε θερμοκρασιές και hardware. Τέτοια error report προσωπικά έχω δει και όταν φταίει hardware και  όταν φταίει software οπότε δεν βγαίνει άκρη έτσι δυστυχώς.  Τσέκαρε πάντως αυτό που σου είπα με τις μνήμες...

• Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, skar1983 είπε

δες θερμοκρασίες συστήματος κάτι τέτοιο μπορεί να σου δημιουργεί το πρόβλημα

διαφορετικά θα έλεγα drivers.

Παρατήρησα ότι η κάρτα ανεβάζει σχετικά εύκολα θερμοκρασία ~82 βαθμούς χωρίς να είναι στρεσαρισμενη. (Μ.Ο 50-70% usage). Εριξα λίγο τα γραφικά και της έκανα λίγο undervolt και μέχρι στιγμής δεν crashare κάτι όπως και οι θερμοκρασίες έμειναν χαμηλότερα στους 70 περιπου.. Θα συνεχίσω να παρακολουθώ και θα σας ενημερώσω για τυχόν εξελίξεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, toutsos είπε

ης έκανα λίγο undervolt και μέχρι στιγμής δεν crashare κάτι όπως και οι θερμοκρασίες έμειναν χαμηλότερα

Απ' ότι διαβάζω στα reviews στο skroytz όλοι μιλάνε για συνδυασμό undervolting/overcloking γιατί αλλιώς η κάρτα δεν λειτουργεί καλά. Το ίδιο και στο youtube.

Ένα παράδειγμα...

Αναφορά σε κείμενο

Δυστυχώς, όπως είναι η σειρά RX Vega από τη φύση της, σε stock κατάσταση, δηλαδή αφήνοντας τα voltages και τους χρονισμούς απείραχτους, οι επιδόσεις, η κατανάλωση ενέργειας, και ειδικά οι θερμοκρασίες, είναι κάπως... θλιβερές.
Με λίγο ψάξιμο στο διαδίκτυο και στο YouTube όμως, βρίσκει κανείς οδηγούς για το λεγόμενο "undervolting" - το κλειδί για να ανασάνει η RX Vega 64.
Μειώνοντας το core voltage κατά 50-200mV, επιτυγχάνονται εντυπωσιακές μειώσεις στην κατανάλωση ενέργειας της κάρτας, και κατ' επέκταση βελτιώνονται αισθητά οι θερμοκρασίες, το οποίο έχει άμεση επίδραση και στα boost clocks της κάρτας.
Καπάκι πάνω στο undervolting, εάν κάνετε και overclocking, στα χέρια σας θα έχετε ένα αξιόπιστο θηρίο.
Ως άμεση απόρροια των παραπάνω, ωστόσο, θα έλεγα ότι αυτή η κάρτα δεν είναι για τους άπειρους τεχνολογικά χρήστες - σίγουρα ΔΕΝ είναι κάρτα install-and-forget. Αν δεν την τροποποιήσετε, δυστυχώς, χάνετε πολλά.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.
1 ώρα πριν, micos000 είπε

Απ' ότι διαβάζω στα reviews στο skroytz όλοι μιλάνε για συνδυασμό undervolting/overcloking γιατί αλλιώς η κάρτα δεν λειτουργεί καλά. Το ίδιο και στο youtube.

Ένα παράδειγμα...

Με συγχωρείς έχεις δικιο! Εκανα εναν συνδιασμο undervolting/overclocking, χρησιμοποιώντας έτοιμες ρυθμίσεις απο τον @akoinonitos.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Radeon Graphics cards Black Screen bug is haunting AMD again .....

Msi r9 380 4gb και εχω τα ιδια προβληματα που εχουν οι users me vega kai xt series cards,απο τοτε που βγηκε ο driver 19.12.1 υπαρχει προβλημα μεχρι και τον 20.2.1

Οτι driver και να βαλω σε ολα τα games θα εχω black screen σε διαρκεια 5 - 45 λεπτά και η μόνη λύση ειναι hard reset το pc :(

Oυτε το τροφοδοτικό φταίει,με amd unistaller kai ddu & clean install οποιονδήποτε driver και να βάλεις παλι θα εχεις black screens in all games,και το hardware acceleration να κλεισεις απο browser τα ιδια παλι .. και να προσαρμόσεις τις ρυθμίσεις παροχής ενέργειας και αναστολής λειτουργίας στα Windows 10 παλι τα ιδια....fresh install τα windows τα ιδια... ολα κλειστα στο adrenalin τα ιδια...επίσης και oc ή underclock ή undervolt ίσως να δουλεψει αλλα και παλι ειναι θεμα χρονου μεχρι να βαρέσει o driver .... H ίδια η amd δηλωνει το προβλημα σαν unknowledge εδω και 3-4 μήνες

(Με λίγα λόγια είμαι σε απόγνωση)

Επεξ/σία από MANTA-400

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...