Προς το περιεχόμενο

Problima me TEAC DV-W58G

George!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το TEAC DV-W58G μου γράφει όλα τα δισκάκια dvd-r μόνο με 1x ταχύτητα, οτι μάρκα και αν είναι. Τα δισκάκια που έχω δοκιμάσει είναι 4x και τα έχω γράψει με το nero 6 και το easy media creator 7. Και στα δύο μου εμφανίζει μόνο την 1Χ ταχύτητα εγγραφης. Τα dvd+r πάντως τα γράφει κανονικά σε 8x. Αν γνωρίζει κάποιος κάτι ας με βοηθήσει!

Δημοσ.

1)Αναβάθμιση nero κτλ

2)Αναβάθμιση firmware του teac (προσοχή ψάξε σε forum για απροβλαμάτιστο firmware)

3)Αναβάθμιση βιος (δεν νομίζω αλλά ίσως να κάνει δουλεία)

4)Αναβάθμιση Ide drivers

Γενικά αυτά δεν νομίζω να άφησα τίποτα

Καλό ξεμπέρδεμα

Σπάστο και κάνε το rma LoL!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Δημοσ.

Το nero είναι η τελευταία έκδοση (6.3.1.6) όπως και οι IDE drivers. Μάλλον θα το πάω πίσω αφού το έχω μόνο ένα μήνα και δεν θέλω να ρισκάρω με αναβάθμιση του firmware μιας και δεν έχω προηγούμενη εμπειρία. Ευχαριστώ πάντως.

Δημοσ.

Έχεις βάλει το drive να λειτουργεί σε UDMA? ( Ultra DMA )

Μην είναι σε PIO Mode.

Επίσης στο Nero , πήγαινε στο Choose Recorder , και βγάλε το DVD Compatibility Mode.

Δες και για Firmware για το drive.

Δημοσ.

Μην πάρεις πάλι teac πολοί εςίναι αυτοί που έχουν πρόβλημα

Εγώ που ψάχνω dvdr μου προτείνουν

τα

nec 2500a retail και το lg και τα δύο έχουν δύο χρόνια εγγύηση(ψάχτο και αυτό για να είσαι σίγουρος) και τα δύο γράφουν +-8χ και το lg υποστηρίζει και dvd+ram

τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους τα έχει στο http://www.e-shop.gr στο hardware με λεπτομέρειες

Δημοσ.

Για να δεις αν είναι σε udma mode θα πας στα

control panel-system-hardware-device manager-ide atapi controlers

και πανω στον nvidia ή via controler θα μπεις στα properties(δεξί κλικ)

και στο μενού primari ή secondary controler θα δείς σε τι mode είναι το

dvdr

Ναι σήμερα που έψαχνα firmware για φίλο για τη ίδια συσκευή

ανακάλυψα ότι δεν υπάρχει

Δημοσ.

Κι εμένα σε 1Χ έγραφε όλα τα DVD-R και του έβαλα το firmware του LiteOn 811s (είναι το ίδιο αλλά με το όνομα της TEAC). Διορθώθηκε το πρόβλημα αλλά αυτό το μηχάνημα ποτέ δεν έγραψε ένα (1) αποδεκτό DVD-R και από τα DVD+R μόνο στα κορυφαίας ποιότητας (TDK+R manufacturer ID: RICOHJPN) τα κατάφερε.

Το κρατάω ακόμα γιατί μπορώ να χρησιμοποιώ το KProbe για να ελέγχω την ποιότητα της εγγραφής (των άλλων τουλάχιστο :lol: ) και το πήρα απόφαση ότι θα χρησιμοποιώ μόνο ένα συγκεκριμένο τύπο εγγράψιμου μέσου.

Και ναι, υπάρχει νέο firmware απο την TEAC (αν υποθέσουμε ότι έχεις το H4S2, εμένα αυτό είχε), αλλά οι άχρηστοι το έχουν καλά κρυμμένο. Νάτο εδώ είναι: http://www.teac.de/dspd/downloads/firmware/DV-W58G_H4S3.zip (Δες την έκδοση που έχει το δικό σου με το Nero InfoTool).

Αυτό σε εμένα είχε τα καλύτερα αποτελέσματα και από το προηγούμενο και από όλα τα άλλα της LiteOn που δοκίμασα. Τίποτα θεαματικό βέβαια, αλλά αναγνωρίζει τουλάχιστο όλα τα μέσα στη σωστή ταχύτητα και δίνει λιγότερα λάθη εγγραφής από πριν.

Δημοσ.

Εγώ έβαλα το καινούριο firmware και ρύθμισα και τη θύρα σε PIO only, αλλά πάλι οι ταχύτητες είναι οι ίδιες και μπορεί και χειρότερες. Για γράψιμο και σε + και σε - μόνο μέχρι 2,4x ενώ σε ripping μέχρι 1,1x. Τι άλλο να κάνω; Έχω και ένα dvd-rom καινούριο και ακόμη δεν μπόρεσα να ριπάρω σωστά μια ταινία, παρόμοιες ταχύτητες και με αυτό,

Το nero infotool μου βγάζει ταχύτητα εγγραφής μέχρι 2, 4 και ανάγνωσης 6x.

Y.Γ.: τη θύρα του δίσκου σε τι να τη ρυθμίσω; τώρα είναι DMA mode.

Δημοσ.

Το drive είναι σε UDMA mode έβαλα και τους ASPIDRIVER αλλά δεν άλλαξε τίποτα.

Έτσι σήμερα το πήγα πίσω και θα το στείλουν στην αντιπροσωπία να το ελέγξει. Σε καμια βδομάδα θα μάθω τι θα γίνει.

Δημοσ.

Εμένα όμως πριν λίγες εβδομάδας έγραφε τα δισκάκια 4x με την κανονική τους ταχύτητα. Τώρα με ένα format που έκανα δεν τα γράφει πάνω από 2,4

• 1 μήνα μετά...
Επισκέπτης
Δημοσ.

paidia milame to idio provlhma exw kai gw (teac w58g) kai oxi mono me ta media pou ta grafei 1x alla exw kai allo ena provlhma. Otan vazeis mesa DVD-R (to tonizw giati to exw dokimasei me kamia 20aria dvd) mono -R kanei mia gratsounia na to pw , ena periergo kyklo RING meta to lead-in tou dvd

Ti na pw gamw thn TEAC gamw

Δημοσ.

ΚΑΛΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΡΙΜΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΦΑΝΕ.ΑΣΕ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕΣΑ DVDΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΟΥ ΑΝ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ. ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΝΑ LG ΚΑΙ ΓΑΜΑΕΙ. :evil:

Επισκέπτης
Δημοσ.

mamas to lakama pou to sxediase h oxi?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...